BLOG UŽIVO, VIDEO: Baskonija u TOP 8 Evrolige, Milano se pomerio sa dna
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Baskonija u TOP 8 Evrolige, Milano se pomerio sa dna

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:53 - Espanjol posle preokreta u finišu pobedio BetisFudbaleri Espanjola pobedili su danas posle preokreta Betis sa 2:1 u prvoj utakmici 29. kola Primere.Gosti su poveli golom Rubena Kastra iz penala u 78. minutu, a domaćin je izjednačio u samom finišu meča, golovima Havija Fuega u 88. i Hosea Antonija Rejesa u 90. minutu meča.Espanjol se popeo na osmo mesto i ima 43 boda, dva više od Eibara, koji ima meč manje. Real Sosijedad i Viljareal dele peto i šesto mesto, što su pozicije koje vode u Evropu. Ta dva tima imaju po pet bodova više od ekipe iz Barselone.Betis je ostao 13. na tabeli sa 31 bodom, jednim više od Valensije, koja ima meč manje.Preostali mečevi 29. kola igraju se za vikend i u ponedeljak.

22:39 - Hofenhajm posle preokreta pobedio HertuFudbaleri Hofenhajma pobedili su danas u gostima Hertu sa 3:1, u prvoj utakmici 29. kola Bundeslige i tako izbili na treće mesto tabele.Hofenhajm je slavio posle preokreta, pošto je domaćin poveo golom Petera Pekarika u 32. minutu, da bi gosti izjednačili u 39. iz penala koji je izveo Andrej Kramarić.Maksimilijan Mitelštet iz Herte dobio je u 58. minutu drugi žuti karton, tako da su gosti došli do brojčane prednosti, što su iskoristili golovima Niklasa Silea i Kramarića.Hofenhajm sada ima 48 bodova, dva više od Borusije Dortmund, koja sutra u gostima igra protiv Šalkea. Herta je ostala peta sa 40 bodova, tri manje od Kelna, koji u subotu igra protiv Hamburga.

21:24 - Baskonija u TOP 8 Evrolige, Milano se pomerio sa dnaKošarkaši Baskonije obezbedili su plasman u četvrtfinale Evrolige, pošto su večeras u gostima pobedili Galatasaraj sa 103:80.Baskijska ekipa sada ima 17 pobeda, jednu više od osme Crvene zvezde i dve više od devete Darušafake, koji se sastaju sledeće nedelje u poslednjem kolu. Kakav god ishod da bude, Baskonija ne može da ide ispod osmog mesta.Zvezda je danas ubedljivo pobedila Uniks 83:65Milano je danas u gostima pobedio Žalgiris 88:84 i došao do svog osmog trijumfa, tako da je Uniks sada poslednji na tabeli sa sedam.

21:01 - Rukometne reprezentacije 12. aprila dobijaju selektoreUpravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) doneće odluku o selektorima muške i ženske reprezentacije Srbije na sednici zakazanoj za 12. april, saopšteno je danas.UO RSS raspisao je konkurs za selektore selekcija, koji je trajao sedam dana, posle čega je petočlana komisija za izbor selektora ustanovila da je prispelo osam kandidatura, dve za muškog i šest za šenskog šefa stručnog štaba nacionalnog tima.Komisiju čine Dejan Stanojević, Mirko Butulija, Vojislav Andrić, Saša Marković i predsednik Božidar Đurković.Mušku reprezentaciju 4. i 7. maja čekaju važni mečevi sa selekcijom Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine.Ženska reprezentacija odmeriće snage sa selekcijom Italije 10. juna u Padovi i 14. juna u Nišu u baražu za Svetsko prvenstvo koje se u decembru održava u Nemačkoj.

20:32 - Lalatović hvali igrače i najavljuje borbu za plej-ofTrener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović pohvalio je svoje igrače za pristup u današnjoj pobedi nad Metalcem u gostima i najavio je borbu do kraja za plej-of Super lige."Poštovali smo sve što smo se dogovorili pred utakmicu, igrači su fenomenalno pristupili meču", rekao je Lalatović posle utakmice u Gornjem Milanovcu.Čukarički je pobedio 3:0 i sada ima bod manje od ekipa koje dele osmo mesto, poslednje koje vodi u plej-of."Jako bitna pobeda, jer i dalje postoji matematička nada za plej-of. Imamo još dve utakmice do kraja regularnog dela i bitno je da pokušamo da pobedimo i u te dve. Zadovoljan sam i jer smo efikasni, dajemo golove, dali smo po tri Crvenoj zvezdi, Borcu i danas, a takav napadački fudbal daje bodove", rekao je Lalatović.

