BLOG UŽIVO, VIDEO: Toti napušta Romu, ali ne i fudbal, prelazi u drugi klub
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Toti napušta Romu, ali ne i fudbal, prelazi u drugi klub

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Bez Lige šampiona igrači Junajteda gube 44 miliona evraUkoliko se ne plasiraju u Ligu šampiona sledeće godine, fudbaleri Mančester junajteda izgubiće zbirno 44 miliona evra.U ugovorima igrača sa ‘Old Traforda’ postoji posebna klauzula da, ukoliko ne uspeju da obezbede plasman u najelitnije evropsko takmičenje, svakom igraču će biti umanjena plata za 25 odsto.Kada se izgračunaju zarade svih igrača ‘Crveni đavoli’ bi mogli da ostanu bez pozamašne svote novca.Ekipa Žozea Murinja trenutno se nalazi na šestoj poziciji na tabeli Premijer lige i izgubila je sve šanse da do Lige šampiona stigne kroz nacionalno prvenstvo, ali zato ima priliku da to učini preko Lige Evrope. Junajted se plasirao u finale drugog po jačini evropskog takmičenja gde ih čeka holandski Ajaks. Ukoliko izgubi tu utakmicu, najveći engleski klub drugu godinu zaredom ostaće bez Lige šampiona. Plate će biti smanje svim igračima koji zarađuju više od 25.000 evra sedmično. Samo dvojica fudbalera Junajteda imaju primanja manja od 25.000, a to su Timoti Fosu-Mensah i Aleks Taunzebe. Finale je na programu sledeće srede od 20.45 u Stokholmu.

22:55 - Navijači Reala tražili skoro 45.000 karata za finale Lige šampiona Real Madrid je primio 44.755 zahteva za ulaznice na finale fudbalskeeLige šampiona protiv Juventusa u Kardifu 3. juna. Navijači "Kraljevskog kluba" mogli su da pošalju zahteve do 20 časova, a madridski klub je dobio nešto više od 14.645 mesta.Dobitnici se izvlače lutrijom, oni koji dođu do karata neće moći da ih preprodaju, a klub je izdao upozorenje da će preprodavci biti strogo kažnjavani. Iako će više od 30.000 ljubitelja fudbala finale gledati na televiziji, ovo nije najveće interesovanje za Realovo finale poslednjih godina. Znatno više karata je traženo kada je Real išao u Lisabon po desetu titulu kontinentalnog prvaka 2014. godine. Tada je bilo 73.314 zahteva za ulaznice, a dve godine kasnije su navijači za milansko finale tražili 56.047 ulaznica. Prethodnih nedelja u španskim medijima pisalo se i o tome da će mnogi navijači zbog ograničenih smeštajnih kapaciteta u Kardifu morati i da kampuju kako bi utakmicu mogli da odgledaju uživo.

22:35 - Toti napušta Romu, ali ne i fudbal, prelazi u drugi klubFrančesko Toti sprema najnovijim informacijama nije završio karijeru, iako je sportski direktor Rome Monći to nagovestio pre nekoliko nedalja. Naime, iako su čelnici ”Vučice” potvrdili da ”Princu Rima” neće ponuditi novi ugovor, te da će se on penzionisati, izgleda da Toti ima drugačije planove. Gazeta delo Sport je izvestila da bi Toti mogao da se preseli ”preko bare” i da dođe u Majami, koji se takmiči u drugoj ligi Sjedinjenih Američkih Država, a koji sa klupe predvodi legendarni italijanski reprezentativac Alesandro Nesta.

