BLOG UŽIVO, VIDEO Mitrović: Ne bežimo od uloge favorita
Foto: Beta

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Mitrović: Ne bežimo od uloge favorita

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:23 - NHL neće prekidati sezonu zbog ZOI u PjongčanguAmeričko-kanadska profesionalna liga u hokeju na ledu (NHL) objavila je danas da neće učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu naredne godine i da raspravu po tom pitanju smatra završenom."I ranije smo jasno naznačili da smo, bez obzira što je većina klubova protiv prekidanja sezone zbog učestvovanje nekih igrača na Olimpijskim igrama, otvoreni za slušanje predloga drugih zainteresovanih strana. Prošlo je više meseci bez ikakvog smislenog dijaloga, već je samo Medjunarodni olimpijski komitet uslovio nastupanje NHL igrača u Pekingu 2022. time da nastupe i u Pjongčangu 2018", navodi se u saopštenju NHL-a."Kako bismo razjasnili situaciju, potvrdjujemo da ćemo raspored za sezonu 2017/18. napraviti bez pauze za ZOI i ovime slučaj smatramo zvanično zatvorenim", dodaje se u saopštenju, prenosi Hina.Iz NHL-a su objavili da prema sprovedenim anketama medju navijačima pauzu od 17 dana zbog Igara u Pjongčangu 73 odsto ljubitelja hokeja u SAD-u, ali samo 47 odsto u Kanadi.Igrači iz NHL-a nastupili su na svim ZOI od Nagana 1998. godine do sad, a osim duge pauze usred sezone, vlasnici klubova prigovarali su i zbog brojnih povreda koje su igrači zadobijali tokom nastupa za svoje reprezentacije.Prošle nedelje je MOK objavio da je Medjunarodni savez hokeja na ledu (IIHF) pristao da plati putne troškove i osiguranje za NHL igrače kako bi oni nastupili u Pjongčangu. Do sada je te troškove za poslednjih pet ZOI na kojima su igrali NHL igrači plaćao MOK, ali iz krovne svetske sportske organizacije su objavili da ovog puta to neće učiniti.Bez obzira na ishod pregovora izmedju IIHF-a i NHL-a, neki igrači su već najavili da će sigurno nastupiti u Pjongčangu.

23:07 - Sampdorija posle preokreta do pobede protiv InteraFudbaleri Sampdorije pobedili su večeras u Milanu ekipu Intera sa 2:1 u utakmici 30. kola italijanske Serije A.Sampdorija je do 12. pobede u šampionatu stigla posle preokreta, pošto je nakon prvih 45 minuta gubila sa 1:0.Prednost Interu doneo je Danilo d'Ambrozio u 35. minutu, dok su strelci za pobednički tim bili Partik Šik u 50. i Fabio Kvaljarela u 85. minutu iz jedanaesterca.Inter je upisao deveti poraz ove sezone, šesti je na tebeli Serije A sa 55 bodova. Sampdorija je deveta sa 44 osvojena boda.U narednom kolu Inter gostuje Krotoneu, dok Sampdorija dočekuje Fiorentinu.

23:06 - Selta slavila protiv Las PalmasaFudbaleri Selte pobedili su večeras na svom terenu Las Palmas sa 3:1 u utakmici 29. kola španske Primere.Selta se, posle 12. pobede od početka šampionata, "popela" na deseto mesto na tabeli sa 41 bodom, dok je Las Palman na 12. poziciji sa šest bodova manje.Sva tri gola za Seltu večeras je postigao Djuzepe Rosi, u 12, 36. i 57. minutu. Strelac jedinog gola za Las Palmas bio je Pedro Bigas deset minuta pre kraja meča.Ekipa iz Viga u narednom kolu gostuje Valensiji, a Las Palmas ide u goste Eibaru.

22:46 -Sto fudbalskih lopti za osnovne i srednje školePredsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović podelio je 100 fudbalskih lopti osnovnim i srednjim školama, fudbalskim klubovima, Predškolskoj ustanovi i Domu učenika srednjih škola u tom mestu."Lopte su donacija firme 'Planeta sport' koja je nedavno otvorila prodavnicu u Prokuplju, rekao je Simonović agenciji Beta i dodao da su pored gradskih, lopte dobile i sve seoske škole."Cilj nam je da podstaknemo mlade da se što više baƒve sportom i trudićemo se da u narednom periodu bude još ovakvih akcija, a sve radi popularizacije i omasovljenja sporta medju školskom decom", kazao je Simonović.Predstavnici škola i klubova zahvalili su se na donaciji, istakavši da je svaki poklon školama i sportskim organizacijama dobrodošao.

