BLOG UŽIVO, VIDEO: Viljareal žuri u Evropu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Viljareal žuri u Evropu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:53 - Viljareal žuri u EvropuFudbaleri Viljareala pobedili su večeras na svom terenu Atletik Bilbao sa 3:1, u prvoj utakmici 31. kola Primere.Ova dva tima bore se za Evropu, i pre ovog meča ih je delio jedan bod. Viljareal je šesti i posle ovog trijumfa ima četiri boda prednosti u odnosu na svog večerašnjeg rivala i pet bodova više od Sosijedada, koji ima utakmicu manje.Sosijedad u nedelju igra protiv Sportinga iz Hihona, koji se bori za opstanak i eventualnim trijumfom bi se popeo na šesto mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.Viljareal je večeras poveo golom Viktora Ruisa u 17. minutu, a Bilbao je izjednačio u 20. preko Ajmerika Laportea posle kornera.Domaćin je poveo na samom početku drugog poluvremena, pošto je Sedrik Bakambu u 47. minutu doneo 2:1 svom timu. Ruis je u 58. posle slobodnog udarca glavom smestio loptu u mrežu za 3:1.Bilbao je u 67. minutu imao prečku, a u 74. je ostao sa igračem više, pošto je Ruis posle jednog faula dobio direktan crveni karton, iako su se domaći igrači pobunili. Bilbao je posle toga imao inicijativu, ali se rezultat nije menjao.

20:37 - Karenjo Busta: Ovo je Viktorov najbolji meč ove sezoneŠpanski teniser Pablo Karenjo Busta ocenio je posle svog večerašnjeg poraza od Viktora Troickog da je taj srpski teniser odigrao najbolji meč ove sezone."Mislim da je Viktoru ovo bio najbolji meč ove godine. PRvi servis mu je išao jako dobro, ja sam pokušavao da se prilagodim, ali i damenjam taktiku, da mu serviram u telo, i nekim udarcima da promenim ritam, ali nisam uspeo. Zaista je igrao jako dobro", rekao je Karenjo Busta.Srbija posle prvog dana takmičenja vodi sa 2:0 u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Španije.Prvi poen Srbiji danas doneo je Djoković pobedom od 6:3, 6:4 i 6:2 nad Albertom Ramosom Vinjolasom, da bi potom Troicki sa 6:3, 6:4 i 6:3 savladao Pabla Karenja Bustu."Kada na domaćem terenu igraju ovako dobro i kada tokom oba meča serviraju konstatno 200 na sat ne preostaje mnogo toga što možete da uradtie. Moramo da se potrudimo da osvojimo naredna tri poena", rekla je selektorka Španija Končita Martines.Sutra je od 16.00 na programu dubl, a za Srbiju će nastupati Nenad Zimonjić i Troicki protiv Marka Lopesa i Haumea Munara.

20:02 - Vardar u finalu SEHA ligeRukometaši skopskog Vardara plasirali su se u finale regionalne SEHA lige, pošto su večeras u Skoplju pobedili PPD Zagreb 36:28 (19:12).Skopski tim je bio bolji tokom cele utakmice, i kontrolisali su meč od početka do kraja.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ivan Čupić sa osam golova iz 10 šuteva. Vuko Borozan postigao je šest, a Igor Karačić i Aleks Dušebajev po četiri gola. Goman Sgtrashinja Milić je upisao tri odbrane, a Arpad Šterbik jednu.U ekipi Zagreba najviše golova je postigao Zlatko Horvat – osam, dok je ;Stipe Mandalinić dao šest. ; Golman Ivan Stevanovivić je utakmicu završio sa osam odbrana. ; U finalnoj utakmici, koja se igra u nedelju, ;makedonski šampion će odmeriti snage protiv broljeg iz meča Vestprem – Meškov Brest.Sedmi po redu završni turnir SEHA lige igraće se u beloruskom gradu Brest.

