BLOG UŽIVO, VIDEO: Djoković smanjio zaostatak za Marejem
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Djoković smanjio zaostatak za Marejem

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Dibala: Biću spreman za BarselonuFudbaler Juventusa Paulo Dibala rekao je da je spreman za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone. Dibala se povredio na utakmici protiv Peskare prošlog vikenda u Seriji A i postajala je bojazan da bi mogao da propusti duel protiv Barselone u sredu. "Na sreću, danas sam ponovo trenirao sa ekipom. Najverovatnije ću biti 100 odsto spreman za Barselonu", rekao je Dibala. Juventus je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona pobedio Barselonu u Torinu sa 3:0. Revanš je na programu u sredu od 20.45 na Nou Kampu.

22:51 - Anćeloti: Ne smemo da ispuštamo Ronalda iz vidaTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Karlo Anćeloti upozorio je svoje igrače da ne smeju sebi da dozvole da ispuste Kristijana Ronalda iz vida ako žele da pobede Real Madrid i plasiraju se u polufinale Lige šampiona. Real je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona pobedio Bajern u Minhenu sa 2:1, a oba gola za "kraljevski" klub postigao je upravo Ronaldo. "Sitni detalji su odlučili prvu utakmicu i moramo na njih da se fokusiramo. Ne smemo Ronalda da ostavljamo samog... Imamo manje šansi nego u prvom meču, ali sigurno je da možemo da pobedimo. Prvih 60 minuta u Minhenu je bilo dobro, ali smo nakon toga napravili previše grešaka", rekao je Anćeloti. Anćeloti je naveo da je Robert Levandovski trenirao sa timom bez problema. "To je veliki podstrek za nas, ali nećemo menjati strategiju. Važno je i što će Žerom Boateng i Mats Humels trenirati sa ekipom večeras, a sutra ćemo videti kako izgledaju stvari", rekao je trener Bajerna. Real će meč protiv Bajerna igrati bez Gareta Bejla. "Imaju dosta dobrih igrača koji mogu da zamene Bejla. Nećemo mnogo brinuti o tome", rekao je Anćeloti. Revanš utakmica igra se sutra u Madridu od 20.45.

22:36 - Zola podneo ostavku, nije više trener BirmingemaItalijanski fudbalski trener Đanfranko Zola nije više trener Birmingema, pošto je podneo ostavku na tu funkciju. Zola je na klupi Birmingema bio samo četiri meseca, tim je vodio na 24 utakmice, a upisao je samo dve pobede. Ostavku je podneo nakon današnjeg poraza od Bartona. Ovo je drugi put da Italijan podnosi ostavku na mesto trenera u engleskom klubu, prethodno je tako napustio Votford 2013. godine. Birmingem je trenutno na 20. mestu na tabeli Čempionšipa sa 47 bodova, odnosno ima tri boda više od Blekburna koji je prvi u zoni ispadanja. Do kraja su ostala da se odigraju još tri kola.

22:01 - Brajton novi premijerligašFudbaleri Brajtona igraće naredne sezone u Premijer ligi nakon što su pobedili Vigan sa 2:1 u Čempionšipu. Plasman Brajtona u viši rang "pogurao" je i Hadersfild koji nije uspeo da savlada Derbi (1:1). Brajton nikada do sada nije bio deo Premijer lige. "Ovo je zaista neverovatno. Čekali smo dugo na ovaj trenutak i rečima ne može da se opiše kako se osećamo", rekao je vlasnik i predsednik Brajtona Toni Blum za britanske medije. Tri kola pre kraja Čempionšipa, Brajton je prvi na tabeli sa 92 boda, Njukasl ima sedam bodova manje na drugom mestu, dok Reding ima 79. Hadersfild je trenutno četvrti sa 78 bodova, Šefild ima tri boda manje, a Fulam 73.

