ČELSI DEFINITIVNO IZVISIO Kraj sapunice, Lukaku prelazi u Mančester junajted!
Foto: Reuters

"Crveni đavoli" se pojačali

ČELSI DEFINITIVNO IZVISIO Kraj sapunice, Lukaku prelazi u Mančester junajted!

Fudbal -

Čelnici Mančester junajteda saopštili su da su postigli dogovor sa Evertonom u vezi transfera Romela Lukakua u klub sa Old traforda.

Lukaku (24) bi u narednih nekoliko dana trebalo da postigne lične uslove ugovora sa Junajtedom, a onda da prođe lekarske preglede i potpiše ugovor. Engleski mediji navode da će Junajted za ovaj transfer da izdvoji 75 miliona funti (85 miliona evra), što je ukupno peti u istoriji, a uz razne bonuse može da dostigne i svih 100 miliona.

"Oduševljeni smo što možemo da objavimo da smo s Evertonom dogovorili obeštećenje za transfer Lukakua, a pre potpisa ugovora ostalo je da obavi lekarski pregled i dogovori uslove sa igračem", naveo je Junajted.

Lukaku je 2011. stigao u Čelsi iz Anderlehta za 15 miliona evra. On je u prvoj sezoni za Čelsi odigrao 15 utakmica, ali nije uspeo da se upiše u strelce. Belgijanac je potom igrao na pozajmici u Vest Bromvič Albionu i Evertonu, a "karamele" su ga otkupile 2014. za 28 miliona funti.

Čelsi i Junajted su se borili za Lukakua prethodnih nekoliko nedelja, ali će Belgijanac nastavi karijeru u "crvenim đavolima". On će u novom klubu ponovo sarađivati sa Žozeom Murinjom sa kojim je radio u Čelsiju. Za Belgiju je na 57 utakmica postigao 20 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track