18:34 - Vinjolas: Đoković je bio bolji, nisam imao šanseŠpanski teniser Albert Ramos Vinjolas ocenio je posle poraza od Novaka Djokovića u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa da nije imao šanse, pošto je, kako je rekao, srpski teniser bio bolji."Igrao sam protiv odličnog igrača, drugog tenisera sveta i to ne na mojoj omiljenoj podlozi. Znao sam da neće biti lak meč. On je igrao dobar meč, a ja nisam imao šanse. Tokom celog meča je bio dobar, pokušao sam da pružim otpor, ali to je bilo slabo", rekao je Vinjolas novinarima posle meča.Teniska reprezentacija Srbije povela je danas u Beogradu sa 1:0 protiv Španije, u čevrtfinalu Dejvis kupa, pošto je Novak Djoković pobedio Alberta Ramosa Vinjolasa u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:2.Upitan da prokomentaršie publiku u dvorani "Aleksandar Nikolić", Vinjolas je rekao da je navijanje bilo korekto."Dobra atmosfera je bila, ništa specijalno nisam osetio. Nije bio napet meč, tesan i možda zato publika nije stvarala pritisak", rekao je Vinjolas.

18:05 - Rodžers produžio ugovor sa Seltikom do 2021. godineTrener Seltika Brendan Rodžers produžio je danas ugovor s tim škotskim fudbalskim klubom do 2021. godine.Rodžers (43) je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Seltikom, sa kojim je ove sezone osvojio prvenstvo Škotske i Liga kup. On bi u debitantskoj sezoni na klupi Seltika mogao da osvoji "triplu krunu", pošto ekipa ima šansu i za trofej u Kupu. Seltik u polufinalu Kupa igra protiv velikog rivala Rendžersa.Bivši trener Liverpula, Svonsija, Redinga i Votforda je prošlog maja potpisao jednogodišnji ugovor sa Seltikom, kada je na klupi zamenio Ronija Deilu.Izvršni direktor Seltika Piter Louel rekao je da je Rodžers "jedan od najboljih trenera Evrope"."Brendan je već ostvario veliki uticaj u Seltiku. On je izvanredan trener i verujemo da je jedan od najboljih u Evropi, ako ne i u svetu. Zadovoljni smo što se obavezao našem klubu", dodao je on.Seltik je neporažen u škotskom prvenstvu ove sezone i samo tri utakmice odigrao je nerešeno, protiv Rendžersa, Patrik Tisla i Invernesa.

17:42 - Fifa imala gubitak od 369 miliona dolara u 2016. godiniMedjunarodna fudbalska federacija (Fifa) imala je prošle godine gubitak od 369 miliona dolara, pošto su njen budžet opteretili sudski troškovi tokom istraga američkih i švajcarskih vlasti o korupciji, kao i strah sponzora od tih procesa.Fifa je danas saopštila da očekuje još veći gubitak ove godine, ali da za 2018. godinu očekuje profit od milijardu dolara, uglavnom od televizijskih prava za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji.Fifa nije prodala 24 mesta od 34 koliko ima u svom sponzorskom programu za Mundijal, koji počinje za 14 meseci. "Podrazumeva se da je trenutna stagnacija u globalnoj trgovini, u kombinaciji sa istragama prethodnih zvaničnika Fife, uticala na ukupan prihod", navodi se u finansijskom izveštaju Fife za 2016. godinu objavljenom na 116 strana. Pravni troškovi Fife u prošloj godini, u istragama američkih i švajcarskih vlasti iznose više od 50 miliona dolara. Istrage su pokrenute zbog malverzacija, za mito i korupciju.Fifa je potrošila 7,9 miliona dolara u februaru na kongres na kome je izabran njen novi predsednik Djani Infantino, a za 5,6 miliona dolara povećane su isplate članovima Saveta Fife.

16:28 - Predsednik Atletika ponovo o AgueruPredsednik Atletiko Madrida Enrike Sereso ponovo se danas usprotivio povratku u klub fudbalera Mančester sitija Sehija Aguera.Aguero je počeo karijeru u argentinskom Independijenteu, odakle je 2006. godine prešao u Atletiko Madrid, za koji je odigrao 235 utakmica i postigao 101 gol. On je 2011. godine potpisao sa Mančester siti, a predsedniku Atletika nije se dopao način na koji je Argentinac napustio "Visente Kalderon"."Real Madrid tada nije tražio Aguera. Ali, da, Kun je napustio Atletiko, izašao je na 'zadnja vrata' i nije se ni pozdravio, bar ne sa mnom", rekao je Sereso, preneli su španski mediji.Sereso je i u februaru kritikovao Aguera, kada ga je nazvao "glupim"."On je bio jedini igrač koji je tako napustio Atletiko, kao da je glup. Došao je kao heroj, ali je izašao na 'zadnja vrata'", rekao je tada Sereso za radio Kadena.Aguero dobro igra ove sezone, postigao je 15 golova u 24 prvenstvenih utakmica za Siti.