21:55 - Luković: Prolazak dalje je jedina opcijaFudbaler Crvene zvezde Andrija Luković rekao je danas da je Mladost iz Lučana ozbiljan rival, ali da očekuje prolazak svoje ekipe u polufinale u Kupa Srbije."Od starta ove sezone imamo jasan cilj pred sobom, a to je osvajanje duple krune. Želimo da nakon pet godina osvojimo ponovo titulu u Kupu. Prva naredna prepreka na tom putu nas očekuje sada u sredu. Naporno se pripremamo za meč, znamo da je Mladost ozbiljan rival. Već su obezbedili plasman u plej-of i sigurno nam neće biti lako, ali ni u jednom trenutku ne sumnjam u svoju ekipu. Razmišljamo samo o prolasku dalje", rekao je Luković za sajt kluba.Crvena zvezda u sredu na svom terenu dočekuje Mladost iz Lučana u četvrtfinalu Kupa Srbije.Vezista Zvezde je do samo jednom u karijeri igrao protiv ekipe iz Lučana."Prva utakmica protiv Mladosti bila mi je ove sezone na Marakani kada smo remizirali rezultatom 2:2. Ranije nisam imao prilike da igram protiv njih, bili su u drugoj ligi kada sam nastupao za Rad. Sada dobro poznajem njihovu ekipu i siguran sam da će duel u sredu biti uzbudljiv i da će svi koji dođu na Marakanu uživati u atraktivnom i lepom fudbalu", rekao je on.Veliki broj utakmica koji očekuje crveno-bele u predstojećim nedeljama biće šansa za igrače sa manjom minutažom da se nametnu treneru Miodragu Božoviću."Nadam se da ću kroz utakmice u Kupu obezbediti veću minutažu i u prvenstvu. Sada nam je raspored veoma gust, igramo u ritmu sreda pa subota i pretpostavljam da će više igrača koji nisu ostvarili veću minutažu dobiti šansu. Na šefu je da odluči ko će igrati, ja treniram maksimalno, dajem sto posto sebe kao da ću igrati svaku utakmicu. Dokle god Zvezdi ide dobro ne žalim se", rekao je Luković.

20:42 - Konta se povukla sa turnira u ČarlstonuBritanska teniserka Džoana Konta povukla se danas sa turnira u Čarlstonu zbog povrede ramena i bolesti."Čarlston je veliki turnir i zaista sam se radovala što ću učestvovati. Borila sam se sa blažom povredom ramena i sa bolešću tokom turnira u Majamiju, to me je držalo do kraja turnira", rekla je Konta, prenose britanski mediji.Konta je prošle nedelje osvojila titulu Majamuju, što je njena najznačajnija titula do sada u karijeri. To je bila njena treća titula u karijeri, a druga ove godine.Ona je od danas sedma igračica sveta, a u Čarlstonu je trebalo da bude i prva nositeljka.

20:08 - Mitrović: Ne bežimo od uloge favoritaKošarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas je svestan da će njegov tim imati ulogu favorita u predstojećoj utakmici protiv Budućnosti, ali i dodao da niko u klubu ne beži od te uloge."Naredni meč je definitvno najbitniji za nas u ovom periodu. Svi smo nadali da ćemo završiti seriju već u Podgorici, ali nismo bili na zadovoljavajućem nivou koji bi nam omogućio da ih savladamo u dva meča. Sada oni dolaze u Beograd, svesni smo težine utakmice, svesni smo uloge favorita i ne bežimo od toga. To je nešto što nosimo tokom čitave sezone i nešto što moramo da iznesemo na najbolji način sada kada je najbitnije", rekao je Mitrović, objavljeno je na sajtu Jadranske lige.Zvezda će sutra u dvorani FMP-a u Železniku dočekati Budućnost u trećoj utakmici polufinala plej-ofa Jadranske lige.Mitrović je naveo da će ekipa morati da nadomesti izostanak Stefana Jovića, kojeg je nazvao "mozgom ekipe"."Teško je bez Stefana (Jovića) koji je mozak naše ekipe i pokretač svih akcija, ali moramo da nadomestimo njegov izostanak preko dobre odbrane i uz mnogo kontranapada i lakih poena", rekao je Mitrović.Utakmica izmedju Crvene zvezde i Budućnosti igra se sutra od 19.00 u Železniku, a pobednik će se plasirati u finale Jadranske lige u kom će igrati protiv Cedevite koja je u polufinalu bila bolja od Partizana.

