BLOG UŽIVO, VIDEO Jirgen Klop: Imali smo savršeno popodne
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Jirgen Klop: Imali smo savršeno popodne

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:30 - Dobrić: Oprezno protiv SpartakaKošarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da crveno-beli jedino koncentrisanom i angažovanom igrom mogu da stignu po pobede protiv Spartaka u Super ligi. "U ovu utakmicu moramo da udjemo veoma oprezno kao i u sve dosadašnje mečeve u domaćem šampionatu, ali jasno je da želimo nove bodove, čime bismo nastavili niz nepobedivosti", rekao je Dobrić za sajt kluba. Košarkaši Zvezde dočekuju subotički Spartak u osmom kolu Super lige Srbije. Ekipa Zvezde u dosadašnjih sedam kola jedini je neporaženi tim domaćem šampionatu. Spartak ima skor od jedne pobede i šest poraza. "Do bodova možemo samo koncentrisanom igrom protiv ekipe za koju znamo kako igra, jer smo ovogodišnji šampionat otvorili upravo utakmicom u Subotici. Imaju kvalitet, bili su jedno od najprijatnijih iznenađenja domaće lige, tako da samo angažovanom igrom možemo do cilja i do nove pobede", rekao je Dobrić. Trener Dejan Radonjić na toj utakmici neće moći da računa na Branka Lazića koji se i dalje oporavlja od povrede ramena. Utakmica se igra sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".23:05 - Roma odložila slavlje JuventusaFudbaleri Rome pobedili su večeras na svom terenu Juventus sa 3:1 u poslednjoj utakmici 36. kola italijanske Serije A i tako odložili proslavu titule ekipe iz Torina. Juventus je, dva kola pre šampionata, i dalje prvi na tabeli sa 85 bodova, dok je Roma druga sa četiri boda manje. "Stara dama" u poslednja dva kola igra protiv Krotonea i Bolonje, a Romu očekuju mečevi sa Kjevom i Djenovom. Mario Lemina je u 21. minutu doveo Juventus u vodjstvo nakon asistencije Gonsala Iguaina, ali je samo četiri minuta kasnije izjednačenje Romi doneo Danijele de Rosi. Roma je u drugom poluvremenu bila bolji rival na terenu, pa je i preokrenula rezultat i stigla do pobede golovima Stefana El Šaravija u 56. i Radje Naingolana u 65. minutu.

22:40 - Murinjo: Nisam se kockao zbog Lige EvropeMenadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo bio je zadovoljan uprkos porazu njegove ekipe od Totenhema. Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu Mančester junajted sa 2:1 u 37. kolu Premijer lige. "Posle 2:0 smo kvalitetno reaovali i ja sam srećan, pogotovo kako su neki igrači odigrali. Ljudi kažu da sam se kockao zbog Lige Evrope, ali nisam. Ne možete odigrati dva velika takmičenja s 15 igrača. Premijer ligu nismo želeli da igramo u ovom trenutku. Ne želim da razmišljam o sledećoj sezoni, samo o finalu koje je pred nama", rekao je Portugalac. Sparsi su pobedom posle 118 godina oprostili od Vajt Hart Lejna. "Bila je ovo savršena utakmica i srećan sam što smo je dobili zbog navijača. To je pobeda koju su zaslužili", rekao je trener Totenhema Maurisijo Poketino. Totenhem je ovim trijumfom potvrdio drugo mesto. "Sjajna je stvar završiti drugi u prvenstvu. Nismo izgubili utakmicu kod kuće, tako da možemo biti sretni zbog puno stvari. Vembli će biti naš novi dom koji moramo da prihvatimo. Idemo da se borimo i da osvojimo Premijer ligu", zaključio je menadžer Sparsa.