13:44 - Vidić ponovo igra za Junajted na oproštaju KerikaNekadašnji kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić zaigraće opet na Old Trafordu 4. juna na oprostojanoj utakmici dugogodišnjeg saigraca Majkla Kerika.Keriku ističe ugovor sa Junajtedom i sigurno odlazi, a klub je odlucio da mu se oduži spektaklom za pamćenje."Nisam planirao da igram kad završim karijeru, ali njegov poziv nisam mogao da odbijem i radujem se što dolazim. Stigao sam u Junajted šest meseci pre njega, proveli smo divnih osam godina i želim mu sreću u budućnosti", izjavio je Vidić sa sajt Mancestera.Vidić i Kerik zajedno su osvojili pet titula u Premijer ligi i jednu u Ligi šampiona.

13:04 - Zmajevi u IvanjiciVoždovac gostuje u narednom kolu ekipi Javora, pred Zmajevima je put u Ivanjicu, te na današnjoj konferenciji za medije, svoja očekivanja su izneli Aleksandar Linta, trener Voždovca i Marko Putinčanin fudbaler."Nećemo se opterećivati važnosti meča, iako je to duel dva direktna konkurenta za plasman u plej of, trudićemo se da igramo našu prepoznatljivu igru i nadamo se fer i sportskoj utakmici i neka bolja ekipa pobedi i mislim da ćemo na kraju ipak to biti mi", izjavio je Aleksandar Linta trener Voždovca.Teška utakmica u Ivanjici nas očekuje iz razloga što se obe ekipe bore za ulazak u plej of, a bodovna razlika izmedju nas i Javora je jako mala. Očekujemo neizvesnu utakmicu, ali ako ponovimo igre iz prethodnih mečeva, možemo da se nadamo dobrom rezultatu, a to je isključivo pobeda koja nam garantuje ostvarenje cilja, odnosno plasmana u plej of, nadovezao se Marko Putinčanin.Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

12:41 - Olimpijska šampionka pala na doping testuOlimpijska šampionka u maratonu Džemima Sumgong pala je na doping testu u Keniji i privremeno je suspendovana do izricanja kazne, saopštila je danas Medjunarodna atletska federacija (IAAF).Sumgong je na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ušla u istoriju kao prva Kenijka koja se okitila zlatom na najvažnijem takmičenju."Ona je bila pozitivna na zabranjenu supstancu EPO nakon nenajavljenog testiranja sprovedenog u Keniji od strane IAAF", navodi se u saopštenju IAAF.Sumgong ima pravo da traži testiranje "B" uzorka, a ako i taj test bude pozitivan preti joj najmanje dve godine suspenzije.Kenijka je trebalo da brani titulu na Londonskom maratonu koji je na programu 23. aprila. Organizatori tog maratona su naveli da su "veoma razočarani" zbog pozitivnog testa Sumgong.Od 2011. do 2016. godine više od 40 kenijskih atletičara palo je na doping testovima.