21:25 - Trener Rada: Da napravimo veliki korak ka opstankuTrener Rada Slađan Nikolić rekao je danas da očekuje neizvestan meč protiv Borca iz Čačka i dodao da se nada da će se njegovi fudbaleri na kraju radovati u prvom meču plej-auta Superlige Srbije. "Okrećemo se borbi za opstanak, mislim da će biti neizvesna borba do samog kraja. Mi smo trenutno u dobroj situaciji, jer imamo dosta više bodova nego što imaju Borac i Novi Pazar. Sutra je utakmica koja može mnogo toga da odluči, kako za nas, tako i za Borac", rekao je Nikolić. Fudbaleri Borca dočekuju sutra ekipu Borca od 17.00 u prvom kolu plej-aura Superlige Srbije. Ekipa s Banjice u plej-aut ulazi sa 18 bodova, a čačanska ekipa sa devet. "U prednosti smo zbog bodovnog salda i zbog toga što igramo na domaćem terenu. S druge strane, dva puta smo igrali s Borcem i oba puta smo ih dobili i sigurno da će imati dodatni motiv da nam vrate to... Radi o timu koji ne zaslužuje mesto na kojem se nalazi, ima dobar igrački kadar...", rekao je Nikolić. "Mislim da će utakmica da bude neizvesna do samog kraja i ko bude imao bolji pristup i ko bude taktički disciplinovaniji on će na kraju i da se raduje. Želimo da to budemo mi i da napravimo veliki korak ka opstanku", dodao je on.Nikolić je naveo da je Rad sada u boljoj situaciji nego prošle godine kada se takodje borio u plej-autu. "Prošle godine smo imali, mislim, 12 ili 13 bodova, sada imamo 18 i sigurno da je mnogo bolja situacija. Biće nam lakše, ali još nismo nismo obezbedili opstanak. Dosta utakmica je ostalo, 21 bod je u opticaju. Sigurno je da svi vide svoju šansu, i Borac i Novi Pazar kao mi prošle godine. Mi smo prošle godine bili poslednji, pa smo uspeli da se izvučemo", rekao je trener Rada.

20:06 - Bajern otpisao BadštuberaMinhenski Bajern neće produžiti ugovor sa 28-godišnjim štoperom Holgerom Badštuberom.Badštuber je do pre nekoliko godina bio stub odbrane Bavaraca, ali su mu brojne povrede uništile karijeru.Prvo je pauzirao godinu i po zbog povrede prednjeg ukrštenog ligamenta kolena, potom zbog operacije prepona, a onda su počeli da ga muče mišići.Vratio se na startu tekuće sezone, ali je u januaru pozajmljen Šalkeu za koji je odigrao svega sedam utakmica. Njemu ugovor ističe na leto 2018, ali mu je Bajern poručio da već na sledeće leto može tražiti novi klub. Badštuber je ponikao u Bajernovoj školi, a sa Bavarcima je bio šampion Nemačke i Evrope.

18:55 - Zimonjić i Dimitrov zaustavljeni na startuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Bugarin Grigor Dimitrov eliminisani su na startu Mastersa u Monte Karlu, pošto su u prvom kolu dubla poraženi od Franuza Benjoe Pera i Eduarda Rožea Veslana 6:4, 1:6, 10:3. Meč je trajao 70 minuta. Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra.

17:39 - Real bez Bejla dočekuje BajernFudbaler Real Madrida Geret Bejl propustiće revanš protiv Bajern Minhena u četvrtfinalu Lige šampiona, rekao je danas trener španskog kluba Zinedin Zidan. "Bejl neće igrati jer ne želimo da rizikujemo. On želi da se vrati, naporno radi. Videćemo iz dana u dan kako ide njegov napredak, ali se još nije potpuno oporavio od povrede mišića", rekao je Zidan. Real će sutra dočekati Bajern, u utakmici u kojoj brani prednost od 2:1 iz Minhena, a Bejla bi u prvoj postavi trebalo da zameni Isko. "Videćemo kako ćemo igrati, da li ćemo promeniti taktiku. Drago mi je što su svi spremni", kazao je Zidan, koji pored Iska na toj poziciji može da koristi još Marka Asensija i Alvara Moratu.Utakmicu, koja će se igrati sutra od 20.45 na stadionu "Santjago Bernabeu", trebalo bi da počnu Kristijano Ronaldo i Karim Benzema.

