BLOG UŽIVO, VIDEO: Jelena Janković zaustavljena u prvom kolu Rolan Garosa
Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Jelena Janković zaustavljena u prvom kolu Rolan Garosa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:37 - Erera ostaje u Mančester junajteduFudbaler Mančester junajteda Ander Erera namerava da ostane u tom klubu, uprkos tome što je za njega zainteresovana Barselona.Britanski Telegraf preneo je da je novi trener Barselone Ernesto Valverde zainteresovan za Ereru, sa kojim je svojevremeno saradjivao u Atletiku iz Bilbaa, ali da 27-godišnji španski fudbaler nema nameru da napusti Old Traford i da želi da produži ugovor sa engleskim timom.Španski reprezentativac Erera je izabran za najboljeg fudbalera Junajteda ove sezone u kojoj je ekipa osvojila tri trofeja, medju kojima i Ligu Evropa.Navodi se da će uprava Junajteda pre početka nove sezone, u avgustu, pregovarati sa Ererom o novom ugovoru. Njegov stari ugovor ističe za godinu dana, ali ima i opciju produženja na još 12 meseci, a Junajted navodno namerava da mu ponudi višegodišnji ugovor.Erera je jednu sezonu saradjivao sa Valverdeom u Atletiku, pre nego što je 2014. godine prešao u Mančester junajted.

22:15 - Hart napušta TorinoEngleski golman Džo Hart rekao je danas da će napustiti Torino, gde je ove sezone igrao na pozajmici iz Mančester sitija.Hart (29) je na početku sezone izgubio mesto u timu Mančester sitija po dolasku trenera Pepa Gvardiole i otišao je u Torino.Trener Torina Siniša Mihajlović rekao je prošlog meseca da bi želeo da zadrži Harta u timu, ali da klub nema novca za to."Hvala, Torino, ponosan sam što sam igrao za vaš poseban fudbalski klub. Vratiću se jednog dana, sada se pozdravljam sa vama, uživajte u letu. Nikada nećemo zaboraviti kako ste prihvatili mene i moju porodicu", naveo je Hart na društvenim mrežama."Zauvek ću navijati za Torino. Upoznao sam mnogo posebnih ljudi i ovo je bilo jedno od najlepših iskustava u mom životu", dodao je on.Torino je završio sezonu na devetom mestu na tabeli, a u poslednjoj prvenstvenoj utakmici pobedio je Sauolo sa 5:3.Hart je rekao da je "višak" u Mančester sitiju i da očekuje da će na leto napustiti taj klub, uprkos tome što mu ugovor ističe za dve godine.On je odigrao 68 utakmica za reprezentaciju Engleske, a za njega su bili zainteresovani brojni evropski klubovi.Predsednik Torina Urbano Kairo rekao je početkom meseca da "nije očekivao toliko grešaka na golu od Džoa Harta".