12:02 - Nikolić: Očekujem da ponovo budemo na gornjoj granici mogućnostiTrener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da su njegovi fudbaleri "opomenuti" protiv Voždovca u Kupu i da očekuje da će u predstojećoj utakmici protiv Radnika u prvenstvu ponovo biti na gornjoj granici mogućnosti."Utakmica protiv Voždovca je bila dobra opomena za nas. Nemamo mogućnost da nam ijednog trenutka pada koncentracija. Očekujem da ponovo budemo na gornjoj granici mogućnosti i da ostvarimo još jednu pobedu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.Partizan će u subotu igrati protiv Radnika na svom stadionu u pretposlednjem, 29. kolu regularnog dela Super lige Srbije.Nikolić je kazao da u ekipi "nema ozbiljnih povreda"."Izdržali smo strahovit ritam i pritisak u prethodnih sedam-osam meseci, fizički, igrački, rezultatski i psihološki. Nije vreme za bilo kakvo 'maženje', niti to igrači rade", kazao je on.Po njegovim rečima, neće biti velikih rotacija u timu, protiv Radnika, ali i u predstojećim utakmicama."Igrači Partizana su apsolutno spremni da igraju na svaka tri-četiri dana. To je ritam koji se igra u ozbiljnom fudbalu, a mi moramo da budemo spremni, pre svega mentalno", rekao je trener crno-belih.Nikolić je naveo da očekuje podršku publike jer je drugačije igračima kada igraju u "fudbalskom ambijentu"."Voleli bismo da bude što više ljudi, ali je mnogo važnije da svi koji dodju budu kao što su bili do sada. To je vetar u ledja koji je pomogao da ova serija bude kao što je bila", rekao je Nikolić.Trener Partizana je kazao da je Radnik ekipa koja ima "izvanredan voljni momenat" i da očekuje da će biti maksimalno motivisana."Očekujem veoma motivisanog i disciplinovanog protivnika, koji je veoma neprijatan. Naša serija traje dosta dugo i to je lep niz. Sve to nam godi, ali ne znači mnogo ako ne nastavimo u tom ritmu do samog kraja", kazao je Nikolić.Utakmica će se igrati sutra od 17.00 na stadionu u Humskoj.

11:31 - Australija blizu polufinala Dejvis kupaTeniska reprezentacija Australije povela je danas protiv selekcije SAD sa 2:0 u četvrtfinalu Dejvis kupa.Prvi poen za Australiju u Brizbejnu doneo je Džordan Tompson, koji je pobedio Džeka Soka sa 6:3, 3:6, 7:6(4), 6:4, a potom je Nik Kirjos nadigrao Džona Iznera sa 7:5, 7:6(5), 7:6(5).Sutra je na programu meč dublova."Nadam se da ćemo sutra završiti posao. Ovo je bio neverovatan dan", rekao je Kirjos.U ostalim mečevima četvrfinala Dejvis kupa sastaju se Srbija - Španija, Belgija - Italija i Francuska - Velika Britanija.

11:13 - Begić: Ima stvari koje još nismo pokazali protiv ZvezdeKošarkaš Cedevite Mirza Begić rekao je danas da njegovu ekipu ne očekuje lak posao protiv Crvene zvezde u finalu Jadranske lige, ali da on i njegovi saigrači veruju u sebe i svoj kvalitet."Svako finale kruna je rada igrača, trenera, kluba u celini cele sezone. Tako je i ovog puta. Već u polufinalu smo gledali sjajne izjednačene mečeve, kao i pune dvorane što me je oduševilo. Verujem da će finalna serija proći u istoj takvoj atmosferi, da će se o utakmicama pričati, a u dvoranama tražiti karta više", rekao je Begić za sajt lige.Prva utakmica finalne serije izmedju Cedevite i Crvene zvezde igra se u ponedeljak od 19.00 u Beogradu."Crvena zvezda je vrhunski klub, evroligaš koji se bori za četvrtfinale i sigurno nas ne očekuje lak posao, ali mi verujemo u sebe, u svoj kvalitet i nadam se da ćemo se u finalu predstaviti u najboljem svetlu i pružiti odlične partije sa favorizovanim protivnikom", rekao je Begić.Cedevita je ove sezone dva puta igrala protiv Zvezde i oba puta je poražena."Duga je sezona, imali smo i uspona i padova, dosta povreda koje su nas sputavale da pružimo maksimum. Zvezda je celu sezonu odigrala na vrhunskom nivou što je pokazala u obe utakmice sa nama. Mi smo ispadanjem iz Evrokupa imali nešto vremena za treninge i dizanje forme, pa se nadam da ćemo upravo u finalnoj seriji odigrati najbolje što možemo i pružiti maksimum", rekao je Begić.On je naveo da njegovu ekipu i dalje prate povrede i podsetio da će finale sa Zvezdom početi bez Rajana Boutrajta i Marko Arapovića, kao i bez trenera Veljka Mršića."Ali, kako se kaže - što te ne ubije ojača te, pa se nadam da ćemo naći rezerve i odigrati najbolje upravo za momke koji neće biti na parketu sa nama", rekao je Begić.I jedna i druga ekipa su poznate po jakoj centarskoj liniji. Begić će imati direktan duel za Zvezdinim visokim igračima protiv kojih je, kako je rekao, teško igrati."Zvezda ima fantastičnu centarsku liniju i protiv nje je teško igrati. Verujem da ćemo se taktički dobro spremiti, analizirati njihove nedostatke i tu ih napasti. Ako gledamo striktno poziciju pet tu smo Miro Bilan i ja i siguran sam da možemo dobro ispuniti najzahtevnije stvari koje trener postavi pred nas. Takodje, ima nekih stvari koje još nismo pokazali u utakmicama sa Zvezdom, a koje sada možemo iskoristiti. Neka i oni malo razmišljaju o nama", rekao je Begić.Begić nije želeo da govori o prednostima i manama njegove ekipe uoči duela sa Zvezdom."Na nama je da damo maksimum, da idemo utakmicu po utakmicu, pa šta bude. I oni i mi smo u dosadašnjem toku sezone dokazali da smo dve najbolje ekipe ABA lige i da nas očekuje pravo finale, niz zanimljivih utakmica koje će privući pažnju navijača i u Beogradu i u Zagrebu, ali i u celom regionu. Verujem da će sve proći u pravoj sportskoj atmosferi i da će pobediti košarka. Naravno da se nadam da ćemo na kraju mi podići pobednički pehar", rekao je Begić.