18:33 - Ademi: Vratiću se bolji i jačiFudbaler zagrebačkog Dinama Arijan Ademi, kome je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) nedavno prepolovio suspenziju zbog dopinga, rekao je danas da će se na teren vratiti bolji i jači."Vratiću se bolji i jači. Psihički ću biti nemoguće jak jer me ovo što sam prošao ojačalo. U dobrom sam fizičkom stanju, igram tenis i mali fudbal. Redovno trčim, ali nije isto kao kad si u ekipi. Poznavajući sebe, glavu i karakter, malo će mi trebati da se vratim. Dovoljno će mi biti dva meseca kad ću moći da treniram sa ekipom", rekao je Ademi na konferenciji za novinare u Zagrebu.CAS je krajem marta smanjio kaznu Ademiju sa četiri na dve godine, što znači da bi ekipi trebalo da se priključi u avgustu.Ademi je bio pozitivan na doping kontroli nakon utakmice Lige šampiona protiv Arsenala u septembru 2015. godine. Nakon što je bio pozitivan i B uzorak, UEFA je Ademiju izrekla četvorogodišnju suspenziju, što je bila maksimalna kazna koju mu je komisija mogla izreći.Dinamo i Ademi su se žalili, ali je UEFA u maju 2016. potvrdila četverogodišnju suspenziju.Ademi je danas otkrio da je bio šokiran kada je saznao da je pao na dopingu."Ovo je bio najteži period u mom životu. Kad sam dobio poziv da sam pao na dopingu bio sam šokiran. Nisam znao kako ću bez fudbala. To je moj život, živim za fudbal ali i to je palo u drugi plan. Samo sam hteo da dokažem da sam nevin", rekao je Ademi, prenosi Hina.On se zahvalio svima koji su ga podržali u prethodnom periodu - porodici, prijateljima, navijačima Dinama, a najviše i klubu."Najviše se zahvaljujem Dinamu koji mi je omogućio sve, spasio me i koji je znao da sam nevin. Klub se borio sa mnom, a mogao je da raskine ugovor sa mnom u bilo kom trenutku. Nisu to uradili i to govori o veličini ljudi", rekao je Ademi.

17:59 - Advokati bivšeg NFL igrača izneli odbranu na suđenju za dvostruko ubistvoAdvokati nekadašnjeg američkog fudbalera i zvezde NFL-a Arona Ernandesa počeli su danas predstavljanje odbrane na sudjenju za dvostruko ubistvo.Advokati su pred sudom u Bostonu izveli prvog svedoka, navijača koji se fotografisao sa Ernandesom te večeri kada je prema navodima tužioca nekadašnji tajt-end Nju Inglanda ubio dve osobe.Navijač je na sudjenju rekao da je proveo izmedju sedam i 10 minuta u razgovoru sa Ernandesom u jednom bostonskom klubu, kao i da nije video da je neko prosuo piće po Ernandesu.Tužioci navode da je Ernandes ubio dvojicu muškarca jer se osetio potcenjenim pošto je jedan od njih prosuo njegovo piće, a svedok je kazao da bivši igrač nije delovao ljutito po izlasku iz kluba.Advokati su naveli da je prijatelj Ernandesa ubio dve osobe nakon svadje oko droge.

