(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Boj na Kosovu motivisao igrače Zvezde pred finale u Bariju
Foto: Marina Lopičić

Dosad neobjavljeni detalj iz istorijskog finala KEŠ

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Boj na Kosovu motivisao igrače Zvezde pred finale u Bariju

Fudbal -

Na današnji dan Crveno-beli pre tačno 26 godina postali prvaci Evrope, a Milojko Pantić za Kurir otkriva kako je stimulisao Ljupka Petrovića pred meč s Olimpikom.

Na današnji dan pre tačno 26 godina Crvena zvezda je osvojila Kup evropskih šampiona. Finale s Olimpikom iz Marselja ušlo je u fudbalsku istoriju, a pohodu na čuveni ušati pehar doprineo je i Milojko Pantić.Briga u avionuČuveni TV komentator ponosan je što svaki zvezdaš zna napamet njegove komentare iz Barija ili one iz polufinala protiv Bajerna iz Minhena. A za Kurir popularni Milojko otkriva na koji način su se motivisali Darko Pančev i drugovi.- Ponosim se što sam na svojevrstan način učestvovao u određivanju taktike za finale. Kolega Bobi Janković i ja bili smo logistička podrška Crvenoj zvezdi 1991. godine. Sećam se da sam zajedno s Ljupkom Petrovićem išao na utakmicu između Olimpika i Oksera, sedam dana pre finala u Bariju. Olimpik je bio silan, dobio je sa 4:0, a Ljupko nije progovarao u avionu. Samo me je pitao šta mislim o finalu - počeo je Milojko razgovor za Kurir.Pantić kaže da je tom prilikom citirao stihove o boju na Kosovu i jasno predočio Petroviću šta treba da radi.Antologijski prenos- Nemoj da izgubimo u Bariju, pa da pevamo o nesrećnom porazu. To ti mora biti zvezda vodilja. Nemoj slučajno s njima da se nadigravaš. Zatvori se i nemoj da primiš gol, a u napadu šta bude. Ljupko se složio sa mnom. Crvena zvezda je u finalu igrala kao nikada do tada. Branila se, jer je tako moralo. Znao sam da će svi momci dati gol iz penala jer su mi tako rekli na poslednjem treningu. Još kad je Stojanović odbranio penal Amorosu znao sam da postajemo prvaci Evrope.

A kada je reč o Milojku, nema sumnje da će ga zvezdaši najviše pamtiti po onom čuvenom: „Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao.“- U poslednjem minutu Bajern je imao stopostotnu šansu preko Efenberga. Bio je sam ispred Stojanovića, šutirao u prazan gol i lopta je išla u mrežu, a onda se pojavio busen i skrenuo je u stativu. U kontranapadu, Zvezda je dala gol, tako što je Auman zakucao loptu u sopstvenu mrežu, nakon što je Augentaler nerezonski odigrao - prisetio se legendarni komentator.

„Nebo se otvorilo“ Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Verovali ili ne - postoje i veći foliranti od srpskih fudbalera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track