BLOG UŽIVO, VIDEO: Ingolštadu derbi začelja, Lajpcig pobedio u Majncu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ingolštadu derbi začelja, Lajpcig pobedio u Majncu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:29 - Ingolštadu derbi začelja, Lajpcig pobedio u MajncuFudbaleri Ingolštata pobedili su danas u gostima Augsburg u derbiju začelja Bundeslige, i tako sačuvali nadu da će opstati u prvoj ligi Nemačke.Ingolštat je danas vodio sa 3:0, ali je Augsburg uspeo u finišu meča da postigne dva gola, ali ne i da izjednači.Ovo je Ingolštatu bila druga uzastopna pobeda i ukupno sedma u sezoni i sada je pretposlednji, sa 25 bodova. Na dnu je "prežaljeni" Darmštat sa samo 15 bodova, dok je poslednji tim u opasnoj zoni Augsburg, koji ima 29 bodova, baš koliko i Majnc na 17. mestu.Ispred njih su i Volfsburg i Hamburg sa po 30 bodova, što znači da sedam kola pre kraja 13. i 17. ekipu na tabeli deli pet bodova.Drugoplasirani Lajpcig pobedio je u gostima Majnc sa 3:2 i tako sačuvao četiri boda prednosti u odnosu na Hofenhajm, koji je u utorak napravio veliko iznenadjenje pobedivši lidera Bajern sa 1:0.Bajer Leverkuzen je u gostima pobedio Darmštat sa 2:0 i tako prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede u prvenstvu. "Aspirindžije" sada imaju 35 bodova, jedan manje od Borusije Menhengladbah, koja je danas pobedila Hertu sa 1:0.Herti je to bio treći uzastopni poraz, tako da je ostala na šestom mestu, sa istim brojem bodova kao i peti Keln, ali sa lošijom gol-razlikom. Iza njih je Frajburg, koji ima dva boda manje, i koji je danas u gostima pobedio Volfsburg sa 1:0.

21:55 - Katar smanjio budžet za Svetsko prvenstvo za oko 40 odstoKatar je smanjio budžet za organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine za 40 do 50 odsto, obrazloživši to "finansijskom odgovornošću".Katarski funkcioner zadužen za organizaciju turnira Hasan Al Tavadi rekao je zašto je to učinjeno."Želeli smo da se pobrinemo da postoji finansijska odgovornost u odnosu na infrastrukturu za Svetsko prvenstvo. Zato smo i tako rano doneli početni budžet i obavezali se da ćemo ga smanjiti kada tržište postane jasnije, odnosno kada se bude definisao opseg", rekao je Al Tavadi za Si-En-En.Sada se očekuje da će infrastruktura za turnir iznositi izmedju osam i 10 milijardi dolara, a većina tog novca namenjena je stadionima i terenima za trening. Katar je u kandidaturi naveo da je planirao izgradnju 12 stadiona, a sada predlaže osam, što je minimum koji zahteva Svetska fudbalska federacija."Fifa se još nije složila oko konačnog broja. U pregovorima smo sa njima da bismo završili dogovor oko konačnog broja stadiona koji će se uklopiti u operacioni model Katara 2022. Mi počinjemo sa osam stadiona, a moguće je da će se razviti još jedan u slučaju potrebe", rekao je Al Tavadi.Katar je osetio finansijske posledice pada cena nafte i gasa u svetu, tako da je već uveo mere štednje u vladi i drugim oblastima, a 2018. godine će uvesti pet odsto poreza na promet, kao i ostale zemlje Zaliva.Katar je bolje finansijski zaštićen od svojih suseda zahvaljujući bogatom fondu vladajuće porodice. Al Tavadi je rekao da smanjenje budžeta nema veze sa padom cena nafte i gasa.Rusija je organizator Svetskog prvenstva sledeće godine, a ona je povećala troškove za 326 miliona dolara, kako su preneli prošlog meseca državni mediji u toj zemlji, tako da su ukupni troškovi organizacije oko 10 milijardi dolara.To je za oko pet milijardi manje nego Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, odnosno mnogo manje od 50 milijardi evra, koliko je Rusija navodno potrošila na organizaciju Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.Ako Fifa prihvati predlog Katara, Mundijal će se igrati na najmanjem broju stadiona još od šampionata u Argentini 1978, kada ih je korišćeno šest.