16:31 - Krasić: Veoma važna tri boda za nasOgnjen Krasić je jedan od strelaca u pobedi Voždovca nad Vojvodinom. Nakon lepe asistencije Đure Zeca, napadač Voždovca je znao da iskoristi šansu koja mu se ukazala i u tom trenutku doneo vođstvo Zmajevima od 2:0 u susretu sa Novosađanima."Na početku, čestitam igračima na pobedi. Osvojili smo tri veoma važna boda koja su nam bila potrebna u borbi za plej of. Cele nedelje smo se sa stručnim štabom spremali za Novosađane i definitivno smo pokazali da imamo kvalitet vredan igranja u plej ofu. Nije lako dati Vojvodini četiri gola, igrač više jeste olakšao situaciju na terenu, ali nije umanjio našu želju da igramo napadački, a takođe smo i sve šanse iskoristili", rekao je Krasić.Nastavljaju se obaveze na dva fronta za Zmajeve: "Sledi meč sa Partizanom u kupu, uvek nezgodan protivnik, ali verujem u drugu priču u odnosu na prvenstvenu, jer igramo na našem terenu i pred našim navijačima", naveo je napadač Voždovca."Onda sledi meč sa Javorom, za nas najvažnija utakmica dosadašnjeg dela sezone, jer dobar rezultat nas vodi ka ostvarenju cilja, a to je plasman u plej of," ocenio je Ognjen Krasić.Konferencija za medije povodom kup utakmice Voždovac – Partizan održaće se 04.04.2017. u 12:00 u pres sali stadiona. saopšteno je iz Fudbalskog kluba Voždovac.Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

16:03 - Aleksandri Krunić pretili na FejsbukuSrpska teniserka Aleksandra Krunić posle plasmana u glavni žreb turnira u Čarlstonu dobila je preteće poruke na Fejsbuku...

15:47 - Vojvodina još nije smenila IvanovićaFudbalski klub Vojvodina još nije odlučio da li će smeniti trenera Dragana Ivanovića. "Ivanović je trenutno na sastanku sa upravom kluba. Možda će biti smenjen, a možda i neće. Odluka je na upravi". Beogradski mediji preneli su da je Vojvodina smenila trenera Dragana Ivanovića koji je ekipu preuzeo pred početak prolećnog dela šampionata i da je na njegovo mesto došao Aleksandar Veselinović, nekadašnji šef struke litvanske Suduve. U klubu navode da će se, ako smene Ivanovića, to i saopštiti kasnije danas. Vojvodina zauzima treće mesto u Superligi Srbije sa 57 bodova.

15:16 - Nikolić: U Kupu favoriti gube glave, ali želimo trofejTrener fudbalera Partizana Marko Nikolić, pred duel sa Voždovcem u četvrtfinalu Kupa Srbije, pozvao je na oprez jer u takvom takmičenju favorit često zna da izgubi i poručio da želi trofej kako bi ispravio stvari iz svog prvog mandata među crno-belima. "Proteklog vikenda nastavili smo seriju od 24 meča bez poraza, neće biti lako da je sačuvamo, ali ona neće vredeti ako sezonu ne oplemenimo trofejom u Kupu Srbije i prvenstvu. Kup je najlakši način da favorit izgubi glavu. Moramo da budemo posebno skoncentrisani, sa pravim pristupom imamo pravo da se nadamo u polufinale Kupa", rekao je Nikolić. Kako je naveo, iako je za mnoge Kup Srbije obezvređen, za njega je od velike važnosti. "Poseban motiv imam, jer sam sa istim momcima došao do finala koje je kasnije izgubljeno. Zato imam veliku želju da ponovim takav poduhvat", naveo je trener crno-belih, dodavši da ne bi voleo da se meč reši u penal-seriji, ali i da zna izvođače ukoliko dođe do toga. Nikolić je najavio da će Voždovcu suprostaviti najjaču ekipu u ovom trenuku. "Imamo 20 kvalitetnih igrača, svi su u ozbiljnoj konkrenciji i spremni da igraju. Ne vidim posebnu potrebu da odmaramo, možda kasnije, a ovaj ritam utakmica će potrajati. Voždovac igra jako dobro, posebno od dolaska novog trenera, tu su Dražić i naši bivši igrači Mihajlov i Marinković, imaju kvalitet i sav naš respekt. Ipak, želimo da ih pobedimo", zaključio je Nikolić. Utakmica između Voždovca i Partizana igra se u sredu od 13 sati na stadionu Voždovca.