22:02 - Juniori Zvezde na F8 u IstanbuluJuniori Košarkaškog kluba Crvena zvezda putuju u Istanbul gde će učestvovati na završnom turniru Evrolige koji se igra u vreme odigravanja Fajnal-fora Evrolige. Pobedom na Adidas Next Generation kvalifikacionom turniru u Beogradu, juniori Crvene zvezde produžili su kontinuitet učešća na Fajnal-ejtu juniorske Evrolige. I ove godine, termin održavanja turnira je u isto vreme kao i seniorskog Fajnal-fora Evrolige. "Crveno-beli" juniori putuju u sredu rano ujutru za Istanbul, a istog dana će od 12 časova odraditi i prvi trening. Takmičenje za njih započinje u četvrtak od devet časova kada će odmeriti snage sa vršnjacima iz CSKA. Sistem je takav da se utakmice igraju svakoga dana pa će tako ‘crveno-beli’ već u petak u istom treminu igrati svoj meč protiv Pariza, a u subotu od 11 časova čeka ih meč protiv juniora Barselone. Osam ekipa raspoređeno u dve grupe i samo prvoplasirani timovi će obezbediti plasman u finale. Finale je na programu u nedelju od 10 časova kao svojevrsna uvertira za finale Fajnal-fora za seniore.

21:10 - Šarapova bez učešća na Rolan GarosuRuska teniserka Marija Šarapova neće igrati na Rolan Garosu, pošto joj Francuska teniska federacija nije dodelila "vajld kartu" odnosno specijalnu pozivnicu za učešće na drugom Grend slemu sezone.Šarapova, koja se tek vratila na teren posle 15-mesečne suspenzije zbog dopinga, nije dovoljno dobro rangirana za direktno učešće na turniru. "Vajld kartu mogu da dobiju teniseri koji se vraćaju na teren posle povrede. Za povratnike nakon dopinga nema vajld karte", objavio je predsednik Francuske teniske federacije Bernar Zzudičeli na svom Fejsbuk profilu, prenosi AFP. Otvoreno prvenstvo Francuske počinje 28. maja, a Šarapova, nekada najbolja teniserka sveta, koja je turnir osvajala dva puta, nadala se da će dobiti specijalnu pozivnicu za glavni žreb ili kvalifikacije.Šarapova se pre mesec dana vratila tenisu i trenutno se nalazi na 211. mestu WTA liste pošt je dobila vajld karte za turnir u Štutgartu, Madridu i Rimu, što bi, kako se navodi, trebalo da joj bude dovoljno da obezbedi barem kvalifikacije za Vimbldon.

20:25 - Đoković na startu Rima bolji od BedeneaNajbolji srpski teniser Novak Đoković na startu Mastersa u Rimu savladao je Slovenca sa britanskim državljanstvom Aljaša Bedenea 7:6 (7:2), 6:2. Bio je to njihov treći meč i treća pobeda svetskog broja 2. U narednom kolu Đokovića čeka meča sa pobednikom španskog duela između Pabla Karenja-Buste i Roberta Bautiste-Aguta. Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra.

18: 05 - Janković i Petković pobedom startovale u dubluSrpska teniserka Jelena Janković i Nemica Andrea Petković uspešno su startovale na turniru u Rimu u konkurenciji dublova, pošto su u prvom kolu savladale Italijanke Deboru Kijezu i Stefaniju Rubini 7:5, 6:2. Meč je trajao 76 minuta, a Jankovićeva i Petkovićeva, će u narednoj rundi, za plasman u četvrtfinale, igrati protiv pobednica meča Katerina Bondarenko/Katerina Sinijakova - Gabrijela Dabrovski/Jifan Ksu. Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2.775.745 dolara.

