BATAK O ODLASKU IZ VOJVODINE: Posle pobede mi je rečeno da ne dolazim na trening!
Foto: Beta/Dragan Gojić

Razočaran

BATAK O ODLASKU IZ VOJVODINE: Posle pobede mi je rečeno da ne dolazim na trening!

Fudbal -

Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak neočekivano je dobio otkaz, uprkos pobedi nad Ružomberokom (2:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, objavio je novosadski klub.

Batak odlazi nakon što mu je predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković rekao je da ga je razočarao i da ne mora više da dolazi na posao.

U izjavi za Kurir sada već bivši trener tima sa Karađorđa je kazao:

"Pre svega, želim da se zavalim mojim igračima na uzajamnom uvažavanju i poverenju, na trudu i zalaganju, na odnosu koji su pokazivali kako na terenu, tako i van njega. Odgovorno tvrdim da i pojedinačno i kao tim, kao celina, imaju zavidan potencijal, koji će definitivno doći do izražaja. Dalje, zahvalnost dugujem i mojim saradnicima iz stručnog štaba, koji su vrlo predano izvršavali svoje dužnosti, a često su bili prinuđeni da obavljaju i poslove koji izlaze van okvira trenerskog zanata, sve u cilju da igrači imaju optimalne uslove za rad i oporavak. Posebno sam ponosan na činjenicu da smo u vrlo kratkom roku promovisali nekoliko mladih igrača, od kojih su dvojica debitovala na velikoj sceni - Devetak u domaćem prvenstvu, a Mesarović u kvalifikacijama za Ligu Evrope", rekao je Batak.

O saradnji sa upravom Vojvodine batak kaže:

"Što se tiče saradnje sa upravom, i pored vrlo zadovoljavajućih rezultata i plasmana na treće mesto (koje je u jednom delu prvenstva bilo pod znakom pitanja), otvorena pitanja i razlike u mišljenjima su se pojavljivala gotovo od prvog dana, ali sam se trudio da budem fleksibilan koliko god je to bilo u mojoj moći. Konačno, nakon jučerašnje pobede protiv najjačeg mogućeg rivala u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope, veštački je napravljen potpuno nepotreban pritisak, kao da smo ubedljivo izgubili utakmicu. Stojički ponoseći neargumentovane kritike, upitao sam da li sutra treba da dolazim na trening, na šta sam od predsednika Nadzornog odbora dobio nedvosmislen odgovor „NE".

O načinu na koji se rastao sa klubom u kojoj je proveo i deo igračke karijere Batak je rekao:

"Povodom kontradiktornih informacija o načinu mog odlaska sa kormila novosadskog superligaša, moram da istaknem da nikada u životu nisam bežao od odgovornosti, nikada posao nisam ostavljao nedovršenim i nikada nisam nikoga ostavio na cedilu. Takav slučaj je i sada - ostavku nisam podneo, igračima i saradnicima nisam okrenuo leđa, a pitanje mog ostanka ili odlaska u klub su rešili drugi, bez mogućnosti da na bilo koji način uticem na to. Na kraju, bez obzira na sve što se dešavalo, i dalje se osećam i uvek ću se osećati detetom „Vojvodine", uvek ću biti navijač mog voljenog kluba!"

Radoslav Batak je na klupi Vojvodine bio od 23. aprila i od tada je zabeležio pet pobeda, četiri remija i tri poraza.

Kurir.rs / Konstantin Radulović, Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdo , a gde je fudbal?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track