BLOG UŽIVO, VIDEO: Minimalne pobede Atletiko Madrida i Viljareala
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Minimalne pobede Atletiko Madrida i Viljareala

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:21 - Minimalne pobede Atletiko Madrida i ViljarealaFudbaleri Atletiko Madrida savladali su kao domaćini Real Sosijedad 1:0 (1:0) golom Filipea Luisa u 28. minutu u utakmici 30. kola španskog prvenstva. Atletiko je ostao treći na tabeli sa 61 bodom, dok je ekipa iz San Sebastijana pala na sedmo mesto sa 49 bodova. Nju su pretekli Viljareal (51 bod) i Atletik Bilbao (50), koji su danas zabeležili pobede.Viljareal je, takođe minimalnim rezultatom, pobedio Betis u Sevilji. Gol odluke postigao je Adrijan u 47. minutu. Betis je na 14. mestu sa 31 bodom.Ranije danas Atletik Bilbao je bio bolji od Espanjola - 2:0.

22:27 - Rakitić: Barseloni nije drago što igra protiv JuventusaFudbaler Barselone Ivan Rakitić rekao je danas da u njegovoj ekipi nisu zadovoljni što će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati protiv Juventusa."Barselona nije zadovoljna što će se suočiti sa Juventusom, a (fudbaler Juventusa Mario) Mandžukić mi je rekao da ni njima nije drago što moraju da igraju protiv nas", rekao je 29-godišnji vezni igrač za Korijere dela Sera.Torinska "stara dama" za osam dana gostuje u Barseloni u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona."Oni su prestižna ekipa italijanskog fudbala. Nalaze se medju pet ili deset najboljih ekipa na svetu. Igrali smo protiv njih pre dve godine pa znamo koliko su jaki", rekao je Rakitić, prenosi Hina.Klupu Barselone će na kraju sezone napustiti trener Luis Enrike, koji je došao u klub isto kada i Rakitić, 2014. godine. Enrike je danas ponovio da zbog umora namerava da napravi pauzu od fudbala."Miran sam kao i ostali ovde. Bile su ovo dve i po spektakularne godine s njim, gotovo perfektne. On me je hteo u Barseloni i na tome ću mu zauvek biti zahvalan. Razumem njegovu odluku i umor jer se bavi svim detaljima ovde. Barselona mu je pod kožom", rekao je Rakitić.Barselona u Primeri ima dva boda manje i utakmicu više od Real Madrida."Moramo da nastavimo da pobedjujemo, još ima puno utakmica do kraja, verujemo u sebe", rekao je hrvatski fudbaler.

21:47 - Poraz Aleksandre Krunić u ČarlstonuSrpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Čarlstonu, pošto je večeras izgubila od Hrvatice Mirjane Ličić-Baroni sa 1:6, 6:4, 3:6.Meč Krunićeve i Lučić-Baroni, 132. i 23. teniserke sveta, trajao je sat i 52 minuta.Hrvatska teniserka je u prvom setu dva puta oduzela servis Krunićevoj, a prepustila joj samo jedan gem, pa je posle nešto manje od pola sata igre povela sa 1:0.U drugom setu se vodila veća borba, bilo je pet brejkova, a jedan više napravila je srpska teniserka. Lučić-Baroni je u trećem setu napravila dva brejka, ne dozvolivši Krunićevoj niti jednu brejk priliku.Lučić-Baroni će u narednom kolu igrati protiv Nemice Mone Bartel.

21:34 - Atletik bolji od EspanjolaFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Espanjola sa 2:0 u utakmici 30. kola španske Primere.Oba pogotka za pobedničku ekipu postigao je Aric Aduriz, u 17. i 37. minutu.Atletik je, posle 15. pobede u šampionatu, peti na tabeli sa 50 bodova, dok je Espanjol deveti sa sedam bodova manje.Ekipa iz Bilbaa u narednom kolu gostuje Viljarealu, a Espanjol dočekuje Alaves.