20:12 - Lukaku igrač meseca u Premijer ligiNapadač Evertona Romelu Lukaku proglašen je danas za najboljeg fudbalera Premijer lige u mesecu martu.On je u martu postigao četiri gola za Everton i izbio na prvo mesto liste strelaca sa 21 golom. Lukaku je u istom periodu imao i dve asistencije, a njegov klub je sada u konkurenciji za evropska takmičenja."Stvarno se radujem zbog nagrade, to mi daje dodatni podstrek", rekao je 23-godišnji napadač za sajt kluba.Vremena za slavlje nema, pošto Everton sutra ide u goste gradskom rivalu Liverpulu."Mislim da smo se ove godine drugačije spremali za derbi, jer smo imali reprezentativnu pauzu, ali nismo pričali o meču. Trenutno dobro igramo, znamo da moramo da budemo fokusirani i da kontrolišemo emocije, bez obzira što je u pitanju derbi", rekao je Lukaku.

19:33 - Klop: Svet će stati na 90 minuta tokom liverpulskog derbijaTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da će svet stati na 90 minuta tokom subotnjeg gradskog derbija sa Evertonom u Premijer ligi.Klop je od dolaska u Liverpul vodio tim u dva gradska derbija i u oba je njegov tim pobedio, 4:0 pre godinu dana i 1:0 u decembru. Trener "crvenih" kazao je novinarima da uživa u posebnoj atmosferi."Nema mnogo gradova u svetu sa klubovima ove veličine i važnosti. Mislim da nisam mnogo sposoban u mnogo životnih aktivnosti, ali sam možda genije ; u razumevanju derbija, jer mi nije trebao ni sekund da shvatim ovaj. Svet staje na 90 minuta u gradu. Fudbal nije najvažnija stvar na svetu, ali mi volimo da mislimo na nekoliko trenutaka da jesu", rekao je Klop novinarima, a preneli engleski mediji.On je kazao da je Liverpul ipak domaćin u ovom meču."Stvarno bih voleo da se ova činjenica vidi. Budite agresivni, ali ne previše agresivni, i borite se za sve da biste usrećili navijače", rekao je Klop.Everton je na Enfildu poslednji put pobedio 1999. godine, ali u sutrašnju utakmicu ulazi posle samo jednog prvenstvenog poraza od decembra. U "karamelama" igra Romelu Lukaku, trenutno prvi strelac lige, a gosti bi eventualnom pobedom prišli na tri boda zaostatka."Lukaku je stvarno dobar napadač. Ima naše poštovanje. Trebaju mu dodavanja i podrška od ostalih igrača. ; Kako da to izbegnemo? To je moja glavna briga. Everton je dobar tim, stvarno su u dobroj seriji i jasno je da imaju samopouzdanja. Ali, mi smo Liverpul, igramo na Enfildu i niko ne treba da potcenjuje moć Enfilda", rekao je Klop.

18:55 - Čuka protutnjala Gornjim MilanovcemFudbaleri Čukaričkog ubedljivo su pobedili Metalac u Gornjem Milanovcu u prvoj utakmici 28. kola Superlige - 3:0. Sve je bilo rešeno već posle deset minuta igre. Ognjen Ožegović je golovima u trećem minutu iz penala i desetom doveo "brđane" do ubedljivog vođstva - 2:0. Oba puta asistent je bio Saša Jovanović. Konačan rezultat postavio je Zorić u 66. Pre toga Ožegović je propustio šansu da zabeleži het-trik, jer je drugi penal promašio.Tim Nenada Lalatovića je sada na samo bod od Spartaka na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of. Istina, Subotičani imaju i meč manje. Metalac je 12. sa 26 bodova.