22:15 - Pobede Barse i RealaFudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu ekipu Sevilje sa 4:1 u 37. kolu španske Primere, dok je Barselona istim rezultatom slavila protiv Las Palmasa u gostima. Obe ekipe sada imaju po 87 bodova, s tim da Real ima meč manje. "Kraljevski" klub u sredu gostuje Selti u zaostaloj utakmici 21. kola, što će možda biti i odlučujući meč u sezoni. U poslednjem kolu, Real ide u goste Malagi, a Barselona dočekuje Eibar. Fudbaleri Atleriko Madrida su odigrali nerešeno 1:1 sa Betisom, istim rezultatom završen je i meč Atletik Bilbaa i Leganesa, dok golova nije bilo u duelu Viljareala i Deportiva. Real Sosijedad i Malaga su odigrali 2:2, a Sporting je upisao važnu pobedu u gostima pobedio Eibar s 1:0. Atletiko je treći na tabeli sa 75 bodova, Sevilja je četvrta sa 69, a Viljareal peti sa šest bodova manje koliko ima i šestoplasirani Atletik Bilbao. Na dnu tabele, Leganes na 16. mestu ima 34 boda, Deportivo ima bod manje, a Sporting je prvi ispod crte sa 30 osvojenih bodova.

22:00 - Elzan Bibić i Teodora Simović prvaci Srbije na 10.000 metaraAtletičari Novog Pazara Elzan Bibić i Teodora Simović pobedili su danas na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore i seniorke na 10.000 metara, čiji je domaćin bila Sremska Mitrovica. Bibić je slavio ličnim rekordom od 30 minuta, 32 sekunde i 87 stotinki, ispunivši normu za ovogodišnje Evropsko prvenstvo za juniore, koje će se održati od 20. do 23. jula u Grosetu. U konkurenciji 21 atletičara, drugo mesto zauzeo je takmičar užičke Mladosti Milan Mitrović sa 31:53,96, dok je treći bio član Spartaka iz Opova Nemanja Stojanović sa 31:56,04 minuta. Simović je imala samo tri rivalke na stazi, a trijumfovala je vremenom od 36:09,50 minuta. Druga je bila Danijela Barać iz beogradskog Partizana sa 40:38,89, a treća atletičarka Vojvodine iz Novog Sada Dejana Vranješ, koja je prešla stazu za 45:21,25 minuta.21:30 - Kejn: Žarko smo želeli pobeduFudbaler Totenhema Hari Kejn rekao je danas da su on i njegovi saigrači žarko želili trijumf u poslednjem meču na Vajt Hart Lejnu. "Kakav način da se oprostimo od Vajt Hart Lejna... Žarko smo želeli pobedu u poslednjoj utakmici na Vajt Hart Lejnu. Govorio sam ranije kako bih voleo da postignem gol na tom meču i to se dogodilo, što je sjajno", rekao je Kejn za britanske medije. Fudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu Mančester junajted sa 2:1 u 37. kolu Premijer lige i tako se na najbolji način oprostili od Vajt Hart Lejna na kojem su "pevci" igrali punih 118 godina. Totenhem je današnjim trijumfom obezbedio drugo mesto na tabeli Premijer lige, i sada ima 80 bodova. "Kada pogledate broj bodova, to je približno kao prošle sezone... Razočarani smo što smo ostali bez titule, ali rastemo", rekao je Kejn. Totenhem će, dok izgradnja novog stadiona ne bude završena, svoje utakmice igrati na Vembliju. "Bilo je neverovatno. Navijači su zaslužili ovo, morali smo da pobedimo zbog njih. Bila je ovo sjajna sezona i nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo. Čujem kako pričaju da nije dobro za nas što ćemo igrati na Vembliju. Učinićemo sve da se navijači osećaju prijatno na Vembliju sledeće sezone i da od Vemblija napravimo tvrdjavu kakav je bio Vajt Hart Lejn", rekao je Ali.

20:45 - Nadal osvojio titulu u MadriduŠpanski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu na mastersu u Madridu, pošto je danas u finalu pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 7:6, 6:3. Nadalu je ovo peta titula u Madridu, a ukupno 30. na turnirima iz master serije. Špancu je ovo bilo osmo finale u Madridu, a prvo od 2015. godine kada je poražen od Endija Mareja. Na drugoj strani, Tim je ostao bez trofeja u svom prvom masters finalu. Prvi set današnjeg finala trajao je čak sat i 20 minuta minuta, a velika borba na terenu okončana je rezultatom 10:8 u taj brejku. Tim je imao predost od 3:1, ali je Nadal uspeo da preokrene rezultat, a u desetom gemu i da propusti tri set lopte. Španac je u prvom gemu drugog seta napravio brejk i tu prednost je čuvao sve do kraja. On je meč mogao da završi i ranije, pošto je u devetom gemu imao dve brejk, odnosno meč lopte.