21:21 - Pobede Ferera, Gaskea, Čilića, Mladenovićeve i StosuroveŠpanski teniser David Ferer plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio Amerikanca Donalda Janga posle pet setova, 5:7, 6:3, 4:6, 6:3, 13:11.Ferer, 30. nosilac, pobedio je za četiri i po sata, šest puta je oduzeo servis Jangu, koji je napravio brejk manje.Španac će u drugom kolu igrati protiv sunarodnika Felisijana Lopesa, koji je sa 6:4, 7:6, 6:3 pobedio Amerikanca Bjorna Frantandjela.Domaći teniser Rišar Gaske plasirao se u drugo kolo pobedom nad Belgijancem Arturom De Grefom sa 6:2, 3:6, 6:1, 6:3. Francuz će u drugom kolu igrati protiv Viktora Estrele iz Dominikanske Republike, koji je pobedio Rusa Tejmuraza Gabašvilija posle četiri i po sata i pet setova, 6:7, 2:6, 7:6, 6:3, 6:2.Francuskinja Kristina Mladenović plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Amerikanke Dženifer Brejdi posle tri seta, 3:6, 6:3, 9:7. Ona će igrati protiv Italijanke Sare Erani, koja je pobedila Misaki Doi iz Japana sa 7:6, 6:1.Hrvatski teniser Marin Čilić pobedio je u prvom kolu Letonca Ernesta Gulbisa sa 6:3, 6:3, 6:3. On će igrati protiv Rusa Konstantina Kravčuka, koji je pobedio Argentinca Federika Delbonisa sa 6:3, 6:4, 7:6.Nemački teniser Nikolas Kiker plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine sa 6:3, 2:6, 6:3, 6:4. Kiker će igrati protiv Urugvajca Pabla Kuevasa, koji je pobedio domaćeg tenisera Maksima Amua sa 6:3, 6:2, 6:4.Australijanka Samanta Stosur pobedila je u prvom kolu Slovakinju Kristinu Kučovu sa 7:5, 6:1. Finalistkinja Rolan Garosa iz 2010. godine će u drugom kolu igrati protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, koja je bila bolja od Mendi Mindele iz Luksemburga sa 6:3, 6:3.Slovačka teniserka Magdalena Ribarikova plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Amerikanku Koko Vandevej sa 6:1, 6:4. Ribarikova će igrati protiv Kolumbijke Marijane Duke Marino, koja je pobedila Irinu Begu iz Rumunije sa 7:6, 6:4.Paragvajska teniserka Veronika Sepede pobedila je u prvom kolu Čehinju Luciju Šafarovu sa 6:1, 6:4. Ona će igrati protiv Anastasije Pavljučenkove iz Rusije kojoj je Rumunka Patricija Marija Tig predala meč pri rezultatu 1:6, 0:1.

20:44 - Hadersfild posle penal drame u Premijer ligiFudbaleri Hadersfilda plasirali su se u Premijer ligu, pošto su u plej-ofu za plasman u elitno englesko takmičenje savladali Reding posle izvođenja penala 0:0 - 4:3. Hadersfildu je ovo prvi plasman u Premijer ligu, ujedno i prvi u elitni rang u 108 godina dugoj istoriji kluba. Prethodno su mesto među 20 najboljih obezbedili Njukasl i Brajton, a Premijer ligu su napustili Sanderlend, Midlzbro i Hal.

19:26 - Muslin pozvao u reprezentaciju Uroša MatićaSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin pozvao je u tim igrača Kopenhagena Uroša Matića, umesto povređenih Ljubomira Fejse i Nemanje Radoje. Vezista Kopenhagena je imao odličnu sezonu, a posle neočekivanih otkaza Fejse i Radoje dobio je poziv da se priključi reprezentaciji tokom priprema za utakmicu protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. "Dugo smo ga pratili i verujemo da će se brzo uklopiti u naš način rada", rekao je Muslin. Fudbaleri Srbije igraju u nedelju 11. juna na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu protiv Velsa. Uroš Matić je mladji brat reprezentativca, fudbalera Čelsija Nemanje Matića. Matić (27) je tokom karijere igrao za Košice, Benfiku B, Bredu i Šturm, odakle je prešao u Kopenhagen.Nastupao je za reprezentaciju Srbije do 19 godina.

19:02 - Alegri: Real je favorit u finalu Lige šampionaTrener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da je Real Madrid favorit u predstojećem finalu Lige šampiona, ali je istakao da njegova ekipa veruje da može da osvoji trofej. Alegri se obratio medijima u okviru "Medija dana" pred subotnje finale Lige šampiona, ali na početku nije govorio o tom meču. On je podsetio na veliku tragediju koja se pre 32 godine dogodila na stadionu Hejsel. "Pre nego što počnemo da govorimo o Ligi šampiona, želim da vas podsetim na ono što se dogodilo 29. maja 1985. godine, na momenat kada se veče sporta pretvorilo u tragediju. Želeo bih da vas podsetim na one koji su stradali i želeo bih da im posvetimo nekoliko sekundi tišine. Hvala vam", rekao je Alegri. Tog 29. maja 1985. godine je na finalu Kupa šampiona izmedju Juventusa i Liverpula poginulo 39 navijača 'stare dame'. Ekipu Masimilijana Alegrija u subotu u Kardifu očekuje poslednja, a možda i najvažnija utakmica u sezoni - finale Lige šampiona protiv Reala. "Mi nismo favoriti. Igramo protiv kluba koji je dva puta osvajao Ligu šampiona u poslednje tri godine, a ovo će im biti treće finale za poslednje četiri godine. Imamo samopouzdanja i verujemo da možemo da osvojimo trofej, ali oni su favoriti", rekao je Alegri. "Biće to veliko finale, a odlučiće kvalitet igrača i detalji", dodao je trener Juventusa. Alegri je naveo da je iza njegove ekipa sjajna sezona, ali da sada igrači treba da naprave još jedan korak. "Osvojiti Seriju A nikada nije lako. Napoli i Roma su imali fantastičnu sezonu, ali smo mi bili bolji. To je bio naš cilj. Sada ostaje još samo jedna utakmica, poslednji napor, i sledi odmor", rekao je Alegri.Finale Lige šampiona igra se u subotu od 20.45 u Kardifu.