18:07 - Atletska staza prešla u vlasništvo opštine ĆuprijaU Ćupriji je danas potpisan ugovor o prenosu vlasništva nad atletskom stazom, vrednom 200 milina dinara koja je korištena na Evropskom atletskom prvenstvu u Beogradu, na opštinu Ćuprija.Ugovor su potpisali direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić koji je rekao da Ćuprija grad atletike i da ima svetsku rekorderku Veru Nikolić, evropske šampione Snežanu Pajkić i Dragana Zdravkovića, kao i saveznog trenera Aleksandra Acu Petrovića.Izgradnja atletske dvorane, prema najavama, u tom gradu najverovatnije će početi u septembru i trebalo bi da bude gotova do avgusta sledeće godine.Erić je rekao da je za dvoranu iz budžeta opredeljeno 300 miliona dinara, deo će se finansirati iz sopstvenih sredstava a deo iz kredita."Ćuprija je grad atletike i ovo je početak izgradnje infrastrukture. Tu ćemo napraviti atletski kompleks gde će moći da treniraju i naši i strani atletičari. Mislim da je ovaj projekat isplativ i održiv jer kroz sporstki turizam novac može da se vrati. Sa ovim projektom, ma koliko da košta, dobićemo zdravu naciju", rekao je Erić.Pre godinu dana Republička direkcija za imovinu prenela je vlasništvo nad atletskim stadionom opštini."Ćuprija je najtrofejnija opština kada je atletika u pitanju. Očekujem da će opština u roku od najdalje dve godine izgraditi odgovarajuću dvoranu gde će biti smeštena ova staza", kazao je Vorkapić.Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović."Predsednik opštine pokazao je izuzetno veliku upornost da Ćuprija dobije drugu po redu atletsku dvoranu u Srbiji. Atletski savez Srbije ima interes da atletiku vrati u ovaj grad jer je imao atletske veličine. Nadam se da ćemo u roku od dve godine zajedno uspeti da završimo taj posao", rekao je Jevrosimović.On je kazao da se nada da će "vrata te dvorane biti otvorena i za atletičare iz susednih zemalja kako bi se u ovom gradu razvijao i turizam".Predsednik Sportskog saveza Ćuprije Dragan Zdravković je izjavio da je 2006. godine, kada je nasledio Aleksandra Petrovića, bilo priče o renoviranju atletske staze."Moja želja uvek je bila atletska dvorana. Ne samo da ćemo postizati bolje rezultate već ćemo dobiti mogućnost da razvijemo sportski turizam. Nadam se da ćemo u oktobru sledeće godine otvoriti atletsku dvoranu i da će ona nositi ime Aleksandra Petrovića", rekao je Zdravković.Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković koji je rekao da zemlja koja atletiku prepoznaje kao kraljicu sportova i postavi je na prvo mesto, kao što je to kod nas, je zemlja na pravom putu.U okviru kompleksa atletske dvorane biće amfiteatar, parkovski prostor, parking prostor, kao i hotel.

17:16 - Lukaku i Hou najbolji u martu u Premijer ligiGolgeter Evertona Romelu Lukaku proglašen je za najboljeg fudbalera Premijer lige u martu, dok je nagradu za najboljeg menadžera dobio Edi Hou iz Bornmuta. Lukaku je ovog meseca postigao četiri gola na tri utakmice, po jedan protiv Totenhma (2:3) i Vest Bromvič Albiona (3:0), kao i dva Halu (4:0).Snažni Belgijanac pobedio je u konkurenciji Žoržinja Vajnalduma iz Liverpula, štopera Kristal Palasa Mamadua Sakoa i Nejtana Redmonda iz Sautemptona. Hou je sa Bornmutom uspeo da odigra nerešeno protiv Mančester Junajteda na Old Tradordu (1:1) i pobedi Vest Hem (3:2) i Svonsi (2:0) na svom terenu.

16:26 - Ćuprija dobila atletsku stazu sa EP u AreniPredsednik opštine Ćuprija Miroslav Erić i direktor republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su ugovor o preuzimanju najsavremenije atletske staze koja se početkom ovog meseca koristila u Areni za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković. Prvi čovek ASS Jevrosimović zahvalio se Vladi Republike Srbije na ukazanom poverenju i mogućnosti da se izgradi druga Atletska dvorana u Srbiji. "Hvala Vladi Republike Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji su odlučili da doniraju stazu sa EP upravo Ćupriji. Iz ovog grada potice mnogo atletskih legendi, a siguran sam da ćemo uskoro imati i nove", rekao je Jevrosimović. Radovi na novoj Atletskoj dvorani uskoro počinju, a završetak je planiran za narednu godinu.

