ILIĆ vs MILIJAŠ: TUCANJE pa na derbi
Foto: Dragana Udovičić

Čije je jaje tvrđe

ILIĆ vs MILIJAŠ: TUCANJE pa na derbi

Fudbal -

Kapiten Partizana i iskusni fudbaler Zvezde veruju da će pobediti u 154. prvenstvenom meču njihovih klubova, a ako je suditi po okršaju u razbijanju jaja, biće - 1:1.

Večiti derbi, 154. po redu, prvi put u istoriji biće igran u utorak (17.30), dva dana nakon Uskrsa, na stadionu „Rajko Mitić“.Najiskusniji fudbaleri oba tima Nenad Milijaš i Saša Ilić, koji su osvajali duple krune sa Crvenom zvezdom i Partizanom, očekuju pobede, a ako je sudeći po uskršnjem tucanju, biće remi, pošto je ishod njihovog okršaja u razbijanju jaja - 1:1.- Jeste derbi bitan, ali i posle njega ima mnogo da se igra. Mnogo bodova je u igri. Želim da naš niz od 24 utakmice bez poraza potraje što duže. Nisam baš srećan što se derbi igra odmah posle Uskrsa jer je to naš najveći praznik. Ali ne biramo mi ni vreme ni datum. Tako je palo, tako se namestilo, a na nama je da izađemo na teren i odigramo što bolje - rekao je Milijaš.Fudbaleri će za uskršnje praznike biti s porodicom, umesto u karantinu, pa smo pitali Milijaša da li je to olakšavajuća ili otežavajuća okolnost.- Derbi je posebna utakmica i tu ne treba mnogo da se motivišeš. Svi znamo koliko nam donosi titula.Kapiten Partizana Saša Ilić je tokom karijere duge dve decenije mnoge važne datume proveo daleko od kuće, pa ga zbog toga raduje što će ovaj Uskrs provesti u krugu porodice.- To je veliki praznik i lepo ga je provesti sa svojim najdražima. Malo ćemo se opustiti i odmoriti, ali ne previše, jer nas već u utorak očekuje večiti derbi, koji je veoma važan. Ilić je rekorder po broju nastupa u večitim derbijima, ali ovaj put neće moći da pomogne ekipi, jer je suspendovan zbog žutih kartona.- Iskren da budem, i ne brojim mečeve protiv Crvene zvezde, ali znam da mi je svaki bio podjednako važan. U svakom derbiju želim pobedu, pa i u ovom. Ali eventualna pobeda u tom meču gubi na težini ukoliko i posle toga ne nastavimo s serijom pobeda i zato će ovo biti duga borba za titulu - kaže iskusni fudbaler Partizana.

Treći derbi okršaj večitih iz ugla trenera crvene Zvezde i PartizanaBOŽOVIĆ - NIKOLIĆ U BODOVIMAMiodrag Božović i Marko Nikolić po treći put će se suprotstaviti u ulozi trenera Zvezde i Partizana. Prvi njihov okršaj pripao je Nikoliću kad su crno-beli na JNA slavili sa 1:0. Njihov drugi međusobni duel, a poslednji derbi, okončan je remijem - 1:1.Za razliku od Grofa, koji će u utorak moći da računa na sve igrače, mlađi kolega ostao je uskraćen za legendarnog kapitena. Zbog gluposti, četvrtog žutog kartona u nizu, Saša Ilić neće biti u prilici da odigra svoj 29. večiti derbi.

K.Radulović-A.Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track