18:54 - Pobede Muguruse, Gofana i Raonića na Rolan GarosuBranilac titule na Otvorenom prvenstvu Francuske, Rolan Grosu u Parizu, Španjolka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u drugo kolo tog turnira, pošto je pobedila Italijanku Frančesku Skjavone sa 6:2, 6:4.Mugurusa je pobedila za sat i po, pet puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka. Skjavone je osvojila Rolan Garos 2010. godine.Mugurusa će u drugom kolu igrati protiv Estonke Anet Kontavejt, koja je posle dva seta, 7:5, 6:1, pobedila Rumunku Moniku Nikulesku.Belgijski teniser David Gofan plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio Francuza Pola Antija Matjea posle tri seta, 6:2, 6:2, 6:2.Deseti nosilac Gofan pobedio je za nešto manje od dva sata, a u drugom kolu igraće protiv Ukrajinca Sergeja Stahovskog, koji je pobedio Jen Sun Lua sa Tajvana u tri seta, 6:3, 6:4, 7:6.Kanadjanin Miloš Raonić pobedio je u prvom kolu Belgijanca Stiva Darsisa sa 6:3, 6:4, 6:2. On će igrati protiv Brazilca Rožerija Dutre Silve, koji je posle pet setova pobedio Mihaila Južnog iz Rusije sa 4:6, 7:6, 2:6, 7:6, 6:2.Drugi nosilac u konkurenciji teniserki, Čehinja Karolina Pliškova, plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Kineskinju Sajsaj Dženg sa 7:5, 6:2. Ona će u drugom kolu igrati protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove, koja je pobedila Čehinju Katerinu Sinijakovu sa 6:4, 2:6, 6:2.Pliškova je najbolje plasirani nosilac u žrebu, posle eliminacije prve teniserke sveta Andželik Kerber iz Nemačke.Danska teniserka Karolina Voznijacki pobedila je u prvom kolu Australijanku Džejmi Furlis sa 6:4, 3:6, 6:2. Ona će u drugom kolu igrati protiv Kanadjanke Fransoa Abande, koja je pobedila domaću teniserku Tesu Adrijandžafitrimo.

17:22 - Ter Štegen u Barseloni do 2022.Fudbalski klub Barselona saopštio je danas da sa golmanom Mark-Andreom ter Štegenom postignut dogovor o produžetku saradnje do juna 2022. godine.Barselona je navela da će novi ugovor, koji sadrži otkupnu klauzulu od 180 miliona evra, biti potpisan u utorak.Ter Štegen je u Barseloni od 2014. godine, a do sada je odigrao 93 utakmice za katalonski klub.Barselona je do sada već obnovila ugovore sa Havijerom Maskeranom, Luisom Suaresom, Nejmarom, Ivanom Rakitićem i Serhiom Buskecom. Klub i dalje radi na novim ugovorima za Andreasa Inijestu i Lionela Mesija.

17:07 - Pelegrino napustio AlavesArgentinski trener Maurisio Pelegrino saopštio je danas da napušta španski fudbalski klub Alaves. Pelegrino je informaciju saopštio dva dana nakon što je Alaves izgubio u finalu Kupa kralja od Barselone. Argentinac je na klupi Alavesa bio samo jednu sezonu. Baskijski klub je sezonu u Primeri završio na devetom mestu. Alaves još nije saopštio ko će zameniti Pelegrina.

