BLOG UŽIVO, VIDEO: PSŽ demolirao Monako u polufinalu Kupa Francuske
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: PSŽ demolirao Monako u polufinalu Kupa Francuske

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:40 - Milojević: Zaslužena pobeda u ČačkuTrener Mega Leksa Dejan Milojević je istakao posle pobede u Čačku da je dobra odbrana održala ekipu u igri kada je nije išao šut. Ekipa Mega Leksa je u Čačku pobedila Borac 77:75. "Mislim da je ovo bila jedna lepa utakmica i da je publika u Čačku imala šta da vidi. Uvek volim da dođem ovde, i kao igrač i kao trener. U ovoj utakmici se mogla videti sva lepota košarke gde vas jedan skok deli od pobede. Kada smo promašili šut, Borac je imao priliku da skoči i uhvati loptu, ali to nije uradio. Mi smo skočili u napadu, lopta je došla do Spasojevića koji je pogodio za izjednačenje. Imali smo psihološku prednost u produžetku i na kraju smo zasluženo slavili. Bila je ovo tvrda utakmica, puno promašenih šuteva gde u drugom poluvremenu do pred poslednjih pet minuta nismo pogodili trojku. Dobra odbrana nas je tada održala u utakmici, naterali smo Borac na 15 izgubljenih lopti uz naših 11 ukradenih lopti što je na kraju odlučilo utakmicu. Ekipi Borca želim puno sreće i da ostvare svoje ambicije u nastavku Super lige", izjavio je Milojević.23:30 - FMP trijumfovao u VršcuEkipa FMP-a savladala je kao gost Vršac 81:57 u poslednjoj utakmici drugog kola Superlige Srbije. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksa Radanov, koji je ostvario učinak od 16 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija. U domaćem timu najbolji je bio Stefan Fundić sa 13 poena i 10 skokova. FMP je startovao sa dva trijumfa u dve utakmice, dok Vršac ima isto toliko poraza.23:03 - PSŽ demolirao MonakoFudbaleri PSŽ-a plasirali su se u finale Kupa Francuske. PSŽ je na svom terenu u polufinalu pobedio Monako 5:0. Golove za "svece" postigli su Draksler u 26, Kavani u 31, Mbae (autogol) u 51, Matuidi u 52. i Markinjos u 90. minutu. PSŽ će u finalu Kupa Francuske igrati protiv Anžea, koji je savladao Gengamp 2:0.

22:43 - Pobede Efesa i RealaKošarkaši Efesa i Real Madrida pobedili su Olimpijakos, odnosno Darušafaku, i poveli sa 2:1 u seriji plej-fa Evrolige. Efes je slavio protiv Olimpijakosa 64:60 u Istanbulu posle neizvensne završnice, iako je skoro ceo meč vodio dvocifren broj poena, ali je Vasilis Spanulis trojkama vratio svoj tim. Ipak, upravo je vođa Pirejaca iz teške pozicije promašio šut za produžetak. Junak je bio bivši centar Olimpijakosa, a sada Efesa Brajant Danston sa 16 poena, Tomas Ertel imao je tri manje, dok je Spanulis ubacio 15. Real je vratio brejk Darušafaki u Istanbulu 88:81 zahvaljujući Džejsiju Kerolu sa 21 i Gustavu Ajonu sa 18 poena. Četvrti mečevi dva tima na programu su u petak.

22:26 - Mega pobedila u Čačku, Dinamik bolji od SpartakaEkipe Mega Leksa i Dinamika ostvarile su pobede u 2. kolu Superlige Srbije. Ekipa Mega Leksa je pobedila Borac u Čačku posle produžetka 77:75 (67:67). Najefikasniji u ekipi Mega Leksa bili su Jaramaz sa 15 poena i Rebić 13. U domaćem timu najbolji je bio Aleksandar Todorović, koji je ostvario učinak od 24 poena i 19 skokova. Dinamik je na svom terenu pobedio Spartak 92:75. U pobedničkoj ekipi briljirao je Stevanović sa 23 poena, dok je Gavrilović dodao 19. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Matić sa 22 poena, dok su Jovšić i Jelenić postigli po 13.