20:30 - Leverkuzen otpustio treneraBajer iz Leverkuzen raskinuo je saradnju sa dosadašnjim trenerom Tajfunom Korkutom. Nemački klub ima razočaravajuću sezonu, pošto se na kolo do kraja Bundeslige nalaze na 12. poziciji, sa svega deset pobeda u 33 odigrane utakmice.Na zvaničnoj stranici ekipe iz Leverkuzena Korkutu su poželeli sve najbolje u nastavku karijere. Turski stručnjak na klupu Bajera seo je početkom marta, a u dosadašnjem delu karijere vodio je Kajzerslautern i Hanover.

20:01 - Handanović: Razumem navijačeGolman Intera Samir Handanović rekao je da razume bes navijača nakon današnjeg poraza od Sasuola i dodao da mu je ovo najteži period od dolaska u klub. Fudbaleri Intera izgubili su danas od Sasuola na svom terenu sa 2:1 u 36. kolu italijanske Serije A. To je bio četvrti uzastopni poraz Intera, a najvatrenije pristalice kluba su na tom meču istakli transparent: "Pošto ne zaslužujete našu podršku, pozdravljamo vas i idemo na ručak". Nakon toga su napustili tribine. "Razumem navijače. Ovde sam već pet godina i uvek gledam iste situacije. U pravu su. Inter ne bi trebalo da bude sedmi ili osmi... Oni mogu biti strpljivi, ali samo do odredjene tačke. Ovo je najteži period od kako sam u klubu", rekao je Handanović. Inter je osmi na tabeli Serije A sa 56. bodova, a sezonu nije završio iznad četvrtog mesta još od 2011. godine kada je bio drugoplasirani.

19:30 - Totenhem pobedio JunajtedFudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu Mančester junajted sa 2:1 u 37. kolu Premijer lige i tako se na najbolji način oprostili od Vajt Hart Lejna. Ovo je bio poslednji meč koji je odigran na čuvenom Vajt Hart Lejnu, stadionu na kojem je Totenhem igrao punih 118 godina. Totenhem će, dok izgradnja novog stadiona ne bude završena, svoje utakmice igrati na Vembliju. Fudbaleri Totenhema poveli su golom Viktora Vanjame već u šestom minutu, a na 2:0 povisio je Hari Kejn u 48. minutu posle centaršuta Kristijana Eriksena. To je bio prvi gol koji je Kejn dao Junajatedu. Konačan rezultat postavio je Vejn Runi u 71. minutu. Nakon što je sudija odsvirao kraj meča navijači su pohrlili na teren, sa zastavama u rukama, kako bi se i oni oprostili od legendarnog stadiona. Totenhem je današnjim trijumfom obezbedio drugo mesto na tabeli Premijer lige, sada ima 80 bodova, dok je ekipa Žozea Morinja šesta sa 65. Ekipa Maurisija Poketina će ovu sezonu završiti neporažena na svom stadionu, prvi put od sezone 1964/65. Fudbalere Totenhema do kraja šampionata očekuju gostovanja Lesteru i Halu, dok Junajer igra protiv Sautemptona i Kristal Palasa.

