BLOG UŽIVO, VIDEO: Nikola Grbić objavio širi spisak odbojkaša Srbije za naredne akcije
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Nikola Grbić objavio širi spisak odbojkaša Srbije za naredne akcije

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:05 - Grizman spasao Atletiko protiv EspanjolaFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u gostima ekipu Espanjola sa 1:0 u utakmici 33. kola španske Primere. Jedini gol na meču postigao je Antoan Grizman u 73. minutu. Francuzu je to bio 16. gol u španskom šampionatu.Atletiko je treći na tabeli sa 68 bodova, ima tri boda više od četvoroplasirane Sevilje, dok je Espanjol deveti sa 49 osvojenih bodova.

22:32 - PSŽ prvi na tabeli, Bordo preskočio Lion i MarsejFudbaleri Pari Sen Žermena savladali su kod kuće Monpelje sa 2:0, u 34. kolu francuske lige.Parižani su poveli golom Kavanija u 29. minutu, a konačan rezultat postavio je Di Marija u 48. PSŽ je prvi na tabeli i ima tri boda više od Monaka koji u nedelju igra protiv Liona, dok je Monpelje na 13. poziciji sa 39 bodova.Bordo je na svom stadionu pobedio Bastiju rezultatom 2:0. Strelci za domaći sastav bili su Malkom u 55. minutu i Sankare u 69. Gosti su petnaest minuta pre kraja imali igrača manje pošto je Kutari posle dva žuta kartona morao da napusti teren. Srpski fudbaler Milan Gajić odigrao je ceo meč za ’Žirodince’, dok je Vukašin Jovanović bio na klupi. Bordo je ovim trijumfom preskočio Lion i Marsej i sada sa 55 bodova zauzima četvrto mesto na tabeli, sa jednim, odnosno tri više od pomenutih rivala u trci za plasman u Ligu Evrope, dok je Bastija ostala na začelju tabele. Kaen je u na domaćem terenu izgubio od Nanta sa 2:0, a junak meča bio je Bamu sa dva gola. U ostalim mečevima, važnu pobedu zabeležio je Dižon, dok je najubedljiviji bio Lorijen koji je na svom stadionu deklasirao Mec sa 5:1.

22:00 - Nikola Grbić objavio širi spisak odbojkašaSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić objavio je danas spisak reprezentativaca za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Svetsku ligu.Srbija će igrati u Grupi E druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, od 24. do 28. maja u Zagrebu, sa Hrvatskom, Belorusijom, Danskom, Švajcarskom i Norveškom.Pobednici grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu.Na spisku su tehničari: Nikola Jovović (Monca), Aleksa Brdjović (Surgut) i Maksim Buculjević (Ljubljana).Korektori: Aleksandar Atanasijević (Perudja), Dražen Luburić (Hirošima) i Aleksandar Blagojević (Crvena zvezda).Libera: Nikola Rosić (Galaci), Neven Majstorović (Ren) i Goran Škundrić (Ploešti).Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Perudja), Srećko Lisinac (Belhatov), Petar Krsmanović (Surgut), Aleksandar Okolić (Berlin), Nemanja Mašulović (Crvena zvezda) i Stevan Simić (Vojvodina).Primači: Uroš Kovačević (Verona), Marko Ivović (Žešov), Nemanja Petrić (Modena), Milan Katić (Bidgošć) i Miran Kujundžić (Vojvodina).Srbija će u Svetskoj ligi tokom prvog vikenda od 2. do 4. juna igrati u Novom Sadu protiv selekcija SAD, Belgije i Kanade. Od 9. do 11. juna će u Teheranu protivnici biti Iran, Argentina i Belgija, a od 16. do 18. u Kordobi rivali su Argentina, Bugarska i Brazil.

21:32 - Poraz Dinamika na debiju u Superligi SrbijeKošarkaši Dinamika poraženi su od Borca 64:75 (20:20, 16:21, 18:20, 10:14) na debiju u Superligi Srbije. Ekipe su u prvom poluvremenu uglavnom smenjivale u vođstvu, ali su gosti iz Čačka u poslednja dva minuta prvog dela stekli, ispostavilo se, odlučujuću prednost. Dinamik u nastavku nije uspeo da se oporavi pa je Borac vodio od prvog do poslednje gminuta drugog poluvremena. Najefikasniji u ekipi Borca bio je Mićić sa 18 poena, Đoković je ubacio 16, a Radonjić 13 poena. Kod Dinamika najbolji su bili stranci, Bruks je postigao 18, Frend 11, dok se između njih ubacio učinak Marka Čakarevića koji je postigao 14 poena.

