BLOG UŽIVO, VIDEO: Totenhem razbio Lester, 4 gola Kejna
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Totenhem razbio Lester, 4 gola Kejna

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:54 - Totenhem razbio Lester, 4 gola KejnaFudbaleri Totenhema pobedili su večeras u gostima Lester sa 6:1 u zaostaloj utakmici 34. kola englekse Premijer lige.Utakmica izmedju Lestera i Totenhema nije imala veliki takmičarski značaj, pošto je Lester na sredini tabele, dok je Totenheem sigurno na drugom mestu Premijer lige.Golove za Totenhem postigli su Hari Kejn u 25, 63, 89. i 92. minutu i Son Hung Min u 36 i 71, dok je strelac jedinog pogotka za Lester bio Bendžamin Čilvel u 59.Totenhem zauzima drugo mesto sa 83 boda, dok je Lester 11. sa 43.

22:44 - Hečer: Imali smo sreće na krajuKošarkaš Partizana Vilijam Hečer rekao je večeras da tokom celog meča verovao da njegov tim može do pobede nad Crvenom zvezdom, kao i da su crno-beli u završnici susreta imali sreće."Tokom celog meča sam verovao da možemo do pobede... Gubili smo u par navrata sa više od 10 poena, ali nismo odustali i to je pokazatelj našeg mentaliteta koji nam je isti tokom cele sezone", rekao je Hečer novinarima posle meča Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Crvenu zvezdu sa 78:77 (15:21, 22:20, 18:21, 22:15) u devetom kolu Super lige Srbije i tako naneli crveno-belima prvi poraz u prvenstvu Srbije.Partizan je do trijumfa došao uz zvuk sirene u 40. minutu, a junak pobede bio je Novica Veličković koji je pogodio za dva poena. To je crno-belima ujedno bila i prva prednost na utakmici."Oba tima su imali šansu da dodju do trijumfa. Oni su sve vreme vodili, ali mi smo želeli da ostanemo u meču, da zadržimo priključak, da im ne damo da odu na plus 15 ili 20. Znali smo da ćemo imati priliku za pobedu ukoliko ostanemo u meču... Videli ste kako se završilo. Danas smo imali sreće, pobedili smo uz zvuk sirene. Rado ćemo uzeti ovu pobedu", kazao je on.

22:38 - Simonović: Zaslužena pobeda PartizanaKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je Partizan večeras zasluženo slavio u derbiju devetog kola Super lige Srbije."Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Stvarno nisu odustajali. Mi smo kontrolisali utakmicu, mislim 38 minuta, bilo je tu padova i uspona što je i normalno, ali nisu odustajali, borili su se do kraja i na kraju su uspeli da iskoriste naš pad koncentracije", rekao je Simonović novinarima posle utakmice.Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Crvenu zvezdu sa 78:77 (15:21, 22:20, 18:21, 22:15) u devetom kolu Super lige Srbije i tako naneli crveno-belima prvi poraz u prvenstvu Srbije."Mislim da smo mnogo penala promašili, 17, to je stvarno puno za ovu utakmicu. Mi to obično dajemo, ali eto desila se takva utakmica, biće bolje u narednim mečevima", rekao je Simonović.Partizan je do trijumfa došao uz zvuk sirene u 40. minutu, a junak pobede bio je Novica Veličković koji je pogodio za dva poena. To je crno-belima ujedno bila i prva prednost na utakmici."U poslednjem napadu su se možda malo i zbunili, ali lopta je došla do Baneta (Ratkovica), on ima iskustvo, igra dugo, zna da doda tu asisteniciju, nije se uspaničio, a Novica je pogodio dobar šut... Ponavljam, zaslužena pobeda Partizana", rekao je Simonović.Novinare je zanimalo i zašto Zvezda u tom poslednjem napadu Partizana nije pravila faul."Hteli smo, možda je bio neki nesporazum, nisu se čuli, napravićemo ga kad bude trebalo", rekao je Simonović.

20:33 - Del Potro preko Nišikorija do DjokovićaArgentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u četvrtfinale turnira u Rimu, pošto je u trećem kolu pobedio Japanca Keija Nišikorija u dva seta, 7:6 i 6:3. Del Potro je u njihovom šestom medjusobnom duelu do petog trijumfa došao posle sat i 54 minuta igre. Argentinac će se u četvrtfinalu sastati sa drugim teniserom sveta Novakom Đokovićem koji je ranije danas sa 6:4 i 6:4 pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta. Nišikori je u prvom setu dvaput imao brejk zaostatka, ali je oba puta uspeo da se vrati i taj period igre odvede u taj-brejk, koji je pripao Del Potru rezultatom 7:4. Del Potro je u drugom setu bio znatno sigurniji na svojim servisima, a stigao je i do jednog brejka kojim je praktično overio pobedu i izborio plasman u četvrtfinale.

