(VIDEO) ŠOKANTAN PORAZ CRVENE ZVEZDE NA KROVU: Voždovac srušio crveno-bele, Partizan prvi!
Foto: Printskrin

34. kolo Super lige Srbije

(VIDEO) ŠOKANTAN PORAZ CRVENE ZVEZDE NA KROVU: Voždovac srušio crveno-bele, Partizan prvi!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Voždovca sa 3:2 (2:0) u utakmici 34. kola Super lige Srbije, čime su zaostali za Partizanom u trci za titulu.

Crveno-beli posle poraza na stadionu "Na krovu" zaostaju tri boda za crno-belima tri kola pre kraja šampionata Srbije!

Zvezda sada ima 46, a Partizan 49 bodova. Zvezda do kraja dočekuje Mladost i Radnički, a gostuje Javoru, dok Partizan dočekuje Voždovac i Mladost, a gostuje Radničkom u Nišu.

Voždovac je poveo autogolom Anđelkovića u 14. minutu, prednost domaćina duplirao je Dražić u 36. minutu, a Luković je iz penala u 72. minutu smanjio zaostatak.

Tačku na I stavio je Srećković u 88. minutu. Poletanović je u trećem minutu nadoknade ublažio poraz Zvezde.

Voždovac je na poluvremenu imao veliku prednost, pre svega zahvaljujući greškama Zvezdinih fudbalera, koje su prethodile golovima.

Andjelković je kod prvog pogotka nespretno intervenisao i prevario svog golmana, dok je Dražić posle solo prodora savladao Filipa Manojlovića, a posle velike greške Abrahama Frimponga, koji je na svojoj polovini dodao loptu protivničkom igraču.

Zvezda je mogla da povede već u prvom minutu, ali je Zoran Popović odlično odbranio udarac glavom Nenada Milijaša. Blizu golu bio je i Džon Ruis u 34, kada je golman domaće ekipe ponovo odlično intervenisao.

Fudbaleri Zvezde su imali inicijativu tokom drugog poluvremena i bila je ofanzivna, što je Voždovcu ostavilo mnogo prilika za kontranapade, a domaći igrači su propustili dve izgledne šanse.

Dražić je u 50. minutu bio sam pred golom Zvezde, ali mu je Manojlović odlično odbranio, dok je domaćin u 65. imao kontranapad tri na dva, ali je Nikola Ćirković neometan promašio gol sa pet metara.

Trener crveno-belih je 62. minutu napravio tri izmene. Umesto Srdjana Plavšića, Ričmonda Boaćija i Džona Ruisa ušli su Predrag Sikimić, Srdjan Vujaklija i Marko Poletanović.

Zvezdini fudbaleri su tokom drugog dela imali nekoliko prilika, a gol su dali u 72. minutu, iz penala koji je arbitar Lazar Lukić sudio posle prekršaja Todora Petrovića nad Sikimićem.

Zvezda je od tada imala mnogo prilika, ali je ipak primila treći gol, posle novog kontranapada, kada je Srećković savladao Manojlovića posle mnogo dodavanja ispred kaznenog prostora gostujućeg tima.

Konačnih 3:2 postavio je Poletanović lepim golom iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena.

TOK MEČA

Domaćini u ovaj meč ulaze bez mnogo pritiska, dok je gostima neophodna pobeda u trci za šampionski pehar, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i otvorenu utakmicu.

Voždovac - Crvena zvezda

Stadion: Voždovac. Sudija: Lazar Lukić.

Voždovac: Popović, Gajić, Mihajlov, Ivković, Filipović, Petrović, Nikolić, Ćirković, Zec, Krasić, Dražić.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald, Ruiz, Milijaš, Plavšić, Boaći.

Delije, Foto: Printskrin
Delije, Foto: Printskrin

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE!

90+4. minut - Donald je imao šansu da donese bod svom timu. Bio je sam sa 7-8 metara iskosa sa desne strane, ali je prebacio gol Voždovca.

90+3. minut - GOOOLLL! Poletanović smanjuje prednost golom iz slobodnog udarca.

88. minut - GOOOLLL! Srećković je praktično stavio tačku na ovaj meč. Prošao je po levoj strani pored Frimponga i matirao Manojlovića!

86. minut - Žuti karton za Abrahama Frimponga koji je ne propisno zaustavio napad Voždovca.

85. minut - Treća izmena u Voždovcu, umesto Stefana Dražića u igri je Borko Duronjić.

82. minut - Sikimić je pokušao glavom posle kornera, brani Popović!

79. minut - Žuti karton za Mihajlova, slobodan udarac za Zvezdu.

78. minut - Prilika za Sikimića, Anđelković je centrirao, a Sikimić sa oko tri metra glavom prebacio gol Voždovca.

76. minut - Velika šansa za Vujakliju, ali je Popović siguran. Jedna spora lopta stigla je do Vujaklije koji je pokušao glavom iza leđa, ali nije uspeo da savlada golmana Voždovca.

75. minut - Dvostruka izmena u Voždovcu. Trener Ilija Stolica je izveo Ćirkovića i Zeca, ulaze Srećković i Sinđić.

72. minut - GOOOLLL! Kapiten crveno-belih Aleksandar Luković sa penala je smanjio rezultat.

71. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Saša Ivković je oborio Sikimića, a sudija Lazić pokazao na belu tačku. Po svemu sudeći, opravdana odluka.

70. minut - Milijaš i Sikimić su bili u šansi, ali Popović brani.

69. minut - Zoran Popović brani još jedan šut fudbalera Crvene zvezde, ovog puta je Anđelković šutirao sa oko 15 metara iskosa sa leve strane.