21:11 - Zvezda u finalu Jadranske ligeKošarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Jadranske lige, pošto su večeras u Železniku pobedili Budućnost sa 82:59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8) u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinalne serije.Zvezda je u prvom meču pobedila sa 82:67, a potom je Budućnost u Podgorici slavila sa 63:57 i izjednačila na 1:1.Crveno-beli će za odbranu titile i za plasman u Evroligu igrati protiv Cedevite, koja je bila bolja od Partizana, takodje, posle tri meča. Prvi meč finala je na programu 10. aprila, a igra se na tri pobede.Najefikasniji u pobedničkom timu večeras je bio Čarls Dženkins sa 17 poena, Marko Simonović je dodao 14, a Ognjen Kuzmić poen manje uz 10 skokova. U redovima Budućnosti najbolji su bili Boris Savović i Džej Ar Rejnolds sa po 16 poena.Budućnost je na početku meča povela sa 8:5, ali su crveno-beli nakon toga serijom 13:0 preokrenuli rezultat i stigli do dvocifrene prednosti (18:8). Posle više od pet minuta bez poena, Rejnolds je pogodio trojku i prekinuo seriju Zvezde.Na prvi odmor se otišlo sa šest poena prednosti za Zvezdu, ali je Budućnost serijom od 8:0 na kraju prve i početkom druge deonice stigla do izjednačenja (21:21).Gudurić je trojkom zaustavio seriju Budućnosti, nakon čega su izabranici Dejana Radonjića čuvali prednost koja je na kraju prvih 20 minuta iznosila šest poena (35:29).Zvezda je na početku treće četvrtine vrlo brzo vratila maksimalnih 10 poena prednosti, a potom je tu prednost samo uvećavala.Crveno-belima je "pomogao" i Boris Savović koji je zaradio tehničku grešku. Sa šest vezanih poena Simonovića Zvezda je otišla na 16 poena prednosti.Rejnolds je posle nešto više od tri minuta igre u trećoj četvrtini pogodio trojku, odnosno prve poene Budućnosti u toj četvrtini, ali Amerikanac nije imao podršku saigrača. Dženkins i Simonović su nakon toga bili precizni za tri poena za velikih plus 20 za Zvezdu (53:33).Zvezda je u jednom momentu imala i 23 poena prednosti, a u poslednju deonicu je ušla sa plus 16.Crveno-beli su u poslednjoj četvrtini kontrolisali rezultat i nisu dozvolili Budućnosti da se primakne i vrati u meč.Atmosfera u dvorani u Železniku bila je izuzetno napeta, ali nereda nije bilo. Podrška s tribina bila je izuzetno glasna, kao na evroligaškim mečevima.Navijači Zvezde su u trećoj četvrtini jednom prilikom drmali koš kada je Rejnolds izvodio slobodno bacanje, ali se nakon upozorenja spikera to više nije ponavljalo.

20:04 - Hari Vinks završio sezonuFudbaler Totenhema Hari Vinks propustiće ostatak sezone zbog povrede skočnog zgloba, saopštio je danas taj premijerligaš.Vinks se povredio u subotnjem meču protiv Barnlija, a teren je napustio na nosilima.On je ove sezone odigrao 33 utakmice i postigao jedan gol.Mladi reprezentativac Englske je u februaru potpisao novi ugovor sa Totenhemom do 2022. godine.

18:43 - Mandžukić propušta meč protiv Napolija u KupuFudbaler Juventusa Mario Mandžukić najverovatnije će zbog povrede kolena propustiti predstojeći meč polufinala Kupa Italije protiv Napolija, rekao je danas trener "stare dame" Masimilijano Alegri.Mandžukić je zbog upale u kolenu bio pod znakom pitanja i za ligaški duel tih klubova koji je odigran u nedelju, ali je ipak odigrao svih 90 minuta. Hrvatski fudbaler će, medjutim, revanš meč polufinala Kupa Italije "preskočiti"."Po svemu sudeći, Mandžukić će propustiti utakmicu u sredu. Konačnu odluku ćemo doneti sutra, ali teško da će biti spreman za utakmicu", rekao je Alegri.Juventus je u prvom meču polufinala na svom terenu pobedio Napoli sa 3:1. ; Alegri se osvrnuo i na kritike da je Juventus u meču u Seriji A, koji se završio nerešeno 1:1, igrao kukavički i defanzivno."U nedelju se igralo u prvenstvu, a sada je na rasporedu Kup. Očekuje nas još jedna teška i neizvesna utakmica, ali potpuno drugačija od duela u nedelju... Pokušaćemo da izborimo finale, a potom u Rimu da osvojimo trofej", rekao je Alegri, prenosi Hina.Mesto u napadu ponovo će zauzeti Gonsalo Iguain koji je bio razočaran nakon ligaškog meča i silnih uvreda s tribina stadiona San Paolo. Argentinac je godinama bio idol navijača Napolija, a onda je prešao u Juventus i sva njihova ljubav se pretvorila u mržnju.Iguainu su Napolijevi navijači priredili paklen doček, a zvižduci i uvrede su ga pratili kad god bi dotakao loptu."Nisam očekivao sve te uvrede, psovke i zvižduke. Ipak sam puno dao ovom klubu i ovom gradu", rekao je Argentinac koji je u dresu Napolija odigrao 146 utakmica i postigao 91 gol.Drugi polufinalni par čine Roma i Lacio. Lacio je u prvom meču kao domaćin pobedio sa 2:0.

