BLOG UŽIVO, VIDEO: Džikić: Nemamo pritisak u Zagrebu, bitka pod košem rešava
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Džikić: Nemamo pritisak u Zagrebu, bitka pod košem rešava

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Atletiko siguran protiv MalageFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u gostima Malagu sa 2:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 29. kola španske Primere. Atletiko je večerašnjim trijumfom, makar do sutra, pretekao Sevilju na trećem mestu Primere i sada 58 bodova, jedan više od Andalužana. Golove za trijumf Atletika postigli su Koke u 26. minutu i Filipe Luis u 74. Malaga je tako nastavila seriju utakmica bez trijumfa, upisavši peti poraz na poslednjih šest mečeva i sada zauzimaju 16. mesto sa 27 bodova.

23:08 - Jug odbranio titulu u regionalnoj ligiVaterpolisti Juga odbranili su titulu u regionalnoj ligi, pošto su u finalu završnog turnira na svom terenu pobedili Jadran iz Herceg Novog sa 15:3 (4:1, 4:0, 2:1, 5:1). Dubrovčani su pitanje pobednika rešili još u prve dve trećine kada su odličnom odbranom u potpunosti onemogućili centre gostiju i dopustili Jadranu samo jedan pogodak. S druge strane, Jug je u prve dve četvrtine postigao osam golova, a s tri je prednjačio Loren Fatović. Maro Joković postigao je pet golova za pobedničku ekipu, Fatović je ostao na tri, dva je postigao Felipe Perone, dok su strelci za Jadran bili Danil Markulov, Marko Petković i Bojan Baničević.

22:41 - Ajntraht i Borusija Menhengladbah igrali bez golovaFudbaleri Ajntrahta i Borusije Menhengladbah igrali su u Frankfurtu nerešeno bez golova u poslednjoj subotnjoj utakmici 26. kola nemačke Bundeslige. Ekipa Ajntrahta bila je bliža pobedi, pošto je tokom većeg dela utakmice diktirala tempo i stvorila nekoliko dobrih prilika, ali je golman Borusije Jan Somer ostao nesavladan. Najbolju priliku za Ajntraht propustio je Marko Fabijan u 78. minutu kada je iz jedanaesterca mogao svoj tim da dovede do gola, ali je Zomer odličnom paradom odbranio njegov udarac. Borusija je meč završila sa desetoricom igrača na terenu, pošto je u 85. minutu Tobijas Štrobl dobio drugi žuti karton. Ajntraht je tako upisao petu utakmicu bez trijumfa i sada je sedmi sa 37 bodova, dok je Borusija 10. sa 33.

22:16 - Remi Real Sosijedada i LeganesaFudbaleri Real Sosijedada i Leganesa igrali su nerešeno 1:1 u 29. kolu španske Primere. Leganes je na gostovanju u San Sebastijanu do prednosti stigao u 29. minutu golom Aleksandra Šimanovskog, ali je Real Sosijedad u 53. stigao do izjednačenja pogotkom Huanmija. Sosijedad je ovim remijem prekinuo seriju od dva uzastopna poraza i sada je peti na tabeli sa 49 bodova, dok je Leganes 17. sa 27, šest više od ekipa u zoni ispadanja.

21:54 - Bez golova u meču Sautemptona i BornmutaFudbaleri Sautemptona i Bornumta igrali su nerešeno 0:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 30. kola engleske Premijer lige. Sautempton i Bornmut odigrali su veoma uzbudljivu utakmicu, ali je ona ipak završena bez golova. Oba tima imala su po nekoliko dobrih prilika, a najbolju je imao Bornmut u 79. minutu, ali Hari Arter nije realizovao jedanaesterac. Srpski reprezentativac Dušan Tadić nastupao je do 80. minuta za Sautempton, kada ga je zamenio Sem Mekvin. Sautempton i Bornmut nalaze se na deobi 10. mesta sa po 34 boda.