22:10 - Rukometašice Vardara osvojile titulu u regionalnoj ligiRukometašce skopskog Vardara osvojile su večeras titulu u regionalnoj ligi (VRHL), nakon što su u finalu završnog turnira u Skoplju pobedili podgoričku Budućnost sa 27:25 (15:14). U izjednačenoj i neizvesnoj utakmici skopske crveno-crne su pobedu potvrdile tek u poslednjem minutu preko Andreje Čović. To je prva titula u Ženskoj regionalnoj rukometnoj ligi za tim makedonskog šampiona, a pehar je podigla kapitenka Jovanka Radičević. Najfikasnija igračica u pobedničkom timu bila je Tamara Mavsar sa šest golova. Andrea Penezić, koja je proglašena za najkorisniju igračicu (MVP), postigla je pet, Aleksandra Lakarber četiri, a Andrea Čović tri. Golmanka Vardara Amandin Lejno imala je sedam uspešnih intervencija. U timu Budućnosti najefikasnije su bile Rumunka Kristina Neagru i Katarina Bulatović sa po osam pogodaka. Bronzanu medalju u Ženskoj regionalnoj rukometnoj ligi osvolile su rukometašice slovenačkog Krim Merkatora koje su u utakmici za treće mesto pobedile hrvatsku Podravku sa 31:25 (13:13).

21:50 - Barselona deklasirala OsasunuFudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Osasunu sa 7:1, u 34. kolu španske Primere. Po dva gola postigli su Lionel Mesi, Andre Gomeš i Alkaser Pako, a u strelce se iz penala upisao i Havijer Maskerano. Pogodak za Osasunu postigao je Roberto Tores. Barselona sada ima tri boda prednosti u odnosu na Real na vrhu tabele, ali i dva meča više. Madridjani kasnije večeras igraju u gostima protiv Deportiva. Osasuna je ostala na dnu tabele.

21:40 - Batak zadovoljan igromTrener Vojvodine Radoslav Batak bio je zadovoljan nastupom svojih fudbalera u polufinalu Kupa Srbije protiv Partizana, dok je njegov kolega Marko Nikolić kazao da ekipa zna šta treba da radi u revanšu. "Utakmica je bila rezultatski izjednačena, ali smo mi imali bolje prilike. Da je Nikola Trujić dao gol odmah na početku, utakmica bi imala drugačiji tok. Nismo imali sreće da postignem gol, ali je rezultat povoljan za nas", rekao je Batak. Ovo je novom treneru Vojvodine bio debi na klupi "lala", a pre meča je rekao da bi voleo da može da odigra makar poluvreme. "Sigurno bih mogao da odigram 45 minuta, ali ne bih sada da devalviram moje igrače. Sve je bilo perfektno, odlično i borbeno. Zahvalan sam im za ovu partiju, a biće bolje iz dana u dan", rekao je Batak. Nikolić je ocenio da je njegov tim bio "malo konfuzan" u prvom poluvremenu. "Jako dobar teren u Novom Sadu, brz, super za igru. Mi smo u prvom poluvremenu bili bez tri-četiri standardna prvotimca i malo konfuzni. Generalno, slabo poluvreme. Utakmica je bila ozbiljna, takmičarska. Nije lepa za gledanje, ja to znam. U drugom poluvremenu je 100 odsto bila naša kontrola, ali je bilo mnogo netačnosti na protivničkoj polovini. Sada je to tako, a znamo šta treba da radimo u Beogradu", rekao je Nikolić.21:15 - Efes na pobedu od Fajnal-foraEkipa Anadolu Efesa povela je sa 2:1 u seriji protiv Olimpijakos, pobedom od 64:60 u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Brajant Danston sa 16 poena, Toma Ertel sa 13 i Derik Braun sa 12. Poraženi sastav predvodili su Spanulis sa 15 poena i Printezis sa osam poena i sedam skokova. Četvrta utakmica na programu je 28. aprila od 20.15 u Istanbulu.20:55 - Remi Vojvodine i PartizanaFudbaleri Vojvodine i Partizana odigrali su večeras u Novom Sadu bez golova meč prvog kola polufinala Kupa Srbije. Ekipe nisu bile mnogo aktivne na stadionu "Karadjordje", a Vojvodina je u prvom poluvremenu imala nekoliko izglednih situacija, ali nijednu pravu šansu. Vojvodina je u 63. minutu imala najbolju šansu na meču, kada je Aleksandar Paločević šutirao u prazan gol, ali se njegov udarac odbio o odbranu Partizana. Posle toga na meču nije bilo prevelikih fudbalskih uzbudjenja, ali je bilo koškanja, kada je Leonardo iz Partizana udario Bogdana Planića, ali nije bilo kartona. U prvom polufinalu Crvena zvezda je ranije danas pobedila Čukarički 4:1. Revanš mečevi igraju se 10. maja.