17:48 - Klop: Moguće je da je Mane završio sezonuFudbaler Liverpula Sadio Mane propustiće sutrašnji meč protiv Bornmuta, ali postoji opasnost da zbog povrede kolena propusti i ostatak sezone, rekao je trener "crvenih" Jirgen Klop.Mane se povredio na utakmici protiv Evertona prošlog vikenda."Nije 100 odsto jasno, moramo da sačekamo malo. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem da neće biti u timu sutra. Koleno je oteklo... Postiji mogućnost da je za njega sezona završena, ali ne postoji razlog da sada o tome govorim", rekao je Klop za britanske medije.Liverpul sutra dočekuje Bornmut u 31. kolu Premijer lige.Jirgen Klop za taj duel ne može da računa ni na Džordana Hendersona i Adama Lalanu, ali dobra vest je da se Danijel Staridž vratio treninzima, prvi put još od početka februara.Divok Origi je postigao treći gol u pobedi Liverpula nad Evertonom, a Klop je danas nagovestio da bi on mogao i da počne sutrašnji meč."Dokle god imamo 11 igrača za početak utakmica onda je sve u redu. Dobro je imati Divoka. Sezona je duga. On je veoma važna opcija za nas", rekao je Klop.Bornmut, koji je na 11. mestu na tabeli i ima sedam bodova više od zone ispadanja, u decembru je pobedio Liverpul sa 4:3. Klop je naveo da je njegov tim naučio lekciju iz tog poraza."Mnogo smo naučili iz tog meča. Jedna situacija je potpuno promenila meč. Bili smo i previše puni samopouzdanja u jednom trenutku... Neke stvari se uče na teži način", rekao je Klop."Bornmut ima 34 boda, i dalje se bori (za opstanak). Nemaju bodove za gubljenje, ali nemamo ni mi", dodao je trener Liverpula.Liverpul je na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa 59 bodova, odnosno ima tri manje od Totenhema, a 10 manje od prvoplasiranog Čelsija.Utakmica izmedju Liverpula i Bornmuta igra se sutra od 21.00 na Enfildu.

16:33 - Vojvodina predstavila novog trenera VeselinovićaNovi trener FK Vojvodina Aleksandar Veselinović, koji je na klupi Novosađana nasledio Dragan Ivanovića, potpisao je ugovor do 2018. godine, a debitovaće već u sredu u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Borca iz Čačka.Oseća zadovoljstvo i odgovornost: Aleksandar VeselinovićOseća zadovoljstvo i odgovornost: Aleksandar Veselinović"U ovom trenutku, svaki normalan i ozbiljan čovek imao bi pomešana dva osećanja - zadovoljstvo i odgovornost, oba su u vezi sa tradicijom, istorijom, renomeom i ugledom Vojvodine u srpskom fudbalu, pri čemu iz iskustva znam i koliko se vrednuje, odnosno kakav autoritet ima i u Evropi", rekao je Veselinović na zvaničnoj promociji u Novom Sadu.On je dodao da znajući ko je sve igrao i bio trener u Vojvodini oseća veliku odgovornost da na kraju puta svi imaju razloga za zadovoljstvo."Rezultati su uglavnom merilo svega, iako često nisu u sinhronizaciji sa radom, ali obećavam samo ozbiljnost, posvećenost i profesionalizam", poručio je Veselinović.Vojvodina se trenutno nalazi na trećem mestu Superlige Srbije sa 57 bodova, 16 manje od lidera Zvezde i deset manje od Partizana.

