(VIDEO) SKANDAL POTRESAO EVROPU Slovaci optužuju: Italijan i Nemci namestili meč?
Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK

Sramota za fudbal

(VIDEO) SKANDAL POTRESAO EVROPU Slovaci optužuju: Italijan i Nemci namestili meč?

Fudbal -

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Slovačke Pavel Hapala izjavio je da sumnja da su Italija i Nemačka namestili meč 3. kola Grupe C Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Italija je pobedila 1:0, a obe selekcije su izborile plasman u polufinale EP. Italija kao pobednik grupe C, a Nemačka kao najbolje drugoplasirana selekcija iz sve tri grupe.

Meč između Italijana i Nemaca u poslednjih pola sata više je ličio na trening nego na utakmicu EP. Najdeblji kraj posle pobede Italijana izvukli su Slovaci, koji su osvojili drugo mesto na tabeli grupe A, ali su morali da se vrate kući.

"Svi smo razočarani. Uz svo poštovanje Englezima i Špancima, turnir je za mene završen. Neću više da ga gledam. Ono što su uradili Nemci i Italijani velika je sramota za fudbal na tako velikom takmičenju", rekao je Hapala i optužio dva tima da su namestili meč.

"Nemojmo da se zanosimo. Pa sasvim je normalno da se igra sigurno poslednjih 5,6 minuta utakmice", rekao je sportski direktor nemačke reprezentacije Hors Hrubeš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track