20:40 - Šarapova se pobedom vratila na terenRuska teniserka Marija Šarapova pobedom se vratila na teren posle 15 meseci suspenzije zbog dopinga, pošto je danas na startu turnira u Štutgartu savladala Italijanku Robertu Vinči 7:5, 6:3. Nekadašnja svetska broj 1 i petostruka gren slem šampionka dobila je specijalnu pozivnicu za turnir u nemačkom gradu, nakon što joj je u ponoć istekla suspenzija zbog korišćenja meldonijuma na prošlogodišnjem Australijan openu. Ona je tada napravila grešku jer je koristila lek, koji je nekoliko nedelja ranije stavljen na listu zabranjenih. Šarapova će se u drugom kolu sastati sa zemljakinjom Jekaterinom Makarovom, koja je prethodno savladala Poljakinju Agnješku Radvanjsku 6:2, 6:4. Turnir u Štutgartu, koji je Šarapova osvajala tri puta uzastopno, od 2012. do 2014. godine, igra se za nagradni fond od 710.900 evra.

20:13 - Mirović odbojkašima Vojvodine čestitao titulu prvakaPredsednik pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je večeras odbojkašima "Vojvodine" osvajanje titule prvaka Srbije. "Borbenošću i zalaganjem dokazali su da je Novi Sad i dalje grad odbojke, a odbojkaški klub 'Vojvodina' najtrofejniji odbojkaški klub naše države, koji je posle 10 godina vratio titulu u Novi Sad", naveo je Mirović. On je istakao da, posle osvajanja ove titule, želi Odbojkaškom klubu "Vojvodina" da svoj kvalitet uspešno potvrdi i na međunarodnoj sceni. Odbojkaši Vojvodine osvojili su titulu šampiona Srbije, prvu posle 10 godina, pošto su večeras u petoj, odlučujućoj utakmici finalne serije plej-ofa u Novom Sadu savladali Crvenu zvezdu sa 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9).

20:00 - Poraz vaterpolista Partizana za kraj sezoneVaterpolisti Partizana porazom su se oprostili od Lige šampiona ove sezone, pošto su danas u Beogradu izgubili od Barselonete 8:4 (1:0, 2:1, 3:2, 2:1), u 10. kolu Grupe B. Strelci za Partizan danas su bili Aleksandar Radanović, Nikola Jakšić, Filip Janković i Filip Radojević. Barselonetu je predvodio Martin Famera sa pet golova. Ova utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj, pošto nijedan tim neće igrati na završnom turniru šest najboljih ekipa. Partizan je sezonu završio sa jednom pobedom, jednim remijem i osam poraza, a Barseloneta sa četiri trijumfa, dva remija i četiri poraza. Partizan je takmičenje završio na petom, pretposlednjem mestu, a Barseloneta sa četvrtom.

19:35 - Trener Vojvodine ponosan na igračeTrener odbojkaša Vojvodine Nedžad Osmankač rekao je danas da publika vodila njegovu ekipu do titule šampiona države i istakao da je Novi Sad i dalje odbojkaški grad. "Dvorana je bila prepuna kao nekada i publika nas je nosila do pehara. Bilo je malo više grešaka, ali to je normalno s obzirom na mladost. Junački su sve izdržali i pokazali da je Novi Sad i dalje odbojkaški grad. Presrećan sam. Ovo je zajednička titula svih u klubu i gradu", rekao je Osmankač. Odbojkaši Vojvodine osvojili su danas titulu prvaka Srbije pošto su u Novom Sadu pobedili Crvenu zvezdu sa 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9) u petoj, odlučujućoj utakmici finala plej-ofa Super lige Srbije. Vojvodina je osvojila 14. titulu prvaka države, prvu od 2007, i sada ima jedan trofej više od Zvezde. "Teško je bilo šta reći posle pet mečeva. Sve je stalo ne samo u jedan meč, već u jednu loptu. Samo mi znamo koliko je bilo teško ostvariti ovakav uspeh, jer su svi već videli Zvezdu na tronu. Presrećan sam, jer smo zaslužili ovo slavlje", rekao je kapiten Vojvodine Čedomir Stanković.

