SIN BATE KANKANA TUŽAN ZBOG STANJA U EKIPI: Nije ovo moja Vojvodina!
Foto: Nikola Milićević, Beta

OGORČEN

SIN BATE KANKANA TUŽAN ZBOG STANJA U EKIPI: Nije ovo moja Vojvodina!

Fudbal -

Dešava se sve ono protiv čega sam se borio i zaista nije prijatno kada vidite šta se događa u klubu koji volite ceo život, kaže Balša Butorović

Gotovo tri decenije prošle su otkako su fudbaleri Vojvodine poslednji put osvojili šampionsku titulu, a u tom periodu organizaciono i finansijski klub je najstabilniji bio tokom predsednikovanja pokojnog Ratka Butorovića, čiji sin Balša ne može da se pomiri s trenutnim stanjem u novosadskom superligašu.

Nakon očeve smrti on ga je kratko zamenio u predsedničkoj fotelji, ali ubrzo je napustio klub koji voli, pa sada samo kao simpatizer posmatra srozavanje dvostrukog šampiona stare Jugoslavije, kojem mnogi predviđaju sudbinu OFK Beograda.

- Uf, ne znam baš da li će Voša proći kao OFK Beograd, nadam se da neće, ali činjenica je da stanje u klubu nije dobro. Dešava se sve ono protiv čega sam se borio i zaista nije prijatno kada vidite šta se događa u klubu koji volite ceo život, jer ja sam Vojvodinu zavoleo mnogo pre nego što je moj otac postao predsednik - kaže Butorović i nastavlja:

- Imam utisak kao da ovo nije onaj isti klub. Nije to ona stara dama srpskog fudbala. Mnogo je negativnosti i naravno da sam zabrinut. Priznajem da, otkad sam otišao iz kluba, nisam redovno pratio dešavanja u Vojvodini, ali imam dovoljno informacija i one uglavnom nisu dobre, zbog čega mi je izuzetno žao.

Prema Butorovićevim rečima, određene stvari u Vojvodini moraju da se promene ukoliko želi da se vrati u vrh srpskog fudbala, ali on sebe ne vidi na nekoj od funkcija.

- Naravno da ne znate šta može da se dogodi u budućnosti, ali trenutno ne mislim da bih mogao da se vratim. Vojvodini pomažem koliko god mogu, maksimalno im izlazimo u susret prilikom korišćenja usluga našeg hotela i uvek sam tu za njih, mada sa ovom upravom nemam nikakav kontakt. Ipak, oni koji bi najviše trebalo da pomognu su navijači, pri čemu ne mislim samo na one sa severa, već i na simpatizere sa istoka. Međutim, kako oni to ne čine, zašto bih se ja tu mešao - kaže Butorović.

Konstantin Radulović

Krivci su funkcioneri

NE KRIVITE IGRAČE

Prerana eliminacija iz Evrope od slovačkog Ružemberoka naterala je predsednika Nadzornog odbora Dragoslava Vukovića da najavi veliki rez u ekipi, koju će, prema njegovim rečima, morati da napuste razne „zvezdice“.

- Igranje za Vojvodinu je čast za svakog igrača. I mene danas da pozovu da igram, prihvatio bih, iako imam povređenu nogu. Dakle, nisu krivi igrači koji su dolazili u Vojvodinu, nego oni koji su ih godinama dovodili - ističe Butorović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track