TRI DERBIJA U ROKU OD SAMO MESEC DANA: Partizan nije srećan zbog Olimpijakosa
Foto: Fonet

više od igre

TRI DERBIJA U ROKU OD SAMO MESEC DANA: Partizan nije srećan zbog Olimpijakosa

Fudbal -

Partizan ima fanatične navijače i igraće kao da igraju protiv nas, ali sigurno da u klubu nisu želeli Atinjane za rivale, istakao je Zvezdin trener Milojević za grčke medije

Tri derbija u mesec dana. A kako drugačije nego ovako formulisati činjenicu da će Partizan igrati s grčkim Olimpijakosom u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i sa Crvenom zvezdom prvenstveni meč na Marakani krajem avgusta.

Činjenica da su navijači Olimpijakosa u bratskim odnosima sa Delijama izaziva veliko interesovanje kod zvezdaša, možda i veće od meča njihovog kluba sa Spartom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. A da će biti vatreno na tribinama i zanimljivo na terenu, svestan je i Jagoš Vuković, srpski reprezentativac iz redova atinskih crveno-belih.

- Šalite se sa mnom, zar ne - bila je prva reakcija Vukovića na vest o žrebu.

I dok je Jagoš bio škrt na rečima, svoj komentar za grčke medije dao je Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, koji je dugo predvodio Panionios.

- Grčko prvenstvo je jako i Olimpijakos je favorit. S druge strane, Srbi su tvrdoglavi i uradiće sve da se kvalifikuju. Čelnici Partizana žele da odu što dalje kako bi osigurali novac koji se dobija od UEFA - rekao je Milojević i dodao:

- Sigurno da u Partizanu nisu želeli Olimpijakos za protivnika. Znaju da će na terenu biti veoma teško. Partizan ima fanatične navijače i igraće kao da igraju protiv Crvene zvezde. Ako u Olimpijakosu misle da imaju pred sobom lak posao, onda su u problemu jer će utakmica pred navijačima izgledati kao beogradski derbi - zaključio je šef stručnog štaba Partizanovog ljutog rivala.

Uskoro odluka UEFA

BEZ GOSTUJUĆIH NAVIJAČA?!

Ukoliko Partizan izbori duel sa Olimpijakosom, velika je verovatnoća da će se ovi mečevi igrati bez prisustva gostujućih navijača zbog straha od potencijalnih nereda koje bi mogli da stvore vatrene pristalice dva kluba. Za ovaj predlog zalažu se čelnici oba kluba, ali je na UEFA da donese konačnu odluku. Prvi meč igra se 25. jula u Beogradu, a revanš je sedam dana kasnije u Atini.

foto: Saša Pavlić

Golman Budućnosti preti

IZBACIĆEMO PARTIZAN PRE OLIMPIJAKOSA

Golman Budućnosti Milan Mijatović izjavio je da Partizan ne bi došao do pobede od 2:0 u Beogradu da nije bilo penala koji je sviran za domaće.

- U revanšu igramo na svom stadionu, imaćemo podršku navijača koji nam mnogo znače. Nismo se predali, to je sigurno. Igramo s jakim protivnikom, ali shvatili smo da oni nisu bauk. Imao sam priliku da igram na stadionu Olimpijakosa sa našom reprezentacijom. Nadam se da ću imati tu šansu i u dresu Budućnosti - izjavio je Mijatović pred revanš meč 18. jula.

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Saša Pavlić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track