(VIDEO) PUCALO OD EMOCIJA U PARIZU: Francuzi oduševili Engleze pre meča, pa ih pobedili
Foto: Reuters

igrači izašli uz hit grupe oejzis

(VIDEO) PUCALO OD EMOCIJA U PARIZU: Francuzi oduševili Engleze pre meča, pa ih pobedili

Fudbal -

Fudbaleri Francuske i Engleske odigrali su prijateljsku utakmicu u Parizu, a pobedio je domaćin 3:2 (2:1).

Predvođeni mladim snagama, "galski petlovi" su do pobede na stadionu "Francuska" došli iako su od 47. minuta imali igrača manje, jer je isključen Varan.

"Gordi Albion" je poveo već u 9. minutu preko Kejna, ali su preokret u prvom poluvremenu kreirali Umtiti i Sidibe golovima u 22. i 43. minutu.

Kejn je postigao i drugi gol za goste, u 48. minutu iz penala koji je skrivio Varan, izjednačivši na 2:2. Međutim, Francuska je do pobede došla pogotkom Dembelea u 78. minutu.

Ovaj meč imao je posebnu dimenziju.

Igrači su večeras na teren izašli uz pesmu "Ne osvrći se u besu" (Don't Look Back in Anger) grupe Oejzis, kao počast žrtvama nedavnih terorističkih napada u Mančesteru i Londonu.

Čuvenu pop himnu iz 1995. godine izveo je orkestar i hor Francuske republikanske garde. Kako je pesma počela, engleski navijači su zapevali, a snažan aplauz odjeknuo je stadionom kako se čuvena numera završila.

U čast žrtava u Londonu i Mančesteru bio je izmenjen i raspored izvođenja himne dve reprezentacije, prvo je izvedena "Bože, čuvaj kraljicu", a posle nje "Marseljeza".

Reči obe himne biće ispisane na velikom ekranu na stadionu, a veliki broj navijača Francuske je zapevalo himnu Engleske. Fudbaleri obe ekipe su se potom zajedno slikali, a pre utakmice je održan minut ćutanja.

Utakmici na stadionu "Francuska" prisustvovali su i predsednik Francuske Emanuel Makron i premijerka Velike Britanije Tereza Mej.

Francuska je takođe bila pogođena velikim terorističkim napadima, u Parizu novembra 2015. godine i jula prošle godine u Nici.

Fudbaleri Francuske su bili dirnuti ogromnom podrškom koju su dobili od navijača Engleske kada su odigrali prijateljski meč na Vembliju 17. novembra 2015. godine, samo četiri dana nakon napada u Parizu. Navijači Engleske su te večeri pevali himnu Francuske.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto je Boban Marjanović hteo pred utakmicu sa FMP-om da se zagreva sa košarkašima Zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track