19:39 - FA će od naredne sezone naknadno kažnjavati simuliranjeFudbalski savez Engleske (FA) saopštio je danas da će naknadno kažnjavati igrače koji simuliraju na mečevima, ako to sudija ne primeti i sankcioniše tokom meča.FA navodi će se novo pravilo primenjivati od naredne sezone, kao i da će kazne biti najmanje dve utakmice.Fudbalski savez navodi da će se snimci pregledati u situaciji kada je postoji sumnja da je bilo simuliranja koje je dovelo do jedanaesterca i crvenog ili drugog žutog kartona.Eventualnu kazna se mora doneti jednoglasnom odlukom tročlane komisije u kojoj su bivši igrač, bivši sudija i bivši trenera Premijer lige.

19:07 - FMP lako do pobede protiv VršcaKošarkaši FMP-a iz Železnika pobedili su večeras na svom terenu Vršac sa 83:63 (26:25, 14:14, 24:11, 19.13) u prvoj utakmici devetog kola Super lige Srbije. Najefikasniji u pobendičkom timu bio je Marko Ljubičić sa 15 poena, dok su Džona Bolden i Dejan Davidovac postigli po 14, a uz to je australijski košarkaš imao i sedam skokova. U ekipi Vršca istakao se Mirko Djerić s 15 poena, dok je Stefan Fundić postigao 12. Vršac je u provom poluvremenu pružio jak otpor FMP-u, ali je ekipa iz Železnika u drugom delu zaigrala znatno bolje, pre svega u odbrani, dok je napad i dalje bio na nivou iz prve dve četvrtine. Ekipa Vršca na to nije imala odogovor, pa je doživela osmi poraz u Super ligi, dok je FMP zabeležio šesti trijumf i tako ostao na trećem mestu prvenstva Srbije.

15:49 - Jelena Janković i Andrea Petković ostale bez rimskog četvrtfinalaJelena Janković i Andrea Petković nisu uspele da ostvare i drugu pobedu na teniskom nadmetanju na Foro italiku u Rimu. One su u konkurenciji dublova izgubile u osmini finala od Katarine Bondarenko i Katerine Sinijakove sa 7:5, 7:5. Meč je trajao tačno 100 minuta, a Jeleni i Andrei nisu bila dovoljna ni po dva ostvarena brejka u oba seta, jer su rivalke bile za nijansu raspoloženije za igru. Jelena Janković je dan ranije ispala u drugom kolu pojedinačne konkurencije u Rimu, jer ju je u tri seta, posle preokreta, savladala Nemica Julija Gerges.

14:38 - Ožegović najbolji igrač 36. kolaFudbaler Čukaričkog Ognjen Ožegović proglašen je danas za najboljeg igrača 36. kola Superlige Srbije, objavljeno je na sajtu takmičenja. Čukarički je juče sa ubedljivih 5:0 pobedio Novi Pazar u gostima, a Ožegović je postigao "het-trik" i asistirao kod jednog gola. Ožegoviću je ovo druga nagrada za najboljeg igrača kola u sezoni. U redove Čukaričkog Ožegović je stigao prošle godine tokom letnjeg prelaznog roka, a za "brđane" je ove sezone u Super ligi Srbije zabeležio 24 nastupa i postigao 16 pogodaka, dok je u Kupu Srbije zabeležio pet nastupa uz tri postignuta pogotka.

13:58 - Muslin u petak otkriva adute za VelsSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objaviće u petak spisak fudbalera za utakmicu protiv Velsa u Beogradu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.Muslin je u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama zakazao konferenciju za medije od 11.30 časova.Utakmica između selekcije Srbije i Velsa igra se 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“.Srbija posle pet utakmica u kvalifikacionoj D grupi za plasman na Mundijal u Rusiji zauzima prvo mesto sa 11 bodova, koliko ima i Republika Irska, a četiri manje Vels i Austrija.

13:15 - Partizan domaćin Zvezdi u finalu Kupa Srbije u fudbalu Finale Kupa Srbije između fudbalera Partizana i Crvene zvezde igraće se na stadionu u Humskoj, određeno je žrebom u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije.Finale Kupa trebalo je da se igra u Novom Sadu na stadionu Karadjordje, ali je premešteno u Beograd na zahtev klubova, Partizana i Crvene zvezde.Finale je na programu 27. maja u 19.00.