15:50 - Fudbaleri Voždovca žele da iznenade Partizan u KupuPomoćni trener Voždovca Aleksandar Linta rekao je da će njegovi fudbaleri probati da se prikažu u što boljem svetlu u sutrašnjem meču protiv Partizana u četvrtfinalu Kupa Srbije, i da naprave iznenađenje."Imali smo protekle nedelje veoma zahtevnu utakmicu, kako fizički, tako i psihološki, a novi izazov nas čeka samo tri-četiri dana kasnije, Kup susret sa Partizanom. Partizan je jako dobar tim, skup dobrih pojedinaca i kvalitetnih igrača, reprezentativaca, pojačan kvalitetnim strancima i dobrim trenerom. To je ekipa koja ima niz od 24 utakmice bez poraza. Mi ulazimo u meč rasterećeno, sa nekom našom idejom i da odigramo dobro, da se predstavimo u što boljem svetlu. Trudićemo se da iz naše dobre igre dođemo do rezultata", rekao je Linta novinarima u Beogradu.On je ocenio da je prednost njegovog tima domaći teren."Čeka nas teška utakmica. Partizan je u odličnoj formi i ima dosta dobru seriju. Imaju veoma velike ambicije, kao i mi u kupu, tako da mislim da će utakmica biti dobra. Naša prednost je što igramo na našem terenu i daćemo sve od sebe da dođemo do polufinala kupa", rekao je Linta.

15:55 - Saša Obradović ostaje u Lokomotivi Čelnici Lokomotive Kuban imaju poverenje u Sašu Obradovića. Srpski košarkaški stručnjak doveo je klub iz Krasnodara do polufinala Evrokupa, a još uvek postoji šansa plasmana u Evroligu kroz VTB ligu.U takvoj situaciji čelnici kluba rešili su da ponude novi ugovor srpskom stručnjaku koji će prema navodima medija iz ove zemlje naredne tri sezone sedeti na klupi Lokomotive. Podsećamo, Obradović je tokom sezone zamenio Focisa Kacikarisa, a u ovom trenutku ekipa zauzima četvrto mesto na tabeli VTB lige iza CSKA, Zenita i Himkija.

15:15 - Fudbaleri Olimpije imaju novog trenera Olimpija već zaostaje 13 bodova za fudbalerima Maribora, a ceh loših rezultata u prvenstvu je platio bivši trener Luka Elsner, potom i sportski direktor Ranko Stojić, a klupu je posle samo nekoliko utakmica napustio i Marijan Pušnik.Slovenački mediji preneli su informaciju da je novi trener "zmajčeka" Safet Hadžić, nekadašnji pomoćnik Slaviše Stojanovića na klupi selekcije Slovenije.Inače, Hadžić je četvrti trener ljubljanskog tima ove sezone, nakon Rodolfa Vanolija, Luke Elsnera i Marijana Pušnika.

14:40 - Svetska liga: Srbija podmlađena protiv SlovačkeSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić saopštio je spisak igraca za mec protiv Slovacke u poslednjem kolu grupne faze Svetske lige na kojem su isključivo mladi igraci.Srbija je već obezbedila plasman na zavrsni turnir u Moskvi, pa će duel sa Slovacima biti prilika da se na delu vide igraci koji predstavljaju budućnost. Nova imena su Dragoljub Rogač iz Vojvodine i Petar Tomić iz Partizana.Na spisku se nalaze: Golmani: Dobožanov, Rističević (golmani), Jakšić, Drašović, V. Rašović, S. Rašović, Toholj, Lazić, Lukić, Subotić, Tomić, Rogač, Stojanović, Radojević, Janković.Srbija će dočekati Slovacku u Bečeju 11. aprila, a potom sledi put u Djenovu, sparing sa Pro Rekom i revijalni meč protiv šampiona Evrope, za koga nastupaju Filip Filipović, Duško Pijetlović i Dušan Mandić.