21:15 - Delije skandirale: Vukovar, Vukovar...Navijači Crvene zvezde sa severne tribine imali su više "tačaka" tokom današnje utakmice sa ekipom Mladosti iz Lučana. Između ostalog, odali su počast poginulima u terorističkom napadu u Sankt Peterburgu, a pred kraj meča su skandirali: "Vukovar, Vukovar", uz zastavu sa istim natpisom koju su istakli.Crvena zvezda je u četvrtfinalu Kupa Srbije pobedila Mladost 4:2.

Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić
Foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

20:53 - MOK oduzeo još tri medalje zbog dopingaMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je tri medalje sa letnjih igara 2008. i 2012, pošto su nova testiranja utvrdila da su takmičari bili dopingovani. Uzbekistanski rvač Artur Tajmazov, osvajač zlata 2008, i ukrajinski rvač Vasil Fedorišin, koji je tada osvojio srebro, bili su dopingovani kada su osvajali odličja, zbog čega im je danas naloženo da ih vrate. Treća medalja oduzeta je ruskoj dizačici tegova Svetlani Carukajevoj, koja je osvojila srebro 2012. godine. Njoj je takođe naređeno da vrati medalju. MOK čuva doping uzorke 10 godine, a onda ih ispituje kad nauka napreduje. Do sada je analizirano više od 1.000 uzoraka iz Pekinga i Londona. MOK je izrekao ukupno 65 sankcija protiv Olimpijaca sa Igara u Pekingu nakon novog testiranja. Od toga je pet bilo 2009, a ostatak posle nove analize prošle godine. Od tih 65 mera, 40 je bilo vezano za medalje, odnosno njihovo oduzimanje ili novo dodeljivanje, Za Igre u Londonu izrečeno je 45 mera, odnosno 20 vezanih za medalje. Najnovija tri slučaja odnose se na turinabol, steroid koji je najpoznatiji jer je bio korišćen u doping programu Istočne Nemačke tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. Tajmazov je bio pozitivan i na stanozolol, koji je koristio Kanadjanin Ben Džonson na Olimpijskim igrama 1988. Tajmazov je zlato u Pekingu osvojio u rvanju slobodnim stilom, u kategoriji od 96 do 120 kilograma. Fedorišin je srebro osvojio takodje u slobodnom stilu, u kategoriji od 55 do 60 kilograma. Carukajeva je u Londonu bila druga u ženskoj kategoriji do 63 kilograma.

20:08 - Vojvodina i Čukarički ubedljivo do polufinala Kupa SrbijeFudbaleri Vojvodine i Čukaričkog plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su zabeležili sigurne pobede u svojim mečevima. Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Borac iz Čačka sa 5:2, a šest golova postigli su njeni igrači. Domaći tim poveo je 2:0 golovima Filipa Malbašića u 12. i Nikole Trujića u 16. minutu meča. Borac je smanjio autogolom Nikole Kovačevića u 41. minutu, da bi onda u 62. izjednačio preko Milana Maričića. Samo tri minuta posle toga Siniša Babić je vratio vodjstvo Vojvodini, a onda su se u strelce ponovo upisali Malbašić i Trujić, u 71. i 81. minutu meča. Čukarički je bio siguran protiv drugoligaša Slobode u Užicu i slavio je sa 3:0.Golove za Beogradjane postigli su Saša Jovanović u 21, Asmir Kajević u 45. i Nemanja Milojević u 88. minutu meča. Milojević je sin nekadašnjeg trenera Čukaričkog Vladana Milojevića. Ranije danas u polufinale se plasirao i Partizan posle pobede nad Voždovcem, dok je u toku meč izmedju Crvene zvezde i Mladosti.

