TURNIR PRIJATELJSTVA 2017: Crvena zvezda protiv Splita i Olimpije, Partizan sa Rijekom i Slobodom iz Tuzle
Turnir prijateljstva, Foto: Promo

TAKMIČENJE I DRUŽENJE

TURNIR PRIJATELJSTVA 2017: Crvena zvezda protiv Splita i Olimpije, Partizan sa Rijekom i Slobodom iz Tuzle

Fudbal -

Četvrti po redu Turnir prijateljstva, koji okuplja najbolje fudbalske ekipe iz regiona, biće održan od 6. do 11. juna na terenima etno sela "Stanišići".

Turnir prijateljstva je nastao sa idejom da na jednom mestu okupi najtalentovanije mlade igrače iz celog regiona, a sa ciljem da im omogući da se međusobno druže, da se takmiče i provere gde se nalaze u odnosu na konkurenciju. I kao takav jedinstven je u regionu.

Od prvog dana, Turnir prijateljstva je ispunio svoju misiju, svake godine je rastao, a njegov značaj i kvalitet brzo su prepoznali evropska kuća fudbala, kao i svi regionalni savezi i istovremeno mu pružili veoma značajnu podršku. Od prošle godine, turnir je počeo i saradnju sa UNICEF-om i dodatno podigao značaj i lestvicu u organizaciji.

Kao i prethodne godine, na Turniru prijateljstva će učestvovati 16 ekipa sastavljenih od igrača do 16 godina (igrači rođeni 2001. godine i mlađi).

Timovi će biti podeljeni u 4 grupe:

A grupa: Crvena zvezda, RNK Split, Olimpija Ljubljana, Borac Banja Luka

B grupa: Partizan, Rijeka, Sloboda Tuzla, Budućnost Podgorica

C grupa: Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar, Spartak Subotica

D grupa: Vojvodina, Osijek, Sarajevo, Vardar

Prva faza turnira igra se po jednokružnom sistemu (3 kola, svako sa svakim), a pobednici grupa plasiraće se u polufinale. U polufinalu će se sastati pobednik grupe A sa pobednikom grupe C, odnosno pobednik grupe B sa pobednikom grupe D. Trofej brani novosadska Vojvodina.

Televizija Sport klub će, kao veoma značajan partner, prenositi četiri meča dnevno, kao i završne borbe za trofej.

Minulih godina, posebnu dimenziju Turniru prijateljstva dali su legendarni fudbalski asovi koji su se družili sa učesnicima i podržali čitavu ideju. Među njima su bili: Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Momčilo Moca Vukotić, Ivan Gudelj, Goran Bunjevčević, Husref Musemić, Radmilo Mihajlović, Srećko Katanec, Savo Milošević, Mitar Mrkela, Branko Brnović, Marijan Vlak, Refik Šabanadžović, Vladimir Petrović Pižon, Ivan Tomić, Ilija Petković i mnogi drugi.

I ove godine, organizatori obećavaju, da će se nastaviti sa tom praksom i da će učesnici turnira imati priliku da upoznaju asove koji su pisali istoriju fudbala u regionu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Što je nagrada za Italijana - to je kazna za Srbina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track