NOVA PROVOKACIJA U ALBANSKOJ REŽIJI: Zvezdi ne daju na Kosovo

Bedno

NOVA PROVOKACIJA U ALBANSKOJ REŽIJI: Zvezdi ne daju na Kosovo

Fudbal -

Vlasti i čelnici tzv. FS Kosova žele da spreče odigravanje humanitarne utakmice između Crvene zvezde i Gračanice i skupljanje novca za renoviranje porodilišta u tom mestu

Fudbalere Crvene zvezde nećemo pustiti da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju humanitarnu utakmicu ukoliko ne zatraže dozvolu od nas, rekli su u tzv. FS Kosova.Očigledno je reč o unapred smišljenoj provokaciji albanske strane, koja ima za cilj da još više destabilizuje odnose na Balkanu. S obzirom na novonastala dešavanja proteklih dana, oslobađanje teroriste Ramuša Haradinaja i nemira u Makedoniji, čini se da bi Albanci s Kosova i Metohije voleli da izazovu novi sukob.

Naime, fudbaleri Crvene zvezde tradicionalno svakog proleća od 2015. godine odlaze na Kosovo i Metohiju, a 23. maja treba da bude odigran prijateljski meč u Gračanici sa istoimenim klubom, u SC „Dragan Džajić“. Utakmica treba da ima humanitarni karakter, pošto će ceo prihod od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga biti prosleđen za porodilište u Gračanici, koje se nalazi u veoma lošem stanju. Gračanica je mesto nastanjeno Srbima u Kosovskom Pomoravlju, samo deset kilometara udaljeno od Prištine.- FS Kosova pažljivo prati situaciju i da bi neko igrao fudbal na našoj teritoriji, potrebno je da dobije dozvolu i pismeno odobrenje. Ako nam se niko ne javi, obratićemo se FIFA i UEFA kako bismo sprečili odigravanje utakmice u Gračanici jer nije u skladu s našim propisima. Pre ulaska Kosova u UEFA i FIFA, srpski klubovi su se na Kosovu ponašali kao u svojoj kući i mi to više nećemo dozvoliti - rekli su ljudi iz tzv. FS Kosova, a preneo list Zeri.Čelnici Crvene zvezde nisu želeli da komentarišu navode tzv. FS Kosova.

AkcijaBESPLATNO DO KRAJA SEZONECrvena zvezda je otvorila kapije svog stadiona i ulazak na sve utakmice biće besplatan, pa tako i za nedeljni meč protiv Vojvodine. Razlog je borba za titulu, a uprava želi da vidi što više zvezdaša na Marakani. Crveno-beli će do kraja sezone dva puta ići na gostovanja, a tri puta će rivale dočekati na stadionu „Rajko Mitić“. Besplatan ulaz neće važiti za Kup Srbije.

NAVALA NA TERETANUU modi stare metodeKondicioni trener Crvene zvezde Mihajlo Bata Radulović iznenadio se juče na treningu kada je većina fudbalera ušla u teretanu. Igrači su tokom cele sezone imali slobodu izbora hoće li raditi u teretani ili ne. Sada pred kraj sezone, kada se bori za titulu, svi žele na sprave. Prednjačili su Srđan Plavšić, Abraham Frimpong i Gelor Kanga.- Polako, momci, ima za sve mesta - smeškao se i komentarisao Radulović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ovako su navijači Zvezde pevali Pukni zoro pred utakmicu sa Ludogorecom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track