16:14 - Monći odlazi iz Sevilje posle 17 godina i ide u RomuJedan od najzaslužnijih za velike uspehe Sevilje, sportski direktor Ramon Rodrigez Moći, posle 17 godina napustiće klub i najverovatnije preći u Romu. Monći, arhitekta u osvajanju devet od ukupno 13 trofeja u istoriji fudbalskog kluba iz Andaluzije, doneo je Sevilji više stotina miliona evra odličnim poslovnim potezima i transferima, poput Danija Alvesa, Ivana Rakitića, Kevina Gameira i drugih, ostvarivši dobit od čak 150 miliona evra. Ipak, došlo je vreme za novi izazov, potvrdivši da je u ozbiljnim pregovorima sa predsednikom Rome Džejmsom Palotom. "Još uvek nisam ništa potpisao, ali je Roma pokazala najveće interesovanje. Istina je da sam bio sa njenim čelnicima u Londonu prošle nedelje", rekao je Monći. U Sevilji žale zbog odlaska transfer gurua, pokušali su da ga zadrže mnogo jačim ugovorom, ali je Monći insistirao na odlasku. Monći je celu karijeru proveo u Sevilji, kao golman je počeo u mlađim selekcijama i kasnije 10 godina branio za prvi tim. U vreme dok je bio funkcioner, Sevilja je osvojila pet trofeja Lige Evrope, UEFA Superkup, dva Kupa kralja i Superkup Španije.

15:31 - Sutra Novosadski polumaraton, više od hiljadu trkačaNovosadski polumaraton startovaće sutra u deset časova s Trga slobode u Novom Sadu, a organizatori su najavili učešće više od 1.000 trkača iz zemlje i inostranstva. Ovo je 24. put da se održava Novosadski polumaraton. Prijavljeni trkači dolaze iz 22 zemlje, a prijavilo se i više 400 Novosadjana, naveli su organizatori. Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga rekao je na konferenciji za novinare da će pored polumaratonske trke biti održan i štafetni polumaraton, frtaljmaraton, humanitarna trka i druge dodatne sportske aktivnosti. Humanitarna trka je namenjena prikupljaju sredstva za socijalno ugroženu decu čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje, a prikupljeni novac biće upotrebljen da bi ta deca mogla da otputuju na odmor.Saobraćaj će u pojedinim ulicama u centru grada biti ograničen tokom trke koja traje oko tri sata.

15:01 - Božović: Protiv Spartaka teško, ali hoćemo revanšTrener fudbalera Crvene zvezde Miodreag Božović izjavio je da očekuje tešku utaklmicu protiv Spartaka u 28. kolu Superlige, ali da ne sumnja u trijumf i vraćanje duga za jesenji remi u Subotici...

ZVEZDA DOČEKUJE SPARTAK Božović: Najbitnije je da na kraju osvojimo titulu

14:50 - Stefanović: Ako želimo da budemo šampioni, moramo tako i da igramoTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je da će njegova ekipa učiniti sve da dobije barem jednu od dve utakmice protiv Crvene zvezde u Beogradu i na taj način polufinalnu seriju plej-ofa vrati u dvoranu Pendik."Probaćemo makar da izborimo peti meč, možda i da završimo posao. Siguran sam da imamo znanja i htenja da odigramo kao i oni na našem terenu, gde su postupili šampionski. Ako želimo da budemo šampioni, moramo tako i da igramo", rekao je Stefanović. U polufinalu plej-ofa Super lige, koje se igra na tri pobede, rezultat u duelu Novog Pazara i Crvene zvezde je 1:1. Trener Pazaraca je ocenio da su ekipe izjednačenog kvaliteta i da Novi Pazar i dalje ima šansu protiv petostrukog uzastopnog prvaka države. "Mogli su crveno-beli da imaju vodjstvo od 2:0, možemo i mi kao gosti da ih dva puta dobijemo. Zavisimo od naše igre i ne želim da bilo ko odustaje od ove ekipe, ja sigurno neću. Ako zasluže da nas pobede u oba susreta u Beogradu, svaka im čast. Nadam se, ipak, da ćemo u najgorem slučaju odigrati još jedan meč kod nas", naveo je Stefanović. Treća polufinalna utakmica izmedju Crvene zvezde i Novog Pazara na programu je sutra od 18 časova u Sportskom centru Voždovac, gde će se tri dana kasnije odigrati i četvrti duel. Eventualna "majstorica" zakazana je za 7. april, a domaćin bi bio Novi Pazar.U drugom polufinalu doigravanja za prvaka Srbije, Vojvodina protiv Jedinstva iz Stare Pazove vodi sa 2:0.