19:37 - Liverpul kažnjen zbog kršenja pravila oko dovodjenja mladihFudbalski klub Liverpul kažnjen je danas sa 100.000 funti i zabranom od dve godine potpisivanja ugovora s mladim igračima iz drugih klubova zbog kršenja pravila Premijer lige oko mladih igrača.Liverpul je kažnjen zato što je u septembru probao da dovede 12-godišnjeg polaznika Stoukove fudbalske akademije, preneo je danas Bi-Bi-Si.Liverpul sada neće moći da dovodi nijednog igrača koji je registrovan za neku akademiju klubova iz Premijer lige i sistema EFL (drugi, treći i četvrti rang takmičenja) u prethodnih 18 meseci. Druga godina suspenzije biće trogodišnja uslovna kazna.Liverpul je u septembru probao da registruje igrača iz Stoukove akademije, a ugovorena je i kompenzacija, ali je Odbor Premijer lige odbio da prihvati taj zahtev.Naknadna istraga je utvrdila da je Liverpul razgovarao s dečakom i njegovom porodicom pre nego što to pravila dozvoljavaju, kao i da je njemu i njegovoj porodici platio da gleda utakmice na Enfildu.Liverpul je takodje ponudio da plati dečakovu školarinu, koju je do tada plaćao Stouk, ali to je bilo kršenje novih pravila, koja nalažu da se takve stvari mogu nuditi samo ako mogu da se primene i na sve mlade u akademiji kluba, što ovde nije bio slučaj.Pravila Premijer lige zabranjuju nudjenje bilo kakvog podsticaja da bi se ohrabrio prelazak iz kluba u klub.Liverpul je priznao da je kršio pravila.

18:35 - Sloter: Neće biti lako protiv Zvezde, za ovakve utakmice se živiKošarkaš Darušafake Markus Sloter rekao je da njegovom klubu neće biti lako protiv Crvene zvezde u odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale Evrolige. "Zvezda ima veoma dobar, talentovan tim, sa mladim i iskusnim igračima, tako da naravno neće biti lako da se pobedi. Zvezdu krasi dobar šut za tri poena, a posebno odbrana, koju igraju veoma žestoko, agresivno, tako da je pred nama veliki izazov", rekao je Sloter za sajt Evrolige.Darušafaka i Zvezda će se u petak sastati u poslednjem kolu regularnog dela, a pobednik će završiti kao osmi na tabeli i postati poslednji učesnik Top 8 faze. "Igranje takve utakmice je odlična stvar za profesionalnog sportistu i takmičara. Ovo je utakmica koju smo sanjali", kazao je Sloter. Američki košarkaš je naveo da će veliki plus za Darušafaku biti to što će igrati kao domaćin i da su svi, igrači i navijači, "spremni da daju 100 odsto od sebe, a i više od toga". On je rekao da će predstojeća utakmica biti potpuno drugačija od one iz prvog kola, kada je Darušafaka pobedila Zvezdu u Beogradu posle velikog preokreta. "Ne smemo da im dozvolimo otvorene šuteve, posebno za tri poena, i moramo da kontrolišemo reket. Ako uprostimo igru, imamo veće šanse. Nisu nam potrebni uzbudljivi potezi, samo jednostavno, skok, šut i dati sve od sebe do samog kraja", rekao je Sloter.Po njegovim rečima, prednost turske ekipe može da bude i to što je u naletu, sa serijom od nekoliko važnih pobeda. "Imamo dobar momentum, posebno posle velike pobede u gostima protiv Bamberga. Pokazali smo veliki karakter i nismo se opuštali", rekao je Sloter. Utakmica će se igrati u petak od 19.00 u Istanbulu.

