LETNJA SAGA SE ZAVRŠILA: Mesi potpisao novi ugovor vredan 30 miliona godišnje
Foto: Fonet/AP

veran Barseloni

LETNJA SAGA SE ZAVRŠILA: Mesi potpisao novi ugovor vredan 30 miliona godišnje

Fudbal -

Fudbaler Barselone Lionel Mesi produžiće ugovor sa tim klubom do 2021. godine, saopšteno je danas.

"Barselona i Leo Mesi su postigli dogovor o novom ugovoru, kojim će Argentinac ostati u klubu do 30. juna 2021. godine", navodi se u saopštenju na sajtu Barselone.

Mesi će potpisati ugovor kada dodje na pripreme za novu sezonu, pošto je na odmoru posle venčanja sa dugogodišnjom partnerkom Antonelom Rokuzo.

Kako su preneli španski mediji, otkupna klauzula u Mesijevom ugovoru iznosi 300 miliona evra, uz opciju produženja saradnje na još godinu dana, a Argentinac će primati nedeljnu platu od 570.000 evra.

Mesi je kao 13-godišnjak došao na Kamp Nou, celu seniorsku karijeru je proveo u klubu i jedan je od najboljih fudbalera u istoriji Barselone, a smatra se i jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

On je pet puta osvajao Zlatnu loptu, a sa Barselonom je osvojio 29 trofeja, od kojih devet šampionskih titula, četiri Lige šampiona, pet trofeja Kupa kralja, po tri Superkupa Evrope i svetska klupska prvenstva, kao i šest titula u Superkupu Španije.

"Klub je veoma srećan zbog ugovora i posvećenosti Mesija, najboljeg fudbalera u istoriji, koji je proveo celu profesionalnu karijeru u Barsi i predvodio ekipu do neverovatnih uspeha", navodi se u saopštenju Barselone.

Kurir.rs / Kurir sport / Beta

Foto: Fonet / AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto je dobro to što Kanga ne putuje na Maltu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track