14:37 - Gonzales novi seletor rukometaša MakedonijeTrener Vardara Raul Gonzales novi je selektor muške rukometne reprezentacije Makedonije, odlučio je Upravni odbor Rukometnog saveza te zemlje. Gonzales je na konferenciji za novinare rekao da je ponosan što će biti selektor Makedonije. "Daću sve od sebe, kao i uvek. Mislim da mogu da uradim dobar posao za reprezentaciju. Mislim da neće biti teško da se uklopim, jer znam makedonski i radim ovde", rekao je Gonzales, koji je na promociju došao u pratnji supruge i kćerke. Predsednik Rukometnog saveza Makedonije Živko Mukaetov je rekao da je s Gonzalesom potpisan ugovor do 1. septembra 2020, ali da će se od ciklusa do ciklusa razgovarati o produženju saradnje. "Prvi prioritet nam je plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Ideja nam je da radimo dugoročno, da postavimo novi sistem i da ovo bude novi početak", rekao je Mukaetov, koji je prvi čovek farmaceutske industrije Alkaloid. On je naveo da je novi selektor Makedonije "moderan i svetski trener" koji s Vardarom svake godine ima sve bolje rezultate, i izrazio nadu da će dobar posao iz šampiona Makedonije preneti i u nacionalni tim. Upravni odbor Rukometnog saveza Makedonije je predlog da Gonzales vodi nacionalnu selekciju jednoglasno prihvatio kao "najodgovarajuće rešenje za makedonsku reprezentaciju u vremenskom tesnacu od mesec dana pred završne kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018". Španski trener će na mestu šefa stručnog štaba makedonske nacionalne selekcije naslediti Hrvata Lina Červara koji je ga je napustio usred kvalifikacionog ciklusa za EP da bi preuzeo reprezentaciju Hrvatske. Rukometna reprezentacija Makedonije u maju i junu nastavlja kvalifikacije za EP 2018. u kojima je u grupi s Islandom, Ukrajinom i Češkom. Raul Gonzales skopski Vardar vodi od 2014. godine. Pre makedonskog šampiona, s kojim ima uspeha i u Ligi šampiona i regionalnoj SEHA ligi, vodio je španske prvoligaške klubove Sijudad Real i Atletiko Madrid.

13:54 - Sead Šehović: U plej-ofu svaka utakmica je priča za sebeKošarkaš Budućnosti Sead Šehović rekao je da će njegova ekipa pokušati da napravi iznenađenje i pobedi Crvenu zvezdu u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala Jadranske lige. Budućnost je u drugom meču polufinala pobedila Zvezdu sa 63:57 i tako seriju vratila u Beograd. Majstorica je na programu u utorak od 19.00. "Veoma značajna pobeda za nas. Ulila nam je samopouzdanje s obzirom na to da je Zvezda slavila u prethodna tri meča. Naravno, produžili smo seriju i preselili je u Beograd gde ćemo sve dati od sebe da napravimo iznenađenje", rekao je Šehović. Na pitanje da li je odbrana ključ uspeha u seriji protiv Zvezde, Šehović je istakao da je odbrana kluč u celoj sezoni. "Odbrana je osnov dobre igre svakog ozbiljnog tima. Iz odbrane kreće samopouzdanje, jer kad nemate šutersku noć, što je bio slučaj u prethodnom meču, možete da se oslonite na odbranu i dobijete utakmicu iako niste bili napadački raspoloženi. Potrudićemo se da odigramo još bolje i u odbrani i u napadu jer Zvezdu kod kuće samo na taj način možemo da ugrozimo", rekao je Šehović. Budućnost nema dobar skor sa Crvenom zvezdom u Beogradu. "Zvezda je u Beogradu ove godine savladala sva velika imena poput CSKA, Reala... Pred svojom publikom igraju jako dobro. Imaju veliku podršku navijača. Ne bih se oslanjao na tradiciju, svaka utakmica je priča za sebe. Posebno kad je plej-of u pitanju i kad je ulog finale ABA lige", rekao je Šehović. Cela sezona zapravo staje u jedan meč. Šehović je naveo da pritisak postoji, ali da su igrači profesionalci i da umeju da se nose s tim. "Svesni smo da je Zvezda favorit, kako sada tako i od početka lige, a to su dokazali igrama u regularnom delu. Na nama je da odigramo što bolje, damo sve od sebe kao što je to bio slučaj u Podgorici, pa ćemo videti na kraju ko će da se raduje. Nadam se mi", zaključio je Šehović.