18:53 - Klop: Zaslužena pobedaTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa zasluženo osvojila tri boda u meču protiv Vest Hema. "Bila je ovo fantastična utakmica. Fantastična, ali i teška. Na kraju je bilo neverovatni, ali početak nije bio dobar. Postigli smo lepe golove, ali je i Vest Hem u prvom poluvremenu imao velike prilike, naročito da izjednači pred odmor", rekao je Klop. "Zaslužili smo tri boda. Savršeno popodne", dodao je on. Fudbaleri Liverpula pobedili su danas u gostima Vest Hem sa 4:0 u 37. kolu engleske Premijer lige i tako došli na korak od plasman u Ligu šampiona. Ekipa Jirgena Klopa utakmicu pre kraja šampionata zauzima treće mesto sa 73 boda. "Igrači su radili dobro ove sezone i sada smo i situaciji da imamo 73 boda. Niko vam ne daje 73 boda na poklon", rekao je Klop. Liverpul će u poslednjem, 38. kolu Premijer lige dočekati Midlsbro koji je već ispao u Čempionšip.18:30 - Hamilton: Današnja trka je pokazala šta je Formula 1Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je posle današnjeg trijumfa u trci za Veliku nagradu Španije na stazi "Katalunja" da ga raduje što je Formula jedan postala takmičarska, i da se oseća privilegovanim što se takmiči sa Sebastijanom Fetelom iz Ferarija. "Trka za Veliku nagradu Španije je pokazala šta je današnje takmičenje, šta je Formula jedan i kakva bi trebalo da bude. Izgubio sam dva kilograma... Fetel je bio izuzetno brz. Moj start nije bio dobar, imao sam proklizavanje bolida i moraću da popričam s mojim timom oko toga. Trudio sam se da zadržim korak za njim. Počastvovan sam što se takmičim s nekim ko je toliko dobar", rekao je Hamilton posle trke. Hamilton je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Španije. On je trku završio za sat, 35 minuta i 56,497 sekundi i tako došao do 55. pobede u karijeri, a druge u sezoni. "Želim da zahvalim publici na toploj dobrodošlici i podršci. Nije bilo tako kada sam prvi put ovde došao, ali to se promenilo i zaista cenim ovdu zemlju i njen narod", rekao je Hamilton.18:00 - Fejnord het-trikom Kajta do titule u prvenstvuFudbaleri Fejnorda osvojili su 15. titulu prvaka Holandije u istoriji kluba, a prvu posle 18 godina, pošto su danas u poslednjem kolu pobedili Herakles sa 3:1. Fejnordu je za titulu u poslednjem kolu prvenstva Holandije bila potrebna pobeda protiv Heraklesa, a do nje su stigli het-trikom Dirka Kajta. Ovaj 36-godišnji fudbaler je već u prvom minutu zatresao mrežu Heraklesa, da bi u 12. povisio na 2:0. Kajt je het-trik kompletirao u 84. minutu iz jedanaesterca, da bi Herakles u 89. preko Petera van Oijena samo ublažio poraz. Fejnord je prvenstvo završio sa 82 boda, jedan više od drugoplasiranog Ajaksa koji je danas takođe sa 3:1 pobedio Viljem II, dok se na trećem mestu našao PSV iz Ajndhovena sa 76 bodova. Drugo mesto na tabeli sa bodom manje od šampiona Holandije zauzeo je Ajaks, koji je bio bolji od Viljema II sa 3:1, dok je na trećoj poziciji holandskog šampionata završio PSV sa 76 osvojenih bodova.

17:20 - Liverpul deklasirao Vest HemFudbaleri Liverpula pobedili su danas u gostima Vest Hem sa 4:0 u 37. kolu engleske Premijer lige i tako došli na korak od plasman u Ligu šampiona. Ekipa Jirgena Klopa utakmicu pre kraja šampionata zauzima treće mesto sa 73 boda, jedan više od Mančester sitija, odnosno četiri više od Arsenala koji imaju po utakmicu manje. Liverpul je do prednosti stigao u 35. minutu golom Danijela Staridža, da bi na 2:0 povisio Kutinjo u 57. sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca. Kutinjo je samo pet minuta kasnije postigao svoj drugi gol i doveo Liverpul do tri gola prednosti, da bi Divok Oriži u 76. postavio konačnih 4:0. Vest Hem posle današnjeg poraza zauzima 12. mesto sa 42 boda. Liverpul će u poslednjem, 38. kolu Premijer lige dočekati Midlsbro koji je već ispao u Čempionšip, dok će Vest Hem gostovati Barnliju.