19:10 - Nadal u osmini finala BarseloneŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala turnira u Barseloni, pošto je danas pobedio Rožerija Durta da Silvu iz Brazila sa ubedljivih 6:1, 6:2. Meč Nadala i Silve, petog i 69. tenisera sveta, trajao je sat i 16 minuta. Španac će u osmini finala igrati protiv južnoafrikanca Kevina Andersona. U osminu finala turnira u Barseloni danas su se plasirali i Endi Marej, David Gofan, Felisijano Lopes i Orasio Sebaljos.

18:50 - Odbojkaši Vojvodine osvojili tituluOdbojkaši Vojvodine osvojili su titulu šampiona Srbije, prvu posle 10 godina, pošto su večeras u petoj, odlučujućoj utakmici finalne serije plej-ofa u Novom Sadu savladali Crvenu zvezdu sa 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9). Novosađani su tako prekinuli Zvezdinu seriju od pet uzastopnih titula i osvojili ukupno 14. šampionski trofej u istoriji kluba.

18:30 - Crvena zvezda pobedila ČukaričkiFudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Čukarički na Banovom brdu sa 4:1, u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije. Revanš će se igrati 10. maja na stadionu "Rajko Mitić". Strelci za crveno-bele bili su Damjan Le Talek u 12, Ričmond Boaći u 19. i 39. minutu, dok je Djordje Djurić dao autogol u 33. Pogodak za Čukarički u 41. je postigao Saša Jovanović. Zvezda je bila bolja, posebno u prvom poluvremenu, u kom je lako nalazila rešenja pred golom domaćina. Čukarički je uprkos lošoj igri dao gol, kada je iskoristio nepažnju odbrambenih igrača Zvezde nedugo posle četvrtog gola gostiju. Čukarički je u drugom poluvremenu imao prilike da smanji zaostatak, najbolje preko rezerviste Aleksandra Jevtića, ali je golman Zvezde Filip Manojlović odlično branio. Gosti nisu imali veće šanse u nastavku. Pobednik dvomeča Čukaričkog i Zvezde će se u finalu, koje će se igrati 27. maja u Novom Sadu, sastati sa boljim iz duela Vojvodine i Partizana.

18:00 - FA pokrenuo istragu protiv trenera SanderlendaFudbalski savez Engleske (FA) pokrenuo je danas istragu protiv Dejvida Mojsa zbog neprimerenog komentara koji je upitio novinarki Bi-Bi-Sija (BBC). Incident se dogodio nakon utakmice Sanderlenda i Barnlija u martu. Mojs je posle tog meča dao intervju za BBC, a nakon date izjave je, misleći da su kamere isključene, novinarki Viki Sparks rekao: "Postala si nevaljala na kraju, pripazi se. Mogla bi da dobiješ šamar iako si žensko. Pazi šta radiš sledeći put". U saopštrnju FA se navodi da je taj komentar "neprimeren i preteći", kao i da je "ugrozio reputaciju igre".

17:35 - Stokholm odustao od kandidature za ZOI 2026.Švedski grad Stokholm odlučio je danas da odustane od kandidature za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2026. godine. Kao razlog odustajanja naveden je nedostatak široke političke podrške i neizvesnost oko troškova. Stokholm je bio domaćin Letnjih olimpijskih igara davne 1912. godine, a nikada nije bio domaćin Zimskih Igara. Medjunarodni olimpijski komitet će odluku o domaćinu doneti 2019.

