ŠESTI FESTIVAL SPORTSKOG FILMA: Džajić i Šoštar dobitnici nagrada za životno delo!
Foto: Dragan Kadić

ZLATIBOR

ŠESTI FESTIVAL SPORTSKOG FILMA: Džajić i Šoštar dobitnici nagrada za životno delo!

Fudbal -

Film „Džajić“ o fudbalskoj legendi proglašen za najbolji dokumentarni film o nekom sportisti svih vremena

Dragan Džajić i Aleksandar Šoštar dobitnici su nagrada za životno delo, a zajedno s njima na Međunarodnom festivalu sportskog filma nagrađeni su još Mirza Delibašić (posthumno) i režiser Zdravko Šotra.

Tradicionalna manifestacija na našoj planinskoj lepotici održana je po šesti put u prisustvu velikana iz oblasti sporta i kulture. Nagrade su dodeljene u Kongresnom centru „Srbija“, a na festivalu je premijerno prikazan film „Džajić“ o Draganu Džajiću, koji je proglašen za najbolji dokumentarni film o nekoj sportskoj legendi dosad.

- Čast mi je što sam dobitnik ovakve nagrade, jer je to valjda ogledalo karijere i onoga što je usledilo posle toga. Hvala organizatorima i žiriju na mom izboru, kao i divnom domaćinu na Zlatiboru - istakao je slavni vaterpolista i aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.

Takođe, uručena su i posebna priznanja za Atletski savez Srbije, a ovu nagradu direktoru ASS Slobodanu Brankoviću uručio je legendarni jugoslovenski i srpski atletičar Dane Korica, koji je član žirija festivala. Prisutne su pozdravili predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i bivŠi ministar sporta i predsednik festivala Velizar Đerić.

Kurir / G. A.

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track