17:00 - Stefanović: Ponosan sam na moje odbojkašeTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je da najviše žali zbog poraza od Crvene zvezde u drugoj utakmici polufinala plej-ofa, u kojem su crveno-beli slavili sa 3:1 u pobedama i plasirali se u finale, ali i da je ponosan na sve što su njegovi igrači uradili tokom sezone. "Dobili smo utakmicu u Kupu Srbije na jednu loptu, kao i oni u prvenstvu, pretpostavljam da je tako najpravednije. Žalim što nismo rešili jednu situaciju u drugom meču, čime smo izgubili prednost domaćeg terena. Momci se nišu štedeli, zalagali su se isto protiv Spartaka iz Ljiga, Kleka, Crvene zvezde ili PAOK-a, pa smo svi smo ponosni", rekao je Stefanović. "Odigrali smo sa Zvezdom sedam zvaničnih mečeva, a imali smo prethodno i dva trening duela, pa se odlično poznajemo. Kolega Dragan Kobiljski je tokom sezone malo lutao sa postavom, ali je na kraju našao dobitnu kombinaciju", dodao je Stefanović. Novopazarci su u četvrtoj utakmici u Beogradu više puta protestovali zbog odluka sudija Igora Miljkovića i Aleksandra Petrovića. "Igrači su nervozniji što su utakmice veće. Raste pritisak i više se 'skače' na sudije. Kako se sezona bliži kraju, stiže umor i dolazi do pada koncentracije, što važi i za aktere na terenu i za arbitre. To bi bio moj komentar na jučerašnje suđenje", naveo je Stefanović. On je ocenio da je Novi Pazar ove sezone imao fenomenalne ljude u ekipi, pre svega po karakteru, kao i da je publika to znala da prepozna."Navijači su predstavljali vetar u leđa, vremenom ih je bilo sve više na tribinama. Uprava nas je maksimalno ispratila, bili su uvek uz nas, što se i osetilo. Živeli smo kao porodica, bilo je prelepo. Voleo bih da ostanemo zajedno i sledeće sezone, ali ne znam koliko je to realno. Mnogima je skočila cena. Videćemo, razgovori tek predstoje", kazao je Stefanović. Odbojkaši Novog Pazara ove sezone ostvarili su najveći klupski uspeh osvajanjem kupa Srbije, kada su na domaćem terenu najpre savladali Crvenu zvezdu (3:2), a u finalu i novosadsku Vojvodinu (3:0).

16:32 - Sava Lešić prešao u Mega LeksKošarkaši Mega Leksa dobili su pojačanje za Superligu Srbije, pošto je ugovor sa klubom danas potpisao krilni centar Sava Lešić. On se već priključio treninzima Mege, a klub se priprema za Super ligu, čiji bi datum početka trebalo da bude poznat tokom nedelje. On je karijeru počeo u Vizuri, a igrao je još za Superfund, Partizan, Crvenu zvezdu, Himik, Radnički, Jenisej i Olimpiju. Ove sezone je bio član italijanskog kluba Palakanestro Ređana, koji je napustio krajem februara.

16:04 - Kokeza i Bunjevčević na Kongresu UEFAPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza i sportski direktor Goran Bunjevčević prisustvovali su Kongresu UEFA u Helsinkiju. Kokeza i Bunjevčević su, kako je saopštio FSS, iskoristili priliku da se u prestonici Finske susretnu i ragovaraju sa "mnogim čelnicima evropske fudbalske porodice". Kongres Evropske fudbalske unije (UEFA), kojim je predsedavao Aleksandar Čeferin, izabrao je članove Izvršnog odbora, u kom će biti Rejnhard Grindel, Zbignjev Bonjek, Mihael Van Prag, Džon Dilejni, Mikele Uva, Karl-Erik Nilson, Dejvid Žil i Servet Jardimči. Kandidati iz Albanije, Azerbejdžana i Velsa nisu izabrani, dok su iz Kazahstana i sa Kipra odustali. Kongresu UEFA je, kako je prenela agencija AP, prisustvovao i nekadašnji generalni sekretar te organizacije, a sada predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino. Infantino je, pre nego što je zagrlio Čeferina, rekao da "glupo rivalstvo između FIFA i UEFA više ne postoji". Odnosi između FIFA i UEFA su postali "zategnuti" poslednjih godina pod vodjstvom Sepa Blatera i Mišela Platinija, koji su u međuvremenu suspendovani iz fudbala zbog korupcije. UEFA je na Kongresu potvrdila da će Sandor Čanji, Dejan Savićević i Kostakis Kucokumnis biti u Veću FIFA, a mandat će im trajati do 2021. godine.

15:59 - Zimonjić zvanično selektor Dejvis kup tima SrbijeTeniser Nenad Zimonjić zvanično je danas preuzeo funkciju selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, čiji je do sada bio vršilac dužnosti.Teniski savez Srbije (TSS) je na sednici Upravnog odbora potvrdio da će Zimonjić biti zvanični selektor, drugi put u karijeri.On je u jednom mandatu tokom 2004. i 2005. godine bio selektor i igrač.Kao igrač je osvojio Dejvis kup 2013. godine.On je kao vršilac dužnosti selektora, ali i igrač, vodio Srbiju do pobede nad Rusijom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.Zimonjić će od petka do nedelje voditi Srbiju u duelu sa Španijom u četvrtfinalu.