17:00 - Napoli deklasirao TorinoFudbaleri Napolija pobedili su u gostima Torino sa 5:0 u 36. kolu Serije A i tako ostali u trci za šampionsku titulu u prvenstvu Italije, dok je Krotone na svom terenu sa 1:0 savladao Udineze i zadržao priključak za ekipama koje se bore za opstanak. Napoli je u Torinu protiv istoimenog tima iz tog grada ubedljivo trijumfovao i makar do večeras ostao u trci za šampionsku titulu, pošto dve utakmice pre kraja šampionata imao 80 bodova, pet manje od lidera Juventusa koji večeras gostuje trećeplasiranoj Romi. Napolitanci su poveli golom Hosea Kaljehona u sedmom minutu, da bi Lorenco Insinje u 60. povisio na 2:0. Pitanje pobednika rešili su Dris Mertens pogotkom u 72. i Kaljehon u 77, da bi konačnih 5:0 postavio Pjotr Zjelinjski u 78. minutu. Krotone je pred svojim navijačima savladao Udineze sa 1:0 i tako ostao u trci za opstanak u Seriji A. Jedini gol na utakmici postigao je Markus Roden u 18. minutu. Nakon današnje pobede Krotone zauzima 17. mesto sa 31 bodom, jedan manje od Empolija koji je u gostima poražen od Kaljarija sa 2:3, a dva manje od Djenove koja je izgubila sa 0:1 od Palerma Kaljari je posle prvog poluvremna vodio sa 3:0, ali je umalo u nastavku ispustio stečenu prednost. Golove za domaćina postigli su Marko Sau u sedmom i Dijego Farijas u 17. i 45. minutu. Empoli je u drugom delu nadigrao Kaljari, a veliku priliku da smanji zaostatk propustio je Manuel Pučijareli u 55. minutu kada je promašio jedanaesterac. Gosti su preko Mihe Zajca u 79. smanjili na 1:3, da bi u 85. Masimo Makarone iskoristio dodavanje Zajca za 2:3. Palermo je i pre ovog kola ostao bez šansi da ostane u Seriji A, ali je na svom terenu sa 1:0 pobedio Djenovu koja i dalje strepi za opastanak. Jedini gol na utakmici postigao je Andrea Rispoli u 13. minutu. U ostalim utakmicama Serije A Bolonja je sa 3:1 pobedila Peskaru, dok je Sampdorija i Kjevo igrali nerešeno 1:1.

16:30 - Hal ispao iz Premijer ligeFudbaleri Hala ispali su iz Premijer lige, pošto su nakon današnjeg poraza od Kristal Palasa ostali bez šanse da izbore opstanak u najjačem rangu engleskog fudbala. Hal kolo pre kraja Premijer lige zauzima 18. mesto sa 34 boda, četiri manje šesnaestoplasiranog Svonsija. Kristal Palas je pobedio Hal sa 4:0 i tako "tigrove" vratio u Čempionšip poosle samo jedne sezone u Premijer ligi. Golove za trijumf Kristal Palasa postigli su Vilfred Zaha u trećem, Kristijan Benteke u 34, Luka Milivojević u 85. iz jedanaesterca i Patrik Van Anholt u 90. Kristal Palas je tako ostvario prvu pobedu posle tri poraza i sada zauzima 13. mesto sa 41 bodom.

16:10 - Hamilton brži od Fetela u Španiji Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na Velikoj nagradi Španije na sjajnoj trci koju je obeležio njegov okršaj sa Sebastijanom Fetelom iz Ferarija.Treće mesto na podijumu je zauzeo Red Bul zahvaljujući Danijelu Rikardu, a iza njega su među prvih deset bili Serhio Peres, Esteban Okon, Niko Hilkenberg, Paskal Verlajn, Karlos Sajnc mlađi, Danil Kvjat i Roman Grožan. On je do boda stigao zahvaljujući probušenom pneumatiku Kevina Magnusena, koji je stradao u borbi sa Kvjatom za deveto mesto. Posle pet trka lider je i dalje Fetel sa 104 boda, ali je Hamilton drugom pobedom u 2017. smanjio zaostatak na šest. Treći je Botas sa 63, a četvrti Raikonen sa 49. Sledeća trka na programu je 28. maja u Monte Karlu za Veliku nagradu Monaka.