16:52 - Nadal lako do drugog kola Rolan GarosaŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu drugog grend slem turnira u sezoni slavio protiv Francuza Benoe Pera sa 6:1, 6:4, 6:1.Nadal je tokom meča odigrao neke sjajne udarce, ali je morao da preživi manju paniku početkom drugog seta. Per je, naime, poveo sa 3:1 uz dva brejka, ali je Španac uspeo da se vrati i dobrije taj set.Devetostruki osvajač Rolan Garosa će u narednom kolu igrati protiv Robina Hasea iz Holandije.

16:18 - Tipsarević izgubio, Souza naredni rival ĐokovićuSrpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je na startu Rolan Garosa, pošto je posle više od tri sata borbe izgubio od Portugalca Žoao Souze 4:6, 7:6 (7:3), 6:2, 6:2. Tipsarević je bio odličan do 6:5 u drugom setu kada nije iskoristio servis za 2:0, potom je izgubio taj-brejk, posle čega je Souza preuzeo meč u svoje ruke i obezbedio duel protiv Novaka Đokovića u drugom kolu. Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 16.790.000 evra.

15:50 - Đoković u drugom kolu Rolan GarosaSrpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je u prvom pobedio Španca Marsela Granoljersa-Pujola u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:2. Đoković je do četvrte pobede nad Granoljersom u isto toliko medjusobnih duela došao posle dva sata i 28 minuta igre. Srpski teniser u drugom kolu igraće protiv boljeg iz duela između Janka Tipsarevića i Portugalca Žoaa Souse. Đokoviću je ovo bio prvi meč od kada mu je prvi trener legendarni američki teniser Andre Agasi.

14:54 - Ivanović: Utakmica protiv Velsa nosi dodatni pritisakKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da predstojeća kvalifikaciona utakmica protiv Velsa ima posebnu težinu i da se oseća dodatni pritisak, ali da se nada pobedi koja bi bila "dobar deo posla" na putu do plasmana na Svetsko prvenstvo."Mislim da će ova utakmcia kao i svaka naredna biti najvažnija. Ova utakmca dolazi u trenutku u kojem je za sve nas podjednako bitna i važna. Imamo dve nedelje da se spremimo i da pokušamo da pobedimo. ;Svaka utakmica ima svoj pritisak, svaka mora da se pobedi, ali ova utakmica ima neke svoje stvari, neki dodatni pritisak, ali nadam se da ćemo uspeti da budemo bolji od svega toga, jer je ona dobar deo posla koji nas vodi u Rusiju", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.Reprezentativci Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi na početku dvonedeljnih priprema pred utakmicu sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. ; "Ovo je mnogo bitnija utakmica od svih koje predstoje i nosi veliku odgovornost. ;Voleo bih da pobedimo, ali moramo da se pripremimo dobro, da ne razmišljamo o poklonima. Nadam se da ćemo sa tri boda, koje će biti veoma teško osvojiti biti korak bliže plasmanu. Moramo da odigramo najbolju utakmicu u kvalifikacijam da bismo pobedili", rekao je Ivanović.On je podsetio da ekipa ne sme da ponovi lošu igru iz prvog poluvremena protiv Gruzije, jer je siguran da će Vels to iskoristiti."Kako smo igrali protiv Gruzije prvo poluvreme to je bio minus. Ne smeju da nam se ponavljaju takve greške, jer će Vels, koji je znatno kvalitetniji to kazniti. Oni ovde dolaze i nemaju šta da izgube. Ako pobede mogu samo da se vrate u trku, siguran sam da im to prolazi kroz glavu", rekao je Ivanović.On je izrazio nadu da će podrška s tribina biti velika."Atmosfera zavisi od rezultata, ali tih dobrih rezultata koji moraju da se ponavljaju. Igrali smo dobro do sada i nadam se da će podrška nam u budućnosti biti sve glasnija, bolja i veća. Mukotrpno radimo na tome da povratimo poverenje polako", rekao je on.Srbija je posle pet kola prva na tabeli Grupe D sa 11 bodova, koliko ima i Irska, ali uz lošiju gol raliku, dok je Vels treći sa sedam bodova.Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Velsa 11. juna na stadionu "Rajko Mitić" u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, a utakmica će se igrati od 20.45.Upitan da li bi eventualni plasman na Mundijal bila kruna njegove karijere, Ivanović je kazao da bi, ali da ne želi da razmišlja o tome u ovom trenutku.