21:23 - Odbojkaši Zvezde poveli protiv Novog Pazara sa 2:1 u polufinalu plej-ofaOdbojkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Novog Pazara sa 3:1 (23:25, 25:21, 25:16, 25:18), i tako došli na korak od plasmana u finale plej-ofa Superlige.Pred oko 450 gledalaca u Sportskom centru Voždovac, treća polufinalna utakmica izmedju aktuelnog šampiona države i osvajača Kupa Srbije trajala je sat i 47 minuta. Crveno-bele je do vodjstva od 2:1 u seriji predvodio Aleksandar Blagojević sa 22 poena, a pratili su ga Milutin Nejić sa 14, Dušan Stojisavljević sa 11, te Nemanja Mašulović i Vuk Milutinović sa po osam poena. Najefikasniji kod Novopazaraca bio je Marko Radosavljević sa 14 poena, jedan manje upisao je Irfan Hamzagić, dok je Srećko Ristić meč završio sa 11 osvojenih poena. Četvrta utakmica odigraće se 4. aprila u Beogradu, a ako bude potrebe Novi Pazar će tri dana kasnije biti domaćin odlučujućeg petog susreta. U drugom polufinalu, novosadska Vojvodina protiv Jedinstva vodi sa 2:0, a treći meč na programu je sutra od 19.00 u Staroj Pazovi.

20:43 - Lacio posle preokreta pobedio SasuoloFudbaleri Lacija pobedili su u gostima Sasuolo posle preokreta sa 2:1 u prvoj utakmici 30. kola italijanske Serije A. Sasuolo je prvi stigao do prednosti, a strelac je bio Domeniko Berardi u 26. minutu iz jedanaesterca. Lacio je do poluvremena stigao do izjednačenja, a gol je postigao Ćiro Imobile u 42. minutu, da bi rimski klub do trijumfa stigao u finišu susreta, odnosno u 84. minutu i to autogolom Frančeska Ačerbija. Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić odigrao je celu utakmicu za Lacio, dok su Dušan Basta i Filip Djordjević meč presedeli na klupi. Lacio je četvrti na tabeli Serije A sa 60 bodova, dok je Sasuolo 15. sa 31.

20:22 - Napredak bolji od Pazara, Mladost od JavoraFudbaleri Napretka pobedili su u Kruševcu ekipu Novog Pazara sa 3:0 u utakmici 28. kola Superlige Srbije. Golove za Napredak postigli su Aleksa Vukanović u 22. minutu, Enver Alivodić tri minuta kasnije i u 87. minutu. Kruševačka ekipa je četvrta na tabeli domaćeg šampionata sa 46 bodova, dok je Novi Pazar na pretposlednjem, 15. mestu sa 20 osvojenih bodova. Napredak u narednom kolu gostuje Borcu, a Novi Pazar ide u goste Bačkoj. Fudbaleri Mladosti slavili su na domaćem terenu protiv Javora sa 1:0. Mladost je šesta na tabeli sa 44 boda, dok je Javor na osmom mestu sa pet bodova manje.

20:06 - Voždovac ubedljiv protiv VojvodineFudbaleri Voždovca pobedili su na svom terenu ekipu Vojvodine sa 4:1 u utakmici 28. kola Superlige Srbije. Novosadska ekipa je tako vezala dva poraza, na trećem mestu je sa 57 bodova, dok se Voždovac "popeo" na sedmu poziciju sa 40 bodova. Vojvodina je na današnjem meču od 33. minuta igrala sa igračem manje, pošto je Bogdan Planić zaradio crveni karton. Sudija Petar Piper poslao je Planića u svlačionicu zbog prekršaja s ledja nad jednim fudbalerom Voždovca na oko 17 metara od gola i to kao poslednji igrač odbrane. Samo minut kasnije Voždovac je poveo sa 1:0. Slobodan udarac je izveo Nemanja Nikolić i pogodio dalje "rašlje" gola Emila Rockova. Već u 36. minutu na semaforu je pisalo 2:0, a mrežu Vojvodine je sa desetak metara pogodio Ognjen Krasić. Vojvodina je u 73. minutu smanjila na 2:1, pošto je brz kontranapad dobro završio Nikola Trujić. Voždovac je do kraja meča postigao još dva gola i tako potvrdio pobedu. Prvo je u 85. minutu pogodio Djuro Zec koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Vojvodine i sa pet metara uspeo da ugura loptu u mrežu. Konačnih 4:1 je u 93. minutu postavio je Stefan Dražić. On je prihvatio loptu u šesnaestercu Vojvodine i sa sedam metara rutinski savladao Rockova. Fudbaleri Rada pobedili su u Čačku ekipu Borca sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Vladimir Rodić u 35. minutu. Ekipa sa Banjice je sada na 11. mestu na tabeli sa 32 boda, dok je Borac poslednji sa 18 osvojenih bodova. Minimalnim rezultatom slavio je i Radnik protiv Bačke u Surdulici. Radnik je na 13. poziciji na tabeli sa 24 boda, dok Bačka s istim brojem bodova zauzima 14. mesto.