17:10 - Pogba propušta mančesterski derbiFudbaler Mančester junajteda Pol Pogba propustiće zbog povrede predstojeći derbi protiv Sitija, potvrdio je danas trener kluba s Old Traforda Žoze Murinjo. Francuski fudbaler povredio se na utakmici protiv Barnlija u nedelju. Na pitanje novinara da li će Pogba ili Ander Erera biti spremni za meč protiv Sitija, Murinjo je kratko odgovorio: "Pol neće, Erera hoće". Trener Junajteda je dodao da će Antonio Valensija, koji je propustio duel protiv Barnlija, biti u timu, kao i da su Kris Smoling i Fil Džons i dalje van tima. "Idemo u goste Sitiju s onim što imamo, borimo se s onim što imamo. Verujem u svoje momke. Mi smo borci", rekao je Murinjo. Junajted je već oslabljen neigranjem Zlatana Ibrahimovića i Markosa Roha, dok Huan Mata tek treba da se oporavi posle operacije prepona. Meč između Sitija i Junajteda igra se sutra od 21.00. Ekipa Sitija je četvrta na tabeli sa 64 boda, dok je Junajted na petom mestu s bodom manje.16:40 - Barton suspendovan na 18 meseci zbog klađenjaDisciplinska komisija Fudbalskog saveza Engleske (FA) suspendovala je prvotimca Barnlija Džoija Bartona na 18 meseci zbog klađenja. Nekadašnji engleski reprezentativac, koji je tokom karijere igrao za Mančester Siti, Njukasl, Kvins park Rendžers, Marselj i Glazgov Rendžers priznao je da se zbog ovisnosti kladio na ukupno 1.260 utakmica u poslednjih 10 godina. Barton (34) je često imao problema sa disciplinom tokom karijere i gotovo je izvesno da je na ovaj način završio sa aktivnim igranjem fudbala.16:20 - Tejlor suspendovan na dve utakmice, ne dolazi u SrbijuReprezentativac Velsa Nil Tejlor kažnjen je sa dve utakmice neigranja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. zbog crvenog kartona koji je zaradio na utakmici protiv Irske, saopštio je danas Fudbalski savez Velsa. Tejlor je grubo faulirao fudbalera Irske Šejmusa Kolmana i tom prilikom mu polomio nogu na meču odigranom 24. marta u Dablinu. Velški fudbaler će tako propustiti utakmicu protiv Srbije 11. juna, kao i duel protiv Austrije 2. septembra. Fudbalska reprezentacija Srbija je trenutno prva u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine sa 11 bodova, koliko ima i drugoplasirana Irska. Vels i Austrija imaju po sedam bodova, Gruzija je sakupila dva, a Moldavija bod.

16:00 - Izbori u OKS 9. maja, Maljković jedini kandidat za predsednikaIzborna skupština Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) održaće se 9. maja, a jedini kandidat za predsednika biće Božidar Maljković. Kako je saopšteno iz OKS-a, Izvršni odbor je nakon druge faze izbornog postupka potvrdio kandidaturu Maljkovića, a njega su za funkciju predsednika novimovala 22 člana. OKS je usvojio i konačne liste kandidata za članove izvršnog i nadzornog odbora. Izvršni odbor činiće 10 članova, a kandidati su Veselin Jevrosimović, Branko Banović, Slaviša Kokeza, Irena Suturović Bogdanović, Mirko Nišović, Predrag Danilović, Božidar Djurković, Željko Trajković, Stevan Ilijašević, Iva Popović, Snežana Žugić, Vladeta Radivojević, Nenad Petković, Zoran Ćendić, Milorad Krivokapić, Darko Majstorović, Zdeslav Milinković i Milivoje Ilić. Kandidati za Nadzorni odbor, koji će brojati tri člana su Dušan Vulević, Željko Kojić, Dejan Tomašević, Veroljub Dugalić i Nemanja Marijan. Skupština će glasati i o prijemu u članstvo federacija u karateu, bejzbolu, softbolu, kao i sportskog penjačkog saveza, s obzirom na to da će ti sportovi biti u programu Olimpijskih igara u Tokiju.

15:29 - Zmajevi sa Voždovca čestitali rođendan saigračuDanas su fudbaleri Voždovca prijatno su iznenadili svog saigrača Nikolu Srećkovića priredivši mu rođendansko slavlje u svlačonici kluba. Kako i dolikuje, uz čestitke i dobre želje Nikoli su uručeni pokloni, a nije nedostajala ni rodjendanska torta sa svećicama. U lepoj i veseloj atmosferi voždovački Zmajevi su još jedanput pokazali kako se neguje drugarstvo i klupski duh. Srdačnim čestitkama i dobrim željama priključili su se i svi ostali iz ovog beogradskog kluba.

