ENGLESKA BEZ MILOSTI: Dvojici navijača doživotna zabrana prisustva mečevima reprezentacije
Foto: Reuters

VELIKE SANKCIJE

ENGLESKA BEZ MILOSTI: Dvojici navijača doživotna zabrana prisustva mečevima reprezentacije

Fudbal -

Fudbalski savez Engleske (FA) doživotno je zabranio dvojici navijača da prisustvuju utakmicama reprezentacije na gostovanjima, zbog nacističkih pozdrava i neprimerenog ponašanja na prijateljskom meču u Nemačkoj.

Engleska je krajem marta izgubila od Nemačke sa 0:1 u prijateljskoj utakmici u Dortmundu, a deo navijača gostujuće ekipe je zviždao nemačkoj himni, pevao o Drugom svetskom ratu i salutirao nacističkim pozdravom.

FA je zbog toga, prvi put u istoriji, zabranila dvojici navijača da putuju na utakmice reprezentacije Engleske. Jedan od njih je salutirao nacističkim pozdravom, a drugi je stavio brkove kakve je nosio nemački nacistički vodja Adolf Hitler, a prema nemačkim navijačima je rukom gestikulirao kao da će im prerezati vrat.

Navijači engleske reprezentacije okupljeni su u grupu ESTC, ukupno dvadesetsedmorici je članstvo u toj organizaciji spendovano na odredjeno vreme, šestorica su dobili pisana upozorenja, a neki slučajevi se još razmatraju.

FA je prošlog meseca saopštio da saradjuje sa policijom kako bi se sprovele moguće zabrane prisustva pojedinim navijačima na utakmicama u zemlji. Samo preko organizacije ESTC navijači mogu da nabave karte za utakmice reprezentacija Engleske u inostranstvu.

ESTC je tražio 4.761 ulaznicu za subotnju utakmicu protiv Škotske na Hempden parku u Glazgovu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Navijači su upozoreni na ponašanje, a škotska policija je zabranila konzumiranje alkohola na otvorenom.

Fudbalski savez Škotske objavio je niz mera u sklopu pojačane bezbednosne situacije posle terorističkih napada u Mančesteru i Londonu.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Koji se igrači ovog leta vraćaju u Zvezdu iz Evrope?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track