19:12 - Alardajs: Izuzetno draga pobeda protiv budućeg šampionaTrener fudbalera Kristal Palasa Sem Alardajs rekao je da mu je pobeda protiv, kako je ocenio, budućeg šampiona Engleske Čelsija veoma draga i da je to pokazatelj snage Premijer lige. "Ovo su slatka tri boda na gostovanju protiv šampiona ili za onog za kog mislim da će biti šampion. Ovo je pokazatelj šta je Premijer liga. Iznenadjenja su svuda i to će naterati ljude da sednu i kažu 'vau'", rekao je Alardajs posle današnje utakmice, a preneli su britanski mediji. Kristal Palas je danas u gostima posle preokreta pobedio Čelsi sa 2:1 u 30. kolu Engleske Premijer lige. "Plan igre je funkcionisao izuzetno dobro. Odbrana je bila sjajna, golman je bio sjajan. Mislim da smo mogli da postignemo još neki gol. Mislim da je naše izdanje bilo tipično za ono što je karakter rivala. Ovo je bilo prvi put da smo tako rano bili u zaostatku, ali su moji igrači bili odlučni i znali smo da ćemo se vratiti", rekao je Alardajs. Kristal Palasu je ovo bila četvrta uzastopna pobeda i sada posle 29 utakmica zauzima 16. mesto sa 31 bodom, četiri više od Hala koji je u zoni ispadanja. "U ovom trenutku smo sigurni, ali i dalje ima devet utakmica do kraja prvenstva. Moramo da osvojimo što više bodova kako bismo ostali u ligi. Kada i matematički budem osigurali opstanak, onda ćemo razmišljati o letu", rekao je Alardajs. Fudbaler Kristal Palasa Mamadu Sako reka da je njegova ekipa odigrala odličnu utakmicu protiv Čelsija i istakao da nije došla na Stamford bridž samo po bod. ; "Odigrali smo dobru utakmicu. Zaista je bilo teško, ali odigrali smo srcem. Navijači su nas sjajno bodrili, bili su naš 12. igrač", rekao je Sako za britanske medije. "Bilo nam je važno da pobedimo danas. Razgovarali smo na poluvremenu o tome koliko nam znače tri boda. Nismo došli ovde kako bismo se vratili s remijem... Igramo s velikom odlučnošću, počinjemo da verujemo. Ako se svakog dana borite kao da je poslednji, možete sve da postignete", dodao je on.

18:58 - Bilbao bolji od OsasuneFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su u gostima ekipu Osasune sa 2:1 u utakmici 29. kola španske Primere. Bilbao je sad, posle 14. pobede od početka sezone, na sedmom mestu na tabeli sa 47 bodova, dok je Osasuna poslednja sa samo 11 bodova. Aric Aduriz je doveo Atletik u vođstvo u 12. minutu, a minut pre isteka prvog poluvremena mrežu domaće ekipe pogodio je i Injaki Vilijams. Strelac jedinog gola za Osasunu bio je Serhio Leon u 79. minutu. Atletik Bilbao u narednom kolu dočekuje Espanjol, dok Osasuna ide u goste Alavesu.

17:58 - Vujaklija doneo pobedu Zvezdi protiv SpartakaFudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Spartak na svom stadionu sa 2:1, u prvoj utakmici 28. kola Super lige Srbije.

