Hrvati: Zaklaćemo ti dete, Srbine!

Hrvati linčovali oca i sina

Hrvati: Zaklaćemo ti dete, Srbine!

Fudbal -
Huligani u nedelju u Beču pretukli Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina samo zato što je dete nosilo Zvezdin dres

Teror u centru Beča.Desetak hrvatskih huligana obučenih u kockaste dresove pretukli su Srbina Mi­o­dra­ga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina V. J. na ulicama Beča samo zato što je mališan nosio dres Crvene zvezde!Pijani navijači demonstrirali su svoju „hrabrost“ i „junaštvo“ udaranjem dečaka i premlaćivanjem njegovog oca uz pretnje da će ih obojicu zaklati ukoliko slučaj prijave policiji.- U nedelju uveče doživeo sam šok jer su mi hrvatski navijači mučili sina nasred ulice. U blizini hotela „Franc“ napali su nas pijani hrvatski navijači jer je moj sin, koji ima samo devet godina, nosio dres Crvene zvezde. Jedan od njih je vikao: „Vidi ga, mali ‘cigan’“ i počeo da skida dres detetu, koje je zaplakalo - priča za Kurir pretučeni Jovanović, koji živi u Beču.U isto vreme dok su maltretirali dečaka, ostali hrvatski huligani tukli su oca.- Prvo sam dobio udarac otpozadi, a kad sam pao, jedan od njih me je šutnuo u glavu. Sve vreme sam čuo sina kako plače... Skinuli su ga, a onda sam video kako ga udara jedan dečak koji je imao 12, 13 godina. Dozivao sam policiju, a oni su mi vikali: „Četniče, zaklaćemo te“. Tada su bacili Zvezdin dres i njih šestorica su mokrili po njemu. Bili su tu i jedna devojka i taj dečak koji je tukao mog sina.Nesrećni Srbin nije svestan koliko je trajalo maltretiranje.- Meni je to sve izgledalo kao večnost. Kad su završili torturu, nisu nam dozvolili da odemo, već su nastavili da nas vređaju. Dok sam ležao, prišla mi je ta devojka i rekla mi da će mi oteti sina, dok mi je najglasniji od njih rekao da će mi zaklati dete ako odem u policiju. Sin je počeo da se guši od plača, i tek tad su otrčali ka hotelu - ispričao je Jovanović..

Napadi na SrbeAPRIL 2006.Dragog Kosanovića iz Donjeg Lapca u Liki pretukla hrvatska policija jer je nosio dres Crvene zvezde.JUL 2010.Otac i dva maloletna sina napadnuti na plaži u Podgradini.JANUAR 2012.Hrvatski huligani su početkom godine, dok je trajalo EP u rukometu, pretukli Srbe u Splitu i Vukovaru. Na Svetog Savu pretučeno je nekoliko ljudi u Vukovaru.

Živote im spasli Srbin i trojica turistaDok su otac i sin krvavi ležali na ulici, a napadači se već udaljili s mesta zločina, prišao im je jedan visoki momak koji je govorio srpski jezik.- Pitao me je: „Ćale, šta se desilo?“ Za njim su došla još trojica koja su pričala engleski. Uplašio sam se u prvi mah, ali sam mu rekao šta se desilo. U momentu su otrčali na parking hotela, čula se dreka i lupanje stakla. Otišao sam kući, pa u policiju, gde sam video te naše momke kako drže dres mog sina. Kad je taj visoki hteo da mi da Zvezdin dres, policajac ga je odgurnuo. Dao sam izjavu, ali i dalje strahujem za svoju porodicu - istakao je napadnuti Srbin Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track