12:53 - Sanja Damnjanović od sledeće sezone u MađarskojRukometašica skopskog Vardara Sanja Damnjanović od sledeće sezone će nastupati za mađarski klub Šiofok, preneli su makedonski mediji. Šiofok je na svom sajtu potvrdio da je sa dvadesetdevetogodišnjom srpskom rukometašicom, koja igra na poziciji srednjeg beka, potpisao dvogodišnji ugovor. "Nikad nisam igrala u Madjarskoj, znam da je madjarske liga jedna od najačih u Evropi. Želim da se dokažem na koliko je moguće na višem nivou i da pomognem timu da ostvari ciljeve naredne godine", rekla je Damnjanović za klupski sajt. Ekipa Šiofoka se trenutno nalazi na devetom mestu nacionanne lige, ali ima ambicije da se približi dvema najboljim ekipama Đer i Ferencvaroš.

12:24 - Klop: Ne krivim Sautgejta za povredu Lalane Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da Fudbalski savez Engleske, Premijer liga i klubovi treba zajedno da planiraju mečeve reprezentacije kako bi se u budućnosti izbegle povrede igrača. Fudbaler Liverpula Adam Lalana povredio je butinu na meču izmedju Engleske i Litvanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Selekcija Engleske je igrala i prijateljski meč protiv Nemačke, samo 72 sata nakon utakmice Liverpula i Mančester sitija. Lalana je odigrao nešto više od sat vremena protiv Nemačke u Dortmundu, kao i svih 90 minuta protiv Litvanije na Vembliju. "Teško je izgubiti igrača kao što je Lalana na četiri nedelje, što bi moglo da znači da će da propusti i osam utakmica. To je baš mnogo. Svi moramo da počnemo da radimo zajedno, i FA, Premijer liga, klubovi, televizije, kako bismo prodali što bolji proizvod", rekao je Klop za britanske medije.Nemački trener rekao je da ne krivi Gareta Sautgejta zbog toga što je Lalana igrao na obe utakmice, jer je, kako je naveo, selektor Engleske bio pod ogromnim pritiskom da na teren izvede najbolji tim. "Ne krivim nikoga, posebno ne Sautgejta. Da Lalana nije igrao protiv Nemačke, štampa bi odmah pitala: 'Da li želiš da pobediš'", rekao je Klop. Liverpul je četvrti na tabeli Premijer lige sa 57 bodova, a sutra ga očekuje gradski derbi i duel protiv Evertona.

Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters

11:44 - Ljajić na leto prelazi u Milan?Potencijalni srpski fudbalski reprezentativac Adem Ljajić mogao bi na leto da se vrati u Milano, ali ne u Inter, nego u Milan. Kako se navodi u italijanskim medijima, Ljajić je zbog loših odnosa sa Sinišom MIhajlovićem na izlaznim vratima Torina, a trener Milana Vinćenco Montela rado bi ga video na San Siru. Milan gotovo izvesno neće uspeti da zadrži Djerarda Delofeua, koji je blizu povratka u Barselonu, a Montela kao zamenu želi Ljajića sa kojim je sarađivao u Fiorentini i pod čijim vođstvom je jedini put u karijeri imao dvocifren učinak po broju golova u sezoni (11). Zanimljivo, upravo na kraju te sezone Ljajić je bio blizu prelaska u Milan, ali je izabrao Romu, kasnije je bio na pozajmici u Interu, a od prosleg leta je igrač Torina.

09:06 - Portland bolji od Hjustona, Džejms preskočio O'Nila

U noći izmedju četvrtka i petka odigrano je pet utakmica u američkoj NBA ligi, a pobede su upisali košarkaši Čikaga, Minesote, Los Andjeles klipersa, Detroita i Portlanda.Košarkaši Čikaga su pobedili Klivlend sa 99:93 u meču u kojem se Lebron Džejms "popeo" na sedmo mesto večne liste strelaca NBA lige.Džejms je postigao 26 poena u porazu svog tima i tako stigao do brojke od 28.599 poena u karijeri. On je za tri poena sa šestog mesta pomerio Šakila O'Nila, ali ni velika noć Lebrona Džejmsa nije uspela da spreči treći uzastopni poraz Klivlenda.

