RAVANELI KRITIKUJE NAŠEG SELEKTORA: Musline, što ne zoveš Sergeja
Foto: Vladimir Milovanović

OPRAVDANO

RAVANELI KRITIKUJE NAŠEG SELEKTORA: Musline, što ne zoveš Sergeja

Fudbal -

Čuveni italijanski fudbaler Fabricio Ravaneli (48) smatra da selektor srpskih fudbalera Slavolju Muslin greši što Sergeja Milinkovića-Savića ne zove u reprezentaciju.

Nekadašnji napadač Juventusa i Lacija posetio je Beograd u sklopu akcije

"Italijanski fudbalski kamp" gde je klince učio vrednostima fudbala i života. Ravaneli je oduševljen fudbalskim umećem mladog Srbina koga bi sledeće sezone voleo da vidi u dresu Juventusa.

- Čudno je što Sergej ne igra za srpsku reprezentaciju. Taj mali je sjajan! Fantastičan igrač! Nedavno sam ga uživo gledao u finalu Kupa Italije na meču Lacija i Juventusa. Radi se o kompletnom igraču, koji je defanzivno i ofanzivno fantastično obučen. Ima veliki potencijal, brzinu, mentalnu snagu i dobar dribling - rekao je Ravaneli na pitanje Kurira, a potom dodao:

- Ja sam navijač Juventusa "juventino" i voleo bih da zaigra za moj klub. Fabricio Ravaneli je u svojoj karijeri igrao sa brojnim srpskim fudbalerima, a poseban utisak na njega ostavili su trojica naših velikana.

- Sa Mihajlovićem i Stankovićem sam igrao u Laciju. Obojica su bili fantastični. Nismo se družili samo na terenu, već smo i porodično izlazili na večere. Ipak, Vladimir Jugović je bio izuzetan fudbaler. Mogu da kažem da je bio kvalitetniji od Alesandra Del Pjera i Roberta Bađa, ali su ga česte povrede sputale da napravi još bolju karijeru.

foto: Vladimir Milovanović

Kurir je pitao Ravanelija da li bi radio u Srbiji, kao njegov zemljak Valter Zenga koji je pre deset godina nadmoćno osvojio duplu krunu sa Crvenom zvezdom.

- Mogu sebe da zamislim kao trenera u Srbiji. Ta ideja mi je veoma privlačno. Srpski fudbaleri umaju velike sposobnosti i talenat, a ja bih mogao da im pomognem da unaprede igru na fizičkom i tehničkom planu, kao i na taktici.

Fabricio Ravaneli bio je u Kardifu u gledao finale Lige šampiona između Juventusa i Reala (1:4). Valja dodati, da je upravo Ravaneli bio strelac gola za Juventus u finalu protiv Ajaksa 1996. godine. Tada je meč završen 1:1, a onda je posle penala i gola Vladimira Jugovića slavio klub iz Torina.

- Od tada kao da je prokleta Liga šampiona za Juventus. Verovatno zbog tog prokletstva i nismo osvojili pehar u Kardifu - smatra Ravaneli. Pored toga štoi bi voleo da radi u Srniji, Ravaneli ima želju da radi u Engleskoj, pa se pre određenog vremena ponudio svom bivšem klubu Midlzbrou.

- Igrao sam u Engleskoj i voleo bih da se vratim u Premijer ligu. Postoji dobra klima u klubu i među navijačima kada sam u pitanju. Italijan je na kraju imao i poruku za 120 polaznika "Italijanskog fudbalskog kampa" u organizaciji "Banca Intesa" i fudbalskog kluba Voždovac.

foto: Vladimir Milovanović

- Važno je da živite svoj san 100 odsto, ali da biste ga ostvarili morate da se žrtvujete, da budete vredni, ponizni, morate da budete mentalno jaki, da imate karakter, da budete vaspitani. Ne postoji čarobni štapić koji od deteta preko noći može da napravi fudbalera. Mora da se radi, da uložite celog sebe. Jednostavno, nije lako postati dobar fudbaler, ali je još teže postati dobar čovek - poručio je Fabricio Ravaneli.

Kamp italijanskog fudbala održava se po treći put u Beogradu (od 19. do 23. juna), uz podršku "Banca Intesa". Kamp će dečacima i devojčicama, uzrasta od 7 do 14 godina, pružiti jedinstvenu priliku da o veštinama i tajnama ovog sporta uče kroz rad sa vrhunskim italijanskim trenerima, od kojih su šestorica došli iz Italije. Generalni direktor kampa je Marko Škembri, a pre Fabricija Ravanelija promoteri su bili Slavatore Skilaći i Paolo Rosi.

(Aleksandar Radonić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pa gde baš Budućnost?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja