(VIDEO) JOVETIĆ JE KRALJ CRNE GORE: Tumbini Sokolovi zgazili Jermeniju za delirijum navijača u Podgorici
Foto: Reuters

kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

(VIDEO) JOVETIĆ JE KRALJ CRNE GORE: Tumbini Sokolovi zgazili Jermeniju za delirijum navijača u Podgorici

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ubedljivo je u Podgorici pobedila Jermeniju 4:1 (2:0) u utakmici Grupe E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Blistao je Stevan Jovetić. Nekadašnji kapiten Partizana zabeležio je het-trik, a ne zna se koji mu je gol bio lepši. Svaki put kad je pogađao mrežu, dovodio je domaće navijače do delirijuma.

"Sokolovi" Libiše Tumbakovića poveli su već u drugom minutu golom Bećiraja, a onda je Jovetić pogađao u 28, 54. i 82. minutu.

Poraz Jermenije ublažio je Korijan u 89.

U isto vreme Poljska je lako savladala Rumuniju 3:1 (1:0), a sva tri gola za domaćina postigao je Robert Levandovski, od čega dva iz penala.

Danska je ranije danas kao gost pobedila Kazahstan 3:1, pa tabela Grupe E izgleda ovako: Poljska 16, Crna Gora i Danska po 10, Rumunija i Jermenija po 6, Kazahstan 2.

Jasno je da su Poljaci nadomak plasmana na Mundijal, dok će se za drugo mesto i ulazak u baraž boriti Crna Gora i Danska.

Nemačka je deklasirala San Marino 7:0 u meču Grupe C.

Selektor Joakim Lev nije zvao glavne zvezde tima za ovu priliku, a istakao se Vagner sa tri pogotka. U strelce su se upisali i Draksler, Junes, Mustafi i Brand.

U istoj grupi Norveška i Češka su remizirale 1:1, dok je Severna Irska u gostima pobedila Azerbejdžan 1:0.

Tabela: Nemačka 18, Severna Irska 13, Češka 9, Azerbejdžan 7, Norveška 4 i San Marino 0.

U poslednjem današnjem meču Grupe F Slovačka je u gostima pobedila Litvaniju 2:0 i nastavila poteru za Engleskom, koja je ranije tokom dana posle spektakularnog finiša remizirala sa Škotskom 2:2.

Engleska vodi sa 14 bodova, Slovačka ima 12, Slovenija 11, Škotska 8, Litvanija 5, dok je Malta bez bodova.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track