(VIDEO) TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SVET: Bivši saigrač srpskog reprezentativca preminuo na terenu
Foto: Foto: Profimedia

Tuga

(VIDEO) TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SVET: Bivši saigrač srpskog reprezentativca preminuo na terenu

Fudbal -

Fudbaler kineskog drugoligaša Peking Enterprajza Čeik Tiote preminuo je na treningu.

Tiote je kolabirao na treningu i pao na teren. On je brzo prebačen u bolnicu, ali doktori nisu mogli ništa da učine kako bi ga spasli.

"Sa dubokom tugom mogu da potvrdim da je Čeik Tiote, nažalost, preminuo jutros u bolnici nakon što je kolabirao na treningu", rekao je njegov portparol.

Tiote je pre Pekinga igrao za Njukasl (gde je bio saigrač našeg reprezentativca Aleksandra Mitrovića), Tvente, Rodu i Anderleht.

Tiote je 2010. stigao u Njukasl za 4 miliona evra. On je sedam godina nastupao za "svrake", a odigrao 139 utakmica i postigao samo jedan gol i to kakava. Tiote je 2011. godine na utakmici sa Arsenalom, koja je završena rezultatom 4:4, postigao neverovatan gol u 87. minutu. Arsenal je vodio 4:0, a Njukasl je stigao do izjednačenja 4:4 golom Tiotea u samom finišu utakmice.

On je prošle godine trebalo da karijeru nastavi u Galatasaraju, ali je ostao u Njukaslu. Bivši reprezentativac Obale Slonovače je pre četiri meseca odlučio da karijeru nastavi u Kini, a za Peking je odigrao 11 mečeva. Za reprezentaciju Obale Slonovače igrao je od 2009. do 2015. godine, a postigao je jedan gol na 52 utakmice.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovako se Makedonac raduje tituli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track