13:00 - FK Partizan: Nadam se da će pravosudni organi doneti pravične odlukeFudbalski klub Partizan saopštio je danas da se nada da će pravosudni organi doneti "pravične i poštene" odluke u slučaju hapšenja generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure. Vazura je sinoć priveden u beogradskoj opštini Voždovac zbog nelegalnog posedovanja oružja. "Fudbalski klub Partizan želi da istakne svoju opredeljenost poštovanju zakona i načela na kojima počiva pravna država. Situacija u kojoj se našao generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, je sada u fazi ispitivanja okolnosti i činjenica, a FK Partizan veruje da će organi pravosuđa doneti odluke koje će biti zasnovane na načelu pravičnosti i poštenja", navodi se u saopštenju Partizana.Crno-beli dodaju da će se narednih dana oglasiti s više informacija i "odgovarajućim stavovima", jer u ovom trenutku ne žele da utiču na rad pravosudnih organa.12:20 - Jelena Janković zaustavljena u prvom kolu Rolan GarosaSrpska teniserka Jelena Janković poražena je u prvom kolu Rolan Garosa Rajčel Hogenkamp 2:0, po setovima 6:2, 7:5. Holanđanka je trenutno 105. teniserka sveta, a trijumfom protiv Jelene Janković ostvarila je najveći uspeh u karijeri.

12:00 - Nikolić i Mustafa o razvoju srpskog rukometaPredsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa predsednikom Svetske rukometne federacije, Hasanom Mustafom, o perspektivama razvoja tog sporta u Srbiji.U prisustvu ministra za omladinu i sport Republike Srbije Vanje Udovičića i delegacije Rukometnog saveza Srbije, Nikolić i Mustafa razgovarali su o perspektivama razvoja rukometa u Srbiji i načinima na koji Svetska rukometna federacija može da pomogne srpskom rukometu da ponovo dostigne vrhunski svetski nivo, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.Nikolić je posebno istakao da je već načinjen značajan pomak u odnosu na prethodne godine, pre svega zahvaljujući zalaganju Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije, ali i zalaganju mladih rukometaša i rukometašica, koji su veoma odlučni da ponovo srpski rukomet popnu na svetski tron.

11:10 - Viktor Troicki i Jelena Janković otvorili program na Rolan GarosuViktor Troicki i Jelena Janković su počeli svoje mečeve na Rolan Garosu. Troicki igra protiv Rusa Jevgenija Donskoja, a Jelena Janković se sastajee protiv Holanđanke Ričel Hogenkamp.

11:00 - Basta: Prezadovoljni smo brzim povratkom u Evropu

10:30 - Zeman: Totijev odlazak je kao sahrana, nije za slavljeNekadašnji trener Rome Zdenjek Zeman ocenio je da odlazak kapitena Rimljana Frančeska Totija u igračku penziju nije trenutak za proslavu, već za tugu jer smatra da rano napušta fudbal. "Video sam da nije bilo slavlje, već sahrana. Jedna stvar je da je Toti odlučio da okači kopačke o klin, a druga ako su drugi odlučili umesto njega, što je tragedija. Mislim da Frančesko želi još da igra fudbal, u odlučnoj je formi i može da trči", rekao je Zeman. Češki trener, koji trenutno vodi Peskaru, ne vidi Totija sada u ulozi funkcionera. "Neće da igra u Italiji jer mnogo voli Romu", rekao je Zeman. Toti je juče na krcatom rimskom Olimpiku odigrao poslednji meč za Romu u pobedi nad Djenovom (3:2), nakon što je ušao u igru u 54. minutu i emotivno se oprostio od navijača i terena na kojem je debitovao 1993. godine. Toti, koji u septembru puni 41. rođendan, srušio je brojne rekorde Rome odigravši 786 utakmica, uz 307 golova. Bio je simbol Rome i odan klubu, pošto je tokom karijere više puta odbijao bogate ponude Real Madrida, Milana, Čelsija i ostalih, iako je sa voljenim klubom osvojio samo jednu titulu Serije A, dva Kupa Italije i dva nacionalna Superkupa.

