(KURIR TV) NAPAD NA LIGU ŠAMPIONA: Crno-beli počeli pripreme za novu sezonu, Đukić najavljuje evropski Partizan
Foto: foto: Kurir sport

pARNI VALJAK UPALIO MOTORE

(KURIR TV) NAPAD NA LIGU ŠAMPIONA: Crno-beli počeli pripreme za novu sezonu, Đukić najavljuje evropski Partizan

Fudbal -

Fudbaleri Partizana okupili su se u Beogradu na početku priprema za novu sezonu, a prvi cilj će biti plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja. "Verujem da možemo i da smo spremni da napravimo veliki iskorsak u Evropi. Pokazali ste da imate pobednički mentalitet i snagu za tako nešto. Verujemo u vas", rekao je sportski direktor kluba Ivica Iliev u obraćanju igračima u sportskom centru Teleoptik.

foto: Foto: Kurirsport

Treneru Miroslavu Djukiću se prvog dana javilo 30 igrača, dok će se njih petorica naknadno pridružiti, a to su Uroš Đurđević, Leonardo, Nebojša Kosović, Muhamed El Munir i Marko Janković.

foto: Kurirsport

Đukić je takodje istakao da je plasman u Evropu prvi cilj i da fudbaleri Partizana to mogu da urade. "Ciljevi su maksimalni i treba da nastavimo sa takvim ambicijama. Napravljen je odličan rezultat, ali Partizan ne može da stane, mora bolje, jače i snažnije. Nastavićemo da se borimo za maksimalne rezultate. Prvi cilj je da stvorimo evropski Partizan", kazao je Đukić.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić je ponovo čestitao igračima na osvojenoj "duploj kruni" u prošloj sezoni i poželeo im sve najbolje u predstojećoj, u kojoj se nada Evropi. "Proveselili smo se i ono što smo osvojili, sada moramo da odbranimo. Sledi i novi izazov evropskih takmičenja, koja su nama veoma važna. Vašim igrama i trudom treba da zauzmemo ozbiljno mesto i u Evropi. Uzdamo se u vas i nema razloga da ne nastavite blistavi, pobednički niz", rekao je Vučelić. Partizan je prošle sezone pod vodjstvom trenera Marka Nikolića osvojio Super ligu i Kup Srbije, a do kraja sezone je napravljen niz od 37 utakmica bez poraza. Nikolić je po završetku sezone otišao, a nasledio ga je Đukić. Crno-beli će novu sezonu početi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a protivnika će dobiti na žrebu u Nionu, koji će se obaviti 19. juna.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Srbija : Vels - puno fraza , malo fudbala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track