16:33 - Lalatović: Navijači Novog Pazara su mi najdraži u ligiTrener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da njegova ekipa na poslednje ovosezonsko gostovanje u Novi Pazar putuje rasterećeno, ali da očekuje težak meč, jer se rival bori za opstanak u Super ligi."Ovo je teško gostovanje koje ekipi Pazara mnogo znači. Mi idemo rasterećeno, nema nam veliki takmičarski značaj. Očekujem lepu prvenstvenu utakmicu, pred punim tribinama", rekao je Lalatović. Čukarički je deveti u Super ligi Srbije, odnosno prvi u plej-aut grupi sa 29 bodova, dok je Novi Pazar poslednji sa 17. Lalatović je imao reči hvale za navijače Novog Pazara, za koje je rekao da su mu najdraži u ligi. "Simpatišem Pazar i njihove navijače - to je publika koja me podržala na njihovom stadionu kad sam bio trener Vojvodine i kad sam trebao da odem iz kluba. Doživeo sam tada njihove ovacije i najdraži su mi u ligi. Međutim, sentimentalnost na treba da postoji i na utakmici treba da pobedi bolja ekipa", kazao je on. Lalatović je dodao da bi upravo zbog publike jednog dana voleo da bude trener tog kluba. "Novom Pazaru želim opstanak u ligi, pre svega zbog izuzetne publike koja pravi atmosferu u kojoj svaki trener želi da vodi utakmice i zbog koje imam želju da u budućnosti budem trener njihovog kluba", dodao je Lalatović. Utakmica između Novog Pazara i Čukaričkog igraće se u sredu od 17 časova na Gradskom stadionu.

13:58 - Bah čestitao Maljkoviću: Računajte na našu podrškuPrvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i član MOK-a Nenad Lalović čestitali su Božidaru Maljkoviću na izboru za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.Bah je Maljkoviću poželeo uspeh u budućim aktivnostima na promociji i razvoju olimpijskog sporta u Srbiji."Radujemo se nastavku saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije. Kao i uvek, možete da računate na našu punu podršku u sprovodenju misije i dnevnih aktivnosti u skladu sa vrednostima i principima kojima se vodi Olimpijski pokret", navodi se u čestitki Baha upućenoj Maljkoviću.Lalović, koji je ujedno i predsednik Svetske rvačke federacije, uveren je da će Maljković doneti boljitak u OKS."Ovaj izbor nije samo rezultat prethodnog iskustva u sportu, već i zbog velikog doprinosa, uveren sam da ćemo mnogo toga da doneseš srpskom sportu i sportistima", poručio je Lalović proslavljenom košarkaškom treneru.Maljković je prošle nedelje na Izbornoj skupštini OKS izabran za predsednika i na toj funckiji nasledio Vladu Divca, koji je bio na čelu OKS prethodnih osam godina.

13:20 - Milojević ponovo kažnjen, plaća 36.000 dinaraTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević drugo kolo u nizu, a ukupno treći put, kažnjen je zbog tehničke greške, pa će morati da plati 36.000 dinara. Pored Milojevića, direktor Superlige Leon Deleon iz istog razloga sankcionisao je košarkaša Partizana Stefana Birčevića sa 24.000 dinara (ponovljen prekšaj) i Mirka Đerića iz Vršca sa 12.000. Deleon je opomenuo sve klubove da hitno ispune svoje finansijske obaveze, kao i da na pres konferencijama obavezno prisustvuju prvi treneri. Naredno 9. kolo Superlige igra se u četvrtak, a parovi su: FMP - Vršac (17 sati), Partizan - Crvena zvezda (19), Spartak - Dinamik (19), Mega - Borac (20). Tabela: Crvena zvezda 8-0, Partizan 7-1, FMP 5-3, Mega 4-4, Dinamik 3-5, Borac 3-5, Vršac 1-7, Spartak 1-7.

12:30 - Rodrigez odlazi iz Reala u Mančester Junajted za 50 milionaVezista Real Madrida Džejms Rodrigez do kraja nedelje trebalo da bi da utanči sve uslove oko prelaska u Mančester Junajted, javlja kolumbijski radio RCN.Kako se navodi, dva kluba dogovorila su se da obeštećenje za 25-godišnjeg kolumbijskog fudbalera iznosi 50 miliona evra, a transfer će biti ozvaničnen posle utakmice Reala i Malage u nedelju.Da je posao blizu realizacije potvrdio je i Rodrigezov otac Huan Karlos Restrepo."Siguran sam da je došlo Džejmsovih pet minuta. Više volim da moj sin igra u startnoj postavi u drugom timu, nego da bude na klupi u Realu", rekao je Rodrigezov otac, a sam igrač podgrejao glasine o odlasku na Old Traford oproštajnim gestom posle meča sa Seviljom proteklog vikenda.Rodrigez završava treću sezonu u Realu, u koji je došao iz Monaka za 70 miliona evra posle blistavih igara na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Ipak, nije uspeo da se izbori za veliku minutažu u jakoj konkurenciji kod trenera Zinedina Zidana, pa se odlučio za odlazak na Ostrvo.