17:07 - Gameiro može u juriš na LesterFudbaler Atletiko Madrida Kevin Gameiro oporavio se od povrede butine i biće spreman za revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Lestera.Kako je saopštio Atletiko, Gameiro je u nedelju trenirao sa ekipom punim kapacitetom i biće na raspolaganju treneru Dijegu Simeoneu za utakmicu u Lesteru u utorak od 20.45.Atletiko, finalista Lige šampiona iz 2014. i 2016. godine, u prvoj utakmici u Madridu prošle srede pobedio Lester sa 1:0 golom Antoana Grizmana iz jedanaesterca.16:23 - Venger: Možda priče o mom ugovoru utiču na igrače, počeli su da me ispitujuTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da nije siguran da li neizvesnost i priče o njegovom mogućem odlasku iz kluba utiču na igrače.Venger još nije saopštio da li će na kraju sezone, kada mu istekne stari, potpisati novi dvogodišnji ugovor, ili će posle 20 godina napustiti Arsenal. Navijači traže od Vengera da ode posle loših rezultata ekipe, pošto su "tobdžije" izgubile sedam od poslednjih 12 utakmica. Arsenal je ukupnim rezultatom 10:2 izgubio od Bajerna iz Minhena u osmini finala Lige šampiona.Venger je rekao da su i sami igrači počeli da ga ispituju o njegovim planovima.- Ne znam da li priče o mojoj budućnosti u klubu utiču, ali nadam se da ne utiču. Ekipa mora psihički da bude spremna, bez obzira na okolnosti. Da li to sve utiče? Nadam se da ne. Ali, sigurno je da u prethodna tri meseca nije bilo konstantnosti u ekipi, pogotovo na gostovanjima. Na domaćem terenu naša igra nije bila katastrofalna po pitanju kvaliteta - rekao je 67-godišnji Venger.Fudbalerima Arsenala Aleksisu Sančesu i Mesutu Ozilu ističu ugovori 2018. godine i još nisu pristali da produže saradnju sa Arsenalom.- Ne znam da li to utiče na Ozilovu igru. Postoji mogućnost... Možda se bliži kraju ugovora, ali moraš da igraš do poslednjeg dana isteka ugovora, ja to tako gledam. Moramo da se koncentrišemo na najvažnije stvari, a to je ono što se dešava na terenu. Prvoklasni sportisti moraju da budu takvi - rekao je Venger.Britanski mediji preneli su da je Arsenal blizu dovođenja defanzivca Šalkea Seada Kolašinca.15:11 - Alonso: Umalo sam završio u Barsi umesto u RealuVezni igrač minhenskog Bajerna Ćabi Alonso otkrio je za El Pais kako je po odlasku iz Liverpula 2009. godine umalo otišao u Barselonu, umesto u Real Madrid.Njega je tada hteo da dovede trener Barselone Pep Gvardiola."To se desilo neposredno pre nego sam otišao u Real Madrid. U Liverpulu su mi rekli da žele da me prodaju, menadžer Liverpula Rafael Benitez takođe i Pep je bio zainteresovan" rekao je Alonso.Gvardiola je Alonsa hteo da dovede iz Liverpula, pre nego što se kao mogućnost pojavio Serhio Buskets. "Želeo je da potpišem jer, kako je rekao Rafi (Benitezu), ja sam bio tip igrača koji bi se uklopio u njegov sistem. Ali je bio u nedoumici jer se Buskets tek pojavio i pokazivao je obrise izvanrednog igrača. Gvardiola je izabrao njega i ispostavilo se da nije pogrešio." kaže Alonso. Igrač Bajerna na kraju ove sezone završava igračku karijeru, koja je bila uspešna i na klupskom i na reprezentativnom planu. Dvostruki je osvajač Lige šampiona, jednom sa Liverpulom (2005. godine) nakon preokreta protiv Milana u jednom od najboljih finala LŠ i jednom sa madridskim Realom (sezona 2013/2014.). Barselona je od 2009. do sada osvojila dve titule kontinentalnog šampiona 2011. i 2015. godine, a istih godina je osvajala Svetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup. Posle 5 godina u Realu, Ćabi Alonso poslednje 3 godine igra u Bajernu. Njegov tim pokušava da nadoknadi zaostatak od 2:1 protiv Reala u drugom meču četvrtfinala, Alonsovog poslednjeg igračkog pohoda u Ligi šampiona. Najavio je da će po završetku igračke karijere otići u Madrid i početi da se bavi trenerskim poslom.14:30 - Fudbaler Spartaka isprozivao srpskog reprezentativca Bivši igrač Spartaka i ruski reprezentativac, Sergej Gorlukovič, nazvao je igru srpskog internacionalca "katastrofalnom".Gorlukovič je prokomentarisao utakmicu između Zenita iz Sankt Peterburga i moskovskog Spartaka. Spartak je pobedio sa 2:1, a jedna od glavnih meta kritika bio je Branislav Ivanović."Tužno je kada vrhunski klub sa takvim budžetom i prilikama spadne među osrednje timove. Ovo je sramota. Kao da je moguće da klub spadne na tako nešto... a da ne pričam o Branislavu Ivanoviću" rekao je Gorlukovič. Na pitanje novinara Sport Ekspresa šta sa Branislavom Ivanovićem, Gorlukovič napominje Ivanović ne igra u skladu sa svojom platom. "Čovek dobija toliko novca - milione. Bolje da ga i ne puste na teren! Nemoj da se bruka. Ovo je šampionat Rusije, a ne Belorusije" rekao je Gorlukovič. Za Ivanovića je još rekao da nije čak ni prolaznik na terenu, te da mu nije jasno kako neko može toliko da padne u formi. Igru srpskog defanzivca nazvao je "katastrofom". Spartak je na prvom mestu ruske Premijer lige u fudbalu i ima 11 bodova više od Zenita, koji je na trećem mestu. Gorlukovič smatra da će Spartak osvojiti titulu šampiona jer su posle 23 odigrana kola 10 bodova ispred najbližeg pratioca, ekipe CSKA.13:52 - Božović: Zvezda zna da igra samo na pobeduMiodrag Božović, trener Crvene zvezde, tvrdi da Crvena zvezda neće kalkulisati, te da će igrati isključivo na pobedu u 154. derbiju.Utakmica 31. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana, 154. večiti derbi koji bi mogao da odluči šampionsku trku, igra se sutra od 17.30 na stadionu Rajko Mitić. „Derbi je najvažnija utakmica u srpskom fudbalu i ovog puta u njoj može da se odluči ko će biti šampion. Pritisak jeste veliki, ali mi smo ekipa koja napada i zato nećemo da kalkulišemo i igramo na remi. Nadam se da ćemo pobediti i zbog toga što smo u prošlom derbiju ostali dužni našim navijačima, jer nismo prikazali dobru igru. Mi ne umemo da se branimo čak i da hoćemo, a koliko ćemo moći da napadamo to zavisi i od protivnika“, rekao je Miodrag Božović, a šta je još rekao trener Crvene zvezde pročitajte OVDE

