REDSI DOVELI EGIPATSKOG MESIJA: Mohamed Salah postao drugo najskuplje pojačanje u istoriji Liverpula
Foto: Foto: Printscreen

Čelnici kluba ispunili želju jirgenu klopu

REDSI DOVELI EGIPATSKOG MESIJA: Mohamed Salah postao drugo najskuplje pojačanje u istoriji Liverpula

Fudbal -

Egipatski fudbaler i dosadašnji fudbaler Rome Mohamed Salah potpisao je ugovor sa Liverpulom. Salah je obavio je lekarske preglede i sa "crvenima" potpisao petogodišnji ugovor. On će u novom klubu nositi dres sa brojem 11 koji je do sada nosio Roberto Firmino, a Brazilac će preuzeti devetku.

"Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Veoma sam srećan. Daću sve za ovaj klub. Stvarno želim da osvojim nešto s Liverpulom. Imamo sjajan tim i veoma dobre igrače", rekao je Salah. Mediji u Liverpulu preneli su ranije da je transfer vredan 39 miliona funti, odnosno 44,2 miliona evra i da će egipatski fudbaler zarađivati 90.000 funti nedeljno, odnosno skoro 102.000 evra.

Salah je prošle godine bio jedan od najboljih fudbalera Rome, postigao je 19 golova, od kojih 15 u Seriji A, uz 13 asistencija.

Egipatski fudbaler je u karijeri još igrao za Bazel, Čelsi i Fiorentinu, dok je dres nacionalnog tima nosio 52 puta. Salah je postao drugi najskuplji igrač u istoriji Liverpula posle Endija Kerola. On ima nadimak egipatski "Mesi".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Kinezi pametniji od nas pa igraju u četvrtoj nemačkoj ligi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track