Marko Nikolić, foto: Saša Pavlić
Marko Nikolić, foto: Saša Pavlić

15:05 - Noćioni završava karijeru na kraju sezoneKošarkaš madridskog Reala Andres Noćioni objavio je da na kraju sezone završava karijeru. Argentinac se od aktivnog igranja oprašta u 38. godini posle 21 sezone profesionalne karijere. "Idem pre nego što me oteraju. Tokom cele karijere sam uvek bio iskren, davao sve od sebe na svakom treningu i utakmici. Ostavljam košarku sa najvišeg nivoa u Evropi", saopštio je Noćioni putem svog Tviter naloga. Član Reala je od 2004. godine, sa kojim je osvojio po dve titule prvaka Španije i Kupa kralja i jednu Evrolige, gde je na Fajnal-foru u Madridu proglašen za najboljeg igrača. Ranije je igrao za klubove iz domovine Olimpiju, Penjarol i Indepedijente, u NBA ligi za Čikago, Sakramento i Filadelfiju, a veliki trag ostavio je i u Taukeramici. Verovatno najbolje partije pružao je u dresu reprezentacije Argentine, pošto je dao veliki doprinos u osvajanju čak 10 medalja, među kojima je najsjajnija zlatna sa Olimpijskih igara u Atini 2004. godine.

14:35 - Jović na pregledima u MinhenuPlejmejker Crvene zvezde Stefan Jović otputovao je u Nemačku gde će se u narednih nekoliko dana obaviti detaljni pregledi i sprovesti, ukoliko to bude bilo potrebno, dodatna terapija povrede ledja od pre dva meseca, saopštio je njegov klub. Jovića će u Minhenu pregledati doktor Johen Han na predlog selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića. Lekarskim tim Crvene zvezde je činio sve kako bi sanirao neugodnu povredu Jovića, koji je u nekoliko navrata i na sopstvenu odgovornost pokušavao da se vrati na teren, i pomogne timu u vrlo važnom periodu sezone. Klub u saopštenju navodi da će rezultate pregleda u Nemačkoj objaviti narednih dana. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je povratak Jovića u Beograd planiran za 10. april.

Stefan Jović, foto: Saša Pavlić
Stefan Jović, foto: Saša Pavlić

14:14 - Boutrajt propušta prvu finalnu utakmicu, Arapović pauzira najmanje šest meseciKošarkaš Cedevite Rajan Boutrajt propustiće zbog povrede najmanje prvu utakmicu finala plej-ofa Jadranske lige, dok će njegov saigrač Marko Arapović pauzirati najmanje šest meseci zbog povrede levog kolena, saopšteno je danas na sajtu regionalnog takmičenja. Boutrajt i Arapović su se sinoć povredili, tokom treće polufinalne utakmice sa Partizanom, koju je hrvatski tim u Zagrebu dobio sa 87:78. Lekar Cedevite Tomislav Cerovečki rekao je da Boutrajt ima rupturu mišića zadnje lože desne natkolenice i da će pauzirati najmanje 10 dana, kao i da će se o povredi više znati posle detaljnijih pregleda. On je naveo da je Arapović pokidao ligamente levog kolena i da će biti podvrgnut operaciji kada stignu lekovi iz Nemačke i dodao da će košarkaš pauzirati najmanje šest meseci. Prva finalna utakmica Jadranske lige na programu je 10. aprila. Cedevita se plasirala u finale posle pobede nad Partizanom od 2:1 u seriji, a igraće protiv pobednika duela Crvene zvezde i Budućnosti. Zvezda i Budućnost igraju treću polufinalnu utakmicu u utorak od 19 časova u hali u Železniku.

13:31 - MOK negirao da je prikrio doping na Igrama u PekinguMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) negirao je da je prikrio doping slučajeve na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, nakon što je u dokumentarcu prikazanom na nemačkoj televiziji objavljeno da pozitivni doping testovi jamajčanskih sprintera nisu procesuirani. Nemački novinar Hajo Zepelt, koji je napravio dokumentarac, rekao je da su posle ponovljenih testiranja urina kod "nekoliko" jamajčanskih sportista pronadjeni tragovi zabranjene supstance klenbuterol, koja služi za povećanje mišićne mase. On nije naveo o kojim atletičarima se radi. Jamajčanski sprinter Jusein Bolt osvojio je tri zlatne medalje u Pekingu uz tri svetska rekorda i bio je najveća zvezda Igara. MOK je, posle konsultacija sa Svetskom antidoping agencijom (WADA), naveo da nije postojao "obrazac organizovanog varanja". "Posle pažljivog razmatranja, WADA je obavestila MOK da nije mogla da pronadje nijedan značajan i dosledan obrazac korišćenja klenbuterola u tim slučajevima i da bi bilo prikladno da više ne razmatra te slučajeve", navodi se u saopštenju MOK. Pronađeni niski nivoi klenbuterola su u ravni "potencijalnih slučajeva kontaminacije mesa", naveo je MOK. U Kini se klenbuterol koristi u stočarstvu za povećanje mišićne mase kod životinja, a olimpijci su na to upozoreni pre nego što su otišli u Peking. MOK je saopštio da je broj slučajeva klenbuterola u ponovljenim testiranjima rasprostranjen, ali nije naveo da se radi o jamajčanskim sportistima. "Tokom ponovljenih testiranja sačuvanih uzoraka urina sportista sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, naša laboratorija je pronašla brojne sportiste iz brojnih zemalja iz različitih sportova, u čijim uzorcima su bili niski nivoi klenbuterola", dodaje se u saopštenju MOK. Klenbuterol je postao poznat po tome što je koštao španskog biciklistu Alberta Kontadora titule na Tur d'Fransu 2010. godine. Kontador je tvrdio da su njegovi doping rezultati bili pozitivni jer je pojeo kontaminirano govedje meso koje je iz Francuske doneto u Španiju. Sud za sportsku ar bitražu je presudio da biciklista nije nameravao da se dopinguje i da je slučajno pojeo kontaminirano meso. Kontador je bio suspendovan na dve godine i oduzeta mu je titula sa Tur d'Fransa 2010. godine.

