PARTIZAN PORUČIO: Pomoć Vučića je bila presudna, da nije njega ne bi igrali Evropu
Foto: FK Partizan

Zahvalnica premijeru i izabranom predsedniku

PARTIZAN PORUČIO: Pomoć Vučića je bila presudna, da nije njega ne bi igrali Evropu

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan zahvalio se danas premijeru Aleksandru Vučiću na pomoći koju je pružio crno-belima i istakao da je on prijatelj sporta.

Fudbaleri Partizana pobedili su juče u Nišu ekipu Radničkog sa 3:1 i tako prišli na korak od osvajanje titule. Sa tribina Čaira su se tokom utakmice čule uvrede na račun premijera, a sudija Zoran Široki je u jednom trenutku upozorio aktere da će meč biti prekinut ako se nastavi sa uvredama.

"U svojoj, više od sedam decenija dugoj istoriji i tradiciji, Partizan je odlikovala tolerancija, trpeljivost i prava, iskonska i iskrena ljubav njegovih navijača prema klubu. Za naš klub su oduvek navijali oni koji znaju reči čika Duška Radovića da se za druge navija a Partizan voli. Partizan se voli i kada je teško, jer nije uvek lako, ali je uvek lepo biti navijač ovog slavnog kluba", navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan zato, kako se navodi, "prepoznaje i vrednuje svaku dobru nameru, gest i sportsku volju koja čini da naš klub živi i bori se na fudbalskom terenu".

"Premijer Srbije i izabrani predsednik je reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine da poštujemo izbor i volju većine nas. Međutim, imamo sreću da je on i čovek sporta", navodi se u saopštenju.

Klub iz Humske je naveo da Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić svakodnevno "predano i marljivo pomažu sport". Crno-beli su podsetili da je Srbija bila domaćin velikih takmičenja, da su sportisti Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nadmašili rekorde po broju osvojenih medalja, kao i da se grade novi sportski objekti u zemlji.

"Partizan prepoznaje i vrednuje koliko je lično Aleksandar Vučić imao razumevanja kada je Partizanu bilo teško, kada je vojevao bitku sa organima UEFA da bi naši navijači ovog leta i jeseni gledali evropski fudbal u Beogradu. Ta pomoć bila je presudna. Istina je jedna i nedeljiva. Prijatelji se, znamo, u nevolji prepoznaju. A on je prijatelj sporta", navodi se u saopštenju Partizana.

"Partizan prepoznaje i vrednuje kakvog partnera ima u Vladi Srbije u svakodnevnim, manje oku javnosti vidljivim, bitkama. Uz to razumevanje i podršku, mi te bitke dobijamo. Na dobrobit sporta u celini, jer Aleksandar Vučić vrlo dobro oseća da je državno jedinstvo snaga ove zemlje", dodaje se.

Partizan je na kraju pozvao navijače da u poslednjoj utakmici u sezoni, u nedelju protiv Mladosti, ostavi sve po strani i podrži igrače.

"Mi se bavimo sportom, najplemenitijim izrazom životnog zadovoljstva. Lepota ove igre je u trofeju koji je na dohvat ruke. Naši igrači i trener su zaslužili da sve ono što su znojem izgradili niko od nas neodgovornošću ne prolije", navodi se.

"Navijači Partizana, uvereni smo, znaju i za čojstvo i junaštvo. Navijajmo u nedelju za naše junake ovog doba, ostavimo po strani sve drugo, osim crno-belo u srcu. Tom sinergijom ljubavi i podrške, tako svojstvenom Partizanu, bićemo šampioni. A dva šampiona će umeti da se cene. Živeo Partizan", zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track