ZVEZDIN PUT NA KRAJ SVETA: Crveno-beli u Aziji napadaju Evropu
Foto: Printscreen

SA AERODROMA NA TEREN

ZVEZDIN PUT NA KRAJ SVETA: Crveno-beli u Aziji napadaju Evropu

Fudbal -

Srpski vicešampioni će do Pavlodara, gde ih čeka meč protiv Irtiša, prevaliti više od 4.000 kilometara, a u avionu će provesti više od osam sati

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak (16.00 po srpskom vremenu) igraju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv kazahstanskog Irtiša u Pavlodaru.

foto: Fonet

Zbog dalekog puta, ekipa odlazi dan ranije kako bi se izbegao „džetleg“, to jest privikavanje na veliku vremensku razliku (+4). Grad Pavlodar, koji ima oko 400.000 stanovnika, nalazi se na severu Kazahstana, blizu granice s Rusijom. Planirano je da crveno-beli ne treniraju, već da samo odigraju utakmicu i odmah se vrate u Srbiju.

Ekspedicija Crvene zvezde će čarter letom do Pavlodara morati zaobilaznim putem, zbog sipanja goriva u ruskom gradu Samari. Od Beograda će prevaliti 2.341 kilometar, a onda od Samare do Pavlodara još 1.802 kilometra, ukupno 4.143 kilometara vazdušnom linijom. U avionu će provesti nešto više od osam sati, a do dolaska u Kazahstan preleteće četiri zemlje - Rumuniju, Moldaviju, Ukrajinu i Rusiju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mućkajte a ne lupajte glavom!

Kurir / A. R.

Foto: Printscreen, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track