10:01 - Zvezda gostuje Radu, Partizan dočekuje RadnikUtakmicama 29. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, Crvena zvezda gostuju Radu, dok Partizan u Humskoj igra protiv Radnika.Prvi meč 29. kola domaćeg šampionata igra se u sutra u Humskoj od 17.00 gde domaći Partizan dočekuje goste iz Subotice, ekipu Radnika.Crno-beli su od početka prolećnog dela sezone ostvarili su šest pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu su slavili u Nišu protiv Rasničkog, a u ovaj meč ulaze posle plasmana u polufinale Kupa Srbije.Izabranici Marka Nikolića su protiv Voždovca u sredu odigrali jednu od slabijih partija ove sezone i sigurno će hteti da se u Humskoj iskupe pred svojim navijačima.Partizan je drugi na tabeli sa 67 osvojenih bodova, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde.Ekipa iz Surdulice je seriju od pet uzastopnih poraza prekinila u prethodnom kolu kada je na svom stadionu pobedila Bačku. Radnik trenutno zauzima 13. mesto sa 24 osvojena boda, četiri više od Novog Pazara i šest više od Borca, ekipa koje su u "zoni ispadanja".Sve ostale utakmice 29. kola igraju se u nedelju od 17:00.Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju gostuju Radu.Crveno-beli su favoriti u tom duelu, ali svakako treba očekivati snažan otpor "gradjevinara" u borbi za opstanak u Super ligi.Rad tokom ovog proleća igra sa puno oscilacija, na sedam mečeva ostvario je dve pobede, uz dva remija i tri poraza. Ekipa sa Banjice je trenutno na 11. mestu na tabeli sa 32 boda, odnosno ima šest više od Metalca koji je na 12. poziciji.Na drugoj strani, Zvezda je od početka godine upisala šest pobeda i jedan remi, prva je na tabeli sa 73 osvojena boda, šest više od drugoplasiranog Partizana.Provi 29. kola Super lige Srbije: Subota: Partizan - Radnik (17:00) Nedelja: Borac - Napredak (17:00) Čukarički - Mladost (17:00) Javor - Voždovac (17:00) Bačka - Novi Pazar (17:00) Vojvodina - Radnički Niš (17:00) Rad - Crvena zvezda (17:00) Spartak - Metalac (17:00)

