VIDEO ZVEZDAŠ ISPRED PARTIZANOVCA: Ilić nadmašio Vlahovića i postao najmlađi debitant našeg fudbala
Foto: Printscreen

Nišlija ušao u istoriju

VIDEO ZVEZDAŠ ISPRED PARTIZANOVCA: Ilić nadmašio Vlahovića i postao najmlađi debitant našeg fudbala

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak 2:1 u derbiju 28. kola Superlige Srbije, a meč je osim dvostrukog strelca Srđana Vujaklije, obeležio i mladi Nišlija Ivan Ilić.

On je u finišu meča dobiopriliku da uđe na teren i tako sa 16 godina i 15 dana postane najmlađi debitant ne samo u istoriji Crvene zvezde, već i srpskog fudbala.

Ilić je tako nadmašio Dušana Vlahovića, koji je zaigrao za Partizan protiv OFK Beograda, 21. februara 2016, a imao je 16 godina i 23. dana.

"Osećaj je izvanredan. Oboriti rekord posle 38 godina, rekord Milka Đurovoskog, velika je stvar. To je veliki korak za mene i moju karijeru koja tek počinje. Nastaviću vredno da treniram. Dobijao sam pohvale i čestitke saigrača posle utakmice, a prvi mi je čestitao Boaći", rekao je Ilić nakon utakmice.

Trener Miodrag Božović je nakon utakmice rekao je da je reč o 'veoma kvalitetnom igraču'.

"Reč je o momku iz naše Omladinske škole. Došao je iz Niša i u klubu je i njegov brat. Reč je o veoma kvalitetnom igraču koji će nadam se doživeti u narednom periodu afirmaciju i potvrditi da ima potencijal. Svakako da planiramo da forsiramo decu iz našeg pogona", naveo je Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track