POZNATI POLUFINALNI PAROVI: Čileanci kroz iglene uši, čeka ih Ronaldo. Nemci rutinski
Foto: EPA

KUP KONFEDERACIJA

POZNATI POLUFINALNI PAROVI: Čileanci kroz iglene uši, čeka ih Ronaldo. Nemci rutinski

Fudbal -

Završeno je takmičenje po grupama na Kupu konfederacija u Rusiji. U polufinalu u sredu u Kazanju sastaće se Portugal i Čile, a dan kasnije u Sočiju Nemačka i Meksiko.

Danas je u poslednjem trećem kolu Grupe B Nemačka savladala Kamerun 3:1 (0:0) i zauzela prvo mesto, dok se Čile domogao druge pozicije remijem sa Australijom 1:1 (0:1).

Nemci su slomili otpor Kameruna u drugom poluvremenu. Demirbaj je doveo svetskog šampiona u vođstvo u 48. minutu, a kada je Kamerun u 64. minutu ostao bez isključenog Mabouka, posao izabranicima Joakima Leva je bio olakšan. Poveli su 2:0 u 66. minutu zahvaljujući Verneru, ali se Kamerunci nisu predavali, pa su uspeli da smanje zaostatak sa igračem manje, golom Abubakara u 78. Međutim, sve dileme je u 81. minutu svojim drugim golom otklonio Verner.

Australijanci su pogotkom Troizija u 42. minutu poveli protiv favorizovanog Čilea. "Kengure" je pobeda vodila u polufinale, dok bi Čileanci završili takmičenje. Ipak, da dvostruki uzastopni osvajač Kopa Amerika ne ode kući pobrinuo se Martin Rodrigez. U 67. minutu je doneo izjednačenje i odveo Čile među četiri najbolje reprezentacije na Kupu konfederacija.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track