15:40 - Sasuolo lupio novi šamar InteruFudbaleri Sasuola savladali su Inter 2:1 (1:0), na gostovanju u Milanu u 36. kolu italijanske Serije A.Sasuolo je naneo četvrti uzastopni poraz "nerazurima", peti u poslednjih šest kola, šesti u osam, i dodatno ih udaljio od mesta koje vodi u Ligu Evrope."Nerazuri" su osmi na tabeli Serije A sa 56 bodova, četiri iza šestoplasiranog gradskog rivala Milana na poziciji koja vodi u LE.Sasuolo je trećom pobedom u poslednjih pet utakmica napredovao do 12. pozicije sa 43 boda.15:20 - Petković: Ispit cele generacijeBek Crvene zvezde Marko Petković smatra da je završnica aktuelne sezone predstavlja ispit aktuelne generacije crveno-belih.Petković je u subotu doneo Zvezdi preokret u pobedi protiv Mladosti sa 4:1, kojom su crveno-beli ostali u trci za titulu šampiona Srbije."Drago mi je da smo pobedili posle svih tih čudnih stvari koje se dešavaju. Ovo je ispit za celu generaciju. Jako mi je drago da smo i posle ovakve atmosfere koja je stavljena iznad kluba i pored svega što se dešava, uspeli da pobedimo. Dobro smo ušli u utamikcu, imali smo šanse i pre i posle njihovog gola. To je bio njihov jedini šut u okvir gola, i nije nas sprečio da nastavimo sa napadima. Brzo smo izjednačili i u drugom poluvremenu smo uspeli da slomimo otpor i pobedimo", rekao je Petković. Petković je u šestom minutu drugog poluvremena pogodio za 2:1 na "Rajku Mitiću", čime je skinuo ogroman pritisak sa svojih saigrača. "Svaki igrač je pokazao karakater, i da ja nisam uspeo da dam gol, neko drugi bi uspeo, tako da to nije toliko bitno, bitno je da smo pobedili. Gol mi ne znači ništa s obzirom na to da smo na drugom mestu. Značiće mi ako budemo završili kao prvi. Nadamo se, ima još dva kola da se odigra, a finale Kupa takođe iščekujemo", dodao je defanzivac Zvezde. Odličnu formu u kojoj se Petković nalazi prepoznali su i pozdravili aplazom na kraju meča navijači na stadionu. "To mi zaista mnogo znači, nema fudbalera koji se ne bi radovao tome. Zaista sam mnogo zahvalan navijačima na podršci koju mi pružaju i nadam se da im svojom igrom i zalaganjem na terenu vraćam za to. Možda ne izgledam na svakom meču onako kako bi mnogi želi, ali da ostavljam srce na terenu iz utakmice u utakmicu to se uopšte ne dovodi u pitanje. Navijači moraju da znaju da ni nama nije lako, i mi Zvezdu nosimo u srcu i teško nam je kada pokušavamo, a ne ide. Pokušavaćemo i dalje, nećemo odustati do kraja, to mogu da obećam", poručio je Petković.15:00 - Pepe prelazi u InterŠtoper Real Madrida Pepe napustiće “Kraljevski klub“ posle deset godina, pošto će na leto preći u redove Intera.Prema pisanju “Marke“ Pepe je bio blizu da prihvati ponudu kineskog Hebeija, međutim ipak se odlučio za Apeninsko poluostrvo i “nerazure“.Timovi iz Engleske i Francuske takođu su bili zainteresovani za usluge Portugalca, ali bolja ponuda milanskog kluba je presudila.Očekuje se da u narednima danima dve strane i zvanično sklope saradnju. Pepe je za Real Madrid odigrao 229 ligaških utakmica a ove sezone je nastupio na samo 13 u španskoj Primeri. Karijeru je započeu u Portu gde je proveo dve sezone, a od sezone 2007/2008. nastupa za “Kraljevski klub“.14:30 - Zabaleta napušta Siti posle devet godinaDesni bek Mančester Sitija Pablo Zabaleta napustiće klub na leto posle devet dugih godina. Argentinac je u avgustu 2008. godine iz Espanjola došao u redove “Građana“ i do sada je ostvario čak 322 nastupa za prvi tim.Trenutno su sa samo Džo Hart, koji je na pozajmici u Torinu, i Vinsent Kompani odigrali više utakmica za Mančester Siti od tridesetdvogodišnjeg igrača.“Normalno je da ne postajem mlađi, sada dolaze igrači i to je normalna stvar i morate da je prihvatite. Pogotovu u klubu kakav je Siti koji stalno ima visoka očekivanja“, rekao je Argentinac za “Sport 360“. Zabaleta je u plavo belom dresu osvojio dve Premijer lige, FA kup i dva Liga kupa. Ove sezone je startovao 22 utakmice u svim takmičenjima, a pored desnog beka na izlaznim vratima ovog leta nalaze se Jaja Ture, Hesus Navas, Gael Kliši, Bakari Sanja i Vili Kabaljero.13:58 - Ker se vratio na treninge VoriorsaStiv Ker je u nedelju prvi put prisustvovao treningu Golden Stejt Voriorsa posle nekoliko nedelja, tačnije od sredine prve runde plej-ofa. On je bio sa ekipom u nedelju ujutru, nekoliko sati pre početka finala Zapada sa San Antonio Sparsima (21:30).Ker je odsustvovao zbog bola u leđima koja je operisao pre skoro dve godine. Međutim, neće predvoditi tim na meču sa Sparsima.