09:33 - Portland pobedio, Denver sve dalje od plej-ofaKošarkaši Portlanda pobedili su u noći izmedju četvrtka i petka Minesotu sa 105:98 i tako zadržali osmu poziciju na Zapadnoj konferenciji.Ova pobeda Portlanda dodatno je udaljila Denver Nikole Jokića od plej-ofa. Portland trenutno ima dve pobede više i poraz manje od Denvera, ali i bolji medjusobni skor.Alen Kreb je bio najefikasniji u ekipi Portlanda sa 25 poena, od čega je bilo osam trojki što mu je rekord karijere. Njega je najbolje pratio Demijan Lilard sa 22 poena, devet skokova i osam asistencija.U poraženom timu najbolji je bio Endrju Vigins sa 36 poena, dok je Karl Entoni Tauns dodao 24 poena i 16 skokova.Košarkaši Čikaga slavili su protiv Filadelfije sa 102:90 i tako popravili svoje šanse za plasman u plej-of.Bulsi su trenutno sedmi u Istočnoj konferenciji sa 39 pobeda, koliko ima i osmoplasirana Indijana, odnosno imaju trijumf više od Majamija.U pobedničkom timu istakao se Džimi Batler, koji je upisao četvrti "tripl-dabl" u karijeri - 19 poena i po 10 skokova i asistencija. Nikola Mirotić je postigao 22 poena, a Džerijan Grant 15. Timote Livavi je bio najbolji u ekipi Filadelfije sa 18 poena.Košarkaši Atlante pobedili su Boston sa 123:116.Pol Milsap je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 26 poena, Tim Hardevej mladji je dodao tri poena manje, dok je Torian Prins ubacio 20. U poraženom timu, koji je upisao dva uzastopna poraza, najbolji je bio Ajzea Tomas sa 35 poena.Boston je drugi u Istočnoj konferenciji sa dve pobede više od Klivlenda, ali i sa dva meča više. Atlanta je, na drugoj strani, "preskočila" Milvoki i trenutno zauzima peto mesto.Vašington je slavio protiv Njujorka sa 106:103.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bredli Bil sa 25 poena, od čega je postigao i možda odlučujuću trojku 49 sekundi pre kraja meča. Džon Vol je dodao 24 poena i osam asistencija, a Marćin Gortat 15.Vašington se izjednačio sa Torontom po broju pobeda sa Torontom i četvrti je u Istočnoj konferenciji. Vizardsima je ovo bio 48. trijumf i vrlo su blizu toga da ostvare 50 pobeda u sezoni, što bi bilo prvi put od sezone 1978/79.Karmelo Entoni je bio najefikasniji u ekipi Njujorka sa 23 poena.Šanse za plasman u plej-of zadržala je i Indijana, koja je prošle noći pobedila Milvoki sa 104:89, dok je Orlando bio bolji od Bruklina sa 115:107.

