BITKA ZA LIGU EVROPE: Radničkom je mesto na međunarodnoj sceni!
Foto: Beta

Evrope Nišlije u sav glas šalju jasnu poruku

BITKA ZA LIGU EVROPE: Radničkom je mesto na međunarodnoj sceni!

Fudbal -

Uprava niškog superligaša zahteva od čelnika Saveza da Mladosti iz Lučana ne omogući dozvolu za takmičenje u evropskim kvalifikacijama

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije sutra će doneti odluku o zahtevu lučanske Mladosti i niškog Radničkog da im se dodeli licenca za takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Čelnik niškog kluba Rade Basta tvrdi da će „Real s Nišave“ ponovo na Čairu biti domaćin međunarodnim mečevima ako se bude radilo po zakonu, ukazujući na problem Mladosti sa dugogodišnjom blokadom računa.

Čair ispunjava uslove

- Tražimo da komisija samo radi kako pravila nalažu! Ako se bude poštovao zakon, nije moguće da klubu sa dugogodišnjom blokadom računa bude omogućena licenca za UEFA takmičenja. S druge strane, mi verujemo da smo ispunili sve uslove da dobijemo dozvolu FSS za izlazak u Evropu - kaže za Kurir direktor Radničkog Rade Basta.Mladost se nalazi u dugogodišnjem finansijskom sporu sa poznatim sportskim radnikom Vićentijem Petrovićem, koji bi, kako se nezvanično priča, ovih dana mogao da odblokira račun kluba. Tako bi se Lučanci vratili u tokove normalnog poslovanja preko klupskog računa, a ne preko ćerki firmi.Enigma- Ostaje enigma na koji način su isplaćivane plate fudbalerima ako je račun u blokadi. Ne može se to preko noći promeniti. To nije moguće uraditi ni preko drugog kluba kojem bi Mladost bila osnivač, jer zakon jasno definiše slučajeve povezanih lica - kaže Basta.

Sutra dan DVISI I VOJVODINAMladost je, prema plasmanu u Superligi, kao četvrti tim na tabeli izborila šansu da se okuša u Evropi. Pod uslovom da odgovor Komisije FSS bude negativan, u tom slučaju petoplasirani Radnički stiče pravo da bude predstavnik Srbije u Ligi Evrope. Međutim, licenca visi i Vojvodini, koja je odbijena u prvom postupku, pa se Evropi opravdano nadaju u Napretku, pa čak i u Voždovcu, koji su zajedno sa Partizanom, Crvenom zvezdom i Javorom već dobili licencu u aprilu.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track