13:15 - Dolberg neće u Junajted, Napoli, Lion...

12:30 - Počele Sportske igre mladih iz regionaSportske igre mladih, četvrte po redu, u kojima će ucecstvovati oko 150.000 dece iz regiona, u 30 sportova, počele se ovog vikenda u gradovima Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.Svečana ceromnija za Hrvatsku održana je u Prelogu, uz prisustvo hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, a svečano otvaranje za Srbiju biće održano 22. maja u Kikindi."Ovo je izvrsna inicijativa, koja je u proteklih 21 godinu okupila skoro milion mladih, pa smatram da je potrebno nastaviti je i još više proširivati. Čestitam organizatorima i svima koji će učestvovati u narednim mesecima, do tradicionalnog velikog finala kod nas u Splitu", izjavio je Plenković.Predsednik Igara za Srbiju Ivana Jovanović izjavila je da takmičenja u kojima učestvuju deca imaju dušu."Mi se trudimo da deci pokažemo šta znači osmeh, zabava i prijateljstvo. Gospodin Zdravko Marić, koji je osmislio Igre još pre 21 godinu, ima veliku energiju. Pozivam sve da prisustvuju svečanom otvaranju Igara u Srbiji, u lepoj Kikindi. Spremamo spektakl", izjavila je ona.Ambasadori Sportskih igara mladih su između ostalih Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Zzoze Murinjo, Luka Modrić, Ivica Osim, Milorad Čavić, Maja Ognjenović, Ivana Nešović. . .Finale Igara održaće se od 20. do 30. avgusta u Splitu.

11:49 - Đoković: Nadal favorit u Parizu, ali mogu do trofejaNajbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da se posle promene u stručnom štabu ponovo oseća dobro na terenu i da, uprkos porazu od Španca Rafaela Nadala u polufinalu Mastersa u Madridu, veruje da na Rolan Garosu može da odbrani titulu.Đoković je juče, u 50. jubilarnom meču protiv Nadala, izgubio 6:2, 6:4, ali veruje da u Parizu ima šanse za trijumf."Rekao bih da je Nadal favorit na Rolan Garosu jer ove sezone ima veoma dobre rezultate, ne samo na šljaci. Naravno, na šljaci se oseća najprijatnije, on je uvek favorit na Rolan Garosu, ali osećam da mogu da ga osvojim”, izjavio je Đoković.Srpski as istakao je da je odluku da promeni ceo stručni štab na čelu sa dugogodišnjim trenerom Marjanom Vajdom doneo kako bi ponovo vratio staru magiju."Život mi se mnogo promenio u poslednjih nekoliko godina, postao sam otac i uskoro ću dobiti drugo dete. Posle dugo vremena sam raskinuo saradnju sa stručnim štabom, ali bilo je vreme da se nešto promeni i to smo učinili na zadovoljstvo svih. Dajem sve od sebe kako bih se ponovo pronašao, našao put i novu snagu. Morao sam da okrenem novi list, bila mi je potrebna promena, osetio sam da treba da krenem ispočetka. Osećam se bolje nego pre dva meseca, kako emotivno, tako i na terenu, a to je dobar znak”, poručio je Đoković.