65. minut - Nestvaran promašaj Nikole Ćirkovića! Velika šansa za Voždovac, sa pet metara je promašio gol Zvezde iako je bio sam.

64. minut - Šutirao je Poletanović, ali preslabo za golmana Popovića.

62. minut - Trostruka izmena u Zvezdi. Izlazi Ruiz, ulazi Vujaklija, izlazi Boaći, ulazi Sikimić, izlazi Plavšić, ulazi Poletanović.

61. minut - Ruiz šutira, ali preko gola.

61. minut - Žuti karton za golmana Voždovca Popovića zbog odugovlačenja.

60. minut - Velika prilika za Zvezdu, Petković šutira preko gola.

58. minut - Ruiz je propustio šansu za Crvenu zvezdu. Ušao je u peterac iskosa sa leve strane, ali je Popović odbranio. Lopta je otišla u korner, a posle toga nije bilo opasnosti po gol Voždovca.

54. minut - Opasan kontranapad Voždovca, Nemanja Nikolić je sa ivice šenaesterca šutirao preko gola.

51. minut - Plavšić šutira, ali lopta odlazi pored gola Voždovca.

49. minut - Neverovatna prilika za Voždovac! Dražić je izbio sam ispred Manojlovića, ali je golman Zvezde uspeo da odbrani šut.

Drugo poluvreme je počelo kraćim prekidom zbog povrede Nikolića i bakljade koju su napravili navijači Crvene zvezde.

Delije, Foto: Printskrin
Delije, Foto: Printskrin

1. POLUVREME

KRAJ 1. POLUVREMENA

46. minut - Još jedna šansa za crveno-bele, Plavšić je ponovo centrirao, Donald na oko deset metara od gola Voždovca primio loptu, ali nije uspeo da se okrene na vreme.

45. minut - Boaći je pokušao, ali je njegov šut iz okreta otišao daleko od gola.

45. minut - Ponovo je Popović intervenisao, ovog puta je samo zakačio loptu posle centaršuta Plavšića, što je bilo dovoljno da Petković ne dođe do nje i ugrozi gol domaćina.

41. minut - Na kratko je prekinut meč zbog povrede Boaćija. Napadač Crvene zvezde se u skoku sudario sa golmanom Popovićem i nakon toga ostao da leži na travi. Ušla je medicinska ekipa.

36. minut - GOOOL!!! Stefan Dražić je duplirao vođstvo Voždovca! Frimpong je napravio veliku grešku i čistu loptu poslao u noge napadaču Voždovca. Dražić je pored Frimponga i Petkovića matirao Manojlovića! Prethodno je usledila velika greška odbrane Crvene zvezde.

32. minut - Još jedna fantastična odbrana golmana Voždovca Popovića! Ruiz je iz blizine šutirao, a Popović izvadio loptu iz gola!

30. minut - Žuti karton za Todora Petrovića zbog faula nad Srđanom Plavšićem.

29. minut - Slobodan udarac za Voždovac. Donald je oborio Dražića na oko 25 metara iskosa sa desne strane. Voždovac je izveo slobodan udarac, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol Zvezde. U nastavku je Dražić bio u šansi, ali je Frimpong intervenisao.

24. minut - Levo su po levom boku kombinovali Plavšić i Anđelković, bek crveno-belih je ušao u peterac, ali je njegov pokušaj izblokirao Mihajlov i izbacio loptu u korner. Voždovac se još jednom odbranio.

14. minut - GOOOL!!! Voždovac vodi sa 1:0 autogolom Dušana Anđelkovića!

Nikolić je uputio loptu u prazan prostor ka šesnaestercu Zvezde, a Anđelković u želji da je vrati golmanu Manojloviću katastrofalno pogrešio.

2. minut - Zvezdina inicijativa na startu utakmice, Donald je šutirao, ali je njegov šut izblokiran, pa će Zvezda izvesti prvi korner. Bez opasnosti po gol Voždovca posle kornera.

1. minut - Velika šansa za Crvenu zvezdu, Milijaš je šutirao ali je Popović odbranio.

Ekipa Voždovca je tokom prolećnog dela šampionata zabeležila pet pobeda, uz isto toliko poraza i dva remija.

Trenutno zauzimaju 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 23 boda na svom kontu, tri manje od šestoplasiranog Napretka.

Ekipa Crvene zvezde je nakon dvanaest prolećnih kola zabeležila deset pobeda, uz jedan remi i jedan poraz.

Drugoplasirani su tim šampionata sa 46 bodova na svom kontu, tri manje od Partizana koji je već odigrao utakmicu ovog kola i slavio u Ivanjici protiv Javora sa 2:1.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a oba susreta pripala su crveno-belima. Prvi susret odigran je na stadionu "Rajko Mitić", a ekipa Crvene zvezde je slavila rezultatom 3:0 (2:0). Strelci su na tom susretu bili Ugo Vijeira (dva pogotka) i Damjan Le Talek. Drugi susret odigran je na Voždovcu, a crveno-beli su ovoga puta slavili rezultatom 0:1(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je tom prilikom Dušan Anđelković.

Ako posmatramo rezultate prethodnih 13 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2016) ekipa Crvene zvezde je bila daleko uspešnija sa čak deset pobeda, uz jedan remi i dva poraza. Oni su u svoju korist rešili prethodnih šest uzastopnih duela.

Ipak, treba reći da su "zmajevi" oba dosadašnja trijumfa ostvarili kao domaćini, a poslednji u sezoni 2013/14 kada je rezultat bio 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track