VIDEO CRVENO-BELI PO NOTAMA VUJAKLIJE: Zvezdin rezervista dva puta pogodio za trijumf nad Spartakom

16:50 - Zvezda: Treći meč u ŽeleznikuTreći, odlučujući meč polufinala plej-ofa Jadranske lige izme]u košarkaša Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti igraće se u utorak u dvorani FMP-a u Železniku. Dvorana "Aleksandar Nikolić" u kojoj Zvezda igra svoje utakmice regionalnog takmičenja je u tom terminu zauzeta zbog Dejvis kup meča izme]u selekcija Srbije i Španije. Pripreme i postavljanje podloge za tu priliku počelo je već u petak. Klub će, kako se dodaje, se oko svih daljih pojedinosti vezanih za ulaznice, bezbednosne protokole i načine ulaska u dvoranu u Železniku, oglasiti još jednim saopštenjem u ponedeljak. Meč Crvena zvezda - Budućnost igra se u utorak od 19.00.

15:46 - Džikić: Nemamo pritisak u Zagrebu, bitka pod košem rešavaTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegova ekipa nema poseban pritisak u trećem, odlučujućem meču protiv Cedevite za plasman u finale plej-ofa ABA lige."Pred nama je težak posao, šta god da radimo neće biti lako. Isti je recept, ograničiti broj poena koji će oni postići u tranziciji. U napadu ćemo pokušati da poentiramo pre nego što postave odbranu. Važno je dobiti bitku pod koševima, koliko se može, jer ni to neće biti lako pošto im je centarska linija visoka i pokretljiva", rekao je Džikić za sajt crno-belih.On je dodao da posebna pažnje bi trebalo da se obrati na američkog pleja iz Cedevite Rajana Boutrajta."Boutrajt je imao sjajno veče u Beogradu. Nemamo poseban pritisak, idemo da odigramo najbolje što možemo", poručio je trener Partizana.Prema njegovim rečima centar Uroš Luković i dalje ima problema sa povredom."Nije izgledalo da će biti problematično, ali razvuklo se. Luković nam je važan. Respektuju ga protivnici i u napadu i u odbrani, a u nekim fazama igre može da promeni tok meča. Ostali su spremni, neki ne 100 odsto, ali to ne menja ništa".Košarkaš Partizana Stefan Birčević ističe da je neophodno da se odigra hrabro i borbeno od početka do kraja meča u Zagrebu."Moramo da budemo koncentrisani i što pametniji pod oba koša. Važno je da dobro pariramo u skoku, da pokušamo da damo više lakih poena i da budemo smireni prilikom izvođenja penala", zaključio je Birčević.Treća utakmica između polufinalne serije ABA lige između Cedevite i Partizana igra se sutra od 19 sati u Domu sportova u Zagrebu.

15:24 - Viljareal sve dalje od Lige šampionaFudbaleri Viljareala vezali su drugi poraz u Primeri, pošto su danas na svom stadionu izgubili od Ejbara sa 3:2.Viljareal je posle 29 utakmica ugrozio peto mesto, pošto će Real Sosijedad imati priliku da ga prestigne. Takodje, taj klub je sada uz meč manje na sedam bodova zaostatka za Atletiko Madridom, koji je na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.Eibar je pobedio posle preokreta. Viljareal je vodio od 18. minuta golom Roberta Sorijana, a u drugom poluvremenu su Pedro Leon iz penala u 48, Kike u 54. i Takaši Inui u 77. doneli trijumf gostima. Konačnih 3:2 postavio je Sorijano svojim drugim golom u 89. minutu.Srpski fudbalski reprezentativac Antonio Rukavina nije bio u sastavu Viljareala na utakmici protiv Eibara.

14:52 - Novi rekord u ženskom polumaratonu postavljen u PraguKenijska atletičarka Džojsilin Džepkosgei trijumfovala je danas na polumaratonu u Pragu i postavila novi svetski rekord.Ona je stazu prešla za jedan sat, četiri minuta i 52 sekunde.Džepkosgei je bila 14 sekundi brža od prethodnog rekorda, koji je držala njena sunarodnica Peres Džemčirčir sa trke u UAE u februaru.Kenijske atletičarke dominirale su u polumaratonu u Pragu, pošto je druga bila Viola Džapčumba, a treća Fensi Čemutai.Džepčirčir je takodje trebalo da trči u Pragu, ali je odustala zbog bolesti.Pobednik muškog polumaratona bio je Tamirat Tola iz Etiopije, koji je stazu pretrčao za 59 minuta i 37 sekundi.