20:50 - Remi Osasune i SportingaFudbaleri Osasune i Sportinga odigrali su nerešeno 2:2 u utakmici 33. kola španske Primere. Osasuna je poslednja na tabeli sa 18 osvojenih bodova, dok je Sporting na 18. mestu sa 22.Fudbaleri Osasune poveli su autogolom Horehea Mere u 19. minutu, a na 2:0 je povisio Kenan Kodro u 72. Gosti iz Hihona su, ipak, u finišu meča uspeli da stignu do izjednačenja i boda. Strelci su bili Roberto Kanelja u 79. i Karlos Kastro dva minuta kasnije.20:30 - Dortmund pobedio u MenhengladbahuFudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Borusiju u Menhengladbahu sa 3:2, u 30. kolu Bundeslige. Gosti su vodili od 10. minuta golom Marka Rojsa iz penala, a domaćin je preokrenuo preko Larsa Štindla u 43. i autogolom Marsela Šmelcera u 48.Pobedu Borusiji Dortmund doneli su Pjer-Emerik Obamejang u 59. i Rafael Gereiro u 87. minutu.Dortmund je četvrti na tabeli sa 53 boda, dva manje uz utakmicu manje od Hofenhajma, koji je na mestu koje direktno vodi u Ligu šampiona.Menhengladbah je 10. sa 49.

20:03 - Atalanta ispred LacijaFudbaleri Atalante ostvarili su danas važnu pobedu u borbi za Evropu, pošto su na svom stadionu savladali Bolonju sa 3:2.Atalanta je sada na četvrtom mestu na tabeli, koje vodi direktno u grupnu fazu Lige Evropa. Taj klub ima 63 boda, dva više od Lacija uz utakmicu više, pet od Milana, a šest od Intera.Atalanta je vodila 2:0, golovima Andree Kontija u trećem i Rema Frojlera u 14. minutu.Bolonja je izjendačila preko Matije Destra u 16. i Federika Di Frančeska u 61. mintutu, a pobedu domaćinu doneo je u 75. Matija Kaldara.Bolonja je 15. na tabeli italijanskog prvenstva sa 35 bodova.

19:35 - Trener Pazara: Važna pobeda, ali ima još da se igraTrener fudbalera Novog Pazara Neško Milovanović rekao je da je srećan zbog današnje pobede nad Radom, ali da ekipa mora još da radi jer ima mnogo da se igra do kraja prvenstva."Čestitam igračima oba tima na fer i korektnoj igri. Iako sam imao trijumfalan debi, ovde se vidi ruka Saudina Hueseinovića, koji je radio sa ovom ekipom do mog dolaska. Pobedili smo, ali ima još dosta da se igra i moramo još mnogo da radimo", rekao je Milovanović novinarima posle utakmice u Pazaru.Novi Pazar je ubedljivo sa 3:0 pobedio Rad u 32. kolu Super lige, drugom u plej-autu. Pazar više nije poslednji na tabeli, pošto je prestigao Borac, ali je i dalje u zoni ispadanja.Milovanović je kazao da se njegova ekipa sada okreće teškom gostovanju koje će imati Spartaku u Subotici."Fudbal je kolektivna igra i igrači su najzaslužniji za pobedu. Hvala publici i nadam se da će momci shvatiti poruku iz svlačionice i da ćemo se iz Subotice vratiti sa dobrim rezultatom", kazao je Milovanović.Trener Rada Nebojša Petrović čestitao je Pazaru na zasluženoj pobedi i Milovanoviću na uspešnom debiju."Rival je, za razliku od nas imao adekvatan pristup. Loše smo počeli utakmicu, bez obzira na energiju uloženu tokom pripreme za meč. U finišu poluvremena smo iz penala primili gol, ostali bez igrača i u drugom nismo uspeli da pružimo dostojan otpor. Posle drugog crvenog kartona, domaćin je iskusno utakmicu priveo kraju", rekao je Petrović."Borimo se za opstanak, a kada je tako, ovakav pristup ne stoji. Ne smemo imati ovakav odnos prema klubu i našim navijačima", dodao je on.Rad će u sledećem kolu dočekati Radnik.