15:36 - Osam srpskih rukometaša u borbi za KelnSrbija će i ove godine imati svoje predstavnike na najvažnijem događaju klupske sezone - finalnom turniru EHF Lige šampiona koji će biti održan osmu godinu zaredom u Lankses Areni u Kelnu. U četvrtfinalnim mečevima za svoje timove nastupaće i osam. srpskih internacionalaca.Kil (Marko Vujin) - Barselona Vesprem (Momir Ilić) - MonpeljeVardar (Mijajlo Marsenić, Ilija Abutović i Strahinja Milić) - Flensburg (Petar Đorđić i Bogdan Radivojević)Pik Seged (Stefan Sunajko) - Pari Sen ŽermenMečevi četvrtfinala su na programu od 23. do 27. aprila.

15:13 - Dejan Stanković u Bugarskoj na razvojnom turniru UEFAFunkcioner Evropske fudbalske unije (UEFA) Dejan Stanković boravi u Bugarskoj na razvojnom turniru te organizacije za mladje kadete.Stanković, zadužen u UEFA za razvoj fudbala, ispratio je i reprezentaciju Srbije koja je pobedila Belorusiju sa 2:1 i domaćina Bugarsku sa 3:1.Rekorder po broju utakmica za reprezentaciju Srbije i nekadašnji kapiten je čestitao igračima i stručnom štabu na čelu sa selektorom Vladimirom Ješićem na rezultatima i igri.Srbija će na turniru u Bugarskoj igrati još jednu utakmicu, u četvrtak protiv Estonije.

14:58 - Preokret Partizana u poslednjih 10 minuta za polufinaleFudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su danas u četvrtfinalu, kao gosti, savladali Voždovac 2:1 (0:1).Domaćin je poveo u 41. minutu pogotkom Nikole Srećkovića u 41. minutu, potom imao dve sjajne šanse da poveća prednost, ali nije uspeo, pa je kazna usledila u poslednjih 10 minuta.Prvo je Uros Djurđević u 80. minutu posle indirekta izjednačio, da bi pobedu crno-belima, koji brane trofej, doneo Brazilac Leonardo na isteku 90. minuta.U preostalim mečevima četvrtfinala kasnije danas sastaju se: Sloboda Užice - Čukarički (18 sati), Vojvodina - Borac Čačak (18), Crvena zvezda - Mladost Lučani (19).

14:01 - Đoković sa mališanima: Sport znači zdravljeNajbolji srpski teniser Novak Đoković družio se danas sa mališanima u dvorani "Aleksandar Nikolić", održao čas tenisa, a ujedno pozvao sve da podrže onlajn kampanju njegove Fondacije posvećenu značaju sporta, pod nazivom, Sport u jednoj reči - Sport In One Word."Sport nosi snažne emocije i doneo mi je mnogo radosti. Bavljenje sportom je usmerilo moj život, uticalo na izgradnju mog karaktera, tela i jačanje uma i duha. Kad bih morao da izaberem jednu reč kojom bih ga opisao ta reč bi bila zdravlje. Sport je veoma važan za razvoj dece i odraslih i ponosan sam što moja Fondacija aktivno radi na tome da se deci pruže jednaki uslovi za primenu regularnih fizičkih aktivnosti", rekao je Đoković.Kampanja Sport u jednoj reči trajaće od 6. do 30. aprila, a potrebno je ličnim profilima na društvenim mrežama u formi fotografije ili video poruke podeliti šta za svakog predstavlja sport u jednoj reči, uz haštag #SportIn1Word.U duhu kampanje Novak Đoković fondacija će u narednom periodu otvoriti četiri igrališta u vrtićima širom Srbije - prvo u Srbobranu i Staroj Pazovi, a zatim u Gornjem Milanovcu i Novom Bečeju.