12:01 - Kek definitivno ne dolazi u Zvezdu, ostaje u Rijeci do 2021Slovenački trener Matjaž Kek potvrdio je da će produžiti ugovor sa Rijekom do 2021. godine i tako stavio tačku na spekulacije da će preuzeti Crvenu zvezdu po završetku sezone.Kek se spominjao kao najozbiljniji kandidat za klupu crveno-belih od leta, ali je odlučio da ostane na hrvatskom primorju i nastavi uspešan projekat sa Rijekom."Ništa se nije dešavalo sa Crvenom zvezdom, bile su obične spekulacije, nagađanja, mešanje magle je deo igre i posla. Neko negde nešto kaže, često čak i bez osnova i iz toga proizilazi čitav oreol. U Rijeci imam ugovor do 15. juna, dogovorili smo se da 2021. godine i u ovom trenutku ne treba ništa više. Hartija od vrednosti nije nam u žurbi, sve sam se dogovorio sa predsednikom", rekao je Kek za slovenačku Večer.Kek je na dobrom putu da Rijeci donese prvu titulu prvaka Hrvatske u klupskoj istoriji, pošto tri kola pre kraja ima pet bodova više od drugoplasiranog zagrebačkog Dinama.

11:45 - Petrović: Cela sezona staje u jednu utakmicuTrener fudbalera Rada Nebojša Petrovič rekao je da je predstojeća utakmica protiv Metalca od velike važnosti za njegovu ekipu, kao i da je uveren da će njegov tim uspeti da pobedi i tako izbori opstanak u Super ligi Srbije. "Svima je jasno da smo u crvenoj zoni i mislim da je ovo utakmica svih utakmica. Ovo je meč u kom treba da damo svoj maksimum. Imali smo niz razgovora i sastanaka pre ove utakmice, uradili smo sve što je trebalo. Bitno je da uđemo optimistički i napadački orjentisani kako bismo uspeli da iskontrolišemo utakmicu. Celo prvenstvo je sažeto u ovoj jednoj utakmici", rekao je Petrović novinarima u Beogradu. Rad će sutra u 36. kolu Super lige Srbije na Banjici dočekati Metalac. "Građevinarima" je potrebna pobeda kako bi kolo pre kraja šampionata izborili opstanak u najjačem rangu srpskog fudbala. "Svi zajedno, igrači, navijači i klub, učinićemo sve da dođemo do pozitivnog rezultata. Imaćemo frenetičnu podršku navijača i moraćemo da im se odužimo na jedan odstojanstven način. Verujem da ćemo da osvojimo tri boda i da izborimo opstanak", rekao je Petorvić.11:29 - Makabi otpustio BagackisaAinars Bagackis više nije trener ekipa Makabija, saopštila je ekipa iz Tel Aviva. Funkciju trenera do kraja godine ovavljaće Arik Šivek. Izraelski 60-godišnji stručnjak je prošle sezone vodio ekipu Makabi Rišona, a uz brojne domaće klubove, u dva navrata je bio selektor izraelske reprezentacije. Šivek će biti peti trener Makabija ove sezone.