19:02 - Radnik vezao novu pobedu, 3:0 protiv Spartaka u SurduliciFudbaleri Radnika nastavili su sa dobrim rezultatima u plej-autu Super lige, pošto su danas u Surdulici pobedili Spartak sa 3:0.Strelci su bili su Miloš Milovanović u 34, Nikola Radović u 62. i Miloš Trifunović u 75. minutu.Radnik je posle dva kola treći na tabeli plej-aut grupe, sa 19 bodova, tri manje od Spartaka, a četiri od Čukaričkog.Novi Pazar je na svom stadionu ubedljivo sa 3:0 pobedio Rad, koji je utakmicu završio sa dva igrača manje.Čukarički je pobedio Borac u Čačku sa 1:0. Borac je ostao poslednji na tabeli sa 12 bodova.

18:44 - Vučić čestitao Kukolju na evropskom zlatuPremijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskom džudisti Aleksandru Kukolju na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu u Varšavi."Upućujem Vam najiskrenije čestitke na osvojenom zlatnom odličju i tituli evropskog šampiona. ;Borbenost, istrajnost i ogromna želja doveli su Vas do najvišeg trona, a Srbiji doneli prvo zlato u ovoj sportskoj disciplini. Svaka čast!", naveo je Vučić.Kukolj je danas u kategoriji do 90 kilograma u finalu turnira u Poljskoj pobedio Aksela Kležera iz Francuske.

18:30 - Viljareal u uzbudljivom finišu pobedio LeganesFudbaleri Viljareala pobedili su danas Leganes na svom stadionu sa 2:1, u 33. kolu španske Primere.Viljareal je vodio od 68. minuta pogotkom Sedrika Bakambua, a Leganes je izjednačio u 90. golom Gerera.Bakambu je u drugom minutu nadoknade vremena dao novi gol i doneo pobedu Viljarealu.Viljareal je peti na tabeli sa 57 bodova, osam manje od četvrtoplasirane Sevilje, a četiri više od Atletik Bilbaa, uz utakmicu više.Leganes je 17. na tabeli španskog prvenstva sa 27 bodova, pet više uz utakmicu više od Sporting Hihona, koji je u zoni ispadanja.Srpski reprezentativac Antonio Rukavina bio je na klupi Viljareala.

18:14 - Udovičić čestitao KukoljuMinistar sporta i omladine Vanja Udovičić čestitao je danas Aleksandru Kukolju osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u džudou."Srbija danas, prvi put u istoriji, sija zlatnim evropskim sjajem zahvaljujući našem velikom Aleksandru Kukolju! Hvala ti šampione što si Srbiju doveo do evropskog trona, svaka čast na ovom uspehu za anale!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.Kukolj je postao prvak Evrope u kategoriji do 90 kilogramana, pošto je u finalu šampionata u Varšavi pobedio Aksela Kležera iz Francuske.

18:08 - Hal i Svonsi nastavljaju borbu za opstanak, Midlsbro blizu ispadanjaFudbaleri Hala i Svonsija zabeležile su danas važne pobede u borbi za opstanak u Premijer ligi, dok je Midlsbro izgubio i nalazi se blizu ispadanja.Midlsbro je pretposlednji sa 24 boda, sedam manje od Svonsija, a devet od Hala, od kojih ima utakmicu manje. Sanderlend je poslednji sa 21.Hal je pobedio Votford na svom stadionu sa 2:0, uprkos tome što je od 25. minuta imao igrača manje, posle isključenja Omara Nijasea. Strelci su bili Lazar Marković u 62. i Sem Klakas u 71.Svonsi je kod kuće pobedio Stouk sa 2:0, golovima Fernanda Ljorentea u 10. i Tomasa Kerola u 70. minutu, a veliku šansu za izjednačenje u 68. je propustio Marko Arnautović, kada nije realizovao penal.Midlsbro je ubedljivo poražen od Bornmuta u gostima sa 4:0, a strelci su bili Džošua King u drugom, Benik Afobe u 16, Mark Pag u 65. i Čarli Denijels u 70. minutu.Posao Bornmutu bio je olakšan u 20. minutu, kada je Gaston Ramires isključen zbog drugog žutog kartona. Prvi je dobio zbog simuliranja, a drugi zbog prekršaja.Vest Hem i Everton su igrali nerešeno bez golova u Londonu.

