Maradona: Grci su porazi Persijance, mogu i Nemce

Argentinac priželjkuje iznenađenje

Maradona: Grci su porazi Persijance, mogu i Nemce

Fudbal -
Nemci su jaki i imaju mlad tim, a Grci su stariji i iskusniji. Iako sam siguran da će Grčka pružiti herojski otpor, verovatno će Nemci imati veće šanse za pobedu, dodao je Maradona

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona, rekao je da veruje kako Grci mogu da iznenade Nemce u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

"Pred selektorom Fernandom Santošom je utakmica života, jer ga čeka bitka epskih razmera. Ipak, ako je 300 Grka moglo da zaustavi 10.000 Persijanaca u Termopilskom klancu, onda njih 11 sigurno ima šansu protiv Nemaca", kazao je Maradona aludirajući na čuvenu Termopilsku bitku u antičko doba, kada je 300 Spartanaca, predvođeno kraljem Leonidom, pružilo herojski otpor protiv brojčano višestruko nadmoćnijih Persijanaca.

Maradona, koji trenutno trenira ekipu Al Vasla, kazao je da je selektor Grčke Santoš pobedom protiv Rusa u grupnoj fazi napravio malo čudo.

"Nemci su jaki i imaju mlad tim, a Grci su stariji i iskusniji. Iako sam siguran da će Grčka pružiti herojski otpor, verovatno će Nemci imati veće šanse za pobedu", dodao je on.

Argentinac, koji je na današnji dan pre 26 godina u meču sa engleskom postigao jedan od najkontrverznijih golova u istoriji Svetskih prvenstava, poznat i kao "Božija ruka", je dodao da je na EP došlo do promene u stilu igru svih ekipa, jer dominiraju snažni i visoki igrači kao što su Mario Gomez, Zlatan Ibrahimović, Endi Kerol i Kristijano Ronaldo.

"Manji igrači kao što su Luka Modrić, Vesli Snajder i Andrej Aršavin su već posle prve faze morali da odu kući", naveo je Maradona.

Četvrtfinalni meč Grčka - Nemačka igra se večeras od 20.45 u Gdanjsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track