UROŠ RAČIĆ POSLE MEČA SA FLORIJANOM: Nadam se da sam opravdao poverenje, čeka nas dug put u Kazahstan
Foto: Saša Pavlić

Mladi fudbaler zvezde se okreće narednom rivalu

UROŠ RAČIĆ POSLE MEČA SA FLORIJANOM: Nadam se da sam opravdao poverenje, čeka nas dug put u Kazahstan

Fudbal -

Mladi vezni fudbaler Crvene zvezde Uroš Račić bio jedan od boljih u redovima crveno-belih u slaboj partiji protiv Florijane (3:3) u revanš meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Talentovani fudbaler odigrao je skoro bez greške na mestu zadnjeg veznog igrača na gostovanju protiv Florijane koje je završeno remijem 3:3. Crveno-beli nisu blistali, izborili su plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a jedan od onih koji nisu razočarali bio je svakako Uroš Račić.

- Moja prva utakmica za Crvenu zvezdu u Evropi. Presrećan sam što sam dobio šansu. Hvala treneru Milojeviću i stručnom štabu na ukazanom poverenju i minutaži. Odigrao sam svih 90 minuta - rekao je za Kurir Uroš Račić i dodao:

- Utakmica je bila teška. Imali smo prednost iz prvog meča. Igraju specifično, na duge lopte. Generalno, zadovoljan sam što smo prošli, mada ne mogu reći da smo odigrali kako treba. Imali smo prednost, onda je usledio crveni karton, ali nije to opravdanje, jer je trebalo bolje da privedemo utakmicu kraju. Značila nam je prednost, jer ko zna šta bi se desilo da je nismo imali. Srećni smo što smo prošli dalje. Greške moramo da ispravimo.

Igrači Florijane od početka su provocirali igrače Crvene zvezde, tražeći kavgu. Što nedozvoljenim udarcima u duelu, što grubim startovima.

- Bilo je teško, pogotovo sa njihovim napadačem, koji ne bira sredstva kako da dođe do lopte. Celu utakmicu borio sam se sa njim u skoku. Prljavi su i namazani. Većina igrača su Italijani, a svi znamo kako oni igraju. Najvažnije je da nema povređenih.

Nekih pola sata pred kraj meča u igru je ušao kapiten Nenad Milijaš i uneo sigurnost u redove crveno-belih.

- Dosta mi je značio ulazak Milijaša. Smirio je našu igru, sačuvao posed, a mi smo pre toga takođe igrali dugim loptama. Vidi se da ima veliko iskustvo, popravio je našu igru kada je ušao.

Naredni protivnik Crvene zvezde, sledećeg četvrtka je Irtiš, a prvi meč biće igran u Pavlodaru, blizu kineske granice.

- Čeka nas dug put u Kazahstan. Ne znamo ništa o njima trenutno. Čuo sam da igraju u formaciji 3-5-2. Vremenska razlika može da bude problem za nas, ali spremićemo se da odigramo što bolje jer nam je cilj plasman u treće kolo

Uroš Račić koji ima 19 godina ove sezone trebalo bi da potvrdi talenat. Počeo je da dobija priliku da igra i ovo je bitna sezona za njega.

- Ovu priliku koju sam dobio verujem da sam opravdao. Ne bih baš ja da pričam o tome, bolje ljudi iz stručnog štaba. Oni će proceniti kako sam odigrao. Imam nadu da ću nastaviti da igram u startnoj postavi - zaključio je Uroš Račić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Jelisaveta u Holivudu!

Kurir.rs / A. Radonić, Foto: Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track