12:32 - Odložili utakmicu zbog pokušaja nameštanjaUtakmica fudbalskog prvenstva Švedske između Geteborga i AIK-a odložena je zbog pokušaja nameštanja rezultata.Fudbalski savez Švedske, kako se navodi u saopštenju, istražuje navode da je jednom igraču AIK-a u utorak ponuđena znatna suma novca kako bi doprineo pozaru svog tima.- Ovo je ozbiljan napad na švedski fudbal. Nikada nećemo dozvoliti da se to dogodi, rekao je generalni sekretar Saveza Hakam Sjostrand. Meč između Geteborga i AIK-a trebalo je da se igra danas. Geteborg je trenutno na 11. mestu na tabeli švedskog šampionata sa 10 bodova, dok je AIK šesti sa četiri boda više.

11:42 - Poraz Zvezdinih juniora na startu finalnog turnira EvroligeMladi košarkaši Crvene zvezde porazom su počeli nastup na juniorskom finalnom turniru Evrolige u Istanbulu. U prvom kolu grupe A crveno-beli su poraženi od CSKA sa 84:80 (21:27, 18:18, 23:21, 22:14).Izabranici trenera Slobodana Klipe su ispustili veliku prednost i priliku da naprave prvi korak ka finalu. Zvezda je u drugoj četvrtini vodila sa 17 poena razlike (41:24), bila mnogo bolji rival, ali je nastavk utakmice pripao mladim "armejcima".I pored toga crveno-beli su u neizvesnom finišu imali priliku da slave. Vodili su sa 77:73, tri minuta pre kraja, ali je CSKA tada napravio seriju od 8:0 i u poslednji minut ušao sa vođstvom 81:77. Trojkom Simovića Zveza je 37 sekundi pre kraja prišla na minus jedan, ali je Gusenkov bio siguran sa linije slobodnih bacanja.Najefikasniji u Zvezdi bio je Momirov sa 14 i Simović sa 13 poena, a u ekipi CSKA Gusenkov sa 17 poena.U drugom kolu, u petak od 8 časova, Crvena zvezda igra protiv Pariza. U finale završnog turnira Evrolige u Istanbulu plasiraće se pobednici grupa.

10:54 - Đurđević: Pobeda za Nikolića; Leonardo: Još meč do slavljaFudbaleri Partizana Uroš Djurđević i Leonardo da Silva Souza poručili su da je ekipa u Nišu pokazala da je mentalno jaka da izdrži sve udare i pritiske.Partizan je slavio protiv Radničkog 3:1 ponovo golovima vodećeg napadačkog tandema, čija su dva gola Djurđevića, i došao na korak od titule prvaka Srbije. Za to mu je potreban samo bod protiv lučanske Mladosti u nedelju u Humskoj."Osećao se samo pozitivni naboj pre utakmice i naša jaka želja za pobedom. Bilo nam je neobično kada smo saznali da nas sa klupe neće predvoditi trener Marko Nikolić, ali smo dokazali da smo mentalno jaki i da izdržavamo sve udare sa strane. Ovo je pobeda i za njega, jer je mnoge stvari predvideo prilikom sklapanja pobednickog mozaika", rekao je Djurđević posle utakmice.Djurđević je kazao da je ekipa osećala pritisak, što je normalno, jer je ulog titula."Ja sam neko ko obožava da igra kada je tenzija. Nemam problem da se nosim sa pritiskom koje nose ovakve utakmice, kada se rešava prvenstvo. Mislim da to dokazujem od dolaska u Partizan", porucuje Djurđević.Brazilac Leonardo nije skrivao radost zbog trijumfa u Nišu, ali spušta loptu pred meč odluke."Znali smo da će utakmica biti teška i da je ovo korak više ka tituli. Trener nas je dobro pripremio... Dao sam prvi gol, a potom je Uroš zatvorio čitavu priču. Našoj sreci zaista nema kraja. Ostalo je još jedno kolo i nadam se da ćemo posle njega imati puno razloga za slavlje. Ipak, idemo pažljivo, hladne glave i zaboravljamo sve iz Niša, okrećemo se meču sa Mladosti", navodi Leonardo.Leonardo se zahvalio navijačima crno-belih na velikoj podršci pred čak 15.000 gledalaca na niškom Čairu."Zahvalan sam svim grobarima na fer i sportskom ponašanju i fenomenalnoj atmosferi. Stadion je bio prepun baš kao da smo igrali u Humskoj", zaključio je Leonardo.Utakmica poslednjeg kola Superlige Srbije između Partizana i Mladosti igra se u nedelju od 18.30.