10:47 - Pritvor Pazarcima zbog napada na fudbalere BorcaNovopazarska policija uhapsila je tri osobe iz tog grada zbog sumnje da su nakon jučerašnje utakmice 35. kola Super lige Srbije izmedju Novog Pazara i Borca napali fudbalere iz Čačka, saopštila je danas Policijska uprava.Policija je uhapsila S.H. (46), E. M. (29) i M. P. (41) koji se terete da su ;izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Njima je odredjeno zadržavanje od 48 časova.Do sukoba prilikom izlaska sa terena došlo je pošto su fudbaleri Borca degažirali nekoliko lopti, koje su domaći navijači ubacili na teren, preko zapadne tribine Gradskog stadiona, zbog čega su igrači i treneri Novog Pazara burno reagovali.Gužva i tuča se desila u tunelu, a policija je brzo reagovala i razdvojila sukobljene strane.Policija je posle okršaja privela i četiri igrača Borca, ali su oni nakon datih izjava pušteni na slobodu i vratili su se sa ostatkom ekipe u Čačak. Zbog toga, trener gostiju Milorad Kosanović nije želeo da dodje na konferenciju za novinare, već je posle više od pola sata pred novinare poslao pomoćnika Živorada Jelića.

08:09 - Batak: Igrali smo poštenoTrener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak rekao je da su njegova ekipa i Radnički danas pokazali da igraju pošteno i tako demantovali glasine koje su se bile pojavile u javnosti, po kojima će crveno-beli navodno pustiti Nišlije da pobede.Vojvodina i Radnički večeras su igrali nerešeno 0:0, u petom kolu plej-ofa Super lige Srbije.Pre duela u Novom Sadu predsednik sindikata "Nezavisnost" Mirko Poledica je na svom Tviter profilu napisao da se "nešto dešava", s obzirom na to da su kladionice za izrazitog favorita postavile Nišlije, iako Vojvodina domaćin."Pre svega, želeo bih da odgovorim mom prijatelju Mirku Poledici i kažem da se ništa čudno ne dešava u Novom Sadu. Vojvodina i Radnički su pokazali da nema nikakvog lopovluka, već da se igra pošteno, fudbalski i fer, te da ovom utakmicom Srbija treba da se podiči", rekao je Batak.On je rekao da je ekipa Radničkog organizovana i da su Nišlije od dolaska nove uprave i sa proverenim trenerom napravili velike korake."Želim da ih pohvalim, jer iako sam do sada vodio mali broj utakmica kao šef stručnog štaba, ovo je najkorektnija ekipa sa kojom smo do sada igrali", dodao je Batak.Treneru Vojvodine je, kao i treneru Radnčkog Milanu Rastavcu, zasmetalo to što su pred ovu utakmicu kružile razne priče i teorije."Juče sam i kod vas video nevericu kada sam rekao da hoću da vidim na koje mlade igrače možemo da računamo u sledećoj sezoni. Ne znam kada je neko od vas poslednji put bio u Veterniku da pogleda trening i da vidi kakvi su ti igrači. Ako čitavog života budemo sumnjali u ljude koji pošteno rade svoj posao i nanosili im takav pritisak, onda ne znam čemu moj entuzijazam i dobra volja da uradimo nešto u srpskom fudbalu, u Vojvodini i svom gradu", rekao je on."Ja tri noći nisam spavao. Utakmica je bila za publiku, interesantna na obe strane, sa mnogo duela, šansi… Ovo danas je bio spektakl pred, nažalost, malim brojem navijača", rekao je Batak.Novinare je zanimalo i da prokomentariše situaciju pred kraj prvog poluvremena kada je sudija Petar Piper poništio pogodak Milana Sprema."Golovi se poništavaju i priznaju u svim evropskim ligama. U četvrtfinalu Lige šampiona, Bajernu su poništena dva gola. Ljudi smo, grešimo. Da li je sve insinuirano i smišljeno? Takav pritisak ne možemo da stvaramo pred utakmicu. Ja sam pokušao da ga ne prenesem na igrače i sam sam sa tim pritiskom živeo, ali ne znam još koliko dugo ću moći ovako", rekao je Batak.Vojvodina u narednom kolu, u sredu, gostuje Voždovcu u Beogradu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track