12:20 - Hakerska grupa napala servere Međunarodne atletske federacijeMeđunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je da je podatke sa njenih servera hakovala ruska grupa Fensi Bers, koja je prošle godine ukrala i podatke Svetske antidoping agencije (WADA). IAAF je navela da su hakerskim napadom kompromitovani sportisti koji su podneli zahtev za dobijanje dozvole WADA da u medicinske svrhe koriste određene nedozvoljene supstance. Ti zahtevi su bili na serverima IAAF, koji su hakovani 21. februara, dodaje se."Naš prioritet su sportisti koji su pružili informacije IAAF za koje su verovali da će biti bezbedne i poverljive. Najiskrenije im se izvinjavamo i nastavićemo da činimo sve kako bismo popravili situaciju", naveo je u saopštenju predsednik IAAF Sebastijan Kou. IAAF je u kontaktu sa sportistima koji su se prijavili za dozvolu za izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE) od 2012. godine. Grupa Fensi Bers je prošle godine počela da objavljuje medicinsku dokumentaciju olimpijaca, medju kojima najviše američkih i britanskih sportista.

11:46 - Konte: Osećamo pritisak posle poraza od Kristal PalasaMenadžer Čelsija Antonio Konte priznao je da posle poraza od Kristal Palasa oseća veliki pritisak na putu ka tituli u Premijer ligi. Londonski tim je posle skoro tri meseca doživeo poraz, na svom terenu, posle preokreta od Kristal Palasa 2:1. "Veliki je pritisak, ali takva stvar je normalna kada vodiš veliki klub i imaš dobre rezultate. Sve ekipe koje se bore za titulu imaju pritisak, a mi smo na vrhu duži period. Idemo polako, ostalo je još devet mečeva i nadam se da ćemo biti šampion. Ukoliko nas neko prestigne, pokazaće da je bolji i da je zaslužio trofej", rekao je Konte. Već za dva dana "plavce" očekuje veliki test kada na Stamford bridž dolazi Mančester Siti. "Ne znam da li su oni pravi protivnici za nas u ovom momentu. U Engleskoj ne postoji laka utakmica, a posebno kada je na suprotnoj strani snažan tim kao Siti", zaključio je Italijan. Čelsi posle 29. kola engleskog prvenstva ima sedam bodova više od drugoplasiranog Totenhema.

Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters

11:19 - Šapčani rekonstruišu atletsku stazuPosle 50 godina Šapčani dobijaju novu atletsku stazu na Gradskom stadionu, čija je rekonstrukcija počela krajem prošle sedmice. Gradonačelnik Nebojša Zelenović najavio je uređenje čitavog kompleksa i pozvao Šapčane da predlažu rešenja. "Ateletska staza na gradskom stadionu je večita tema. Obećali smo rekonstrukciju i to obećanje danas ispunjavamo. Sa našim sugrađanima ćemo se dogovarati kako ćemo ubuduće koristiti i čuvati naš stadion", rekao je gradonačelnik. Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić istakao je značaj rekonstrukcije stadiona za profesionalne šabačke atletičare. "Svi znamo koliki je značaj Gradskog stadiona za naše sugrađane, ali ono što je važnije od toga jesu naši atletičari. Svedoci smo da su donosili važna odličja sa važnih takmičenja, a da nisu imali adekvatne uslove za treniranje. Sada ćemo ih obezbediti, ali nećemo stati ovde. Ove godine ćemo početi i sa sređivanjem stadiona FK 'Mačva'", najavio ; je predsednik Skupštine grada. Izvođač radova je firma "Maraton" iz Mačvanske Mitrovice. Investicija je vredna 14,4 miliona dinara. Ako vremenske prilike dozvole, radovi će biti završeni za dvadesetak dana. Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