10:13 - Poraz juniora Zvezde od CSKA na F8 EvroligeJuniori Crvene zvezde izgubili su od vršnjaka iz moskovskog CSKA 84:80 u A grupi Fajnal-ejta Evrolige u Istanbulu.Mladi košarkaši Zvezde ispustili su 17 poena prednosti koju su imali sredinom druge deonice i u finišu doživeli poraz na startu završnog turnira, ali i umanjili šanse da se domognu finala.Najefikasniji u ekipi Slobodana Klipe bilo je Stefan Momirov sa 14 poena, 13 je imao Ranko Simov, 12 Vuk Djorđević, dok je kod CSKA najbolji bio Dmitri Gusenkov sa 17.U narednom kolu juniori Crvene zvezde sastaju se sa Parizom, sutra od osam sati.Na F8 Evrolige učestvuje još jedan srpski predstavnik - Mega Bemaks i na startu B grupe igra protiv Real Madrida danas od 12 sati.

09:29 - Grizman: Juventus osvaja LŠ, a Bufon Zlatnu loptuFudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman prognozirao je danas da će Juventus pobediti Real u finalu Lige šampiona, kao i da će "Zlatna lopta" otići u ruke golmana "stare dame" Djanluidjija Bufona.Juventus i Real sastaće se 3. juna u Kardifu u finalu Lige šampiona, a italijanski tim će pokušati da osvoji prvu titulu u tom takmičenju još od sezone 1995/96."Juventus će osvojiti Ligu šampiona, a samim tim Djidji Bufon će osvojiti 'Zlatnu loptu'", rekao je Grizman za španske medije.Real je zaustavio Atletiko u ovogodišnjem polufinalu Lige šampiona, tako da ekipa Dijega Simeona nije uspela da se drugu godinu zaredom plasira u finale tog takmičenja."Finale više boli od polufinala. Razmišljaš o tome kako ćeš podići pehar, a onda izgubiš i to je veoma teško", rekao je Grizman.Atletiko će i naredne sezone igrati u Ligi šampiona, pošto je treći u Primeri."Nismo osvojili trofeje što smo želeli... Ali, ispunili smo jedan cilj, uradili smo veliki posao", rekao je Grizman.Atletiko će sezonu završiti u nedelju utakmicom protiv Atletik Bilbaa na svom stadionu.

08:57 - Klivlend ubedljivo do 1:0 protiv BostonaKošarkaši Klivlenda poveli su sa 1:0 u finalu Istočne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći u gostima pobedili Boston sa 117:104.Klivlend je ovim trijumfom stigao do devete uzastopne pobede u plej-ofu ove sezone, ali i 12. ukupno od pete utakmice prošlogodišnjeg finala.Kavalirse je do pobede vodio Lebron Džejms sa 38 poena, devet skokova i sedam asistencija, najbolje ga je pratio Kevin Lav sa učinkom od 32 poena i 12 uhvaćenih lopti, a dobru partiju pružio je i Tristan Tompson sa 20 poena. Dvocifren učinak imao je i Kajri Irving sa 11 poena."Lebron igra na visokom nivou i to je razlog zbog kojeg ga toliko forsiramo. Kad Lebron igra na tom nivou ostali momci mogu da budu i solidni i imamo dobre šanse za pobedu", rekao je trener Klivlenda Tajron Lu posle meča.Ejveri Bredli i Džae Krauder su u poraženom timu postigli po 21 poen, dok je Ajzea Tomas imao "dabl-dabl" učinak sa 17 poena i 10 skokova.Košarkaši Bostona su na početku meča promašili 11 od 14 šuteva, tako da je pitanje pobednika rešeno već u prvom poluvremenu kada je Klivlend stekao velikih 26 poena prednosti. Seltiksi su u nastavku uspeli da smanje razliku, ali nisu imali snage za preokret."Bili su agresivniji tim, tim sa više energije. Ne možemo ekipi njihovog kalibra da dozvolimo da izgrade takvo vodjstvo u prvoj četvrtini. Drugu utakmicu moramo bolje da počnemo", rekao je centar Seltiksa Al Horford.Druga utakmica finala Istoka na programu je u noći izmedju petka i subote.

08:10 - Juventus osvojio Kup Italije, sledi borba za duplu krunuFudbaleri Juventusa osvojili su Kup Italije, pošto su večeras u finalu pobedili Lacio sa 2:0.Strelci su bili Danijel Alves u 12. i Leonardo Bonuči u 24. minutu.Klub iz Torina je osvojio svoj 12. trofej u Kupu Italije.Juventus je blizu "duple krune" u Italiji, pošto dva kola pre kraja Serije A ima četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track