Čikago je do pobede vodio Nikola Mirotić koji je izjednačio rekord karijere sa 28 postignutih poena. On je pored toga upisao i 10 skokova. Najbolje ga je pratio Džimi Batler sa 25 poena.U poraženom timu se pored Džejmsa istakao i Kajri Irving sa 20 poena.Košarkaši Portlanda su savladali Hjuston sa 117:107, što im je peta pobeda u nizu. Portland sada ima dva trijumfa više u odnosu na Denver Nikole Jokića u borbi za osmo mesto u Zapadnoj konferenciji.Demijan Lilard je vodio Portland do pobede sa 31 poenom i 11 asistencija, dok je Jusuf Nurkić dodao 19 poena uz 11 skokova. U poraženom timu najefikasniji je bio Džejms Harden sa 30 poena.Košarkaši Minesote su slavili protiv Los Andjeles Lejkersa sa 119:104.Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Riki Rubio sa 33 poena i Karl-Entoni Tauns sa poenom manje, dok je Endrju Vingins dodao 27. Minesota je upisala ukupno 30 asistencija i imala samo 11 izgubljenih lopti.Lejkersi su izgubili i 17. utakmicu u poslednjih 19, a najbolji u poraženom timu bio je Džordan Klarkson sa 18 postignutih poena.Los Andjeles klipersi su bili bolji od Finiksa sa 124:118.Blejk Grifin je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 31 poenom, dok je Kris Pol ubacio dva poena manje. U ekipi Finiksa najbolji je bio Devin Buker sa 33 poena.Košarkaši Detroita pobedili su Bruklin sa 90:89 i tako sačuvali šanse za plasman u plej-of. Trenutno su na desetom mestu u Istočnoj konferenciji.Markus Moris je vodio Pistonse do pobede sa 28 poena i 13 skokova, a Iš Smit je ubacio 21 uz šest uhvaćenih lopti i pet asistencija. U redovima Netsa najbolji je bio Šon Kilpatrik sa 15 poena, dok su Džeremi Lin i Rondi Holis-Džeferson dodali po poen manje.

08:30 - Darušafaka pobedila u Bambergu, Zvezda u poslednjem kolu odlučujeKošarkaši Crvene zvezde odlučivaće o plasmanu u četvrtfinale Evrolige u poslednjem kolu takmičenja, protiv Darušafake u Istanbulu, pošto je turska ekipa večeras zabeležila pobedu.Darušafaka je u gostima posle produžetka pobedila Bamberg sa 99:97, i tako se izjednačila sa Zvezdom po broju pobeda. Šampion Srbije i Jadrana sutra igra protiv Uniksa u meču koji ne može da joj donese direktan plasman.Bez obzira da li Zvezda sutra bude slavila ili izgubila, ako Darušafaka pobedi u poslednjem kolu, ići će dalje zbog boljeg učinka u međusobnim susretima ako oba tima budu imala isti broj pobeda.Bamberg je danas dobro igrao u prvom poluvremenu, a 58 sekundi pre kraja je imao pet poena prednosti, ali je onda Vil Klajburn pogodio oba penala, da bi Luk Harangodi 24 sekunde pre kraja postigao trojku za izjednačenje 84:84.Domaći tim je imao ceo napad. Darijus Miler je dugo držao loptu, a onda je šutirao sa vrha reketa za pobedu i promašio, tako da je meč otišao u produžetak.Ekipe su se u dodatnih pet minuta smenjivale u vodjstvu, a ključni trenutak se desio u poslednjem minutu. Klajburn je prvo pogodio oba penala, a onda je posle odbrane dao koš za vodjstvo svog tima od tri poena, 97:94 54 sekunde pre kraja.Bamberg je pokušao u preostalom vremenu da preokrene rezulat, ali nije uspeo.Ranije danas Olimpijakos je u gostima izgubio od Efesa 77:69, što mu je bio treći poraz u poslednje četiri utakmice, ali bez rezultatskog značaja, pošto će atinski tim sa trećeg mesta ući u plej-of.Efes je ovom pobedom potvrdio plasman u četvrtfinale.Barselona je večeras pobedila Makabi sa 76:71 u meču koji nije imao rezultatski značaj.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track