13:32 - Niš nema dvoranu za klizanje, ali ima malu šampionku SofijuSedmogodišnja Sofija Rodić iz Niša osvojila je prošlog vikenda bronzanu medalju na medjunarodnom kupu u slovenačkom gradu Celju i tako postala prvi stanovnik Niša sa medaljom u brzom klizanju na jednom medjunarodnom takmičenju, iako dolazi iz grada koji nema pravu dvoranu za klizanje. Njen uspeh je utoliko veći ukoliko se uzme u obzir da je u Sloveniju otišla sa svega šest treninga na pravoj klizačkoj stazi i bez profesionalnih klizaljki.Sofijin otac Petar Rodić rekao je za Betu da je konkurencija u Celju bila veoma jaka jer je učestvovalo 160 dece iz deset evropskih zemalja u kojima brzo klizanje ima dugu tradiciju, a takmičari imaju uslove da treniraju tokom cele godine."Sofija se borila kao lav i na kraju joj je zamalo izmakla zlatna medalja. Medjutim jedino je ona tamo imala dečije klizaljke, a ne profesionalne", rekao je Rodić.Prema njegovim rečima, Sofija je u Celju pobrala simpatiije i takmičara i trenera koji su ocenili da bi bila nadmoćno prva samo da je imala profesionalne klizaljke sa dugim "nožem" i kratkom cipelom."Sofijina majka Biljana i ja verujemo da bi pobedila i da je imala samo još četiri treninga na pravoj stazi. Medjutim i za ovih šest treninga je morala da se mnogo potrudi i da ustaje u pet ujutru", kazao je Rodić.On je podsetio da se Sofija može pohvaliti i titulom državnog prvaka u brzom klizanju, iako Niš nema pravu dvoranu za klizanje već dečije klizalište koje radi svega par meseci tokom zime."Sofija trenira vožnju rolera u niškom klubu 'Oksidžen', ali će se takmičiti ubuduće i u klizanju za beogradski klub 'Intro Lajn' jer Niš nema klub brzog klizanja", objasnio je je Rodić.Za dve godine koliko vozi rolere, dodao je Rodić, Sofija je pobedila na brojnim domaćim i medjunarodnim takmičenjima.Izmedju ostalog je državna prvakinja u brzoj vožnji rolera, pobednica beogradske "Rolerijade", medjunarodne trke u veleslalomu i slalomu na rolerima.Sofija Rodić, djak prvak Osnovne škole "Ratko Pavlović", rekla je za Betu da voli da trenira, takmiči se i da nema tremu kada se nadje na startu. ; "Na plašim se trka. Osvojila sam u trkama na rolerima 19 medalja, puno pohvalnica i jedan pehar", kazala je Sofija.Ona je dodala da je njena velika želja da se i dalje takmiči i to pre svega u brzom klizanju, a potom u brzoj vožnji rolera, slalomu i veleslalomu na rolerima.Želja joj je takodje, kazala je, da i dalje trenira odbojku i skijanje, ali da u školi i ubuduće dobija sve same cvetiće i smajliće.

13:00 - Momir Ilić igrač meseca u EHF Ligi šampionaEvropska rukometna Federacija objavila je da su za najboljeg igrača i igračicu u EHF Ligi šampiona u prethodnom mesecu izabrani Momir Ilić i Norvežanka Nora Mork.Tridesetpetogodišnji levi bek mađarskog Vesprema poneo je laskavu titulu, pre svega, odličnim partijama u mečevima svog tima protiv Pari Sen Žermena (osam golova), Kila (sedam) i Flensburga (devet). Dva puta najbolji strelac sezone u elitnom evropskom klupskom takmičenju se nalazi na drugom mestu liste strelaca sa 84 pogotka odmah iza Nemca Uvea Genshajmera (98).- Ne gledam golove, već samo računam pobede koje izborimo kao tim, a ne pojedinačno, rekao je Momir Ilić i dodao:- Imali smo teške periode ove sezone, ali sada konstantno napredujemo. Protiv Zagreba smo prikazali nivo igre koji naši navijači očekuju od nas. Bilo je zaista lepo gledati kako igramo, ali verujem da možemo još bolje. Na dobrom smo putu - zaključio je Ilić za zvanični sajt EHF Lige šampiona. Vesprem će se u četvrtfinalu sastati sa francuskom Monpeljeom.Ukupno osam srpskih internacionalaca će se boriti za plasman na finalni turnir EHF Lige šampiona, koji je na programu trećeg i četvrtog juna u Kelnu.