11:11 - Vusljanin: Pobedićemo ČukaričkiFudbaler Novog Pazara Irfan Vusljanin rekao je da će njegova ekipa pokušati da u pretposlednjem kolu plej-auta pobedi Čukarički i zadrži šanse da sačuva superligaški status. "Spremamo se da dobijemo Čukarički i nastavimo da se borimo za opstanak, iako u finišu prvenstva ne zavisi sve samo od nas. Čukarički je jedan od najboljih klubova u Srbiji, ali dobro treniramo i daćemo sve od sebe da pobedimo", rekao je Vusljanin. Čukarički je deveti u Super ligi Srbije, odnosno prvi u plej-aut grupi sa 29 bodova, dok je Novi Pazar poslednji sa 17. "Očekujem da će oni doći u Pazar u najjačem sastavu, ali mi ćemo se više baviti sobom. Voleo bih da nas navijači podrže u velikom broju, odužićemo im se na terenu. Jedna smo ekipa kada je malo publike, a druga kada su pune tribine", naveo je Vusljanin. Superligaško takmičenja napustiće dve najslabije ekipe, a osim Novog Pazara za status strepe još Borac i Metalac, koji imaju po 18 bodova, Rad (19) i OFK Bačka (20). "Svi su u nezahvalnom položaju, ali puno toga će se znati posle sutrašnjih utakmica", ocenio je Vusljanin. Utakmica izmedju Novog Pazara i Čukaričkog igraće se u sredu od 17.00 na Gradskom stadionu.

10:45 - Djukić napustio Al Šabab, menja ga TufegdžićSrpski fudbalski trener Miroslav Djukić napustio je klupu Al Šababa iz Dubaija posle samo četiri meseca.Djukiću je istekao ugovor sa klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i slobodan je u izboru nove sredine, što se poklopilo sa interesovanjem Olimpijakosa za njegove usluge.Nekadašnji trener Partizana, Valensije i selektor reprezentacije Srbije nije bio uspešan u UAE jer je sa Al Šababom zabeležio samo jednu pobedu, tri remija i čak sedam poraza.Umesto njega na klupu Al Šababa biće imenovan još jedan Srbin - Goran Tufegdžić, koji je sa Itihad Kalbom iz UAE ostvario zapažene rezultate.

10:25 - Gvardiola: Za ovo bi u Barsi i Bajernu dobio otkazMenadžer Mančester sitija Žozep Gvardiola izjavio je imao razočaravajuću sezonu u engleskom klubu. Siti će sezonu završiti bez osvojenog trofeja, a "građani" još nisu obezbedili plasman u Ligu šampiona. Gvardiola smatra da bi u istoj situaciji u Barseloni ili Bajernu, s kojima je osvojio 21 trofej, verovatno bio otpušten. "Pritisak koji ima trener u Barseloni i Bajernu je ogroman i neopisiv. Tamo moraš da pobeđuješ i nemaš drugu šansu, bez obzira na sve što si uradio. Neuspeh se ne prašta i siguran sam da bi me otpustili nakon ovakve sezone, kakvu sam imao u Sitiju. Sezona bez trofeja je nešto na šta nisam navikao, ali ostajem ovde. Imamo drugu šansu i verujem da će sledeća biti mnogo bolja", rekao je Gvardiola. Siti do kraja sezone očekuju dueli sa Vest Bromvičem i Votfordom, a sa šest bodova "građani" će obezbediti kvalifikacije u LŠ.10:00 - Teri razmišlja o penzijiLegendarni štoper Čelsija Džon Teri priznao je da razmišlja da na kraju sezone završi fudbalsku karijeru. Teriju uskoro ističe ugovor sa klubom u kojem je proveo 22 godine i stekao status jednog od najboljih igrača u istoriji "plavaca", a odluku o penziji ili odlasku u drugi tim saopštiće u narednih nekoliko dana. "Nikada nisam želeo da budem igrač koji će da bude smetnja mlađima. Ne mogu da isključim da će utakmica protiv Sanderlenda biti moja oproštajna utakmica. Zavisi od mnogo faktora, ako dođe prava ponuda razmotriću je sa porodicom, da li u inostranstvu ili u Engleskoj. Odluku još nisam doneo", rekao je 36-godišnji Teri. Teri je juče u pobedi nad Votfordom (4:3) odigrao 716. utakmicu u Čelsiju, prvu od starta još od septembra, i bio strelac 67. gola u tom dresu. Dugogodišnji kapiten Čelsija odlazi iz kluba posle 17 trofeja, među kojima je pet titula Premijer lige i po jedna Liga šampiona i Liga Evrope.