13:10 - Troicki poražen na startu turnira u Monte KarluSrpski teniser Viktor Troicki eliminisan je sa masters turnira u Monte Karlu, pošto je danas u prvom kolu izgubio od Urugvajca Pabla Kuevasa u dva seta, 3:6 i 0:6.Kuevas je u njihovom četvrtom medjusobnom duelu do prve pobede došao posle sat i 18 minuta igre.Urugvajac će u drugom kolu igrati protiv Portugalca Žoaa Souse koji je u dva seta pobedio Nemca Florijana Majera.Obojica tenisera imali su od poečtka meča dosta problema sa prvim servisom, ali je Kuevas znatno bolje riternirao, što mu je i donelo rezultat.Kuevas, 27. teniser sveta na ATP rang-listi, je u prvom setu triput oduzeo servis Troickom, koji je samo dvaput uspeo da uzvrati istom merom.Urugvajac je u drugom setu u potpunosti nadigrao Troickog, triput mu oduzeo servis, sačuvao svoje i tako izborio plasman drugo kolu mastersa u Monte Karlu.

12:30 - Nikolić: Derbi odlučuje, igraćemo svoju igruTrener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da ne veruje da će biti kalkulacija i da Crvena zvezda neće ići na remi jer bi 154. večiti derbi mogao da odluči šampionsku trku."Nalazimo se u seriji 27 utakmica bez poraza, među kojima su samo tri remija, ali je nedovoljno medijski ispraćena. Igrači su najzaslužniji, teško i predano su se našli u šansi da uđu u realnu borbu za trofeje. Derbi ima veću težinu, jer u mnogome može da odluči oko titule za razliku od prethodnih godina. Potrebna nam je pobeda i na Zvezdinom stadionu igraćemo svoju igru", rekao je Nikolić na konferenciji za medije.Trener crno-belih istakao je da Crvena zvezda ima veliki kvalitet, ali da je njegov tim sposoban da ga neutrališe."Činjenica je da Zvezdi odgovara nerešen rezulatat, na njihovom stručnom štabu je da li će da igraju oprezno i zatvorenije. To je legitimno pravo, dok je nama neophodna pobeda. Brojne su kalkulacije, ali one padaju u vodu kada počne derbi. Ne očekujem da će ih biti ni sa naše, ali ni sa njihove strane".Nikolić nije želeo da otkrije da li će sutra izvesti formaciju sa dva napadača, Urošem Djurđevićem i Leandrom Tavambom, ili će se opredeliti za jači vezni red."Naravno da neću da otkrijem. Postoje male dileme oko sastava, imamo trening po podne i više će se tada znati", poručio je on.Takođe, nije hteo da daje mišljenje oko sudije Danila Grujića jer, kako je naveo, ne želi da napravi novu grešku."Prošli put sam izneo fer i sportski stav oko suđenja, a sada neću unapred da dajem poverenje. Hoću da se uverim na terenu, kao i cela sportska javnost, a ne da dajem sada komentare", rekao je Nikolić.Prvi napadač crno-belih Uroš Djurđević naglašava da je ekipa spremna za drugi trijumf u večitom derbiju ove sezone."Svi znamo šta znači derbi, spremni smo i u dobrom raspoloženju. Puni smo samopouzdanja zbog velike serije, a sada nas očekuje još jedna teška utakmica. Sutra je momenat da iskočimo, za derbi ne treba dodatna motivacija, možemo da napravimo potreban rezultat", zaključio je Djurđević.Utakmica 31. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 17.30 na stadionu Rajko Mitić.

