SRUŠEN REKORD BUNDESLIGE: Bajern doveo igrača iz Liona za 41,5 miliona evra
Foto: AP

UGOVOR NA 5 GODINA

SRUŠEN REKORD BUNDESLIGE: Bajern doveo igrača iz Liona za 41,5 miliona evra

Fudbal -

Fudbalski klub Bajern Minhen doveo je danas Korentina Tolisoa iz Liona za 41,5 miliona evra, što je rekordan transfer u Bundesligi.

"Proveo sam divno vreme u Lionu i veoma sam zahvalan zbog toga. Sada sam zaista počastvovan što ću biti u jednom od najboljih klubova u Evropi", rekao je Toliso.

Toliso je potpisao ugovor na pet godina sa Bajernom, a iznos transfera saopštio je Lion, uz napomenu da postoji mogućnost da nemački klub plati još šest miliona evra.

Toliso je u Lion došao sa 13 godina, za prvi tim je debitovao 2013. i igrao je 160 utakmica, uključujući 32 u evropskim takmičenjima.

Prvi čovek Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je da je klub počastvovan zbog njegovog dolaska i da je francuski fudbaler bio želja trenera Karla Ančelotija.

"Stvarno smo zadovoljni jer smo potpisali tako mladog i zanimljivog igrača pored jake konkurencije koje smo imali iz inostranstva. On je fudbaler na koga će Bajern moći da se osloni", rekao je Rumenige.

Toliso bi trebalo da bude zamena za Ćabija Alonsa, koji se penzionisao. On je četvrto pojačanje Bajerna, posle Serža Gnabrija, Sebastijana Rudija i Niklasa Suelea.

"Njih trojica su veoma zanimljivi mladi igrači za Nemačku, a sada imamo i Tolisoa, koji je već reprezentativac Francuske. Ta četiri fudbalera će dodati pravi kvalitet ekipi i znatno je osvežiti", kazao je Rumenige.

Bajern je prošle sezone osvojio Bundesligu peti put zaredom.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track