09:53 - Klop ponudio 30 miliona evra za LuanaEngleski Liverpul ponudio je brazilskom Gremiju 30 miliona evra za napadača Luana Giljermea de Žezusa Vijeiru. Gremio je potvrdio pregovore sa "Redsima", ali ne i da je dobio zvaničnu ponudu. Luan ima 24 godine, a sa Gremijom ima ugovor do 2018. On je dobio nadimak Ronaldinjo. Postigao je šest golova na 16 utakmica ove sezone, a debitovao je za selekciju Brazila. Luan je karijeru počeo u četvrtoligašu Tanabi, a u Gremio je stigao 2014. iz Katanduvenšea, a na 43 utakmice dao je 175 golova.09:40 - Konte ljut na KostuMenadžer Čelsija Antonio Konte izjavio je da je ljut na Dijega Kostu. Čelsi je pobedio Votford 4:3, a posle meča Italijan je odgovarao na pitanje novinara: "Šta je jeo Kosta?", upitao je Italijan novinare i onda nastavio o meču: "Važno je, ovo što...", pre nego što je dobio odgovor da je Španac sa brazilskim pasošem u poluvremenu jeo čokoladnu tortu. "Čokolandu tortu? U tom slučaju veoma sam ljut na njega jer mora da dali, trebalo je meni da donese parče jer mi je bilo jako teško tokom meča, patio sam... Da sam pojeo malo torte ili samo čokolade – bilo bi mi bolje. Reći ću mu da sledećeg puta mora da misli na mene i da mi donese parče", zaključio je Konte.

09:29 - Sada je vreme za fudbal: Partizan na Čairu, Zvezda u IvanjiciDva kola pre kraja Superlige situacija oko borbe za titulu mogla bi da bude mnogo jasnija posle sutrašnje vanredne runde, Partizan u meču sezone gostuje Radničkom u Nišu, dok Crvena zvezda putuje u Ivanjicu ekipi Javora. Tenzija pred odlučujuće utakmice dostiže vrhunac, večiti su ratom saopštenjima oko regularnosti pozvali čak i UEFA da reaguje i tako stvorili veliki pritisak oko terena na celu fudbalsku Srbiju, najviše uključujući sudije. Partizan ima tri boda više od Crvene zvezde i pobedom na Čairu stavio bi jednu ruku na šampionski trofej, ali imaće jako težak zadatak protiv tima koji juri plasman u Evropu. Crno-beli se nalaze u impozantnom nizu od čak devet meseci bez poraza, među kojima su samo četiri remija u oba domaća takmičenja i to žele da nastave u Nišu, gde će biti lišeni pomoći trenera Marka Nikolića zbog suspenzije. Crvena zvezda, takođe, ima imperativ trijumfa protiv bezbrižnog Javora, s tim da će osluškivati dešavanja sa Čaira.Ništa manji pritisak i neizvesnost nije u borbi za očuvanje superligaškog statusa, za šta se bori čak pet timova. Od ugroženih timova čak tri igraju na svom terenu protiv onih kojima rezultat nije od prevelikog značaja, Borac dočekuje Spartak, Novi Pazar Čukarički, a Bačka Radnik, dok Rad i Metalac u međusobnom duelu odlučuju. Sve utakmice 36. kola Superlige igraju se sutra od 17 sati: Plej-of: Javor - Crvena zvezda, Radnički - Partizan, Mladost - Napredak, Voždovac - Vojvodina.Tabela: Partizan 52 boda, Crvena zvezda 49, Vojvodina 37, Mladost 33, Radnički 32, Napredak 29, Voždovac 26, Javor 22.Plej-aut: Borac - Spartak, Novi Pazar - Čukarički, Bačka - Radnik, Rad - Metalac.Tabela: Čukarički 29, Spartak 29, Radnik 24, Bačka 20, Rad 19, Borac 18, Metalac 18, Novi Pazar 17.