11:30 - Krunić 119. na svetu posle skoka od 13 mesta, pad JankovićNajbolja srpska teniserka Jelena Janković nazadovala je na najnovijoj WTA listi i drži 55. mesto na svetu, dok je Aleksandra Krunić ostvarila veliki skok od 13 pozicija na 119.Krunić je napredovala jer je stigla do četvrtfinala turnira u Bogoti, gde je zaradila novih 60 bodova, dok je Jankovićeva pokvarila plasman zbog skoka Viktorije Golubić i Johane Larson.Za četiri mesta bolje je rangirana Nina Stojanović - 126. na svetu, Ivana Jorović je 174, a Jovana Jakšić 294...Na vrhu nije bilo promena, prva je i dalje Angelik Kerber, ispred Serene Vilijams i Karoline Pliškove, četvrta je Dominika Cibulkova, a peta Simona Halep.Najboljih 10 teniserki sveta: 1. (1) Angelik Kerber (Nemačka) 7.335 bodova 2. (2) Serena Vilijams (SAD) 7.010 3. (3) Karolina Pliškova (Češka) 6.020 4. (4) Dominika Cibulkova (Slovačka) 5.065 5. (5) Simona Halep (Rumunija) 5.022 6. (6) Garbinje Muguruza (Španija) 4.790 7. (7) Džoana Konta (Velika Britanija) 4.330 8. (8) Agnješka Radvanjska (Poljska) 4.290 9. (9) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 4.025 10. (10) Medison Kiz (SAD) 3.857

10:45 - Počinje takmičenje u plej-ofu i plej-autu, derbi u prvom planuTakmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije nastavlja se za vikend utakmicama u ;plej-ofu i ;plej-autu, a u centru pažnje ;je sutrašnji, ;154. "večiti" derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana.Ove sezone se u domaćem prvenstvu po drugi put igra ;plej-of ;i ;plej-aut, ekipe od prvog do osmog mesta igraće u ;plej-ofu, a ekipe od devetog do 16. u ;plej-autu.Posle 30. kola u regularnom delu Super lige, bodovi su podeljeni, pa Zvezda u ;plej-of ;ulazi sa 40 bodova, tri više od Partizana.U predstojeći derbi, koji se igra sutra od 17.30 na Stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli ulaze posle dugih serija utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Zvezda je u seriji od 24 utakmice bez poraza, dok crno-beli nisu poraženi na poslednjih 27 mečeva.Partizan je u prvom ovosezonskom derbiju na svom stadionu pobedio sa 1:0, dok je u martu na stadionu "Rajko Mitić" bilo nerešeno 1:1.Trećeplasirana Vojvodina, koja ima 10 bodova zaostatka za Zvezdom, sutra će na svom stadionu od 19.00 dočekati četvrtoplasirani Napredak iz Kruševca.Novosadjani će protiv Napretka pokušati da prekinu seriju od četiri meča bez trijumfa, posle kog bi bili na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu Evropa. Kruševljani su u poslednjih pet utakmica zabeležili pobede i sigurno će protiv Vojvodine pokušati da nastave taj niz.Mladost iz Lučana na poslednje četiri utakmice ne zna za poraz, a sutra će na svom stadionu od 19.00 ugostiti šestoplasirani Radnički iz Niša, dok se od 17.00 na krovu Tržnog centra stadionu sastaju Voždovac i osmoplasirani Javor.Čukarički uprkos dobroj igri i rezultatima ovog proleća nije uspeo da izbori plasman u plej-of. "Brdjani" su posle 30 utakmica zauzeli deveto mesto, pa će tako u prvom kolu plej-auta na Banovom brdu sutra od 19.00 ;igrati ;protiv Radnika iz Surdulice koji je regularni deo sezone završio na 14. mestu.Od 17.00 u Spartak će u Subotici dočekati Metalac, a u istom terminu u Bačka će ugostiti Novi Pazar, dok će se Rad na Banjici sastati sa poslednjeplasiranim Borcem iz Čačka.Utakmica plej-ofa: Voždovac - Javor (17.00) Crvena zvezda - Partizan (17.30) Mladost - Radnički Niš (19.00) Vojvodina - Napredak (19.00) Utakmice plej-auta: Rad - Borac (17.00) Bačka - Novi Pazar (17.00) Spartak - Metalac (17.00) Čukarički - Radnik (19.00)

