LALATOVIĆ: Na Novom Zelandu smo imali sreće, sada je nemamo!
Foto: Foto: fss.rs

POGLED NA REZULTAT

LALATOVIĆ: Na Novom Zelandu smo imali sreće, sada je nemamo!

Fudbal -

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Lalatović je rekao da nema šta da zameri igračima, iako su posle dve utakmice ostali s minimalnim šansama da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj. "Meni je jako bitno da ljudi koji su stručni vide kako je Srbija igrala. Krivo mi je, jer smo od pet šuteva primili četiri gola. Prvi iz greške, drugi pred kraj meča, treći iz penala, četvrti autogol... S druge strane napravili smo najmanje sedam ili osam stopostotnih prilika. Protiv Makedonije smo mogli u prvih 15 minuta da postignemo dva ili tri gola i rešimo meč, protiv Portugala imali zicer kod 0:0... Ne mogu momcima ništa da zemerim, hteli su najbolje", rekao je Lalatović za sajt Fudbalskog saveza Srbije posle razgovora sa stručnim kadrom Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Bio je to veoma dobar, iskren razgovor i moram da kažem da mi je drago ono što sam čuo kada se radi o igri naše reprezentacije. Dobili smo pohvale, rekli su nam 'Kako ste igrali u najmanju ruku zaslužili ste četiri boda'", dodao je on. Srbija je u prvom kolu Grupe B poražena od Portugala sa 0:2, dok je u drugom igrala nerešeno 2:2 s Makedonijom i trenutno s jednim bodom zauzima treće mesto. Ekipu Nenada Lalatovića sutra očekuje utakmica protiv Španije, lidera Grupe B sa šest bodova. "Ova reprezentacija Španije nije otišla na prošlo Evropsko prvenstvo, ali svi su ostali. Isti igrači, isti selektor, nastavili su da rade i sada igraju najbolji fudbal. Zašto? Zato što su sa jednim čovekom dugo vremena proveli zajedno. Zašto sve ovo govorim? Selektor, danas sam ja, sutra će biti možda neko drugi, ali taj čovek mora da dobije kontinuitet u radu. Jer bez kontinuiteta nema rezultata", rekao je Lalatović. On je pojasnio zašto je za dobre rezultate potreban kontinuitet u radu. "Nama je pripao malo vruć krompir, mi smo došli da odradimo ove tri utakmice i jako je teško bilo sada da se nešto menja. To ne možeš da uradiš iz više razloga, zbog atmosfere... Bilo bi, šta ovaj misli da je došao ovde i sada... Ne. Za ono što ja hoću, treba vreme. Ima tu nekih stvari i situacija koje bi promenio, ali kažem, potrebno je vreme. Tako je bilo gde god da sam radio. Sećam se u Vojvodini, posle nekog vremana i upoznavanja, igrali smo najlepši fudbal u Srbiji. Jednostavno, sve je proces", kazao je selektor mlade reprezentacije. Lalatović je rekao da je i na ovakvom tipi takmičenja potrebno da ekipa ima sreće. "Na ovakvim takmičenjima veoma je važno da te i sreća malo pogleda, a nama su (Aleksandar) Čavrić i (Milan) Gajić ispali iz postave posle prvog oštrog starta. Na Novom Zelandu smo bili prvaci, protiv Amerike i Brazila, imali smo sreće, ta sreća, znam, mora da se zasluži, ali ovi momci su je i sada zaslužili... Setimo se stative (Andrije) Živkovića, kada smo mogli za dva minuta da dođemo do potpunog preokreta... Nije ih sreća pogledala. Ništa ne mogu da im zamerim", zaključio je Lalatović. Mlada reprezentacija Srbije večaras ima poslednji trening pred sutrašnji duel sa Španijom, a selektor Nenad Lalatović neće moći sigurno da računa na četvoricu igrača, (Marka) Grujića i (Radovana) Pankova zbog kartona, kao i povređene Čavrića i Gajića, dok je pod upitnikom i Vukašin Jovanović.

Mladi reprezentativci: Ne tražimo alibi Mladi reprezentativci Srbije Saša Lukić i Uroš Đurđević složeni su u oceni da im je na utakmicama protiv Portugala i Makedonije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj nedostajalo sreće, ali su dodali da ne traže za alibi za neuspehe. "Nismo očekivali da će sve ovako proći, ali to je fudbal, ne tražimo alibi. I pored svega ova ekipa nema ništa manji kvalitet nego kada je osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo. Okrećemo se, dakle, meču sa Španijom i sada je važno da i protiv njih damo svoj maksimum", rekao je Lukić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Nismo iskoristili veliki broj prilika protiv Portugala i Makedonije. Dešava se, neke stvari se nisu poklopile i sigurno da imamo za čim da žalimo. Ovo je, ipak, odlična generacija i nastavljamo dalje podignute glave. Znamo da smo svi očekivali prolaz u polufinale, ali videli smo kako su se odvijale stvari na terenu", rekao je Lukić. Ekipu Nenada Lalatovića sutra očekuje utakmica protiv Španije, lidera Grupe B sa šest bodova. "Treba mnogo toga da se poklopi da bi se našli u polufinalu, ali... Španija će sigurno biti motivisana protiv nas, jer smo ih upravo mi izbacili u baražu za minulo Evropsko prvenstvo u Češkoj", kazao je Lukić. Đurđević je kazao da se osetio nedostatak Sergeja Milinkovića-Savića. "Dosta je bilo teško boriti se sa defanzivcima Portugala i Makedonije, a sigurno da nam Sergej nedostaje, jer ono što sam imao u Partizanu sa Leonardom, to sam imao sa Sergejem u reprezentaciji. Niko nema dilemu da bi nam Sergej mnogo pomogao da je ovde sa nama", rekao je on. Đurđević je izrazio nadu da će Srbija imati sreće u sutrašnjoj utakmici protiv Španije. "Iskreno se nadam da će nas sreća malo pogledati. Mnogo smo prilika propustili i to nas je koštalo plasmana u polufinale. Protiv Portugala, onda i Makedonije kada smo mogli u poslednjim trenucima potpuno da preokrenemo meč. Ostaje nam ova utakmica da odigramo najbolje što možemo. ;Očekuje nas lepa utakmica, dobar ambijent, dobar protivnik, na nama je da uradimo ono što najbolje znamo, odigramo dobru utakmicu i pokušamo da pobedimo", rekao je kapiten Srbije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Urnebesno! Ko lošije peva? Nikola Jokić ili omladinci Partizana?

Agencija Beta, Foto: FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track