10:00 - Ederson prelazi u Mančester siti?Golman Benfike Ederson Moraeš postaće najskuplji čuvar mreže u istoriji transferom u Mančester Siti. Kako se navodi, 23-godišnji Brazilac nadmašiće rekordni transfer Djanluiđija Bufona iz 2001. godine i prelaska iz Parme u Juventus za 52 miliona evra, a sve bi trebalo da bude završeno najkasnije do sutra. Ederson bi danas trebalo da se pojavi u Mančesteru i dogovori prelazak na Etihad, a sutra obavi lekarske preglede i kompletira sav posao. Sam Ederson je juče najavio transfer u Siti rečima da je za Benfiku odigrao poslednji meč protiv Gimaraeša. On je sa 16. godina stigao u Lisabon iz Rio Avea, a pre dve sezone je prvi put stao na gol "orlova" i oduševio sve. Ederson će biti drugo pojačanje u novoj sezoni "građana", posle Bernarda Silve iz Monaka.

09:30 - Đoković zadržao drugo mesto na ATP listiSrpski teniser Novak Đoković zadržao je drugo mesto na danas objavljenoj ATP listi sa 2.925 zaostatka za vodećim Britancem Endijem Marejem, dok se Janko Tipsarević približio Top 50. Britanac kao i prethodne nedelje na prvom mestu ima 10.370 bodova, dok Đoković na drugom mestu ima 7.445. Na trećem mestu nalazi se Švajcarac Sten Vavrinka sa 5.695 bodova, dok je Španac Rafael Nadal četvrti sa 5.375, a Rodžer Federer iz Švajcarske je peti sa 5.035 bodova. Od srpskih tenisera Viktor Troicki zadržao je 35. mesto, dok je Janko Tipsarević napredovao za tri mesta, do 58, a Dušan Lajović je "pao" za dva mesta i sada je 81.

09:00 - Jelena Janković 63. teniserka svetaSrpska teniserka Jelena Janković pokvarila je svoj plasman za jedno mesto i na objavljenoj WTA listi zauzima 63. poziciju. Jankovićeva je 63. na svetskoj rang-listi sa 1.025 bodova, a pad od jedne pozicije doživela je zbog napretka Japanke Misaki Doi koja je prethodne nedelje igrala u polufinalu turnira u Nirnbergu. Od srpskih teniserki, Aleksandra Krunić "pala" je za dve pozicije do je 124. mesta sa 437 bodova, a sa istim brojem bodova je i Nina Stojanović koja je 125, dok je Ivana Jorović pokvarila svoj plasman za četiri pozicije i sada je 171. sa 320 bodova. Prva na listi i dalje je Andželik Kerber iz Nemačke, a medju prvih 10 na listi ove nedelje nije bilo promena.

08:20 - Đoković od 13 sati startuje u ParizuNajbolji srpski teniser Novak Đoković danas od 13 sati protiv Španca Marsela Granoljersa započeće odbranu titule na Rolan Garosu.Đokovićev meč zakazan je kao drugi na centralnom terenu "Filip Šatrije", odmah iza duel Garbine Muguruze i Frančeske Skjavone, koji počinje u 11 sati.Osim Đokovica, danas će na teren i Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Jelena Janković.Troicki i Rus Jevgenij Donskoj od 11 sati otvoriće od program na terenu broj pet, Tipsarević i Portugalac Žoao Souza trebalo bi da izađu na teren broj 11 oko 13 sati, a Janković se sastake protiv Holanđanke Ričel Hogenkamp na terenu broj osam od 11 sati.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Verovali ili ne - postoje i veći foliranti od srpskih fudbalera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track