ZDRAVKO MAMIĆ OTKRIO: Ove srpske fudbalere sam želeo u Dinamu!
Foto: Profimedia

Mnogo poznatih imena

ZDRAVKO MAMIĆ OTKRIO: Ove srpske fudbalere sam želeo u Dinamu!

Fudbal -

Nekadašnji prvi čovek Dinama Zdravko Mamić otkrio je koje je srpske fudbalere želeo da dovede u klub iz Zagreba, ali i koje je strance koji su završili u Srbiji tim sa Maksimira odbio.

Mamić je otkrio da je imao pik na Adema Ljajića, Andriju Živkovića i Nemanju Maksimovića."Našao sam se sa ocem Adema Ljajića i njegovim agentom Furtulom i njegovim ocem u Zagrebu. Išao sam u Beograd da ga gledamo, ali se on povredio. Razgovori su zamrli, onda smo se sreli na pripremama, ali je bilo kasno", rekao je Mamić i potom pomenuo još dva srpska fudbalera.

"Za Andriju Živkovića sam ponudio 5 miliona evra, još pre nego što je igrao u prvom timu Partizana. Nije bio zainteresovan, a i više strana je delilo njegov ugovor, pa je situacija bila veoma teška. Postojao je i pokušaj da dovedemo Maksimovića, zvao sam njegove roditelje. Jako su prijatni ljudi, razgovarao sam i sa njegovim agentom, svi su mi se lepo zahvalili i pohvalili Dinamo".

Mamić se osvrnuo i na Davida Babunskog, kao i Mičela Donalda.

"Što se tiče Babunskog, ne mogu vam otkriti detalje, ali znam da je trenirao čak sa našom drugom ekipom, ali naši treneri su doneli odluku da ne igra za nas. Što se tiče Donalda, on nam je bio ponuđen, ali smo razmišljali i nismo se odlučili za njega".

Mamić je otkrio i koliko je Dinamo zaradio u njegovoj eri.

"Negde oko 210 ili 219 miliona evra. Samo od transfera? Kako? Tako što popravljamo uslove rada našoj deci, imamo dobar imidž, imamo stručan rad u omladinskoj školi i imamo dobar imidž Dinama i hrvatske reprezentacije u Evropi. Još su tu i pregovaračke veštine mene i mojih saradnika", jasan je bio Mamić.

Osvrnuo se Mamić i na to što ga više vole u Srbiji, nego u Hrvatskoj.

"Neverovatna nepravda mi se dogodila. Ja sam prošao tu navijačku scenu, imam veliki respekt prema navijačima. Jednostavno, ja sam se borio protiv toga da radikalne grupe preuzmu rukovođenje kluba. Nije to bio problem samo Hrvatske, već celog Balkana. Nisam dopustio da takvi vode klub, to mi je donelo problem. Sačuvali smo Dinamo, ali sam ja izložen strašnom maltretiranju od tih radikalnih grupa", rekao je Mamić.

(Arena Sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BOLI GLAVA: Evo ko su najplaćeniji srpski sportisti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track