ĐURĐEVIĆ: Pobeda za Nikolića; LEONARDO: Još meč do slavlja
Foto: Partizan.rs

ĐURĐEVIĆ: Pobeda za Nikolića; LEONARDO: Još meč do slavlja

Fudbal -

Fudbaleri Partizana Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Souza poručili su da je ekipa u Nišu pokazala da je mentalno jaka da izdrži sve udare i pritiske.

Partizan je slavio protiv Radničkog 3:1 ponovo golovima vodećeg napadačkog tandema, čija su dva gola Đurđevića, i došao na korak od titule prvaka Srbije. Za to mu je potreban samo bod protiv lučanske Mladosti u nedelju u Humskoj.

"Osećao se samo pozitivni naboj pre utakmice i naša jaka želja za pobedom. Bilo nam je neobično kada smo saznali da nas sa klupe neće predvoditi trener Marko Nikolić, ali smo dokazali da smo mentalno jaki i da izdržavamo sve udare sa strane. Ovo je pobeda i za njega, jer je mnoge stvari predvideo prilikom sklapanja pobednickog mozaika", rekao je Đurđević posle utakmice.

Đurđević je kazao da je ekipa osećala pritisak, što je normalno, jer je ulog titula.

"Ja sam neko ko obožava da igra kada je tenzija. Nemam problem da se nosim sa pritiskom koje nose ovakve utakmice, kada se rešava prvenstvo. Mislim da to dokazujem od dolaska u Partizan", porucuje Đurđević.

Brazilac Leonardo nije skrivao radost zbog trijumfa u Nišu, ali spušta loptu pred meč odluke.

"Znali smo da će utakmica biti teška i da je ovo korak više ka tituli. Trener nas je dobro pripremio... Dao sam prvi gol, a potom je Uroš zatvorio čitavu priču. Našoj sreci zaista nema kraja. Ostalo je još jedno kolo i nadam se da ćemo posle njega imati puno razloga za slavlje. Ipak, idemo pažljivo, hladne glave i zaboravljamo sve iz Niša, okrećemo se meču sa Mladosti", navodi Leonardo.

Leonardo se zahvalio navijačima crno-belih na velikoj podršci pred čak 15.000 gledalaca na niškom Čairu.

"Zahvalan sam svim grobarima na fer i sportskom ponašanju i fenomenalnoj atmosferi. Stadion je bio prepun baš kao da smo igrali u Humskoj", zaključio je Leonardo.

Utakmica poslednjeg kola Superlige Srbije između Partizana i Mladosti igra se u nedelju od 18.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track