14:30 - Đere pobedio Troickog za četvrtfinale BudimpešteTeniser is Srbije Laslo Djere pobedio je danas zemljaka Viktora Troickog i plasirao se u četvrtfinale turnira u Budimpešti. Djere je pobedio sa 2:0 u setovima (7:6, 6:2), posle sat i 47 minuta igre. Protivnik u četvrtfinalu biće pobednik duela izmedju četvrtog nosioca, Španca Fernanda Verdaska i kvalifikanta Martona Fučoviča iz Madjarske.Turnir ATP 250 serije u Budimpešti igra se za nagradni fond od 482.060 evra.

14:00 - Srbija protiv Francuske na Velodromu ili u Lilu

Teniska reprezentacija Srbije u polufinalu Dejvis kupa protiv Francuske igraće na fudbalskom stadionu u Marseju ili Lilu. Kako piše ugledni francuski list Lekip, želja francuskog tima je da protiv Srbije na čelu sa Novakom Djokovićem igra na sljaci na otvorenom stadionu Velodrom ili Pjer Moro u Lilu. Francuzi će odluku doneti 2. maja, nakon je otpala opcija da budu domaćini na Rolan Garosu zbog rekonstrukcije stadiona.Duel polufinala Dejvis kupa između Francuske i Srbije na programu je od 15. do 17. septembra.

13:30 - Marej u trećem kolu turnira u Barseloni, Tomić predao mečPrvi teniser sveta Endi Marej plasirao se danas u treće kolo turnira u Barseloni, pošto mu je Australijanac Bernard Tomić zbog povrede bez borbe predao meč.Tomić se juče plasirao u drugo kolo pobedom protiv Dastina Brauna posle tri seta. On je saopštio da ne može danas da igra protiv Mareja zbog povrede ledja.Marej nije trebalo da igra u Barseloni, ali je u poslednjem trenutku odlučio da učestvuje i prihvatio je "vajldkartu", nakon što je eliminisan u trećem kolu mastersa u Monte Karlu. Prvi nosilac će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela španskih tenisera Felisijana Lopesa i Alberta Montanjesa.

13:00 - Nagradni fond na Rolan Garosu uvećan na 36 miliona evra

Nagradni fond na ovogodišnjem Rolan Garosu biće uvećan za 12 odsto na 36 miliona evra, pa će pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiti po 2,1 milion.Direktor drugog teniskog grend slem turnira u sezoni Gi Forže rekao je danas da je ukupan fond od 36 miliona evra veći za četiri miliona u odnosu na prošlu godinu.Najveće uvećanje od 16 odsto je za igrače koji izgube svoje mečeve izmedju prvog kola i četvrtfinala. Pobednici u obe konkurencije dobiće po 2,1 milion evra, što je za 100.000 evra više u odnosu na prošlu godinu. Takmičenje na Rolan Garosu počinje 22. maja, a titule će braniti Španjolka Garbinje Mugurusa i srpski teniser Novak Djoković.

12:00 - Fudbaleri Zvezde 23. maja u GračaniciFudbaleri Crvene zvezde odigraće 23. maja prijateljsku utakmicu u Gračanici sa istoimenim klubom.Kako je danas saopšteno na sajtu Zvezde, utakmica će biti odigrana u Sportskom centru "Dragan Džajić", a sav prihod sa utakmice namenjen je pedijatriji, odnosno porodilištu bolnice u Gračanici. Cena karata biće naknadno odredjena.To će biti treće uzastopno gostovanje Crvene zvezde u Gračanici, a kako se navodi, prilikom svake posete delegaciji beogradskog kluba priredjen je fenomenalan doček i "nema dileme da će tako biti i ovog puta".