13:58 - Božović: Ozbiljno na Mladost, želimo duplu krunuTrener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju veoma ozbiljno da shvate utakmicu protiv Mladost u Kupu jer žele da posle višegodišnje pauze osvoje "duplu krunu"."Moramo da ovu utakmicu shvatimo veoma ozbiljno. Iskustvo nas uči da u ovakvim utakmicama iznenadjenja moguće ako se ne pristupi kako treba. Ako sve bude kako treba, ako budemo mobilisani, očekujem da pobedimo", rekao je Božović na konferenciji za novinare.Zvezda će u sredu od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Mladosti iz Lučana u četvrtfinalu Kupa Srbije.Božović je istakao da želi trofej Kupa, isto koliko i šampiona Srbije, pošto crveno-beli dugo nisu osvojili "duplu krunu"."Šta se mora, mora se. Igraju drugi, igramo i mi. Kup je obaveza koju svi imaju. To je trofej. Bilo bi mnogo lepo da ove sezone osvojimo duplu krunu, koju dugo nismo imali. Ovde je stalno pritisak, nema dodatnog. Može čovek jedino da se iznenadi da nema pritiska. Jedino pritiska vode nema kada se zaliva teren", kazao je Božović.On je naveo da ima jednu ili dve dileme oko sastava za duel protiv Mladosti, ali da će najverovatnije izvesti sastav koji je igrao prošlu utakmicu protiv Spartaka u Super ligi.Trener crveno-belih je naveo da je Mladost dobra, takmičarska ekipa."Mladost ima ekipu koja zna da se takmiči, sa dosta dobrih pojedinaca i izvanrednim trenerom. Doći će rasterećeni da naprave dobar rezultat. Dobro se poznajemo, tako da neće biti iznenadjenja", kazao je on.Božović je upitan za pisanje pojedinih medija o navodnom sukobu Zvezdinih fudbalera Gelora Kange i Marka Petkovića."Koliko sam pročitao, piše 'po našim izvorima'. Mi bismo mogli da izadjemo sa saopštenjem po našim izvorima da se priča da su krali po samopouslugama. To je takva nebuloza, ali šta da se radi. Video sam sliku kako su zagrljeni posle utakmice, možda ga je Petko na kvarno udario", rekao je Božović.

13:20 - Lalatović: Ne smemo da potcenimo SloboduTrener Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da je upozorio svoje fudbalere da ne potcene Slobodu iz Užica u meču četvrtfinala Kupa Srbije."Svi znamo da je kup specifično takmičenje u kome nema popravnog. Igra se jedna utakmica, a mi tu utakmicu igramo u Užicu. Upoznati smo sa njima, pogledali smo njihove poslednje dve utakmice. To je kvalitetan tim, koji će, kako stvari stoje, sledeće sezone igrati u Super ligi. Imaju kvalitet, imaju mnogo kvalitetnih igrača, neke poznajem, a neke sam i trenirao. Oni imaju kvalitet za Super ligu", rekao je Lalatović novinarima u Beogradu.Moji igrači moraju da shvate da iz kupa može da se ispadne ako imate slab dan, ne daj bože. Moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo utakmicu, da udjemo da bismo napravili dobar rezultat. Očekujem lepu utakmiu, pun stadion i lep ; ; ambijent, a koja ekipa bude bolja, neka prodje u polufinale", dodao je trener Čukaričkog.Čukarički sutra ide u goste Slobodi u Užicu."Pričao sam svojim igračima i juče, i reći ću im ponovo. Ne smete da imate slab dan, ne smete da potcenite protivnika. To je dobra ekipa", rekao je Lalatovi.Defanzivac Petar Jovanović dobro poznaje protivnika i ocenio je da njegov tim čeka teška utakmica."Očekuje nas vrlo teška utakmica u Užicu. Meni je drago što dolazim u moj kraj, gde sam ponikao. Poznajem tu ekipu i trenera koji ih vodi (Predrag Ristanović). Taj trener me je, mogu da kažem, napravio. On me je doveo u Slobodu. Daću sve od sebe da prodjemo dalje. Sloboda zaslužuje da igra Super ligu i meni je žao što igraju Prvu ligu. Taj grad zaslužuje Super ligu. Ja sam u Čuki i Čuka je za mene svetinja. Idemo da pobedimo", rekao je Jovanović.Utakmica Sloboda-Čukarički igra se sutra od 18.00.