11:08 - Niš: Teniseri obezbedili ogrev za siromašneCrveni krst Niš podeliće tokom ove nedelje ekonomski najugroženijim porodicama u selima na području Niša po tri kubika ogreva koje je poklonio Teniski savez Srbije, a u isporuci će učestvovati zatvorenici iz niškog Kazneno-popravnog zavoda. Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović rekla je da će ogrev dobiti 22 porodice u 21 selu i da je Javno-komunalno preduzeće "Medijana" obezbedilo prevoz ogreva do korisnika, dok će osudjenici iz KPZ pomagati da se drvo utovari i istovari. "Ogrev smo nabavili zahvaljujući donaciji Teniskog saveza Srbije od 200.000 dinara. Teniski savez se odazvao našem apelu za pomoć tokom trajanja Dejvis kupa u Nišu", rekla je Stojanović. Ona je navela da je Crveni krst Niš ovih dana dobio i značajnu donaciju firme "Ateks" iz Beograda, koja je poklonila 1.400 komada odeće vrednosti oko pet miliona dinara. Stojanović je rekla da će pantalone, džemperi i drugi odevni predmeti dobijeni od "Ateksa" biti narednih dana podeljeni siromašnim stanovnicima na području grada Niša.

10:31 - Jelena Janković 53. na WTA listiSrpska teniserka Jelena Janković napredovala je za jedno mesto i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 53. poziciju. Janković je 53. sa 990 bodova. Nina Stojanović napredovala je za jedno mesto do 126. sa 465 bodova, dok je Aleksandra Krunić pala za sedam pozicija i sada je 132. teniserka sveta sa 450 bodova. Prva je i dalje Andželik Kerber iz Nemačke, ispred Amerikanke Serene Vilijams. Britanka Džoana Konta osvojila je turnir u Majamiju, pa je napredovala za četiri pozicije do sedmog, što je njen najbolji plasman u karijeri.

WTA lista: 1. Andželik Kerber (Nemačka) 7.340 2. Serena Vilijams (SAD) 7.010 3. Karolina Pliškova (Češka) 6.020 4. Dominika Cibulkova (Slovačka) 5.245 5. Simona Halep (Rumunija) 5.022 6. Garbinje Mugurusa (Španija) 4.790 7. Džoana Konta (Velika Britanija) 4.330 8. Agnješka Radvanska (Poljska) 4.290 9. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 4.025 10. Venus Vilijams (SAD) 3.865

09:32 - Federer uzima odmor i pauzira do Rolan GarosaŠvajcarski teniser Rodžer Federer, nakon odličnog starta sezone, odlučio je da napravi pauzu i vrati se na teren tek krajem maja na Rolan Garosu.Rekorder po broju titula na gren slemovima na taj način propustiće, ne računajući Pariz, kompletnu sezonu na šljaci i masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu."Najverovatnije neću igrati nijedan turnir do Rolan Garosa, potreban mi je odmor. Nisam više mlad i moram da biram turnire kako bih ostao zdrav. Ostaviću mogućnost promene rasporeda, ali trenutno tako razmišljam", rekao je Federer posle osvajanja mastersa u Majamiju.Federer je juče četvrti put uzastopno savladao Rafaela Nadala (6:3, 6:4) i došao do treće titule u karijeri u Majamiju.Ove sezone, 36-godišnji Švajcarac trenutno je najuspešniji teniser na Turu sa peharima na Australijan openu, Indijan Velsu i Majamiju.

