DIVAN GEST KATALONACA: Evo zašto su Mesi i ekipa poslali poklone bolesnom dečaku iz Vinkovaca
Foto: Reuters

Priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

DIVAN GEST KATALONACA: Evo zašto su Mesi i ekipa poslali poklone bolesnom dečaku iz Vinkovaca

Fudbal -

Mladić iz Vinkovačkog Novog Sela, prigradskog naselja privukao je pažnju fudbalskog diva Barselone.

U teškom životu Marka Mađara, koji boluje od cerebralne paralize, dogodilo se nešto što će pamtiti ceo život. Video njegove reakcije na Barsinu pobedu protiv PSŽ-a, koji je njegova majka Đurđica poslala klubu, ponukao je zvezde katalonskog kluba Mesija, Suareza, Nejmara i Inijestu da se Marku potpišu na poklone, koje mu je klub pripremio.

Marko pohađa Ekonomsku i trgovačku školu u Vinkovcima za pravnog referenta, a ide u 1. razred. Međutim, njegova glavna zanimacija je praćenje fudbala. Kako njegova majka Đurđica tvrdi, fudbalski je fanatik i zna mnoštvo podataka, čak i brojeve kopački igrača. - Nisam gledala utakmicu jer me nije zanimala, ali on je toliko vrištao od sreće da sam suprugu rekla da ga kratko snimi. Ne shvatam taj svet i ne razumem tu sreću. Pokazala sam koleginici sa posla snimak i ona me savetovala da pošaljem to u Barselonu. Prva misao mi je bila, “baš njih zanima neko iz Vinkovaca”, ali ipak me uspela nagovoriti i već sutradan smo dobili odgovor. Nismo verovali, sve dok paket nije stigao. Kad ga je Marko otvorio, jedino što sam mogla videti je bila sreća - ponosno je prenela Markova majka i njegova najveća podrška.

Marko je u svojim očima, nasuprot svim problemima, najsrećniji tinejdžer u Vinkovcima, a možda i šire. Pravi, verni i odani navijač dobio je ono o čemu nije ni sanjao.- Niko nije mogao biti srećniji od mene. Kad sam video da mi je Leo Mesi potpisao kapu, osećao sam se kao bog. Nisam mogao verovati da je taj paket došao meni - neopisivo je uzbuđeno opisao Marko.Kurir sport / Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track