13:59 - Sportski direktor ostaje u Menhengladbahu, ništa od prelaska u BajernSportski direktor fudbalskog kluba Borusija Menhengladbah Eberl produžio je danas ugovor, posle čega su završena nagadjanja o njegovom preuzimanju iste pozicije u Bajern Minhenu."Bilo je mnogo nagadjanja oko mene proteklih meseci, ali Borusija Menhengladbah je moj klub", rekao je Eberl nemačkim medijima.Gladbah je saopštio da je 43-godišnji Eberl produžio ugovor sa klubom do leta 2022. godine. On je sportski direktor Borusije od 2008.Eberl je po pisanju nemačkih medija bio favorit da na kraju sezone predje u Bajern i tamo zameni Matijasa Zamera, koji se povukao u julu prošle godine iz zdravstvenih razloga.Višegodišnji kapiten i odbrambeni fudbaler Bajerna Filip Lam, koji će se penzionisati na kraju sezone, prethodno je odbio da postane sportski direktor tog kluba, što je navelo čelnike Karl-Hajnca Rumenigea i predsednika Ulija Henesa da traže druge kandidate.

13:13 - Studio B: Najbeogradjanin Branimir Brana Radović, legendarni atletski trenerPriznanje Radio televizije Studio B "Najbeogradjanin" dobio je Branimir Brana Radović, legendarni atletski trener, bivši skijaški reprezentativac i inicijator i organizator mnogih velikih sportskih takmičenja, saopštila je danas ta beogradska medijska kuća.Tradicionalnu nagradu - na 47. rodjendan - RTV Studio B uručila mu je direktorka i glavna i odgovorna urednica Ivana Vučićević, navodi se u saopštenju.Vučićević je, čestitajući Radoviću, izrazila zahvalnost svim izuzetnim Beogradjanima, naročito onima koji su u proteklih 15 godina dobili priznanja gradskog radija i televizije.Radović je rekao da mu je čast i ponos što je ovogodišnji laureat.Rodjen je 1940. godine u Beogradu, a prva asocijacija na njega, uz ime starijeg brata slavnog Duška Radovića, jeste atletika, sport za koji i danas, u osmoj deceniji, sa neverovatnim entuzijazmom - živi i radi.Trenirao je 17 državnih reprezentativaca, osvojio brojne medalje, radio i u velikoj Crvenoj zvezdi, ali najduže ostao tamo gde se najbolje oseća - u Rakovici, u "21. maju".Pre pola veka pokrenuo je "Beli kros", sa Djokom Vješticom 1988. "Beogradski maraton", a na Adi Ciganliji organizovao trke "Ada i zdravlje", "Sećanje na Duška Radovića", "Olimpijski dan", trke uz Beogradjanku i Avalski toranj...Za hiljade mladih iz cele Srbije organizovao je i takmičenja u šahu, košarci i drugim sportovima. Aktivan je i u književnim, pozorišnim i filmskim krugovima.Radović je nosilac Ordena rada sa srebrnim vencem, dobitnik Trofeja Medjunarodnog olimpijskog komiteta i nagrade za životno delo Sportskog saveza Beograda.

12:11 - Medalje za OI u Tokiju 2020. biće napravljene od recikliranog metalaOrganizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. počeli su da prikupljaju odbačene elektronske uredjaje koje će koristiti za proizvodnju medalja namenjenih najuspešnijim sportistima na tom takmičenju.Olimpijski plivač Takeši Macuda i paraolimpijac Takuro Jamada otvorili su danas kampanju prikupljanja na ceremoniji u centru Tokija."To je veliki projekat koji vaše stare i neupotrebljive telefone pretvara u, za sportiste, neprocenjive medalje. Drago mi je što sam deo ovog projekta, svako može da učestvuje na Igrama", rekao je četvorostruki olimpijac Macuda. Organizacioni komitet želi da prikupi osam tona sirovog materijala iz koga će dobiti oko dve tone čistog metala, koliko im je potrebno za izradu 5.000 medalja za igre u Tokiju. Primera radi, iz 100 prosečnih mobilnih telefona može se dobiti tri grama zlata. Od gradjana se traži da poklone neželjene i pokvarene elektronske uredjaje, uključujući pametne telefone, digitalne kamere i laptopove. Kutije za kolekciju su postavljene širom zemlje, a prikupljanje će se trajati do proleća 2019. godine ili dok se ne dodje do cilja od osam tona.