08:49 - Denver pobedio Majami uz 19 poena JokićaKošarkaši Denvera pobedili su noćas na gostujućem terenu Majami sa 116:113 i zadržali šanse da se plasiraju u plej-of NBA lige.Denver su do pobede predvodili Danilo Galinari sa 29 poena i pet skokova, dok je srpski košarkaš Nikola Jokić dodao 19 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Vilson Čendler postigao je 19, a Emanuel Madiej 17 poena i devet skokova. Denver se tako primakao Portlandu na dve utakmice za osvajanje poslednjeg osmog mesta pred plej-of Zapadne konferencije.U ekipi Majamija najefikasniji je bio Goran Dragić sa 22 poena, Džoš Ričardson postigao je 17, a Hasan Vajtsajd 16 poena i 12 skokova.Košarkaši Klivlenda pobedili su posle dva produžetka Indijanu sa 135:130 i ostali u igri sa Bostonom za prvo mesto Istočne konferencije pred plej-of. Šampiona NBA lige do pobede je predvodio Lebron Džejms "tripl-dabl" učinkom od 41 poena, 16 skokova i 11 asistencija. On je postigao odlučujuću "trojku" u poslednjem minutu drugog produžetka kojom je obezbedio pobedu.Kajri Irving postigao je 23 poena, uz pet skokova i sedam asistencija, a u poslednjih 16,5 sekundi ubacio četiri slobodna bacanja. Kevin Lav dodao je 20 poena i 12 skokova za Kavalirse.Najbolji u ekipi Indijane bio je Pol Džordž sa 43 poena, devet skokova i devet asistencija. On je postigao 19 uzastopnih poena u produžecima, ali nije uspeo da spreči osmi uzastopni poraz na gostovanjima Pejsersa.Šarlot je pobedio Oklahomu sa 113:101. Kemba Voker predvodio je Hornetse sa 29 poena, a Frenk Kaminski dodao je 19.U ekipi Oklahome ponovo je bio najbolji Rasel Vestbruk, koji je ostvario šesti uzastopni "tripl-dabl", a ukupno 40. u sezoni. Vestbruk je utakmicu završio sa 40 poena, 13 skokova i 10 asistencija. On je drugi na večnoj listi u tom segmentu iza Oskara Robinsona, koji je u sezoni 1961-1962 ostvario 41 "trip-dabl" učinak.Golden Stejt je pobedio Vašington sa 139:115 i primakao se osvajanju prvog mesta u Zapadnoj konferenciji pred plej-of. Voriorse je predvodio Stefen Kari sa 42 poena, od kojih je postigao devet "trojki", Klej Tompson dodao je 23 poena, a Drejmond Grin dodao je "tripl-dabl" učinak od 11 poena, 13 asistencija i 12 skokova.U ekipi Vašingtona po 20 poena postigli su Bojan Bogdanović i Bredli Bil.Hjuston je pobedio Finiks sa 123:116 i naneo mu 12. uzastopni poraz, San Antonio je bio bolji od Jute sa 109:103, dok je Boston pobedio Njujork sa 110:94 i ostvario 50. pobedu u ligi.Toronto je pobedio Filadelfiju sa 113:105, Dalas je bio bolji od Milvokija sa 109:105, a Čikago je predvodjen Džimijem Batlerom, koji je postigao 39 poena, pobedio Nju Orleans sa 117:110 i ostvario petu pobedu u poslednjih šest utakmica. Los Andjeles Lejkersi pobedili su Memfis sa 108:103, a Bruklin je pobedio Atlantu sa 91:82 i naneo joj drugi uzastopni poraz.

08:09 - Barselona ubedljiva u GranadiFudbaleri Barselone pobedili su u gostima Granadu sa 4:1 u 29. kolu španske Primere, čime su prišli na dva boda zaostatka vodećem Real Madridu. Barselona je povela golom Luisa Suaresa u 44. minutu. Granada je izjednačila u 50. pogotkom Žeremija Boge, da bi Barselona ponovo povela pogotkom Alkasera Paka u 64. Matje Sonije je autogolom u 83. minutu povisio na 3:1, a konačni rezultat postavio je Nejmar u nadoknadi vremena. Barselona sada ima 66 bodova, dva manje od Real Madrida, koji ima i utakmicu manje. Granada je ostala pretposlednja sa 19 bodova. Ranije danas, Valensija je pobedila Deportivo sa 3:0, tako da sada ima 11 bodova više od timova iz opasne zone. Deportivu je ovo bio drugi uzastopni poraz i sada je 16. na tabeli, sa pet bodova više od Sportinga iz Hihona, prvog tima u opasnoj zoni.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track