12:29 - Janković bez plasmana u osminu finala turnira u ČarlstonuSrpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u osminu finala turnira u Čarlstonu, pošto je jutros izgubila od 17. teniserke sveta, Australijanke Samante Stosur posle dva seta, 1:6, 3:6.Janković, 53. teniserka sveta, izgubila je posle sat i 13 minuta. Ona je napravila jedan brejk, a Stosur joj je pet puta oduzela servis.Šesti nosilac Stosur će u osmini finala igrati protiv pobednice duela Kristine Kučove iz Slovačke i Irine Kamelije Begu iz Rumunije.Učešće na turniru u Čarlstonu u prvom kolu završila je Aleksandra Krunić, koja je juče izgubila od hrvatske teniserke Mirjane Lučić-Baroni sa 1:6, 6:4, 3:6.

11:58 - Gvardiola pravi rekonstrukciju tima, da li ostaje Kolarov?Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola najavio je na leto rekonstrukciju igračkog kadra, pre svega u odbrani, pa ostaje pitanje kakva će sudbina biti srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova.Španac želi da na kraju sezone u dogovoru sa direktorom Čikijem Begiristajnom i predsednikom Kaldonom al-Mubarakom napravi određene promene i napravi tim sposoban da napadne trofeje Premijer lige i Lige šampiona."Svaki klub želi da napreduje, to je moranje. Naravno da su promene neophodne i razgovaraćemo o njima. Sve zavisi od igara igrača do kraja sezone, sami odlučuju o sebi na terenu", rekao je Gvardiola, a prenosi Skaj Sport.Čak sedmorici fudbalera Sitija ističu ugovori na leto - Jaji Tureu, Pablu Zabaleti, Viliju Kabaljeru, Gaelu Klišiju i Hesusu Navasu i oni će najverovatnije napustiti Etihad.Kako pišu britanski mediji, pod upitnikom za narednu sezonu su često povređeni kapiten Vensan Kompani i prvi strelac Serhio Aguero, ali i Kolarov koji je u poslednje vreme izgubio mesto u startnoj postavi.Gvardiolin plan je da se pojača sa dva beka, jednim štoperom i golmanom, nezadovoljan učinkom defanzivnog dela tima, a Kolarov je često ove sezone igrao na poziciji centralnog u odbrani sa čime se susretao prvi put u karijeri.

11:14 - Šapekoense pobedio Atletiko u "Meču zahvalnosti" SuperkupaFudbaleri Šapekoensea pobedili su Atletiko Nasional 2:1 u prvoj utakmici Superkupa Južne Amerike, koja je protekla u obeležavanju avionske nesreće brazilskog kluba baš na putu ka Medeljinu protiv istog rivala.Duel najavljen kao "Meč zahvalnosti" zaustavljen je u 71. minutu, identičnom broju poginulih u padu aviona, a potom su navijači na celom stadionu aplaudirali 60 sekundi.Utakmica je protekla u prijateljskoj atmosferi, čak su domaće pristalice pozdravile izjednačujući gol gostujućeg fudbalera Maknelija Toresa u 59, dok za Šapekoense pogađali Reinaldo u 24. iz penala i Luiz Otavio u 74. minutu.Revanš je na programu 10. maja u Medeljinu.Podsetimo, Atletiko Nasional je posle nesreće podneo zahtev da se Šapekoenseu dodeli trofej Sudamerikana, što je na kraju prihvaćeno.