12:17 - Zimonjić: Ponosni smo što predstavljamo svoju zemlju, želimo trofejSelektor srpskih tenisera Nenad Zimonjić rekao je danas da bi bio veliki uspeh da po stupanju na tu funkciju odmah osvoji Dejvis kup."Bio bi početak iz snova, da stupanjem na poziciju selektora opet osvojimo Dejvis kup. To bi bio stvarno veliki uspeh i nešto što je malo njih uspelo u istoriji tenisa. Ovi momci i ja smo ponosni što predstavljamo svoju zemlju", rekao je Zimonjić novinarima u Beogradu.Srbija će predvodjena drugim teniserom Novakom Djokovićem, kao i Zimonjićem, Viktorom Troickim i Dušanom Lajovićem igrati protiv Španije u četvrtfinalu Dejvis kupa.Zimonjić je zahvalio igračima što su se odazvali pozivu."Nije nimalo lako, naporno je, puno je odsustvovanja od kuće, najbližih, porodice i prijatelja. Velika su očekivanja, velike želje u profesionalnim karijerama", kazao je Zimonjić.On je rekao da se ekipa raduje duelu sa Španijom i pobedi pred svojim navijačima i istakao da mu je žao što neće igrati Rafael Nadal."Bilo bi dobro da je došao, da ga ljudi ovde gledaju uživo i osete iskustvo. Španija ima tako jake igrače da praktično nije bitno ko će doći. Biće ekstremno teško. Biće dobar vikend i lepi mečevi", naveo je selektor Srbije.On je rekao da mu je posebno drago zbog toga što će igrati Djoković, jer publika u Srbiji nema mnogo prilika da uživo gleda vrhunski tenis."Početak sezone nije bio sjajan ni za koga od nas. Novak je počeo veoma dobro, ali navikli smo od njega na neverovatne rezultate, što je mnogo teško. Dejvis kup je idealna nedelja da se podigne nivo svih nas, da uz pobedu u svakom meču stekne novo samopouzdanje koje će biti od velike koristi za ostatak sezone", rekao je Zimonjić.On je dodao da je ekipi veoma žao što u njoj nije Janko Tipsarević, koji ima problema sa zadnom ložom i koji je odlučio da postepeno podiže nivo igre, kako bi se spremio za ostatak sezone. ;

10:41 - Perez krši dogovor posle 17 godina i uzima ErnandezaŠampion Evrope Real Madrid prekršiće džentlmenski sporazum sa gradskim rivalom Atletikom jer želi da aktivira klauzulu i dovede Tea Ernandeza, piše Marka.Real je spreman da za 24 miliona evra dovede Ernandeza i prekrši nepisano pravilo dva madridska kluba da ne dovode igrače iz suprotnog tabora.Prvi čovek Reala Florentino Perez na takav potez čekao je 17 godina, odnosno kada je Santijago Solari iz Atletika prešao u kraljevski klub, što je bio prvi transfer u njegovom prvom predsedničkom mandatu.Ernandez je ove sezone impresionirao na pozajmici u Alavesu, bio je viđen njegov povratak na Visente Kalderon, ali po svemu sudeći završiće u komšiluku.Real je spremio šestogodišnji ugovor za francuskog levog beka i sada je na igraču da li će prihvatiti ponudu.Retko koji fudbaler u istoriji je odbio klub sa 11 titula prvaka Evrope i 32 trofeja šampiona Španije...

10:02 - Ikardi se izvinjava navijačima posle posle poraza, podržava treneraKapiten Intera Mauro Ikardi izvinio se navijačima kluba zbog poraza od Sampdorije i rekao je da svi fudbaleri u timu imaju poverenja u trenera Stefana Piolija.Inter je u ponedeljak uveče izgubio 2:1 od Sampdorije kod kuće, čime je praktično ostao bez šansi da će se plasirati u Ligu šampiona."Ovo je težak poraz, jer nas je usporio u trci za Ligom šampiona. Nismo bili precizni ispred gola. Imao sam veliku priliku da postignem gol da povedemo 2:1, ali nije utakmica bila loša samo zbog toga. Pali smo u drugom poluvremenu i oni su to iskoristili. Žao nam je što smo razočarali navijače, jer nas je mnogo njih bodrilo. Bolelo je što smo izgubili poene pred njima", rekao je Ikardi posle meča za RAI.Ikardi je priznao da je Sampdorija uspela da potisne njegov tim, ali nije imao dilemu oko trenera, koji je ekipu preuzeo tokom sezone, kao ni oko budućnosti kluba."Trener? Imamo potpuno poverenje u Piolija. Uradio je sjajan posao i svi smo svesni toga. Inter je pravi tim, želim da osvajam trofeje sa njim, a da bismo uspeli u tome, moramo da radimo i da žrtvujemo neke stvari. Ako nastavimo da ovako radimo, uradićemo velike stvari", rekao je Ikardi.Ikardi se ponovo nije našao u sastavu reprezentacije Argentine tokom reprezentativne akcije, a mediji su nagadjali da ga Lionel Mesi ne želi u reprezentaciji."Ne znam zašto sam izostavljen. Ne razumem to. Kada dobijem poziv, to će biti nagrada za sve što sam uradio sa Interom. Biću spreman kada dodje trener koji će me pozvati. Ne znam da li je to do trenera ili nekog drugog. Pitajte o tome nekog drugog", rekao je Ikardi.

