ĐUROVSKI: Zvezda ide na pobedu u Ivanjici, a pratićemo dešavanja u Nišu. To je neizbežno!
Foto: Crvenazvezdafk.com

Trener crveno-belih uoči meča protiv Javora

ĐUROVSKI: Zvezda ide na pobedu u Ivanjici, a pratićemo dešavanja u Nišu. To je neizbežno!

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski rekao je danas da njegova ekipa mora da ostane koncentrisana do kraja Super lige Srbije bez obzira što "večiti" rival Partizan ima tri boda prednosti.

"Nas cilj je poznat. Moramo ostati koncentrisani do kraja prvenstva. To znači da moramo da pobedimo u obe utakmice. Prva prepreka je Javor koji prima malo golova na svom terenu, ali i malo daje. ;Moramo da nametnemo svoj stil, da se borimo, a ja se nadam pobedi", rekao je Đurovski novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda će sutra gostovati ekipi Javora. Crveno-beli dva kola pre kraja šampionata imaju 49 bodova, tri manje od Partizana, i u Ivanjici imaju imperativ pobede ako žele da ostanu u šampionskoj trci.

"Neće biti velikih promena u ekipi. Možda jedna ili dve... Svi raspoloženi igrači su tu, sem Luke Adžića i Džona Uroša. U Ivanjici idemo sa četiri napadača. Dakle, idemo da budemo ofanzivni. Najviše pažnje sam u prethodnim danima posvetio defanzivnoj fazi, da ne dolazi do grešaka, jer često pravimo greške u defanzivi kada izgubimo loptu u napadu", rekao je Đurovski.

Upitan da li će ekipa pratiti rezultat utakmice u Nišu izmedju Radničkog i Partizana, Đurovski je rekao da se "to ne može izbeći".

U prethodnom periodu prisutne su tenzije u srpskom fudbalu usled čestih prepucavanja izmedju "večitih" rivala saopštenjima.

"Zadnjih 10 do 15 godina ovde je napeta atmosfera. Sve je bilo drugačije ranije. Ovo su neke nove metode komunikacija i to nije dobro za naš fudbal. Čim vidim bombastične naslove u novinama, ja izbegnem da čitam, jer mi poremeti koncentraciju. Neću da ulazim u analizu toga, jer mislim da su to nepotrebna previranja", kazao je trener Zvezde.

On je dodao da je svakako teško biti fudbaler Zvezde, ali da svaki mora da bude spreman ds igra pod pritiskom.

Utakmica izmedju Javora i Crvene zvezde u 36. kolu Super lige Srbije igraće se sutra od 19.00 u Ivanjici.

Prema poslednjim informacijama, finale Kupa Srbije izmedju Crvene zvezde i Partizana najverovatnije će se igrati u Beogradu.

"To je logičan sled okolnosti. Mislim da bi trebalo u Beogradu, a ne u Novom Sadu. Da li će na stadionu Partizana ili ovde, nije bitno. Ja sam kao igrač osvajao na njihovom stadionu i prvenstvo i Kup. Važno je da svi budu zdravi i spremni, a stadion nije važan", rekao je Đurovski.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Navijači Zvezde zovu na stadion

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track