09:02 - Saša Ilić: Ja sam odlično dok god Partizan pobedjujeKapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je da je njegov tim dobio "opomenu" u kup utakmici, pohvalio je vodeći napadački dvojac crno-belih i istakao da mu ni malo ne smeta što vreme uglavnom provodi na klupi dok god njegovi saigrači pobedjuju.Partizan je u seriji od 25 utakmica bez poraza, a zaostaje šest bodova za prvoplasiranom Crvenom zvezdom. Do kraja ligaškog dela prvenstva ostala su još dva kola, a onda sledi plej-of. Partizan je u sredu pobedio Voždovac 2:1, iako je gubio na poluvremenu."Imamo dobru seriju, a imamo i jednu opomenu, u kup utakmici protiv Voždovca, gde smo pukom srećom preživeli i prošli u polufinale. S druge strane, igramo stvarno dobro, beležimo dobre rezultate. Mi se nadamo da ćemo ove dve utakmice privesti kraju na najbolji mogući način, to znači pobedama, i spremno dočekati plej-of", rekao je Ilić Beti.On je priznao da prati rezultate Zvezde, ali je istakao da se zna šta je prioritet."Koliko god mi pričali da ne gledamo u suprotni tabor, gledamo. Od toga nam zavisi da li smo u mogućnosti da osvojimo titulu ili ne. Kao što i oni verovatno gledaju da Partizan negde kiksne jer će im olakšati put do titule. Gledamo, ali nam nije prioritet šta će Zvezda uraditi nego da Partizan beleži pobede", rekao je Ilić.Prva utakmica u plej-ofu igraće se protiv "večitog" rivala Zvezde."Možda nam je u podsevsti ta utakmica, ali to ne bi trebalo da bude tako, jer imamo još dve pre toga. Ponavljam, imali smo tu opomenu i ako se nama desi, ne daj bože, neki kiks u naredna dva meča, ništa nam ne vredi utakmica protiv Zvezde", rekao je Ilić.Partizan ove sezone predvode Uroš Djurdjević i Leonardo daju skoro sve golove Partizana i trenutno dele prvo mesto liste strelaca sa po 16 golova."Odlični su. Odličan tandem. Postižu veliki procenat golova i u jesenjem delu, a sad u prolećnom delu su u skoro svakoj utakmici strelci. Ja samo želim da oni tako nastave, jer će to značiti puno i Partizanu", rekao je Ilić.Legendarni igrač Partizana kazao je da ne savetuje ništa tom tandemu."Pričam ja sa svima, uglavnom se šalimo, ali, slušaju. Nema potrebe da im dajem neke posebne savete jer sve rade kako treba", kazao je on.Saša Ilić je krajem decembra napunio 39 godina i mečeve počinje uglavnom kao rezerva, a na terenu provodi malo vremena. To, medjutim, ni malo ne smeta, a jednom rečju je opisao kako se oseća tim povodom."Odlično! Savršeno. Samo da Partizan pobedjuje, to je jedino bitno. Nisam ja opeterećen sobom, to me je odavno prošlo. Meni je jedino bitno da Partizan igra dobro i pobedjuje, a za mene se ne brinem. Ja sam savršeno dok god je tako", rekao je Ilić.

08:31 - Milijaš: Na dobrom smo mestu, nema potrebe za tenzijomIskusni fudbaler Crvene zvezde Nenad Milijaš ocenio je danas da niko u timu ne treba da oseća tenziju pred kraj prvenstva i početak plej-ofa, jer je ekipa u dobroj poziciji."Ne razmišljamo mnogo unapred, gleda se svaka sledeća utakmica. Dobro smo odigrali sve do sada. Osvojili smo sve bodove koji smo mogli i prošli smo sve u kupu. Sada sledi plej-of, a on nosi više bodova nego samo prvenstvo. Ali, opet, imamo prednost, na dobrom smo mestu, tako da ne treba da osećamo neku tenziju. Ima još mnogo da se igra, nije ništa završeno, ali atmosfera u timu je dobra", rekao je Milijaš agenciji Beta.Zvezda je prva na tabeli, sa šest bodova prednosti u odnosu na Partizan inalazi se u seriji od 22 utakmice bez poraza, od čega je 19 pobeda."Dobra je stvar ta serija, znamo koliko utakmica nemamo poraz. Mi u timu verujemo u sebe. Pokušaćemo da ne izgubimo do kraja. Znamo da smo kvalitetni i da imamo dobru ekipu, ali u Zvezdi je to normalno. Čim se jedna utakmica, ne daj bože, izgubi, odmah je problem. To je normalno u Crvenoj zvezdi, taj pritisak. Svi igrači su svesni toga i svi žele da ta serija potraje što duže", rekao je Milijaš.Milijaš se poslednjeg dana prelaznog roka ove godine (31. januara) vratio u Zvezdu iz Kine."Sad sam fizički okej. Trenirao sam, prošlo je vremena. Dosta dobro, nije bilo povreda, odradio sam dosta treninga, zadovljan sam...Ekipa nam je super. Dali smo mnogo golova, mnogo šansi smo stvarali. Ako Zvezda igra kako zna i može, onda nema problema. Jedino mi sebi možemo da napravimo problem. Udjemo lošije u utakmicu, pa primimo gol, pa onda moramo da damo dva, što smo uspevali, ali to je stvar koju moramo da ispravimo - da počnemo utakmicu kako treba", rekao je Milijaš.Zvezda u nedelju igra u gostima protiv Rada.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

10 najčudnijih rituala svetskih sportista, među njima je čak troje Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track