10:20 - Đoković smanjio zaostatak za MarejemSrpski teniser Novak Djoković smanjio je zaostatak za vodećim Britancem Endijem Marejem na danas objavljenoj ATP listi i sada na drugom mestu ima zaostatak od 3.695 bodova.Marej je prvi na ATP listi sa 11.600 bodova, a Djoković je smanjio zasotatak za 350 bodova i sada ima 7.905.Na trećem mestu ostao je Švajcarac Stan Vavrinka sa 5.605 bodova, dok je njegov sunarodnik Rodžer Federer četvrti sa 5.125.Japanac Kei Nišikori napredovao je za dva mesta i sada peti sa 4.310 bodova, dok je Kanadjanin Miloš Raonić ostao na šestom mestu, a Španac Rafael Nadal "pao" je za dve pozicije i sada je sedmi sa 3.735 bodova.Medju prvih 10 su još Hrvat Marin Čilić, Austrijanac Dominik Tim i Francuz Žo-Vilfred Conga.Srpski teniser Viktor Troicki zadržao je 38. mesto, dok je Dušan Lajović napredovao sa 85. na 83. mesto, a Janko Tipsarević sa 90. na 89.Najveći napredak od srpskih tenista zabeležio je Miomir Kecmanović. On jezahvaljujući polufinalu čelendžera u San Luis Potosiju napredovao 132. pozicije i sada je 476. teniser sveta na ATP rang-listi.ATP rang-lista: 1. Endi Marej (Velika Britanija) 11.600 2. Novak Djoković (Srbija) 7.905 3. Sten Vavrinka (Švajcarska) 5.605 4. Rodžer Federer (Švajcarska) 5.125 5. Kei Nišikori (Japan) 4.310 6. Miloš Raonić (Kanada) 4.165 7. ;Rafael Nadal (Španija) 3.735 8. Marin Čilić (Hrvatska) 3.385 9. Dominik Tim (Austrija) 3.385 10. Žo Vilfred Conga (Francuska) 2.905 38. Viktor Troicki (Srbija) 1.055 83. Dušan Lajović (Srbija) 649 89. Janko Tipsarević (Srbija) 603