10:27 - RS S 12. aprila postavlja selektoreUpravni odbor Rukometnog saveza Srbije 12. aprila doneće odluku o selektorima muške i ženske reprezentacije Srbije.Petočlana Komisija za izbor selektora imenovana od strane UO, sastala se po završetku javnog sedmodnevnog konkursa objavljenog na sajtu RŠ i ustanovila osam prispelih kandidatura - dve za muškog i šest za ženskog šefa stručnog štaba nacionalnog tima.Mušku seniorsku reprezentaciju čekaju važni mečevi sa selekcijom Rumunije u Klužu 4. maja i tri dana kasnije u Kragujevcu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine.Ženska reprezentacija odmeriće snage sa selekcijom Italije 10. juna u Padovi i 14. juna u Nišu u baražu za Svetsko prvenstvo koje se u decembru održava u Nemačkoj.

09:58 - Jokićev tripl-dabl nedovoljan, Denveru izmiče plej-ofSrpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je šesti tribl-dabl ove sezone u NBA ligi, ali ni to nije bilo dovoljno Denveru da izbegne poraz na gostovanju Šarlotu 122:114.Jokić je imao 26 poena (11/16 iz igre), 13 skokova i 10 asistencija, za čak 36 minuta, ali je bio nedovoljan njegov učinak protiv raspoloženih Hornetsa koji su postigli 17 trojki.Jokića je pratio Geri Heris sa 20 pogodaka, jedan manje dao je Danilo Galinari, dok se na drugoj strani Kemba Voker zaustavio na 31.Nagetsi su zabeležili treći neuspeh u nizu i gube trku za plej-of sa Portlandom, jer zaostaju dve pobede sedam kola pre kraja regularnog dela.Košarkaš Oklahome Rasel Vestbruk ne staje, protiv San Antonija stigao je do 39. tripl-dabla u sezoni, samo jedan manje od rekorda Oskara Robinsona.Vestbrukov učinak od 32 koša, 15 uhvaćenih lopti i 12 asistencija nadoknadili su Sparsi i slavili sa 100:95, najviše zahvaljujući Kavaiju Lenardu sa 28 poena.NBA, rezultati: Toronto - Indijana 111:100 Boston - Orlando 117:116 Klivlend - Filadelfija 122:105 Memfis - Dalas 99:90 Majami - Njujork 94:98 Milvoki - Detroit 108:105 Nju Orleans - Sakramento 117:89 Juta - Vašington 95:88 Golden Stejt - Hjuston 107:98

09:16 - Federer i Nadal za titulu u MajamijuŠvajcarski teniser Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal boriće se sutra za titulu u finalu mastersa u Majamiju.Federeru je pripao taj-brejk triler protiv Austrijanca Nika Kirjosa 7:6 (9:7), 6:7 (7:9), 7:6 (7:5) i tako došao do meč sa Nadalom, koji je juče eliminisao Italijana Fabija Fonjinija.Duel Federera i Nadala biće repriza finala iz Majamija 2005. godine, kada je slavio Španac 2:6, 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:3, 6:1.Do sada su se ukupno sastali 36 puta, a Nadal ima prednost 23:13.

08:50 - Espanjol posle preokreta u finišu pobedio BetisFudbaleri Espanjola pobedili su danas posle preokreta Betis sa 2:1 u prvoj utakmici 29. kola Primere.Gosti su poveli golom Rubena Kastra iz penala u 78. minutu, a domaćin je izjednačio u samom finišu meča, golovima Havija Fuega u 88. i Hosea Antonija Rejesa u 90. minutu meča.Espanjol se popeo na osmo mesto i ima 43 boda, dva više od Eibara, koji ima meč manje. Real Sosijedad i Viljareal dele peto i šesto mesto, što su pozicije koje vode u Evropu. Ta dva tima imaju po pet bodova više od ekipe iz Barselone.Betis je ostao 13. na tabeli sa 31 bodom, jednim više od Valensije, koja ima meč manje.Preostali mečevi 29. kola igraju se za vikend i u ponedeljak.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track