POMOZITE MALOM NEMANJI DA POBEDI TUMOR NA MOZGU: Navijači Partizana poslali molbu Srbiji! Ona ne sme da se odbije!
Foto: Kurir sport

Budimo ljudi

POMOZITE MALOM NEMANJI DA POBEDI TUMOR NA MOZGU: Navijači Partizana poslali molbu Srbiji! Ona ne sme da se odbije!

Fudbal -

Navijači Partizana su pred duel sa ekipom Budućnosti u 2. kolu kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona razvili transparent na koji narod ne sme da ostane imun.

Grobari su tako pozvali da se SMS porukom sadržine 329 na broj 3030 doniramo novac za lečenje Nemanje Damčevića koji ima tumor na mozgu.

Umesto da u septembru prvi put sedne u školsku klupu, Nemanja će morati u Pariz gde će na crtu stati opakoj bolesti.

Tumor na mozgu, malom Nemanji je otkriven u maju, pošto je njegova majka Sandra primetila da mu je levo oko slučajno otišlo u stranu pa se vratilo. Porodica je mislila da mu je samo neophodan očni lekar, ali ih je taj oftalmološki pregled odveo na ultrazvuk, posle kojeg su morali kod neurologa a zatim na magnetnu rezonacu, i na kraju na operacioni sto.

foto: Fondacija Budi human

Ultrazvuk je, naime, pokazao da dečak ima otoke na oba oka. Zbog toga su upućeni kod neurologa u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj i kod očnog u Klinički centar Srbije, gde je sve potvrđeno zbog čega je Nemanja poslat na magnetnu rezonacu koja je otkrila da on, u stvari, ima maligni tumor.

Tumor mu je odstranjen 5. juna na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, što je i pokazala magnetna rezonanca.

Međutim, Nemanja već početkom jula mora da počne sa hemioterapijama a pošto se ova vrsta tumora najbolje leči u bolnici “Gustave Roussy” u Parizu, porodici je neophodna pomoć dobrih ljudi.

Cena SMS poruke je 200 dinara bez PDV.

Preko fondacije “Budi human” Nemanji se može pomoći i uplatom novca na Uplati na račune:

Dinarski: 160-480612-48 Devizni: 00-540-0002222.8 IBAN broj: RS35160005400002222852.

Još su aktuleni i humanitarni računi u Komercijalnoj banci koji je otvorila Nemanjina porodica: Dinarski 205-9011007127981-39 Sandra Damčević, korisnik računa Nemanja Damčević. Devizni za uplate iz inostranstva RS35205903102407124975 Sandra Damčević, korisnik računa Nemanja Damčević.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Kurir sport / Miodrag Anđelković, Fondacija Budi human

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Đule bez Le?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track