11:30 - Teodosić pod injekcijama igrao; Itudis: Svaka mu čast...Košarkaš CSKA Miloš Teodosić pod injekcijama i sa bolom u stopalu pomogao je timu da pobedi Baskoniju i izbori plasman na Fajnal-for Evrolige, otkrio je trener Dimitris Itudis."Svaka čast mom timu i igračima, zaslužili su veliki aplauz, posebno jer je nekoliko njih igralo sa povredom. Teodosić je igrao pod injekcijama, pre utakmice nije trenirao, ali je izašao je na teren sa bolom u stopalu. Ipak, želeo je da pomogne", rekao je Itudis posle meča.Teodosić je sa 13 poena, četiri asistencije i dva skoka dao doprinos pobedi CSKA 90:88 u Vitoriji kojom su Moskovljani sa 3:0 u seriji obezbedili Fajnal-for u Istanbulu.Košarkaši CSKA brane evropsku titulu u Istanbulu na završnom turniru koji se održava od 19. do 21. maja.

10:00 - Tipsarević nastavio sa pobedama u KiniSrpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale čelendžera u kineskom Aningu, pošto je eliminisao Džejsona Junga iz Kineskog Tajpeha 7:5, 6:2.Tipsarević je protiv 166. igrača sveta nastavio uspešan niz u Kini, gde je prošle nedelje osvojio titulu u Ćingdau, nakon što se vratio na teren posle povrede.U borbi za polufinale boriće se sa Slovencem Blažom Kavčićem, koji je izbacio Srbina Marka Tepavca 7:6 (8:6), 6:4.Turnir u Aningu igra se za nagradni fond od 150.000 dolara.

09:30 - Serena Vilijams slučajno objavila da je trudna

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je danas da je slučajno objavila da je trudna, pošto je greškom postavila fotografiju na društvenoj mreži Snepčet.Prva teniserka sveta je 19. aprila postavila svoju fotografiju u žutom jednodelnom kupaćem kostimu, na kojoj se vidi trudnički stomak, uz poruku: "20 nedelja". Ona je odmah obrisala sliku, ali je njen predstavnik za medije nakog toga potvrdio vest o trudnoći.Vilijams (35) je rekla da se svake nedelje slikala, kako bi pratila tok trudnoće."Čuvala sam ih i bila sam dobra u tome, ali sam jednom pogrešila", rekla je Vilijams, preneli su američki mediji.Vilijams je navela da je u januaru saznala da je trudna, dva dana pre početka prvog grend slem turnira u sezoni, Australijan opena. Ona je u finalu pobedila stariju sestru Venus i sa 23 grend slem trofeja postala rekorderka Open ere."Nije bilo lako. Slušate priče o ženama u trudnoći, da imaju mučnine, da osećaju umor, da su pod stresom. Morala sam da sakupim svu tu energiju, i kako kažu, 'da je stavim u kesu i bacim'. Trudna ili ne, niko to nije znao, bila sam favorit za osvajanje turnira. Kad god igram od mene se očekuje trofej. Ako ne osvojim titulu, to je zapravo mnogo veća vest", navela je ona.Serena Vilijams bi trebalo da se porodi na jesen, a sigurno do kraja sezone neće igrati."Sigurno planiram da se vratim na teren. Još nisam završila", rekla je Vilijams i dodala da joj je velika inspiracija njena godinu dana starija sestra Venus."Ako ona još igra, znam da i ja mogu da igram. To što ću biti majka, to je novi deo mog života. Moja beba će biti u loži pored terena i navijati za mene", rekla je Serena Vilijams.Ona se u decembru verila sa suosnivačem društvene mreže Redit Aleksisom Ohanijanom.

08:05 - Viljareal slavio, oproštaj Atletika od tituleFudbaleri Viljareala savladali su Atletiko Madrid rezultatom 1:0 u utakmici 34. kola španske Primere. Gol za pobedu Viljareala postigao je Roberto Sorijano u 82. minutu. Ovim porazom ekipa Dijega Simeona oprostila se od trke za titulu – Atletiko ima utakmicu više od Barselone, dve od Reala, a sedam bodova manje od dva najveća španska kluba. Srpski reprezentativac Antonio Rukavina odigrao je čitav meč za Viljareal i u 66. minutu zaradio žuti karton. Što se tiče gostiju, oni su zadržali petu poziciju koja vodi u Ligu Evrope sa 60 bodova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

SVI SKANDALI MARIJE ŠARAPOVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track