(VIDEO) ZDRAVKO MAMIĆ JE NEUNIŠTIV: Da metak krene prema meni, Bog bi spustio rampu i odbio bi se!
Foto: Pritnskrin

Čelnik dinama se obratio javnosti

(VIDEO) ZDRAVKO MAMIĆ JE NEUNIŠTIV: Da metak krene prema meni, Bog bi spustio rampu i odbio bi se!

Fudbal -

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić izjavio je da su mediji želeli da linčuju hrvatskog fudbalera Luku Modrića.

Mamić je održao vanrednu konferenciju za novinare povodom svedočenja Luke Modrića na suđenju u Osijeku. Hrvatsko tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Modrića zbog lažnog svedočenja u korist Mamića.

"Luka je rekao da je transfer između 21 i 23 miliona evra. I neki kažu: Vidi kako laže, ne seća se da je bio 21 milion. E, pa nije istina, već je iznosio 22 i po miliona jer je Dinamo dobio i bonusa. Dinamo i Modrić su 29. aprila potpisali sporazum o podeli i ona je isključivo u brojkama – tu stoji njegov potpis. Recimo da nema tih aneksa, iako svi svedoče, pa zar taj sporazum ne vredi? Modrić je nakon tog sporazuma još dva meseca igrao u Dinamu! Zašto smo tako prokleti da napadamo takvog igrača? Jeste li ikada čuli da se hrvatski reprezentativac ispituje u 21 sat? Tada je bilo ispitivanje, izvukli su ga iz hotela, a on je došao na pripreme sa reprezentacijom. I nakon sat i po vremena mu u usta stavili jednu rečenicu koju je on dobro shvatio. Sad od njega prave monstruma i lažova", rekao je Mamić.

On je potom pokazao ugovore i anekse koje je potpisivao sa Modrićem.

"Ovde imam šest ugovora s Modrićem, anekse... Luka ima veoma dobro pamćenje, ali se u jednom trenutku nije mogao setiti svog debija. Pomogla mu je tada vaša kolegica Dea Redžić da to kraće potraje. Zar se svi vi sećate svakog trenutka? Luka pleše po stadionima sveta, proslavlja svoje ime i svog Obrovca iz kojeg je morao da pobegne jer su mu tamo zaklali dedu. Bando i gadovi, prestanite da prljate ime Luke Modrića. Bio je u izbeglištvu, ja sam ga uzeo – bio sam mu i tata, i mama, brat i sestra... Učio sam ga kako se sedi, kako se govori, kako da se obuče, uči engleski... Ja sam ulagao u njegov razvoj. Uzeo sam ga iz milosrđa, ko je tada znao da će on postati ovakav igrač", rekao je Mamić.

Čelnik Dinama je potom objasnio koliko je novca uložio u hrvatski fudbal.

"Na druge igrače sam potrošio 10 miliona maraka. To nikome ne smeta, ali vam smeta što smo Luka i ja podelili njegov novac novac prema građanskom ugovoru. Koga to briga? Luka je nedvosmisleno govorio istinu na sudu, kao i na ispitivanju. Samo je u jednom pasusu rekao da je aneks potpisao kad je već igrao u Londonu. Na 10 mesta je tražio da mu isplatimo njegov deo, zašto bi to tražio ako nije bilo dogovoreno? Zašto se zaobilazi istina? Vas uopšte ne zanima šta piše u dokumentima. Na suđenju su svedočili svi ljudi zaposleni u Dinamu i svi su to potvrdili", rekao je Mamić.

Mamić je pričao 90 minuta. On je pričao i o napadu koji je doživeo na Braču.

"Mogao sam da poginem ili da doživem tešku povredu da sam pao na platformu broda. Povraćao sam to veče, gušio sam se, ali se nisam dao. Drugi dan sam pevao i veselio se na rođendanu moga brata. Šta ste napravili od mene da u svojoj zemlju ne mogu slobodno da hodam? Probali su da me biju, nisu mogli da me unište. Ali i da metak ide prema meni, Bog bi spustio rampu i metak bi se odbio. Pevaću do smrti - ne može nam niko ništa", zaključio je Mamić.

Kurirsport/24sata.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Kinezi pametniji od nas pa igraju u četvrtoj nemačkoj ligi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track