Englezi posle dva preokreta savladali Šveđane
Foto: REUTERS

meč za infarkt

Englezi posle dva preokreta savladali Šveđane

Fudbal -
Šveđani su na 1:1 izjednačili autogolom Glena Džonsona u 49. minutu, a potom su poveli golom Ulofa Melberga u 59. To im, međutim, nije bilo dovoljno da izbegnu poraz kojim su eliminisani sa Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini

KIJEV - Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila jeu Kijevu selekciju Švedske sa 3:2 u utakmici 2. kola Grupe D Evropskog prvenstva. Strelci za Englesku bili su Endi Kerol u 23, Teo Volkot u 64. i Deni Velbek u 78. minutu.

Šveđani su na 1:1 izjednačili autogolom Glena Džonsona u 49. minutu, a potom su poveli golom Ulofa Melberga u 59. To im, međutim, nije bilo dovoljno da izbegnu poraz kojim su eliminisani sa Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Napadač Liverpula Endi Kerol, koji nije igrao u 1. kolu u remiju sa Francuskom (1:1), vodeći gol u meču postigao je udarcem glavom posle centaršuta kapitena i klupskog saigrača Stivena Džerarda.

Na 1:1 Šveđani su izjednačili posle slobodnog udarca sa oko 25 metara koji je izveo Zlatan Ibrahimović i velike gužve koja je nastala u kaznenom prostoru Engleske. Prvo je Ulof Melberg pokušao da odbijenu loptu ubaci u gol, ali je nju zakačio golman Džo Hart, a potom se od Glena Džonsona odbila u gol.

Šveđani su preokrenuli na 2:1 posle novog slobodnog udarca i odličnog skoka Melberga. On je udarcem glavom sa šest metara savladao Harta.

Na 2:2 izjednačio je Volkot udarcem sa oko 18 metara po sredi, a delom i zahvaljujući lošoj proceni švedskog golmana Andreasa Isaksona. Konačan rezultat postavio je napadač Mančester junajteda Deni Velbek, kada je petom iz peterca sproveo loptu u gol posle centaršuta Volkota.

U drugom meču Grupe D Francuska je sa 2:0 pobedila domaćina Ukrajinu.

Na tabeli trenutno vode Francuska i Engleska sa po četiri boda. Ukrajina ima tri, dok je Švedska bez bodova. U poslednjem kolu igraće Francuska - Švedska i Ukrajina - Engleska.

Rezultati- Donjeck: Francuska - Ukrajina 2:0 (0:0) Kijev: Engleska - Švedska 3:2 (1:0)

Tabela

Francuska 2 1 1 0 3:1 4

Engleska 2 1 1 0 4:3 4

Ukrajina 2 1 0 1 2:3 3

Švedska 2 0 0 2 3:5 0

Hodžson oduševljen, Hamren kudi lošu sreću

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson kazao je da je oduševljen što su njegovi igrači uspeli da se "vrate u meč" i pobede Švedsku sa 3:2 dok je njegov kolega sa klupe Švedske Erik Hamren ocenio da je njegovoj ekipi nedostajalo malo više sreće.

"Utakmica je bila veoma dobra, posebno sam zadovoljan prvim poluvremenom. Posle preokreta od 1:0 za nas do 1:2 za Švedsku morali smo da pronađemo snagu da se vratimo u meč. Oduševljen sam što su igrači to uspeli", kazao je Hodžson.

Selektor Švedske je rekao da je razočaran porazom jer je njegova ekipa igrala dobro. "Razočaran sam jer smo igrali dobro. Ponosan sam na igrače, pokazali su mentalitet i stav kakav sam želeo da vidim. Imali su hrabrost da igraju svoju igru, ali za pobedu vam je potrebno i malo sreće. Imali smo je kod prvog gola, ali posle više ne. Razlika između Engleske i nas je to što su oni bili bolji u završnici akcija", rekao je Hamren.

Švedska je ovim porazom eliminisana sa turnira u Poljskoj i Ukrajini.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track