VEČITI DVA PUTA DO NOVE GODINE: Superliga startuje 22. jula
Foto: Foto: Ddao Đilas

Kalendar takmičenja

VEČITI DVA PUTA DO NOVE GODINE: Superliga startuje 22. jula

Fudbal -

Fudbalska Superliga Srbije počinje po starom, trokružnom sistemu, utakmicama 1. kola zakazanim za 22. jul, a prvi krug takmičenja biće završen 5. aprila 2018. godine kada će početi plej-of i plej-aut, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Zajednice fudbalskih klubova

U 2017. godine biće odigrana 22 kola, osam u 2018. i tada će timovi biti podeljeni u dve grupe po osam za dodatnih sedam kola do kraja šampionata. Ukupno 37, kao i u prethodne dve sezone.

Partizan će odbranu titule početi utakmicama na domaćem terenu, prvo sa novajlijom Mačvom, a potom Javorom, posle čega će crno-beli gostovati Spartaku.

Crvena zvezda takođe će prvo biti domaćin, Radničkom iz Niša, pa gostovati Radu, a onda dočekati Čukarički.

Prvi "večiti derbi" će biti odigran 26. avgusta, u 7. kolu i domaćin će biti Crvena zvezda. Drugi na kraju prvog dela sezone, u 22. kolu, 13. decembra u Humskoj. Partizan će 13. avgusta u 5. kolu gostovati i Vojvodini u Novom Sadu.

Crveno-beli derbi zakazan je za 11. kolo, odnosno 24. septembar, kada će Crvena zvezda ugostiti Vojvodinu. Partizan i Crvena zvezda zatvoriće jesenji deo šampionata 13. decembra, posle čega će uslediti pauza sve do 17. febraura i mečeva 23. kola.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: O čemu je Radonjić "kratko razmišljao" pre nego što je prihvatio poziv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track