17:42 - Bajern vezao drugi remi, Darmštat šokirao HamburgFudbaleri Bajerna igrali su danas nerešeno sa Majncom, čime su vezali drugi remi u Bundesligi, dok je Darmštat pobedio Hamburg i ostao u igri za opstanak.Bajern ima devet bodova više i utakmicu više od drugoplasiranog Lajpciga, dok je Majnc osvojio važan bod u borbi za opstanak i sada je 13. na tabeli sa 33.Darmštat je iznenadjujuće pobedio Hamburg kao gost sa 2:1, golovima Ajtaka Sulua i Feliksa Platea. Fabijan Holand je postigao autogol u nadoknadi vremena za konačan rezultat.Taj klub i dalje ima teoretske šanse za opstanak, ali je i dalje poslednji, pošto četiri kola pre kraja ima 12 bodova manje od Hamburga, koji je na mestu koje garantuje opstanak.Darmštat do sada nije imao ni bod u gostima ove sezone.Volfsburg je u Berlinu poražen od Herte sa 1:0, golom Vedada Ibiševića, i 14. je na tabeli sa 33 boda, koliko ima i Hamburg, koji je mesto ispod.Augsburg i Ingolštat su ostali u zoni ispadanja.Augsburg je kao gost izgubio od Ajntrahta sa 3:1, iako je vodio do 78. minuta pogotkom Džefrija Guveleuva, ali su Marko Fabijan sa dva gola i Ante Rebić doneli pobedu domaćinu.Ingolštat je na svom stadionu poražen od Verder Bremena, iako je dva puta vodio. Maks Kruse je dao sva četiri gola za pobednika, tri u poslednjih 10 minuta utakmice.

17:02 - Đere u drugom kolu Budimpešte, Lajović eliminisanSrpski teniser Laslo Djere plasirao se u drugo kolo turnira u Budimpešti, pošto je danas pobedio Norberta Gambosa iz Slovačke.Djere je pobedio Gombosa sa 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 7:5), posle dva sata i 35 minuta igre.Protivnik u narednoj rundi biće mu pobednik duela izmedju Rusa Jevgenija Danskoja i Aldina Sektića iz BiH.Dušan Lajović je prethodno izgubio od domaćeg tenisera Atile Balaša sa 2:1 (6:1, 1:6, 6:4) i tako završio turnir već na početku.Turnir ATP 250 serije u Budimpešti igra se za nagradni fond od 540.310 evra.

16:08 - Insinje produžio ugovor: Nadam se da nikad neću skinuti dres NapolijaFudbaler Napolija Lorenco Insinje produžio je danas ugovor do leta 2022. godine i rekao da se nada da će do kraja karijere igrati za taj italijanski klub."Veoma sam srećan jer živim svoj dečački san. ; Oduvek sam sanjao da ću nositi dres Napolija i nadam se da ga nikad neću skinuti", rekao je Insinje italijanskim medijima.Insinje je ponikao u Napoliju, u kom je prošao sve mladje kategorije, a za prvi tim je debitovao 2009. kada je imao 18 godina."Odrastao sam u Napoliju, ali ne bi verovao da mi je neko pre nekoliko godina rekao da ću postati simbol. Nadam se da ću za pet godina ponovo produžiti ugovor jer mi je san da ceo život provedem u ovom dresu", kazao je Insinje.Konferenciji za novinare na kojoj je produžen ugovor s Insinjeom prisustvovali su i njegovi roditelji, kao i prvi čovek kluba Aurelio De Laurentis.De Laurentis je rekao da mu je drago što je Insinje postao simbol Napolija."Insinje je uvek živeo sa ljubavlju i strašću prema ovom regionu i želeo je da postane legenda. Takav osećaj nemaju svi, a to je nešto što želimo od naših fudbalera", rekao je De Laurentis.Insinje je dve sezone proveo na pozajmicama, u Fodji i Peskari, a od 2012. godine je standardni prvotimac Napolija, za koji je igrao 208 utakmica, uz 45 golova. On je u medjuvremenu postao i reprezentativac Italije. Za svoju zemlju je nastupio 14 puta.

15:10 - Ruski uzbunjivač na doping suspendovan na četiri godineRuski sprinter koji je izneo dokaze o navodnom dopingovanju atletičara u toj zemlji, suspendovan je danas na četiri godine zbog svojih doping prekršaja.Atletski savez Rusije saopštio je da je Aleksander Hjute dobio suspenziju od Suda za sportsku arbitražu zato što je bio pozitivan na doping testu, zato što je pokušao da koristi zabranjenu supstancu i pokušaj da izbegne testiranje.Pošto je optužen za te prekršaje, Hjute je kontaktirao Svetsku atletsku federaciju (IAAF) i izneo navode da je njegov bivši trener Zuhra Vereščagina učestvovala u korišćenje dopinga.IAAF je nešto ranije ovog meseca objavio da istražuje Vereščaginu.

14:31 - Poraz Krunićeve, Australija povela protiv Srbije 1:0Teniska reprezentacija Srbije posle prvog meča protiv Australije gubi sa 1:0 u Zrenjaninu u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu 2 FED kupa.Vođstvo Australiji donela je 87. igračica sveta Ešli Barti pobedom nad Aleksandrom Krunić 6:4, 6:3.Meč su obeležili brojni brejkovi, čak pet teniserke iz Australije, a tri Krunićeve, pa je na taj način Barti slavila posle 82 minuta igre.Odmah posle njih dve na teren izlaze Ivana Jorović i Darija Gavrilova.Drugog dana, sutra se sastaju Krunić - Gavrilova, potom Jorović i Barti, a ukoliko bude bilo potrebe za dubl su prijavljene Krunić i Nina Stojanović, odnosni Barti i Kejsi Delakva.

11:30 - Poginuo italijanski biciklista Mikele Skarponi

Italijanski biciklista Mikele Skarponi, pobednik "Djira" iz 2011. godine poginuo je u nesreći na treningu nakon sudara sa kombijem, saopštio je danas njegov klub Astana.Tridesetsedmogodišnji biciklista, koji je kako se navodi bio veliki sampion i poseban čovek, osvojio je "Djiro di Italia" 2011. godine nakon što je Špancu Albertu Kontadoru zbog dopinga oduzeta titula."Ovo je prevelika tragedija da bi se o njoj pisalo. Astana je cvrsto uz Mikeleovu porodicu u ovom neverovatno bolnom trenutku žalosti i tuge", navodi se u saopštenju.Skarponi je iza sebe ostavio suprugu i dva sina.

11:00 - Tipsarević u finalu turnira u Ćingdau

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u finale čelendžera u kineskom Ćingdau, pošto je rano jutros savladao 151. igrača sveta Francuza Matijasa Buržea 6:3, 6:4.Tipsarević će se za titulu boriti protiv Nemca Oskara Otea, 267. na ATP listi, koji je u drugom polufinalu savladao petog nosioca Kventina Aalisa iz Francuske 6:3, 7:5.Turnir u Ćingdau igra se za nagradni fond od 125.000 dolara.

10:45 - Bogdanović MVP i druge runde plej-ofa Evrolige

Srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović proglasen je za najkorisnijeg igraca i druge runde plej-ofa Evrolige, nakon što je predvodio Fenerbahče do nove pobede protiv Panatinaikosa u Atini 80:75.Bogdanović je sa učinkom od 25 poena, osam skokova i šest asitencija imao indeks korisnosti 35 (isti kao u prvom kolu kada je takođe bio MVP), za jedan poen vise od saigrača Ekpe Juda.Fenerbahče u narednom mecu dočekuje Panatinaikos i ima priliku da sa maksimalnih 3:0 izbori plasman na zavrsni turniru, na domaćem terenu, u Istanbulu.

10:19 - Oklahoma bolja od Hjustona, Boston slavio u ČikaguKošarkaši Oklahome smanjili su na 2:1 u plej-ofu NBA lige protiv Hjustona, posto su jutros u trećem mecu četvrtfinalne serije slavili 115:113.Rasel Vestbruk je upisao novi tribl dabl - 32 poena, 13 skokova i 11 asistencija, dok je sa druge strane Džejms Harden ubacio 44 poena, uz promasenu trojku za pobedu.Na 2:1 smanjio je i Boston, koji je slavio u Čikagu 104:87, dok su LA KLipersi napravili "brejk" protiv Jute i pobedom 111:106 poveli 2:1.

08:00 - Sevilja sigurna protiv GranadeFudbaleri Sevilje pobedili su na svom terenu Granadu sa 2:0 u 33. kolu španske Primere.Junak trijumfa bio je Ganzo koji je postigao dva gola. On je prvo u četvrtom minutu na asistenciju Stevana Jovetića zatresao mrežu Granade, da bi potom u 46. postigao drugi gol, a ovaj put asistent mu je bio Pablo Sarabija.Sevilja sada ima utakmicu više i 65 bodova kao i trećeplasirani Atletiko Madrid, dok je Granada 19. sa 20.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track