10:41 - Ibrahimović: Nisam došao u Junajted da gubim vremeFudbaler Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović rekao je da nije došao u taj klub da bi gubio vreme, već da bi pobedjivao.; Mančester junajted je sinoć na Old Trafordu odigrao 1:1 sa Evertonomu prvenstvu, a Ibrahimović je izjednačio u četvrtom minutu nadoknade vremena iz jedanaesterca, što je bio njegov 27. gol u sezoni.Junajted je ove sezone u prvenstvu pobedio šest od 16 utakmica na domaćem terenu, devet puta je odigrao nerešeno i pretrpeo jedan poraz. Ekipa je peta na tabeli i gubi korak za Liverpulom i Mančester sitijem za osvajanje pozicija koje vode u Ligu šampiona.Ibrahimović razmatra mogućnost da li da produži ugovor sa Junajtedom."Mnogo stvari mora da se reši. Nije baš da imam 20 godina i da imam sigurno još pet ili 10 godina. Možda imam, jednu, dve, tri sezone, pa sve zavisi od toga šta želiš, šta klub želi i kakva je vizija kluba. Kada sam stigao u klub rekao sam da nisam došao da gubim vreme, već da sam došao da pobedjujem", rekao je Ibrahimović za klupsku televiziju.Švedski fudbaler je prošlog leta kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena prešao u Mančester junajted."Došao sam iako klub nije igrao u Ligi šampiona. Došao sam znajući kakav je tim. To nije bio tim koji je bio favorit za pobede. Ipak sam došao, došao sam da pomonem. Došao sam da radim ono što mogu da radim, da popravim stvari, da podignem ekipu na viši nivo i videćemo šta će se dogoditi", naveo je Ibrahimović.

10:01 - Federer i Gejts igraju u dublu u humanitarnom mečuŠvajcarski teniser Rodžer Federer i američki milijarder Bil Gejts igraće zajedno u dublu u humanitarnom meču u Sijetlu krajem aprila.Osvajač 18 grend slem titula i osnivač Majkrosofta će 28. aprila zajedno igrati meč od jednog seta kako bi sakupili sredstva za pomoć edukaciji dece u Africi. Za sada je poznato da će protiv njih igrati Amerikanac Džon Izner, a organizatori traže njegovog partnera u dublu, jednu slavnu ličnost.Federer i Izner će igrati jedan protiv drugog egzibiciju u singlu.Sva sredstva od tih mečeva ići će u humanitarnu fondaciju Rodžera Federera. Federer ove sezone igra dobro, osvojio je Australijan open u januaru, svoju 18. grend slem titulu, a u 2017. godini ima skor od 19 pobeda i jednog poraza.

09:36 - Jokić blistao u pobedi Denvera, Vestbruk stigao rekordUpravo je Dejvis bio najefikasniji na meču sa 41 poenom, Kazins je bio blizu tripl-dabla sa 30 koševa, 14 skokova i devet asistencija, dok je kod Denvera Danilo Galinari dao 28, a Geri Heris 23.Nagetsi sada imaju samo pobedu manje od Portlanda, koji je poražen u Juti 106:87, ali i utakmicu manje.Noć u najjačoj ligi sveta protekla je u znaku plejmejkera Oklahome Rasela Vestbruka jer je ostvario čak 41. tripl-dabl ove sezone i stigao rekord Oskara Robinsona.Vestbruk je u trijumfu nad Milvokijem (110:87), baš nekadašnjim klubom Robinsona, zabeležio "samo" 12 poena, uz po 13 uhvaćenih lopti i asistencija, i stigao poduhvat koji je Robinson ostvario u sezoni 1961/1962.Ostali rezultati: Filadelfija – Bruklin 118:141 Vašington – Šarlot 118:111 Klivlend – Orlando 122:102 Indijana – Toronto 108:90 Njujork – Čikago 100:91 San Antonio – Memfis 95:89 Golden Stejt – Minesota 121:107 Sakramento – Dalas 98:87

08:47 - Minimalne pobede Atletika i ViljarealaFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu ekipu Real Sosijedada sa 1:0 u utakmici 30. kola španske Primere.Jedini gol na meču, vredan tri boda, postigao je Filipe Luis u 28. minutu.Atletiko je upisao petu uzastopnu pobedu, treći na tabeli Primere sa 61 bodom. Sosijedad je sedmi sa 49 osvojenih bodova.Pobedu od 1:0 večeras je ostvario i Viljareal, koji je u gostima slavio protiv Betisa. Pobedu Viljarealu doneo je Adrijan golom u 47. minutu.Viljareal je sada peti na tabeli sa 51 bodom, a Betis zauzima 14. poziciju sa 20 bodova manje.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track