09:33 - Žezus ponovo na terenu i to baš na 20. rođendanMladi napadač Mančester Sitija Gabrijel Žezus vratio se treninzima nakon što se oporavio od povrede stopala.Žezus je van terena bio od 13. februara kada je na utakmici protiv Bornmuta u Premijer ligi slomio metatarzalnu kost.Ovaj brazilski fudbaler radio je sa ekipom u danu kada je proslavio 20. rođendan.Žezus je u januaru došao među "građane" i odlično započeo karijeru na Ostrvu, postigao je tri gola na četiri meča i čak iz prve postave izbacio prvog strelca Serhija Aguera, ali ga je povreda odvojila od terena.Mančester Siti je Palmeirasu za transfer Žezusa izdvojio 31,5 miliona evra.

09:02 - NBA: Minesota pobedila Portland i pomogla DenveruKošarkaši Minesote savladali su rano jutros Portland 110:109 u nastavku NBA lige i pomogli Denveru u borbi za mesto u plej-ofu.Najbolji košarkaš Portlanda Demijan Lilard imao je šut za pobedu u poslednjoj sekundi, ali je promašio za kraj sjajne serije od šest trijumfa u nizu.Minesota, koja duže vreme igra bez povređenog Nemanje Bjelice, slavila je najviše zahvajujući sjajnom Karl-Entoniju Taunsu koji je imao 34 poena i 12 skokova, istakao se i Endrju Vigins sa 29 koševa, dok je Lilard postigao 25.Portland pet kola pre kraja nalazi se tačno iznad crte koja vodi u plej-of sa skorom 38-39, što je za dve pobede više od Denvera Nikole Jokića.

08:23 - NHL neće prekidati sezonu zbog ZOI u PjongčanguAmeričko-kanadska profesionalna liga u hokeju na ledu (NHL) objavila je danas da neće učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu naredne godine i da raspravu po tom pitanju smatra završenom."I ranije smo jasno naznačili da smo, bez obzira što je većina klubova protiv prekidanja sezone zbog učestvovanje nekih igrača na Olimpijskim igrama, otvoreni za slušanje predloga drugih zainteresovanih strana. Prošlo je više meseci bez ikakvog smislenog dijaloga, već je samo Medjunarodni olimpijski komitet uslovio nastupanje NHL igrača u Pekingu 2022. time da nastupe i u Pjongčangu 2018", navodi se u saopštenju NHL-a."Kako bismo razjasnili situaciju, potvrdjujemo da ćemo raspored za sezonu 2017/18. napraviti bez pauze za ZOI i ovime slučaj smatramo zvanično zatvorenim", dodaje se u saopštenju, prenosi Hina.Iz NHL-a su objavili da prema sprovedenim anketama medju navijačima pauzu od 17 dana zbog Igara u Pjongčangu 73 odsto ljubitelja hokeja u SAD-u, ali samo 47 odsto u Kanadi.Igrači iz NHL-a nastupili su na svim ZOI od Nagana 1998. godine do sad, a osim duge pauze usred sezone, vlasnici klubova prigovarali su i zbog brojnih povreda koje su igrači zadobijali tokom nastupa za svoje reprezentacije.Prošle nedelje je MOK objavio da je Medjunarodni savez hokeja na ledu (IIHF) pristao da plati putne troškove i osiguranje za NHL igrače kako bi oni nastupili u Pjongčangu. Do sada je te troškove za poslednjih pet ZOI na kojima su igrali NHL igrači plaćao MOK, ali iz krovne svetske sportske organizacije su objavili da ovog puta to neće učiniti.Bez obzira na ishod pregovora izmedju IIHF-a i NHL-a, neki igrači su već najavili da će sigurno nastupiti u Pjongčangu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track