09:03 - Mandžukić neizvestan za finale Kupa ItalijeNapadač Juventusa Mario Mandužić mogao bi da propusti meč protiv Lacija u finalu Kupa Italije. Ovaj meč je planiran za sredu. Hrvatski reprezentativac ima problema sa donjim delom leđa, nakon udarca koji je zaradio u porazu Juventusa na gostovanju Romi (3:1) u 36. kolu Serije A. Mandžukić je ove sezone postao jedan od ključnih igrača Juventusa. On je postigao devet golova na 46 utakmica u ovoj sezoni. Juventus dva kola pre kraja Serije A ima četiri boda više od Rome, a 3. juna igra finale Lige šampiona sa Real Madridom u Kardifu.

08:54 - Bil: Nije bitno kako igram nego pobedaIgrači Vašington Vizardsa razočarani su eliminacijom u polufinalu Istoka u sedam mečeva sa Boston Seltiksima. Seltiksi su slavili 115:105 u odlučujućem meču serije i izborili finale konferencije sa Klivlend Kavalirsima. Vizardsima nije pomogla ni nova impresivna predstava Bredlija Bila sa 38 poena (12/22 iz igre). "Ne zanima me kako sam igrao. Ne zanima me i kad igram loše, nego rezultat. To je jedino bitno, pobeda", rekao je Bil. Drugi ključni igrač Vizardsa Džon Vol je podbacio pogodivši samo jedan od osam šuteva za tri poena, a osam od 23 iz igre za 18 poena, a imao je još 11 asistencija i sedam skokova. "Bilo je teško. Dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Cilj nam je bilo finale Istoka, stali smo na utakmicu ispred toga. Tako da nisam zadovoljan sezonom", istakao je Vol.

08:39 - Boston u finalu Istočne konferencijeKošarkaši Bostona plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige, pošto su u sedmom odlučujućem meču na svom partketu pobedili Vašington sa 115:105.Boston je do četvrte pobede predvodio Ajzea Tomas sa 29 poena i 12 skokova, a iznenadjenje večeri bio je nastup Kelija Olinika koji je dodao 26 poena, uz pet skokovai četiri asistencije, dok je Al Horford postigao 15.U ekipi Vašingtona najefikasniji bio je Bredli Bil sa 38 poena, Oto Porter junior postigao 20, a po 18 su ubacili Džon Vol i Markif Moris.Vašington je gotovo tri četvrtine vodio veliku bitku, čak su i jednom trenutku imali šest poena prednosti, ali je Boston u finišu pojačao ritam i doašo do plasmanau finale Istočne konferencije.Olinik je u trenucima kada se meč "lomio" (94:88) povukao svoj tim ka trijumfu, pošto je postigao 12 od narednih 16 poena svog tima.Boston će u finalu Istoka igrati protiv aktuelnog šampiona Klivlenda, a serija utakmica počeće u četvrtak u Bostonu.

08:10 - Demikelis završava karijeruArgentinski fudbaler Martin Demikelis rekao je da će igračku karijeru završiti na kraju ove sezone, posle manje od četiri meseca od kako je potpisao ugovor s Malagom. "Iskren da budem, nemam više snage u nogama da nastavim da igram. Dugujem vam svima zahvalnost, a posebno Malagi koja je pokazala veru u mene i dala mi želju da igram do ove tačke", rekao je Demikelis. Ovaj 36-godišnji defanzivac karijeru je počeo u River Plejtu, a nastavio je u Bajern Minhenu, Malagi, Mančester sitiju i Espanjolu. "Radujem se budućnosti. Uvek ću navijati za Malagu i podržavaću ovaj klub sa tribina", rekao je Demikelis. On će predstojećeg vikenda protiv Real Madrida u 38. kolu Primere najverovatnije odigrati poslednji meč u karijeri. Kraljevskom klubu u tom meču na stadionu Rosaleda potrebna je pobeda kako bi overio šampionsku titulu. Demikelis je ostvario i 51 nastup za reprezentaciju Argentine za koju je postigao dva gola.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track