10:01 - Levandovski napada Realovu tradiciju, Atletiko u LesteruStrasti i emocije jedva da su se stišale, a već je na programu revanš meč četvrtfinala Lige šampiona izmedu Reala i Bajerna u Madridu - novi spektakl u najavi.Prošle srede Real je u pravom trileru slavio na Alijanc areni posle preokreta 2:1, zahvaljujući dva gola Kristijana Ronalda, ali bi stvari mogle da se promene jer se u tim Bavaraca vraća prvi strelac Robert Levandovski.Poljski golgeter zbog povrede propustio je prvi duel, pokazalo se Bajern nije ista ekipa bez njega i sada će biti glavna opasnost po golmana Kejlora Navasa."Dobro se osećam, zadovoljan sam što sam se vratio treninzima. Sve je u redu", rekao je Levandovski, strelac 38 pogodaka na 40 mečeva ove sezone.Realovim igračima i navijačima Levandovski nije ostao u lepom sećanju, nakon što je pre samo četiti godine u dresu Borusije četiri puta bio strelac u dva polufinalna meča sa sadašnjim braniocem trofeja Lige šampiona.Međutim, ceo tim Bajerna ispred sebe imaće ogroman zadatak, a to je da se bori sa tradicijom jer Madriđani nikada u Ligi šampiona nisu eliminisani posle pobede i prednosti iz prve utakmice sa gostovanja.Bajern se muči na tlu Španije, doživeo je četiri poraza iz isto toliko poslednjih mečeva i to bez postignutog gola, ali ako je neko spreman da se nosi sa tim to je italijanski trener Karlo Anćeloti, osvajač rekordna tri "ušata pehara", koji se vraća na stadion Santijago Bernabeu prvi put od otkaza u kraljevskom klubu.Treneri Zinedin Zidan i Anćeloti imaju puno problema oko sastavljanja timova, Bajernu nedostaju suspendovani Havi Martinez, povređeni su Mats Humels i Džerom Boateng, dok na drugoj strani izostaju Pepe i Rafael Varan, dok je neizvestan Geret Bejl zbog povrede lista.U senci sutrašnjeg meča revanš u Engleskoj igraju Lester i Atletko Madrid, nakon što Španci brane 1:0 sa Visente Kalderona.Lester traži novo iznenađenje u Ligi šampiona kako bi pomerio granice istorije kluba, ali i novi preokret protiv Španaca, pošto je u prethodnoj rundi izbacio Sevilju baš posle poraza u gostima.Iako je Atletiko, pre svega zbog iskustva u Ligi šampiona, unapred proglašen favoritom, trener Dijego Simeone ističe da su šanse 50:50."Celog ulog dali su na revanš, biće prava bitka. Imamo dobar rezultat iz Madrida, ali svi znamo kakvu atmosferu prave engleski navijači. Šanse su pođednake", rekao je Simeone.Utakmice na Santijago Bernabeuu i King pauer stadionu igraju se sutra u standarnom terminu od 20.45.

9:42 - Pobede Golden Stejta, Vašingtona i Hjustona, brejk ČikagaKošarkaši Golden Stejta, Vašingtona, Hjustona i Čikaga ostvarili su sinoć pobede na startu plej-ofa NBA lige.Viceprvak Golden Stejt poveo je protiv Portlanda 121:109 na svom terenu, zahvaljujući 32 poena Kevina Durenta i 29 Srefona Karija, ali i sjajnom Drejmondu Grinu pošto je bio na korak od tripl-dabla - 19 pogodaka, 12 skokova i devet asistencija.Timu iz Oregona nije bio dovoljan tandem Si-Džej Mekalum - Demijan Lilard koji je kombinovano dao 73 poena.Domaći teren odbranio je i Hjuston protiv Oklahome 118:87 na krilima Džejmsa Hardena sa 37 poena u meču u kojem je u centru pažnje bio zajedno sa Raselom Vestbrukom, konkurentom za MVP nagradu sezone.Harden je dobio prvi sudar u Hjustonu, gde Vestbruk nije imao šutersko veče sa "samo" 22 poena (6/23 iz igre).Vašington je, takođe, na domaćem parketu trijumfovao nad Atlantom 114:107, dok je veliki brejk ostvario Čikago u Bostonu 106:102 odličnom partijom Džimija Batlera sa 30 poena.Tri više postigao je najbolji igrač Bostona Ajzea Tomas, nakon što je smogao snage da izađe na teren posle porodične tragedije.

08:29 - Selta sigurna protiv GranadeFudbaleri Selte pobedili su u gostima Granadu sa 3:0 u poslednjoj večerašnjoj utakmici 32. kola španske Primere.Dvostruki strelac bio je Klaudio Bovu, koji je davao golove u 23. i 76. minutu, a pogodak je postigao i Marselo Dijas u 73. minutu.Selti je ovo prva pobeda posle dva vezana poraza, a Granadi je ovo bio peti poraz u poslednjih šest mečeva, tako da je ostala na pretposlednjem mestu sa 20 bodova, tri više od "fenjeraša" Osasune i dva manje od Hihona.Ranije danas, Betis je kod kuće pobedio Eibar 2:0, Valensija i Sevilja igrali su 0:0, dok je Espanjol u gostima pobedio Leganes sa 1:0.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track